HiusClub

Paras suoristusrauta vertailu

Päivitetty viimeksi 31.3.2024

Suoristusrauta

Luovat kampaukset suoristusraudalla

Suoristusraudalla voi luoda monenlaisia kampauksia, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen työkalun hiusten muotoiluun. Vaikka suoristusrauta on ensisijaisesti suunniteltu suoristamaan hiuksia, sen avulla voi tehdä myös pehmeitä laineita tai tiukkoja kiharoita. Tämä onnistuu kääntämällä rautaa hiusten ympäri ja käyttämällä erilaisia tekniikoita, kuten raudan kallistamista tai nopeaa liikuttamista. Näiden tekniikoiden avulla voi saavuttaa erilaisia tyylejä, aina rennoista beach-laineista tarkkoihin kiharoihin.

Luovuus ja kokeilunhalu ovat avainasemassa, kun etsitään uusia tapoja hyödyntää suoristusrautaa. Esimerkiksi, voit kokeilla erilaisia osiointitekniikoita luodaksesi monimutkaisempia ja yksityiskohtaisempia kampauksia. Pienempien hiusten osioiden käyttäminen voi tuottaa tiukempia ja määritellympiä kiharoita, kun taas suuremmat osiot luovat löysempiä ja luonnollisempia laineita.Hiusten suuntaa vaihtamalla suoristusraudan liikkeessä voit luoda erilaisia kuvioita ja tekstuuria hiuksiin.

On tärkeää muistaa hiusten suojaaminen lämpövaurioilta, kun käytetään suoristusrautaa luovien kampausten luomiseen. Lämpösuojatuotteiden käyttö ennen suoristusraudan käyttöä auttaa suojaamaan hiuksia ja ylläpitämään niiden terveyttä ja kiiltoa. Kun nämä perusasiat ovat hallinnassa, suoristusraudan avulla voi todella päästää luovuutensa valloilleen ja kokeilla rohkeasti erilaisia tyylejä ja tekniikoita.

Parhaat suoristusraudat

9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Remington Suoristusrauta – Pearl Straightener

 • Pearl-teknologia: Tasainen lämpöjakauma, vähentää hiusten vaurioitumista.
 • Monipuoliset lämpötila-asetukset: Sopii kaikille hiustyypeille, helppokäyttöinen.
 • Ergonominen ja kestävä muotoilu: Kevyt, pitkäikäinen, matkustamiseen sopiva.
10/10
Arvosana: 10/10

ghd suoristusrauta – Duet Styler ─ Black

 • Innovatiivinen 2-in-1 kuuma ilmatyyli tarjoaa mahdollisuuden kuivata ja suoristaa hiukset yhdellä laitteella.
 • Älykkäät sensorit ennakoivat hiustesi tarpeita ja säätävät lämpötilaa sen mukaan.
 • Tarjoaa tehokkaan ja vahingoittamattoman kuivauksen ja suoristuksen.
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

BaByliss Ceramic Straight 230

 • Kaksi erilaista lämpöasetusta, 200 °C ja 230 °C.
 • 2 metriä pitkä pyörivä johto.
 • Varustettu kapeilla keraamisilla levyillä.
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Cloud Nine – suoristusrata

 • Varustettu huippusileillä keraamisilla levyillä.
 • Ainutlaatuinen Touch-järjestelmä tekee lämpötilan säätämisestä erittäin helppoa ja intuitiivista.
 • Automaattinen sammutustoiminto. Jos suoristusrauta jätetään käyttämättömäksi 20 sekunniksi, se sammuu automaattisesti.
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

Remington – Silk S9600 

 • Tämä suoristin on Remingtonin nopein, lämmeten jopa 10 sekunnissa.
 • Voit valita lämpötilan välillä 150-235 astetta.
 • Suoristimen infapunaiset levyt takaavat tasaisen lämmön jakautumisen. Levyt ovat myös erityisen pitkiä (110mm), mikä tekee suoristamisesta nopeampaa ja tehokkaampaa.
8.5/10
Arvosana: 8.5/10

Cera – Mini Flat Iron

 • kompakti suoristusrauta, joka on vain 15 cm pitkä. Kokonsa puolesta ihanteellinen matkalle mukaan.
 • Maksimilämpötila 200°C.
 • 3 metrin pyörivä johto.

Suoristusraudan käyttö eri hiustyypeille

Suoristusraudan käyttö vaihtelee huomattavasti hiustyypin mukaan, ja on tärkeää ymmärtää, miten eri hiustyypit reagoivat lämpöön. Paksut ja karheat hiukset vaativat yleensä korkeampia lämpötiloja ja useampia vetoja, jotta saavutetaan haluttu suoristustulos. Tämä johtuu siitä, että paksummat hiukset ovat usein vastustuskykyisempiä lämmölle ja tarvitsevat enemmän energiaa muotoilun aikaansaamiseksi. Toisaalta ohuet ja hauraat hiukset suoristuvat paremmin matalammilla lämpötiloilla, sillä liian korkea lämpötila voi vahingoittaa herkkiä hiuksia ja johtaa katkeiluun ja kuivuuteen.

On tärkeää tunnistaa oma hiustyyppi ja säätää suoristusraudan lämpötila sen mukaan. Esimerkiksi, jos sinulla on värjätyt tai kemiallisesti käsitellyt hiukset, on suositeltavaa käyttää matalampia lämpötiloja välttääkseen lisävaurioiden aiheuttamista. Kosteussuojatuotteiden käyttö on erityisen tärkeää haurailla hiuksilla, sillä ne auttavat lukitsemaan kosteuden hiuksiin ja suojaamaan niitä lämpövaurioilta. Paksuille hiuksille voi olla hyödyllistä käyttää silottavia tuotteita ennen suoristamista, sillä ne auttavat tasoittamaan hiusten pintaa ja helpottavat suoristusprosessia.

Hiusten esikäsittely, kuten föönaus tai ilmakuivaus, voi vaikuttaa suoristustulokseen. Esimerkiksi, föönaamalla hiukset suoriksi ennen suoristusraudan käyttöä voi vähentää tarvetta korkeille lämpötiloille ja useille vedoille, mikä on hyödyllistä erityisesti ohuille ja hauraille hiuksille. Toisaalta, jos hiukset kuivataan ilman föönausta, ne voivat olla alttiimpia pörröisyydelle ja vaatia enemmän työtä suoristusraudan kanssa. On myös tärkeää muistaa, että hiusten suojaaminen on avainasemassa suoristettaessa – käytä aina lämpösuojatuotetta ja vältä liian usein toistuvaa suoristamista, jotta hiukset pysyvät terveinä ja vahvoina

Suoristusraudan valinta: Materiaalit ja teknologia

t Suoristusraudan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sekä materiaalit että teknologiat, sillä ne vaikuttavat suoraan laitteen suorituskykyyn ja lopputulokseen. Markkinoilla on erilaisia materiaaleja, kuten keraamisia, titaanisia ja turmaliinipäällysteisiä rautoja, joilla kaikilla on omat etunsa. Keraamiset raudat jakavat lämmön tasaisesti, mikä on tärkeää hiusten yhtenäisen suoristamisen kannalta, kun taas titaaniset raudat kuumenevat nopeammin ja ovat kestävämpiä, mikä tekee niistä ihanteellisia ammattikäyttöön. Turmaliinipäällysteiset raudat puolestaan tuottavat negatiivisia ioneja, jotka vähentävät hiusten sähköisyyttä ja lisäävät kiiltoa, tehden niistä sopivia erityisesti kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Teknologian osalta on tärkeää kiinnittää huomiota lämpötilansäätöön, joka mahdollistaa lämpötilan tarkan säätämisen eri hiustyypeille ja suoristustarpeille. Automaattinen virrankatkaisu on turvallisuusominaisuus, joka estää ylikuumenemisen ja potentiaaliset vaaratilanteet, jos laite jää vahingossa päälle. Langattomat mallit tarjoavat lisämukavuutta ja joustavuutta, mahdollistaen suoristusraudan käytön ilman hankalia johtoja. Markkinoilla on älykkäitä suoristusrautoja, jotka tunnistavat hiusten kosteustason ja säätävät lämpötilaa sen mukaan, tarjoten optimaalisen suojan hiuksille.

On myös tärkeää huomioida suoristusraudan muotoilu ja koko. Ergonomisesti muotoillut mallit vähentävät ranteen rasitusta pitkäaikaisessa käytössä, ja kapeammat raudat sopivat paremmin lyhyille hiuksille tai tarkkaan työskentelyyn, kuten otsatukan suoristamiseen. Toisaalta leveämmät raudat ovat tehokkaampia pitkien ja paksujen hiusten käsittelyssä. Lisäksi jotkut suoristusraudat sisältävät lisäominaisuuksia, kuten höyrytoiminnon, joka auttaa hiusten kosteuttamisessa ja suojauksessa suoristuksen aikana.

Valittaessa suoristusrautaa on hyvä myös miettiä henkilökohtaisia tarpeita ja käyttötarkoitusta. Ammattilaiskäyttöön suunnatut mallit tarjoavat usein enemmän säätövaihtoehtoja ja kestävyyttä, kun taas kotikäyttöön tarkoitetut mallit ovat yleensä edullisempia ja helppokäyttöisempiä. 

Parhaat lämpösuojat

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Four Reasons Heat Shield – Lämpösuoja

 • Kosteuttaa ja suojaa hiuksiasi.
 • Suojaa hiuksesi uv-säteilyltä.
 • Jättää hiuksesi pehmeiksi ja kiiltäviksi.
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Thermal Shield Heat – Lämpösuoja

 • 99% luonnollisia ainesosia.
 • Rikastettu ekologisella aloe veralla, kauranydinuutteella, glyseriinillä
 • Suoja hiuksiasi jopa 200°C lämpötilassa.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Ghd -Bodyguard Lämpösuoja

 • Hoitaa ja suojaa hiuksiasi.
 • Kevyt ja näkymätön koostumus.
 • Kaikille hiustyypeille.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Keratase Extentioniste Thermique – Lämpösuoja

 • Voidemainen koostumus
 • Jättää hiuksesi pehmeiksi ja helposti muotoiltavaksi.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Sebastian Professional – Trilliant lämpösuoja

 • Suojaa ja antaa upeaa kiiltoa hiuksillesi.
 • Sisältää vuorikristalliuutetta.

Vinkkejä kestävän suoristustuloksen saavuttamiseen

Kestävän suoristustuloksen saavuttamiseksi on ensiarvoisen tärkeää valmistella hiukset huolellisesti ennen suoristamista. Tämä tarkoittaa, että hiukset tulisi pestä ja hoitaa laadukkailla hiustenhoitotuotteilla, jotka on suunniteltu hiustyyppisi mukaan. Hyväkuntoiset ja hyvin hoidetut hiukset reagoivat paremmin suoristukseen ja pitävät muotonsa pidempään. Käyttämällä lämpösuojaa ennen suoristusraudan käyttöä autat suojaamaan hiuksiasi lämpövaurioilta, mikä on olennaista kestävän suoristustuloksen kannalta.

Suoristuksen jälkeen on suositeltavaa käyttää kevyttä hiuslakkaa tai muotoilusuihketta, joka auttaa pitämään hiukset paikoillaan ja lisää suoristuksen kestoa. Valitse tuotteita, jotka tarjoavat joustavaa pidätystä ilman, että hiukset tuntuvat jäykiltä tai tahmeilta. Tämä mahdollistaa luonnollisen liikkuvuuden samalla kun ylläpidetään suoraa ja sileää ulkonäköä. Vältä hiusten kastelua tai kosteuden altistusta suoristuksen jälkeen, sillä kosteus on yksi suurimmista tekijöistä, joka voi palauttaa hiukset alkuperäiseen muotoonsa.

Vältä hiusten koskettelua liikaa, mikä voi aiheuttaa pörröisyyttä ja vähentää suoristuksen kestoa. Hiusten koskettelu voi siirtää ihon luonnollisia öljyjä hiuksiin, mikä voi johtaa hiusten nopeampaan likaantumiseen ja muodon menettämiseen. Jos tarvitset hiusten uudelleenmuotoilua päivän aikana, käytä mieluummin kampa tai sormia kevyesti hiusten läpi käyden. Yöllä nukkuessa on suositeltavaa käyttää silkki- tai satiinityynyliinaa, joka vähentää kitkaa ja auttaa hiuksia pysymään sileinä ja suorina pidempään. Näiden vinkkien avulla voit nauttia pitkäkestoisesta, sileästä ja kiiltävästä suoristustuloksesta.

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Soft Cloud – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Auttaa säilyttämään ihon ja hiusten luonnollisen kosteuden.
 • Tyyliinan koko 50 x 60 cm
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Sense of you – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • 100% mulperisilkistä valmistettu
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Lenoites mulberry silk – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • OEKO-TEX®-sertifikaatti.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

ByBarb – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Valmistettu 100 % aidoista mulperisilkkikuiduista.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60cm.

Vertailu: Suoristusrauta vs. kiharrin

Suoristusraudan ja kihartimen välillä valinta riippuu halutusta lopputuloksesta ja käyttäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä. Suoristusrauta on monipuolinen työkalu, jolla voi sekä suoristaa että luoda aaltoja ja kiharoita, tarjoten näin laajan valikoiman styling-vaihtoehtoja. Sen avulla voi helposti siirtyä sileästä ja suorasta lookista aaltoilevaan tai kiharaiseen tyyliin ilman lisälaitteiden tarvetta. Kiharrin taas on erikoistunut luomaan erityyppisiä kiharoita, kuten tiukkoja spiraaleja tai löysiä laineita, ja se on ihanteellinen valinta, kun tavoitteena on saavuttaa erityisen määritelty ja kestävä kihara.

Suoristusraudan etuna on sen kyky silottaa hiukset, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pörröisten tai kihartuvien hiusten taltuttamiseen. Suoristusraudalla voi hallita hiusten muotoa ja suuntaa tarkemmin, mikä on hyödyllistä tiettyjen kampausten luomisessa. Kiharrin taas tarjoaa usein luonnollisemman ja volyymikkaamman lopputuloksen, erityisesti kun käytetään suurempia kihartimia, jotka luovat pehmeitä ja luonnollisia aaltoja.

Molempien laitteiden käytössä on tärkeää huomioida hiusten suojaaminen lämpövaurioilta. Lämpösuojatuotteiden käyttö on välttämätöntä, sillä ne auttavat vähentämään hiusten kuivumista ja haurastumista. 

Lopulta valinta suoristusraudan ja kihartimen välillä riippuu siitä, mitä hiustyylejä haluat luoda ja kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään muotoiluun. Suoristusrauta tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan suoristaa hiukset, kun taas kiharrin vaatii hieman enemmän aikaa ja taitoa luodakseen täydelliset kiharat. Molemmat työkalut ovat kuitenkin arvokkaita lisäyksiä minkä tahansa hiustenmuotoilijan arsenaaliin.

Hiusten suoristaminen turvallisesti: Vinkkejä ja tekniikoita

Hiusten suoristaminen turvallisesti vaatii oikeita tekniikoita ja suojatuotteiden käyttöä, jotta vältetään vahingot ja saavutetaan haluttu lopputulos. Ennen suoristamista on suositeltavaa käyttää lämpösuojasuihketta, joka auttaa vähentämään lämpövaurioita ja suojaa hiuksia korkeilta lämpötiloilta. Lämpösuojan lisäksi on hyvä käyttää myös muita hiustenhoitotuotteita, kuten syväkosteuttavia hoitoaineita ja hiusöljyjä, jotka auttavat ylläpitämään hiusten kosteustasapainoa ja kimmoisuutta.

Suoristettaessa hiuksia on tärkeää suoristaa hiukset osioittain, jotta lämpö jakautuu tasaisesti eikä ylikuormita yksittäisiä hiussuortuvia. Tämä tekniikka auttaa myös saavuttamaan tasaisemman ja sileämmän lopputuloksen. On suositeltavaa aloittaa suoristaminen hiusten alaosasta ja edetä vähitellen ylöspäin, jolloin hallitset paremmin suoristettavien hiusten määrää ja vältät hiusten turhaa käsittelyä.

Vältä liian korkeita lämpötiloja, erityisesti jos hiukset ovat ohuet tai vaurioituneet. Optimaalinen lämpötila riippuu hiustyypistä; ohuet ja herkät hiukset vaativat matalampia lämpötiloja, kun taas paksut ja karheat hiukset voivat kestää korkeampia lämpötiloja.

Säännöllinen hiusten kosteutus ja syvähoito auttavat ylläpitämään hiusten terveyttä ja vähentämään lämpövaurioiden riskiä. Kosteuttavat naamiot ja hoitoaineet ovat avainasemassa hiusten hyvinvoinnin ylläpitämisessä, erityisesti jos käytät lämpötyökaluja säännöllisesti. Hiusten leikkaaminen säännöllisesti auttaa myös poistamaan vaurioituneet latvat ja edistämään terveiden hiusten kasvua.

Muista, että hiusten suoristaminen ei ole päivittäinen toimenpide; hiusten antaminen levätä ja palautua suoristamisen välillä auttaa välttämään ylikäsittelyn ja pitämään hiukset terveinä.Näiden vinkkien avulla voit suoristaa hiuksesi turvallisesti ja tehokkaasti, samalla ylläpitäen hiustesi terveyttä ja kauneutta. 

8.5/10
Arvosana: 8.5/10

Schwarzkopf – Gliss hiusöljy Daily Oil Elixir

 • Hyvä hinta-laatu suhde
 • Palauttaa hiusten luonnollisen kiillon ja elinvoiman.
 • Rikastettuna arganöljyllä ja E-vitamiinilla
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Olaplex- hiusöljy No. 7 Bonding Oil

 • Sisältää erilaisia luonnollisia öljyjä, kuten maissi-, auringonkukka- ja moringaöljyä
 • Pitkäkestoinen sileyden ja kiillon tuntu, joka kestää pesusta pesuun.
 • Ravitsee hiuksia syvältä ja antaa niille luonnollista kiiltoa ja elinvoimaa.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Wella-Hiusöljy Professionals SP

 • Jälleenrakentava eliksiiri muuntaa hiuksesi antaen niille uutta rakennetta
 • Saat välittömästi sileät hiukset
 • Sisältää argan-, jojoba- ja manteliöljyä
9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18- Hiusöljy Molecular Repair Hair Oil

 • Ainutlaatuinen K18-peptidi tunkeutuu hiusten sisimpään kerrokseen, korjaten ja vahvistaen vaurioituneita hiuksia.
 • Sisältää ravitsevia öljyjä kuten auringonkukka- ja avokadoöljyä
 • Sopii kaikille hiustyypeille

Suoristusraudan puhdistus ja huolto

Suoristusraudan säännöllinen puhdistus ja huolto ovat välttämättömiä toimenpiteitä, jotka varmistavat laitteen pitkäikäisyyden ja optimaalisen suorituskyvyn. Raudan puhdistamiseen voi käyttää kosteaa liinaa ja mietoa puhdistusainetta, mutta on tärkeää varmistaa, ettei vesi pääse kosketuksiin laitteen sähköisten osien kanssa. Puhdistuksessa on suositeltavaa keskittyä erityisesti lämpölevyihin, joille hiustuotteiden jäämät voivat kertyä. Tämä ei ainoastaan paranna suoristustulosta, vaan myös estää hiusten vaurioitumisen ja takkuuntumisen suoristuksen aikana.

On tärkeää puhdistaa rauta jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta hiustuotteiden jäämät eivät kerry levyille ja heikennä laitteen tehoa. Puhdistuksen jälkeen rauta tulisi kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla, jotta kosteus ei jää laitteen pinnalle tai sisäosiin. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa säännöllisesti raudan johto ja pistoke vaurioiden varalta, sillä rikkinäiset johdot voivat olla turvallisuusriski.

Säännöllinen tarkistus johtojen ja liitosten kunnon varmistamiseksi auttaa ehkäisemään sähkövikoja ja pidentää laitteen käyttöikää. 

Säilytä rautaa suojakotelossa tai -pussissa, jotta se ei vaurioidu säilytyksen aikana. Suojakotelo ei ainoastaan suojaa rautaa kolhuilta ja naarmuilta, vaan myös estää pölyn ja lian kertymisen, mikä voi vaikuttaa laitteen toimintaan. Jos suoristusrauta on varustettu irrotettavilla levyillä, on hyvä puhdistaa myös levyjen kiinnityskohdat säännöllisesti. 

Muistilista suoristuraudan huolto toimenpiteistä

 1. Sammuta ja jäähdytä: Varmista ensin, että suoristusrauta on sammutettu ja irrotettu pistorasiasta. Anna sen jäähtyä täysin ennen puhdistusta.

 2. Valitse puhdistusaine: Voit käyttää mietoa saippualiuosta, alkoholia tai erityisesti suoristusrautojen puhdistamiseen tarkoitettua puhdistusainetta.

 3. Käytä pehmeää liinaa: Kasta pehmeä liina valitsemaasi puhdistusaineeseen ja purista ylimääräinen neste pois.

 4. Pyyhi levyt: Pyyhi suoristusraudan levyt varovasti liinalla. Jos levyillä on paljon likaa tai jäämiä, kuten hiuslakkaa tai muita muotoilutuotteita, saatat joutua pyyhkimään useita kertoja.

 5. Vaikeiden tahrojen poisto: Jos levyillä on itsepintaisia tahroja, voit käyttää vanupuikkoa päästäksesi vaikeasti tavoitettaviin kohtiin tai hangata tahroja varovasti.

 6. Puhdista raudan ulkopuoli: Pyyhi suoristusraudan ulkopuoli samalla tavalla kuin levyt. Varmista, että puhdistat myös raudan kahvan ja johdon.

 7. Anna kuivua: Kun olet puhdistanut suoristusraudan, anna sen kuivua täysin ennen kuin kytket sen takaisin pistorasiaan tai käytät sitä.

 8. Säilytä oikein: Kun suoristusrauta ei ole käytössä, säilytä se puhtaassa ja kuivassa paikassa. Vältä raudan johdon kiertämistä liian tiukasti, jotta se ei vahingoitu.

Muista puhdistaa suoristusrautasi säännöllisesti, erityisesti jos käytät paljon muotoilutuotteita. Säännöllinen puhdistus auttaa pitämään raudan tehokkaana ja pidentää sen käyttöikää.

Suoristusraudan matkakäyttö: Kompaktit ja monikäyttöiset mallit

Matkakäyttöön suunnitellut suoristusraudat ovat kompakteja ja monikäyttöisiä, mikä tekee niistä ihanteellisia matkustettaessa. Niiden pieni koko ja keveys helpottavat niiden kuljettamista, olipa kyseessä sitten työmatka, loma tai viikonloppureissu. Nämä mallit ovat usein yhtä tehokkaita kuin täysikokoiset suoristusraudat, tarjoten samanlaisen suoristus- ja muotoilukokemuksen kompaktimmassa muodossa. Monissa matkamalleissa on universaali jännite, joten niitä voi käyttää eri maissa ilman huolta yhteensopivuudesta, mikä on erityisen kätevää kansainvälisillä matkoilla.

Jotkut mallit sisältävät kaksitoimintoisuuden, jolloin sama laite toimii sekä suoristusrautana että kihartimena. Tämä monipuolisuus säästää tilaa matkalaukussa ja vähentää tarvetta kantaa useita eri muotoilulaitteita. Kaksitoimintoiset suoristusraudat ovat erityisen hyödyllisiä niille, jotka haluavat vaihdella hiustyyliään matkan aikana. Monet matkakokoiset suoristusraudat sisältävät myös nopean lämpenemisen ominaisuuden, mikä on kätevää kiireisissä aamutoimissa tai nopeissa muotoilutarpeissa.

Matkakäyttöön suunnitellut suoristusraudat ovat erinomainen valinta niille, jotka haluavat ylläpitää tyylikkäitä hiuksia myös matkoilla. Ne ovat usein varustettu pitkällä johdolla ja kääntyvällä johdon liitoksella, mikä lisää käyttömukavuutta ja joustavuutta muotoilun aikana. 

Näiden ominaisuuksien ansiosta matkakokoiset suoristusraudat ovat loistava investointi niille, jotka arvostavat hiustensa ulkonäköä ja haluavat pysyä tyylikkäinä matkustaessaan. Ne tarjoavat kätevän ja tehokkaan ratkaisun hiusten muotoiluun, riippumatta siitä, missä olet maailmassa. Tämän seurauksena voit nauttia kauniista ja hyvin muotoilluista hiuksista missä tahansa, säilyttäen samalla matkalaukkusi keveyden ja järjestyksen.

Usein kysytyt kysymykset?

Kyllä, korkeat lämpötilat voivat tappaa täit ja niiden munat. Suoristusraudan käyttö voi auttaa tappamaan täitä, mutta se ei välttämättä ole tehokkain tai turvallisin tapa hoitaa täitä, erityisesti kun otetaan huomioon, että suoristusrauta voi vahingoittaa hiuksia ja päänahkaa, jos sitä käytetään liian kuumana tai liian pitkään.

On tärkeää huomata, että vaikka suoristusrauta voi tappaa täitä ja niiden munia, jotka ovat suorassa kosketuksessa raudan kanssa, se ei välttämättä tavoita kaikkia täitä ja munia, jotka saattavat olla piilossa päänahan syvemmissä kerroksissa tai hiusten eri osissa.

Jos epäilet, että sinulla tai lapsellasi on täitä, on suositeltavaa käyttää hyväksi todettuja täiden hoitomenetelmiä, kuten täishampoita tai -hoitoaineita, sekä kammata hiukset tiheäpiikkisellä täikammalla.

Suoristusrauta on sähköinen laite, joka on suunniteltu suoristamaan hiukset käyttämällä kuumia levyjä, jotka puristetaan yhteen hiusten ympärille. Tässä on yhteenveto siitä, mitä suoristusrauta tekee hiuksille:

 1. Hiusten suoristaminen: Suoristusraudan pääasiallinen tarkoitus on suoristaa kiharat tai laineikkaat hiukset. Kuumuus muuttaa hiusten proteiinirakenteita, mikä mahdollistaa hiusten muodon muuttamisen.

 2. Hiusten kiilto: Oikein käytettynä suoristusrauta voi tehdä hiuksista kiiltävät, koska se ”sulkee” hiussuomut, mikä heijastaa valoa paremmin.

 3. Muotoilun monipuolisuus: Vaikka suoristusraudan pääasiallinen tarkoitus on suoristaa hiukset, sitä voidaan käyttää myös kihartamiseen ja aaltojen luomiseen oikealla tekniikalla.

 4. Väliaikainen muutos: Suoristusraudan vaikutus on väliaikainen, ja hiukset voivat palata alkuperäiseen muotoonsa pesun, kosteuden tai hikoilun jälkeen.

 5. Kosteuden poistaminen: Suoristusrauta voi poistaa hiuksista kosteutta, mikä voi tehdä niistä kuivat. On tärkeää käyttää lämpösuojatuotteita ja kosteuttavia tuotteita, kun käytät suoristusrautaa säännöllisesti.

 6. Värien haalistuminen: Jos hiuksesi on värjätty, liiallinen suoristusraudan käyttö voi nopeuttaa värin haalistumista.

Kun käytät suoristusrautaa, on tärkeää käyttää sitä oikein ja suojata hiuksesi vaurioilta. Lämpösuojatuotteiden käyttö, suoristusraudan oikea lämpötilan valinta ja hiusten säännöllinen hoitaminen voivat auttaa vähentämään vaurioita ja pitämään hiukset terveinä.

Ei, märkien hiusten suoristamista suoristusraudalla tulisi välttää. Tässä on muutamia syitä, miksi:

 1. Vaurioituminen: Kun suoristusrauta koskettaa märkiä hiuksia, se voi aiheuttaa höyryn muodostumista ja kiehumista hiusten sisällä. Tämä voi vahingoittaa hiusten sisäistä rakennetta ja aiheuttaa pysyviä vaurioita.

 2. Epätasainen lopputulos: Märkien hiusten suoristaminen voi johtaa epätasaiseen ja epäjohdonmukaiseen lopputulokseen, koska hiukset eivät välttämättä suoristu tasaisesti.

 3. Palovamman riski: Höyryn muodostuminen voi aiheuttaa palovammoja päänahalle ja käsille.

 4. Pidentynyt suoristusaika: Märkien hiusten suoristaminen voi kestää kauemmin kuin kuivien, mikä lisää hiusten altistumista kuumuudelle ja mahdollisille vaurioille.

 5. Tuotejäämät: Jos hiuksissasi on jäämiä hoitoaineista tai muista tuotteista, ne voivat reagoida suoristusraudan kuumuuden kanssa ja aiheuttaa hiusten vaurioitumista tai jättää hiuksiin epämiellyttävän tuoksun.

Jos haluat suoristaa hiukset pesun jälkeen, on suositeltavaa ensin kuivata hiukset huolellisesti joko ilmakuivauksella tai hiustenkuivaajalla. Käytä aina lämpösuojatuotetta ennen suoristusraudan tai muiden kuumien muotoilutyökalujen käyttöä suojellaksesi hiuksiasi vaurioilta.

Suoristusraudan oikea lämpötila riippuu hiustyyppistäsi, hiustesi kunnosta ja siitä, mitä haluat saavuttaa. Tässä on yleisiä suosituksia eri hiustyypeille:

 1. Ohuet ja hauraat hiukset: Suositeltava lämpötila on 120–160°C. Ohuet ja vaurioituneet hiukset voivat palaa tai vahingoittua helposti, joten on tärkeää käyttää matalampaa lämpötilaa.

 2. Normaalit hiukset: Suositeltava lämpötila on 180–190°C. Tämä on yleisin lämpötila-alue useimmille hiustyypeille.

 3. Paksut, karkeat tai kiharat hiukset: Suositeltava lämpötila on 200–230°C. Paksut ja kiharat hiukset vaativat usein korkeampaa lämpötilaa suoristuakseen tehokkaasti.

Muutamia vinkkejä:

 • Aloita matalammasta lämpötilasta: Jos et ole varma, mikä lämpötila sopii hiuksillesi, aloita matalammasta lämpötilasta ja nosta sitä tarvittaessa. Tämä auttaa välttämään ylikuumenemista ja hiusten vaurioitumista.

 • Käytä lämpösuojatuotetta: Ennen suoristamista levitä hiuksiin lämpösuojasuihketta tai -voidetta. Se auttaa suojaamaan hiuksia kuumuudelta ja vähentää vaurioiden riskiä.

 • Älä pidä suoristusrautaa liian kauan samassa kohdassa: Liikuta suoristusrautaa jatkuvasti hiusten läpi välttääksesi paikallista ylikuumenemista.

 • Tarkista suoristusraudan ohjeet: Monissa suoristusraudoissa on suositukset eri hiustyypeille. Lue laitteen mukana tulevat ohjeet saadaksesi parhaat tulokset.

Muista, että jokaisen hiukset ovat yksilölliset, joten se, mikä toimii yhdelle henkilölle, ei välttämättä toimi toiselle. Kokeile eri lämpötiloja ja seuraa, miten hiuksesi reagoivat, jotta löydät itsellesi sopivimman lämpötilan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: