HiusClub

Vuodenaikojen vaikutus hiustenhoitoon: kesästä talveen

Päivitetty viimeksi 7.4.2024

Hiustenhoito läpi vuoden

Hiustenhoito on jatkuva prosessi, joka vaatii huomiota ja mukautumista vuodenaikojen vaihtelun mukaan. Jokainen vuodenaika tuo mukanaan omat haasteensa, jotka voivat vaikuttaa hiusten kuntoon ja ulkonäköön. Talven kuiva ilma, kesän polttava aurinko, syksyn kosteus ja kevään vaihtelevat sääolosuhteet vaativat erilaisia hoitorutiineja.

Ymmärtämällä näiden vaihteluiden vaikutuksen voimme paremmin suojata ja ravita hiuksiamme, pitäen ne terveinä ja kauniina ympäri vuoden. Tämän vuoksi on tärkeää omaksua kausiluonteinen lähestymistapa hiustenhoitoon, joka sisältää oikeanlaisten tuotteiden valinnan.

Esimerkiksi kesällä UV-suojan sisältävien tuotteiden käyttö ja talvella intensiivisten kosteuttavien naamioden käyttö ovat avainasemassa. Lisäksi, vuodenaikojen mukaan vaihtuva ruokavalio, joka tukee hiusten terveyttä sisäisesti, on yhtä tärkeää kuin ulkoinen hoito. Aktiivisella lähestymistavalla ja oikeilla rutiineilla voimme varmistaa, että hiuksemme säilyvät elinvoimaisina ja kauniina läpi vuoden.

Kesän kuumuus ja hiustenhoito: Vinkkejä auringon aiheuttamiin haasteisiin

Kesä tuo mukanaan auringonpaisteen, joka voi olla sekä siunaus että kirous hiuksille. Auringon UV-säteet voivat vahingoittaa hiuksia, haalista niiden väriä ja kuivattaa niitä. On tärkeää suojata hiukset auringolta käyttämällä hattuja tai huiveja ja käyttää UV-suojaa sisältäviä hiustuotteita.

Kesällä on hyvä välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristamista tai kihartamista, ja antaa hiusten kuivua luonnollisesti. Hyvä kosteutus on myös avainasemassa, joten muista käyttää syväkosteuttavia naamioita säännöllisesti. Kesäisin hiusten altistuminen kloorivedelle ja suolaiselle merivedelle voi myös kuormittaa niitä, joten on suositeltavaa huuhdella hiukset välittömästi puhtaalla vedellä uimisen jälkeen. Tämä auttaa poistamaan mahdolliset kemikaalit ja suolan, jotka voivat kuivattaa hiuksia entisestään.

Kesäaikaan hiustenhoitorutiinin päivittäminen kevyempiin tuotteisiin voi myös olla hyödyllistä. Raskaat öljyt ja voiteet voivat tehdä hiuksista tahmeat ja rasvaiset kuumina päivinä. Sen sijaan, kevyet kosteuttavat suihkeet ja seerumit voivat tarjota tarvittavan kosteutuksen ilman, että hiukset tuntuvat raskailta. Lisäksi, investoiminen hyvälaatuiseen jätettävään hoitoaineeseen voi auttaa suojaamaan hiuksia auringon haitallisilta vaikutuksilta koko päivän ajan.

Toinen kesän hiustenhoitoon liittyvä vinkki on käyttää hiusnaamioita, jotka sisältävät aloe veraa tai muita luonnollisia ainesosia, jotka voivat auttaa rauhoittamaan auringon polttamaa päänahkaa. Aloe vera on tunnettu sen viilentävistä ja kosteuttavista ominaisuuksista, jotka voivat olla erityisen hyödyllisiä kesäkuukausina. Lisäksi, terveellisen ruokavalion ylläpitäminen, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, voi tukea hiusten terveyttä sisäisesti. Erityisesti omega-3-rasvahapot, sinkki ja vitamiini E ovat tärkeitä hiusten hyvinvoinnille.

Kesä on täydellinen aika kokeilla luonnollisempia hiustyylejä, jotka eivät vaadi lämpökäsittelyä. Letit, löysät nutturat ja luonnolliset aallot eivät ainoastaan näytä kesäisiltä, vaan myös vähentävät tarvetta käyttää hiustenkuivaajia, suoristusrautoja tai kihartimia, jotka voivat vahingoittaa hiuksia. Käyttämällä näitä strategioita, voit nauttia kauniista ja terveistä hiuksista koko kesän ajan, minimoiden auringon ja lämmön aiheuttamat vahingot.

10/10
Arvosana: 10/10

Bodylab Omega 3

 • Parantaa sydämen terveyttä ja vähentää tulehdusta.
 • Tukee aivojen toimintaa ja parantaa kognitiivisia toimintoja.
 • Puhdas ja kestävästi pyydetty kalaöljy, markkinoiden parhaaseen hintaan.
9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Möller Omega-3 Iho & Hiukset

 • Omega-3 parantaa ihon kuntoa, vähentää atooppista ihottumaa.
 • Hiusten kasvu ja vahvuus lisääntyvät, hiukset tuntuvat terveemmiltä.
 • Stressin vaikutukset ihoon ja hiuksiin vähenevät merkittävästi.
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

AlgeOmega3

 1. Kasviperäinen DHA: Vegaaninen, turvallinen omega-3:n lähde.
 2. Edistää aivojen ja sydämen terveyttä
 3. Ympäristöystävällinen valinta: Vähentää kalastuksen tarvetta
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Ecolomega-kalaöljy, sitruunanmakuinen, 200 ml

 • Tuoreus takaa korkealaatuisen maun ilman tunkkaisuutta.
 • Puhtaus: Vapaa ympäristösaasteista ja raskasmetalleista.
 • Sisältää kaikki kalan luonnolliset rasvahapot, Omega-3 mukaan lukien.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Multivita Omegalive juniori 45 geelitabl

 • Omega-3 tukee lapsen aivojen ja näön kehitystä.
 • Geelitabletit: helppo niellä ja maistuu lapsille paremmalta.
 • Parantaa yleistä terveyttä ja hyvinvointia lapsilla.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Ultimate Omega-3, 80%, 90 caps

 • Korkea omega-3-pitoisuus: 80% rasvahapoista on omega-3.
 • Sisältää biologisesti aktiivisia EPA ja DHA -rasvahappoja.
 • Pienet, helposti nieltävät kapselit päivittäiseen käyttöön

Syksyn lehtien langetessa: Hiusten kosteutus ja elvytys

Syksy tuo mukanaan viileämmät ilmat ja kosteuden, jotka voivat olla sekä helpotus kesän jälkeen että uusi haaste hiustenhoitorutiinille. Ilman kosteuden vaihtelut voivat aiheuttaa hiusten pörrööntymistä ja sähköisyyttä, mikä tekee tästä vuodenajasta otollisen hetken keskittyä hiusten kosteuttamiseen ja elvyttämiseen. Syvähoitavat naamiot ja ravitsevat öljyt ovat avainasemassa, kun halutaan palauttaa hiusten luonnollinen kiilto ja pehmeys. Syksy on myös ihanteellinen aika leikata latvat, mikä ehkäisee hiusten katkeilua ja haaroittumista, auttaen hiuksia pysymään terveinä ja vahvoina läpi kylmempien kuukausien.

Kun ilmat viilenevät, hiusten tarpeet muuttuvat. On suositeltavaa siirtyä käyttämään tuuheuttavia shampoita ja hoitoaineita, jotka antavat hiuksille lisää volyymia ja elinvoimaa. Tämä ei ainoastaan paranna hiusten ulkonäköä, vaan myös suojaa niitä syksyn kosteuden aiheuttamilta ongelmilta. Lisäksi, syksy on loistava aika kokeilla uusia hiustyylejä, jotka voivat auttaa suojaamaan hiuksia ulkoisilta tekijöiltä, kuten tuulelta ja sateelta.

Syksyn muuttuva sää voi myös vaikuttaa päänahan kuntoon, joten päänahan kuorinta ja kosteutus ovat tärkeitä toimenpiteitä terveen päänahan ylläpitämiseksi. Kuorinta auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja edistämään verenkiertoa, mikä puolestaan voi edistää hiusten kasvua. Kosteuttavat hoitoaineet ja öljyt auttavat pitämään päänahan kosteutettuna, estäen kuivuutta ja hilseilyä, jotka voivat yleistyä kylmempien kuukausien aikana.

 Syksy on erinomainen aika tutkia ja ottaa käyttöön luonnollisia hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät vähemmän kemikaaleja ja ovat hellävaraisempia sekä hiuksille että päänahalle. Ainesosat, kuten aloe vera, hunaja ja arganöljy, voivat tarjota syvää kosteutusta ja ravintoa, joka on erityisen tärkeää, kun valmistaudumme kohtaamaan talven haasteet. Kokeilemalla erilaisia luonnollisia tuotteita ja hoitorutiineja voit löytää juuri ne, jotka sopivat parhaiten sinun hiustyypillesi ja elämäntyyliisi.

 

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Volume Wizard™ Shampoo

 • Vahvistaa ja tuuheuttaa hennot hiukset hydrolysoitun vehnäproteiinin avulla.
 • Luonnolliset ainesosat, kemikaaliton koostumus, ympäristöystävällinen valinta.
 • Parantaa hiusten terveyttä ja ulkonäköä ilman haitallisia kemikaaleja
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Moroccanoil – Extra volume shampoo

 • Hellävarainen puhdistus, lisää volyymia ja elinvoimaa hennoille hiuksille.
 • Arganöljy ja lehmusnuppu-uute tuovat kiiltoa ja tuuheutta.
 • Sopii aktiiviseen elämäntyyliin, pitkäkestoinen vaikutus ja tuoksu.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

IDUN – Minerals volume shampoo

 • Herneproteiini lisää volyymia ja suojaa hiuksia ulkoisilta haitoilta.
 • Provitamiini B5 kosteuttaa ja ehkäisee hiusten katkeilua.
 • Ympäristöystävällinen, 100% kierrätetystä muovista valmistettu pakkaus.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Ida Warg – Plumping Shampoo 250 ml

 • Syväkosteuttavat hydrolysoitu vehnäproteiini ja peptidejä – vahvistaa hiuksia sisältäpäin.
 • 100% vegaaninen, eläinkokeeton – eettinen ja ympäristöystävällinen valinta.
 • Parabeeniton ja sulfaatiton – sopii herkälle päänahalle ja käsitellyille hiuksille

Talven taikaa hiuksillesi: Suojaa ja hoitoa kylmää vastaan

Talvi tuo mukanaan kylmän ilman, joka voi olla erityisen haastavaa hiuksille. Kylmä ilma ja lämmityslaitteiden kuiva ilma sisätiloissa voivat viedä hiuksista kosteuden, jättäen ne kuiviksi ja hauraiksi. Tänä vuodenaikana on tärkeää käyttää kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita sekä viikoittaisia syväkosteuttavia hoitoja, jotka auttavat palauttamaan hiusten luonnollisen kosteustasapainon ja ehkäisemään vahinkoja. Myös hiusten suojaaminen ulkona kylmältä käyttämällä hattuja tai huiveja auttaa ehkäisemään vahinkoja, kuten hiusten katkeilua ja haaroittumista.

Lisäksi on suositeltavaa välttää hiusten pesemistä liian kuumalla vedellä, sillä se voi lisätä kuivuutta ja vahingoittaa hiuksia entisestään. Talvella on myös hyvä idea vähentää hiusten pesukertoja viikossa, jotta hiusten luonnolliset öljyt voivat auttaa ylläpitämään kosteustasapainoa. Tämä auttaa vahvistamaan hiusten luonnollista suojakerrosta, mikä on erityisen tärkeää kylmän ja kuivan ilman olosuhteissa. Käyttämällä mietoja ja kosteuttavia pesutuotteita voit myös auttaa suojaamaan hiuksiasi liialliselta rasitukselta.

Talvikauden aikana on tärkeää kiinnittää huomiota myös päänahan hoitoon, sillä kuiva sisäilma voi aiheuttaa päänahan kuivumista ja hilseilyä. Käyttämällä ravitsevia öljyjä ja päänahan hoitoon tarkoitettuja tuotteita voit auttaa pitämään sekä hiukset että päänahan terveinä talven kylmyydessä. Päänahan säännöllinen kuorinta voi myös auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja edistämään terveen hiusten kasvun ylläpitämistä. Lisäksi, kosteuttavat hiusnaamiot ja jätettävät hoitoaineet voivat tarjota lisäsuojaa ja elvytystä kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Talven aikana on myös tärkeää muistaa, että hiusten terveys heijastaa yleistä terveydentilaa ja hyvinvointia. Sisäisen kosteutuksen ylläpitäminen juomalla riittävästi vettä ja nauttimalla terveellistä, ravinteikasta ruokavaliota voi auttaa tukemaan hiusten ja päänahan terveyttä ulkoapäin. Ravintoaineet, kuten omega-3-rasvahapot, vitamiinit A, C, E ja B-vitamiinit, sekä sinkki ja rauta, ovat erityisen tärkeitä hiusten hyvinvoinnille.

 

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Lador | Keratin LPP Shampoo

 • Hydrolisoitu silkkiproteiini on yksi shampoon avainainesosista
 • Sisältää useita erilaisia kasviöljyjä
 • jojoba öljyä
 • argan öljyä
 • avokadoöljyä
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Less is More Mallowsmooth Shampoo – Kosteuttava ja Silottava Shampoo

 • Sisältää syväkosteuttavia ainesosia
 • Vitamiinipitoinen koostumus
 • Sisältää herneproteiinia ja malva-uutetta
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Kerastase Blond Absolu Bain Lumière Shampoo

 • Hyaluronihappoa sisältävä
 • Hellävaraisesti puhdistava
 • Hellii ja kosteuttaa hiuksia tyvestä latvaan
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

CUTRIN BIO+ HYDRA BALANCE SHAMPOO

 • Vaikuttava aine kotimainen kauraöljy
 • Rahoittaa ja suojaa hiuksia ja päänahkaa
 • Terveet ja kiiltävät hiukset

Kevään herääminen: Elvytä hiuksesi talven jäljiltä

Kevään saapuessa luonto herää uudelleen eloon, ja samoin tulisi tehdä myös hiuksillesi talven jälkeen. Talvi voi olla karu aika hiuksille, jättäen ne usein kuiviksi, hauraiksi ja elottomiksi. Kevät tarjoaa täydellisen tilaisuuden uudistaa hiustenhoitorutiinisi, vaihtamalla raskaammat tuotteet kevyempiin vaihtoehtoihin, jotka hengittävät uutta elämää hiuksiisi. Kevään myötä ilman kosteustaso nousee, mikä voi auttaa hiuksiasi palautumaan, mutta se voi myös tuoda mukanaan haasteita, kuten lisääntynyttä pörröisyyttä.

Tämä vuodenaika on ihanteellinen aika aloittaa hiusten säännöllinen leikkaaminen, mikä edistää terveen hiusten kasvun ja poistaa talven aikana syntyneet kaksihaaraiset ja katkenneet latvat. Leikkaamalla hiuksia säännöllisesti voit varmistaa, että hiuksesi näyttävät terveemmiltä ja täyteläisemmiltä. Keväällä on myös tärkeää keskittyä hiusten kosteuttamiseen ja ravitsemiseen. Käytä kevyitä, mutta ravitsevia öljyjä ja hoitoaineita, jotka auttavat palauttamaan kiillon ja elinvoiman hiuksiisi ilman, että ne rasittavat hiuksiasi.

Lisäksi, kevään kosteuden myötä on tärkeää löytää oikeat tuotteet hallitsemaan pörröisyyttä. Tuotteet, jotka sisältävät kosteutta hylkiviä ainesosia, voivat auttaa pitämään hiukset sileinä ja hallittavina. Keväällä hiustenhoitoon voi lisätä myös kevyitä proteiinihoitoja, jotka auttavat vahvistamaan hiuksia talven aiheuttamien vaurioiden jälkeen. Proteiinihoitojen säännöllinen käyttö voi auttaa korjaamaan vaurioituneita hiuksia ja vahvistamaan hiusten rakennetta, mikä tekee niistä vahvemmat ja terveemmät.

Kevään tullen on myös hyvä hetki tarkistaa hiustenhoitotuotteiden päiväykset ja uusia vanhentuneet tuotteet. Vanhentuneet tuotteet voivat menettää tehokkuutensa ja jopa vahingoittaa hiuksiasi, joten varmista, että käytössäsi on tuoreet ja tehokkaat tuotteet. Lisäksi, kevään valon ja lämmön myötä hiukset voivat alkaa kasvaa nopeammin, mikä tekee tästä vuodenajasta otollisen ajan panostaa hiusten terveyteen ja loistoon.

Kevään myötä on myös ihanteellinen aika kokeilla uusia hiustyylejä ja värejä, jotka heijastavat vuodenajan raikkautta ja uudistumista. Keväinen päivitys lookiisi voi olla juuri se piristysruiske, jonka tarvitset uuteen kauteen siirtyessäsi. Muista, että hiusten terveys ja kauneus lähtevät sisältäpäin, joten huolehdi myös terveellisestä ruokavaliosta ja riittävästä nesteytyksestä, jotka tukevat hiustesi ja koko kehosi hyvinvointia. Kevät on uuden alun aikaa, joten ota kaikki irti tästä mahdollisuudesta uudistaa ja elvyttää hiuksesi talven jäljiltä.

Ravitsemus ja hiustenhoito: Vuodenaikojen mukainen ruokavalio

Hiusten terveys ei riipu pelkästään ulkoisesta hoidosta, vaan myös siitä, mitä syömme. Vuodenaikojen mukaan vaihtuva ruokavalio voi tukea hiusten terveyttä tarjoamalla niille tarvittavia ravinteita. Esimerkiksi talvella voi keskittyä omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia sisältäviin ruokiin, jotka auttavat torjumaan kuivuutta. Kesällä taas antioksidanttipitoiset marjat ja vihannekset voivat suojata hiuksia auringon haitallisilta vaikutuksilta. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja muita ravintoaineita, on avain terveiden hiusten ylläpitämiseen.

Syksyllä, kun ilmat alkavat viiletä ja kosteus lisääntyy, hiukset voivat hyötyä ruoista, jotka sisältävät sinkkiä ja rautaa. Nämä kivennäisaineet ovat tärkeitä hiusten kasvun ja vahvuuden kannalta. Pähkinät, siemenet ja vihreät lehtivihannekset ovat erinomaisia sinkin lähteitä, kun taas punainen liha, linssit ja pinaatti voivat tarjota tarvittavan raudan. Keväällä puolestaan on hyvä aika keskittyä proteiinipitoisiin ruokiin, jotka tukevat uuden hiusten kasvua ja vahvistavat hiusrakkuloita.

Lisäksi, riittävä vedenjuonti on kriittisen tärkeää hiusten terveydelle riippumatta vuodenajasta. Vesi auttaa ylläpitämään hiusten kosteustasapainoa ja edistää terveitä päänahan olosuhteita. Dehydraatio voi johtaa kuiviin, hauraampiin hiuksiin ja jopa hiustenlähtöön. Siksi on tärkeää muistaa juoda riittävästi vettä päivittäin, erityisesti kesäkuukausina, kun kehomme menettää nestettä nopeammin.

Monipuolinen ja ravinteikas ruokavalio voi myös auttaa torjumaan erilaisia hiusten ongelmia, kuten hilseilyä ja päänahan ärsytystä. Omega-3-rasvahapot, jotka ovat runsaita lohessa ja muissa rasvaisissa kaloissa, voivat auttaa vähentämään päänahan tulehdusta. B-vitamiinit, erityisesti biotiini (B7) ja foolihappo (B9), jotka löytyvät avokadosta, pähkinöistä ja täysjyväviljoista, voivat edistää hiusten kasvua ja vähentää hiustenlähtöä.

On tärkeää muistaa, että ruokavalion muutokset eivät näy hiusten kunnossa välittömästi. Hiusten kasvun ja uudistumisen syklit ovat hitaita, joten ravitsemuksellisten muutosten positiiviset vaikutukset hiuksiin voivat näkyä vasta useiden kuukausien kuluttua. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus terveellisten ruokailutottumusten ylläpitämisessä ovat avainasemassa, kun tavoitteena on terveet ja kauniit hiukset vuodesta toiseen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: