HiusClub

Permanentti & hoito-ohjeet

Päivitetty viimeksi 12.4.2024

Permanentin historia ja nykypäivän suosio

Permanentti, tuo kiharoiden luomisen taide, on kokenut merkittäviä muutoksia vuosikymmenten aikana. Sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun, jolloin ensimmäiset kemialliset menetelmät kiharoiden luomiseksi kehitettiin. Alkuaikojen karkeista ja usein hiuksia vahingoittavista menetelmistä on edetty huomattavasti pehmeämpiin ja hiuksia säästäviin tekniikoihin.

Permanentin suosio on vaihdellut vuosikymmenten saatossa, mutta se on aina löytänyt tiensä takaisin muotimaailman huipulle. Nykyään permanentti ei ole vain tapa lisätä volyymia hiuksiin, vaan se on myös tapa ilmaista yksilöllisyyttä ja tyyliä. Tekniikan kehittyessä permanentit ovat tulleet hellävaraisemmiksi, mahdollistaen monipuolisemmat ja luonnollisemmat lopputulokset.

Tämä on houkutellut uuden sukupolven kokeilemaan permanenttia, joka nyt yhdistetään usein moderniin ja rentoon tyyliin. Kampaamot ympäri maailmaa tarjoavat nyt laajan valikoiman permanenttityylejä, jotka vaihtelevat luonnollisista laineista tiukkoihin kiharoihin, tarjoten jokaiselle jotakin.

Asiantuntijan vinkit: permanentin hoito ja ylläpito

Permanentin jälkeinen hoito on kriittinen vaihe, joka varmistaa, että hiukset pysyvät terveinä ja kiharat kauniina pitkään. Asiantuntijat painottavat kosteuttavien ja proteiinipitoisten hoitotuotteiden merkitystä, sillä ne auttavat palauttamaan hiusten luonnollisen kosteustasapainon ja vahvistamaan hiuksen rakennetta. On myös tärkeää välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautojen ja kihartimien käyttöä, sillä ne voivat kuivattaa ja vahingoittaa jo kemiallisesti käsiteltyjä hiuksia. Lisäksi on suositeltavaa suojata hiukset auringon UV-säteilyltä erityisillä hiustuotteilla, jotka sisältävät UV-suojan, estäen värin haalistumisen ja hiusten kuivumisen.

Säännölliset leikkaukset ovat myös tärkeitä, sillä ne auttavat pitämään kiharat elinvoimaisina ja estävät hiusten latvojen haurastumista. Leikkaamalla hiusten latvat säännöllisesti, voit ehkäistä kaksihaaraisia ja pitää hiukset terveen näköisinä. On suositeltavaa käyttää mietoja, sulfaatittomia shampoita ja hoitoaineita, jotka puhdistavat hiukset hellävaraisesti ilman, että ne kuivattavat tai vahingoittavat permanentin luomia kiharoita. Viikoittainen syvähoito, kuten kosteuttavat naamiot tai öljyhoidot, auttavat myös ylläpitämään hiusten kosteustasapainoa ja kimmoisuutta.

Permanentin jälkeen hiusten rakenne muuttuu, ja ne saattavat tarvita erilaista hoitoa kuin aiemmin. Vältä hiusten harjaamista märkänä, sillä se voi venyttää ja vahingoittaa kiharoita. Sen sijaan, käytä laajapiikkistä kampaa tai sormia hiusten hellävaraiseen selvittämiseen. Näiden vinkkien avulla voit nauttia kauniista ja terveistä kiharoista pidempään.

Parhaat sulfaatitomat shampoot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Oribe – Bright Blonde

 • Kirkastaa vaaleat ja hopeiset hiukset välittömästi.
 • Poistaa tehokkaasti keltaiset ja oranssit sävyt.
 • Sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten auringonkukkaöljyä ja sheavoita.
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Split Fix – Shampoo

 • Sulfaatiton koostumus: hellävarainen, syväpuhdistava, vahvistaa hiuksia.
 • Luonnolliset ainesosat: ravitsee, kosteuttaa, edistää terveen hiuspohjan.
 • Vegaaninen ja ympäristöystävällinen: eettinen, kestävä, sopii herkälle iholle.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Kevin Murphy – Blow.dry Wash 250 ml

 • Ravitseva Koostumus: Herneproteiini syväkosteuttaa, vahvistaa ja ehkäisee hiusten katkeilua.
 • Lämpösuojan Ominaisuus: Suojaa hiuksia lämpökäsittelyn vaurioilta, säilyttää kiillon ja terveyden.
 • Sulfaatiton ja Monipuolinen: Hellävarainen kaikille hiustyypeille, säilyttää värin ja kosteustasapainon.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Lador – Moisture Balancing Shampoo

 • Silikoniton koostumus, edistää ravinteiden imeytymistä, vahvistaa hiuksia.
 • Kosteuttaa tehokkaasti, lievittää kutinaa ja hilseilyä, sopii kuivalle hiuspohjalle.
 • Sisältää GREENOL-yrttiyhdisteen, rauhoittaa, ravitsee ja ylläpitää hiuspohjan terveyttä.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Maria Nila – head & hair heal shampoo

 • Hellävarainen puhdistus herkälle päänahalle ja hiustenlähtöön taipuvaisille.
 • Vegaaninen, sulfaatiton, ympäristöystävällinen pakkaus.
 • Rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa, edistää terveiden hiusten kasvua.

Silkkityynyliina permanentin hoidossa

Permanentin hoito yöllä on olennainen osa kiharoiden pitkäikäisyyden ja terveyden ylläpitämistä. Kun nukumme, hiuksemme altistuvat kitkalle ja voivat takkuuntua tai sotkeutua, mikä on erityisen haitallista permanentatuille hiuksille. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten hiuksia hoidetaan yön aikana. Yksi tehokkaimmista tavoista suojata hiuksia on käyttää silkkityynyliinaa.

Silkkityynyliinan käyttö on yksi yksinkertaisimmista, mutta tehokkaimmista tavoista vähentää hiusten kitkaa nukkuessasi. Silkki on sileä materiaali, joka vähentää hiusten hankausta tyynyä vasten, mikä auttaa estämään kiharoiden sotkeutumista ja vaurioitumista. Lisäksi silkki on hellävarainen hiusten kosteustasapainolle, toisin kuin monet muut materiaalit, jotka voivat imeä kosteutta hiuksista. Tämä on erityisen tärkeää permanentatuille hiuksille, jotka tarvitsevat ylimääräistä kosteutta pysyäkseen terveinä ja kauniina.

Silkkityynyliinan lisäksi on muitakin tapoja hoitaa permanentattuja hiuksia yön aikana. Voit sitoa hiukset löysälle nutturalle tai käyttää pehmeää hiuspantaa pitämään kiharat kurissa. Tämä estää hiuksia sotkeutumasta ja vähentää kitkaa, joka syntyy hiusten liikkuessa tyynyä vasten. On myös tärkeää välttää tiukkoja hiuslenkkejä tai pantoja, jotka voivat jättää jälkiä hiuksiin ja venyttää kiharoita.

Permanentattujen hiusten yöllinen hoito voi sisältää kosteuttavien tuotteiden käyttöä ennen nukkumaanmenoa. Kevyet, jätettävät hoitoaineet tai öljyt voivat auttaa pitämään kiharat kosteutettuina ja terveinä myös yön yli. On kuitenkin tärkeää valita tuotteet, jotka eivät rasvoita hiuksia liikaa tai jätä jäämiä tyynyliinalle. Kokeilemalla löydät juuri sinun hiuksillesi sopivat tuotteet.

Permanentattujen hiusten hoito yöllä on tärkeä osa hiustenhoitorutiinia. Silkkityynyliinan käyttö, hiusten hellävarainen sitominen ja oikeanlaisten kosteuttavien tuotteiden käyttö auttavat ylläpitämään kiharoiden terveyttä ja kauneutta. Nämä pienet, mutta merkittävät toimenpiteet voivat tehdä suuren eron siinä, kuinka hyvin permanenttisi kestää ajan saatossa.

Parhaat silkkityynyliinat

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Soft Cloud – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Auttaa säilyttämään ihon ja hiusten luonnollisen kosteuden.
 • Tyyliinan koko 50 x 60 cm
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Sense of you – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • 100% mulperisilkistä valmistettu
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Lenoites mulberry silk – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • OEKO-TEX®-sertifikaatti.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

ByBarb – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Valmistettu 100 % aidoista mulperisilkkikuiduista.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60cm.

Vaurioituneiden hiusten hoitaminen permanentin jälkeen

Permanentin tekeminen voi olla kova koetus hiuksille, sillä kemiallinen käsittely avaa hiusten suomukerroksen ja voi heikentää niiden rakennetta. Tämän vuoksi vaurioituneiden hiusten hoito permanentin jälkeen on erityisen tärkeää. Syväkosteuttavat naamiot ja hoitoaineet ovat ensiarvoisen tärkeitä hiusten kunnon palauttamisessa, sillä ne auttavat palauttamaan kosteuden ja elinvoiman hiuksiin. Proteiinipitoiset tuotteet, kuten keratiinia sisältävät hoitoaineet, auttavat vahvistamaan hiuksia sisältäpäin ja korjaamaan vaurioituneita alueita.

On tärkeää välttää tiukkoja hiuslenkkejä ja kampauksia, jotka voivat aiheuttaa lisävaurioita. Sen sijaan suosi löysempiä kampauksia ja käytä hellävaraisia hiuskoristeita, jotka eivät vedä tai kiristä hiuksia. Vältä myös hiusten liiallista harjaamista tai kammamista, erityisesti märkänä, sillä se voi venyttää ja rikkoa heikentyneitä hiuksia. 

Kampaamokäynneillä voidaan myös tehdä korjaavia toimenpiteitä, kuten leikata vaurioituneet latvat tai tehdä ammattimaisia hoitoja, jotka auttavat palauttamaan hiusten terveyden. On myös suositeltavaa välttää lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautoja ja kihartimia, sillä ne voivat lisätä hiusten kuivuutta ja haurautta. Jos lämpökäsittely on välttämätöntä, käytä aina lämpösuojatuotteita ja pidä lämpötila mahdollisimman matalana.

Hiusten pesuväliä kannattaa pidentää, jotta hiusten luonnolliset öljyt ehtivät hoitaa ja suojata hiuksia. Kun peset hiuksesi, käytä mietoja, sulfaatittomia shampoita, jotka puhdistavat hellävaraisesti ilman, että ne kuivattavat hiuksia. Muista myös, että terveellinen ruokavalio ja riittävä vedenjuonti ovat tärkeitä hiusten terveydelle. Ravintoaineet, kuten proteiinit, vitamiinit ja omega-3-rasvahapot, auttavat vahvistamaan hiuksia sisältäpäin. Näiden vinkkien avulla voit auttaa hiuksiasi toipumaan permanentin aiheuttamasta rasituksesta ja palauttamaan niiden luonnollisen kauneuden ja terveyden.

Parhaat hiusnaamiot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Wella Professional -Invigo ColorMotion Mask

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille.
 • Tarjoaa vahvistettua hiusrakennetta, kiiltoa ja pitkäkestoista hallittavuutta.
 • Sisältää WellaPlex-sidosrakennusaineita, jotka auttavat vahvistamaan hiusrakennetta.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Banana Truly Nourishing Hair Mask

 • Suunniteltu erityisesti kuiville ja pörröisille hiuksille.
 • Sisältää orgaanista banaanisosetta, kaakaovoita sekä sheavoita.
 • Hedelmäinen tuoksu, joka on saatu banaanista.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Ida Warg – Silver hair mask

 • Hoitava hopeahiusnaamio, joka on suunniteltu erityisesti vaaleille hiuksille.
 • Sisältää sheavoita, joka pehmentää ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia. Muita ainesosia ovat  glyseriini, hydrolysoitu vehnäproteiini ja maitohappo.
 • Ihana kesävesimelonin tuoksu
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Olaplex No. 8 – Bond Intense Moisture Mask

 • Kosteuttava ja korvaaja hiusnaamio
 • Sisältää avokadoöljyä, glyseriiniä, meadowfoam-siemenöljyä ja riisinleseöljyä.
 • Auttaa korjaamaan ja vahvistamaan hiuksia.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Curl Crush – Hair Mask

 • Kiharille ja laineikkaille hiuksille.
 • Ainesosat ovat pääasiassa luonnollisia ja luomua.
 • Tarjoaa hiuksille syvää kosteutusta ja vahvistusta
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Split Fix – Hair Mask

 • Tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti vaurioituneille, kuiville hiuksille.
 • Ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia
 • Sisältää monia luonnonmukaisia ainesosia, kuten aloe veraa, sheavoita ja kookosöljyä

Permanentin vaikutus hiusten terveyteen: Myytit ja totuudet

Permanentin ympärillä liikkuu monia myyttejä, joista yksi yleisimmistä on se, että se vaurioittaa hiuksia pysyvästi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa nykyaikaisilla permanenttimenetelmillä, jotka ovat huomattavasti hellävaraisempia kuin menneiden vuosikymmenten aggressiiviset kemikaalit. Nykyiset tuotteet ja tekniikat on suunniteltu minimoimaan hiusten vaurioituminen ja säilyttämään niiden terveys. Kuitenkin, kuten kaikki kemialliset käsittelyt, permanentti voi rasittaa hiuksia, jos sitä ei tehdä oikein tai jos hiukset ovat jo ennestään vaurioituneet.

Valitsemalla kokeneen kampaajan ja käyttämällä laadukkaita tuotteita, voit varmistaa, että hiuksesi pysyvät mahdollisimman terveinä permanentin jälkeen. Kampaajan ammattitaito ja kokemus ovat avainasemassa, kun valitaan oikeat tuotteet ja menetelmät kunkin hiustyypin ja -kunnon mukaan. Lisäksi on tärkeää noudattaa kampaajan antamia hoito-ohjeita permanentin jälkeen, jotta hiukset pysyvät hyvässä kunnossa. Tämä voi sisältää erityisten hoitotuotteiden käyttöä, hiusten pesuvälin pidentämistä ja välttämistä tietyistä hiusten käsittelytavoista.

Toinen yleinen myytti on, että permanentti tekee hiuksista kuivat ja hauraat. Vaikka permanentti voi kuivattaa hiuksia, asianmukaisella jälkihoidolla, kuten syväkosteuttavilla naamioilla ja hoitoaineilla, voidaan estää liiallinen kuivuminen ja säilyttää hiusten kimmoisuus ja kiilto. On myös tärkeää muistaa, että hiusten kunto ennen permanenttia vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Jos hiukset ovat jo ennestään kuivat tai vaurioituneet, permanentin tekeminen voi pahentaa tilannetta.

Eri permanenttityyppien vertailu: kiharat ja laineet

Permanenttityyppien kirjo on todella laaja, ulottuen tiukoista kiharoista löysiin laineisiin, tarjoten jokaiselle jotakin. Tiukat kiharat luovat dramaattisen ja näyttävän ilmeen, sopien erinomaisesti niille, jotka haluavat tehdä rohkean lausunnon tyylistään. Ne ovat ihanteellisia erityistilaisuuksiin tai kun halutaan tuoda esiin vahvaa persoonallisuutta.

Toisaalta, pehmeät laineet tarjoavat hienovaraisemman ja luonnollisemman lookin, joka sopii arkeen ja antaa hiuksille pehmeän, romanttisen ilmeen. Valinnan teossa on tärkeää ottaa huomioon hiusten kunto ja tyyppi, sillä eri tekniikat vaikuttavat hiuksiin eri tavoin. Esimerkiksi ohuet ja hauraat hiukset voivat hyötyä kevyemmistä laineista, kun taas paksut ja karheat hiukset voivat kestää tiukempia kiharoita. Eri permanenttityyppien ylläpito ja hoito vaihtelevat, joten on tärkeää valita tyyli, joka sopii omaan elämäntyyliin ja ylläpitokapasiteettiin. Esimerkiksi tiukat kiharat saattavat vaatia enemmän huoltoa ja muotoilua, kun taas löysät laineet ovat usein helpompia hallita ja ylläpitää. On myös tärkeää muistaa, että permanentin vaikutus kestää useita kuukausia, joten valintaan kannattaa suhtautua harkiten.

Permanentti lyhyille hiuksille: uudenlainen ilme ja tyyli

Permanentti lyhyille hiuksille on loistava tapa tuoda lisää eloa ja ilmettä lyhyeen tukkaan. Se ei ainoastaan lisää volyymia ja tekstuuria, vaan myös mahdollistaa erilaisten, usein yllättävienkin tyylien kokeilemisen. Lyhyiden hiusten permanentti voi vaihdella kevyistä, luonnollisista laineista tiukempiin kiharoihin, tarjoten monipuolisia vaihtoehtoja henkilökohtaiseen tyyliin. Tämä tekee permanentista erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat tuoda lyhyisiin hiuksiinsa uutta ulottuvuutta ja persoonallisuutta.

Lyhyiden hiusten permanentti vaatii ammattitaitoista käsittelyä, sillä hiusten lyhyys asettaa omat haasteensa kiharoiden muodostamiselle. Kampaajan on otettava huomioon hiusten pituus ja leikkaus, jotta lopputulos näyttää tasapainoiselta ja tyylikkäältä. Lyhyissä hiuksissa permanentin vaikutus on usein voimakkaampi ja näkyvämpi, joten on tärkeää valita oikeanlainen kiharan koko ja tyyli. Lisäksi, lyhyiden hiusten permanentti voi vaatia säännöllisempää ylläpitoa ja uusintakäsittelyä, sillä hiusten kasvaessa kiharoiden muoto voi muuttua.

Kun permanentti tehdään lyhyisiin hiuksiin, on tärkeää käyttää hellävaraisia tuotteita ja tekniikoita. Tämä auttaa välttämään liiallista hiusten kuivumista ja vaurioitumista. Lyhyiden hiusten permanentin jälkeen on hyvä välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautojen tai kihartimien käyttöä, jotta hiukset pysyvät terveinä ja hyväkuntoisina.

Lyhyiden hiusten permanentti tarjoaa upean mahdollisuuden kokeilla rohkeita ja trendikkäitä tyylejä. Se voi olla tapa ilmaista omaa persoonallisuutta ja erottua joukosta. Olipa kyseessä sitten rento surffitukka tai tiukat kiharat, lyhyiden hiusten permanentti voi muuttaa koko ilmeen ja tuoda esiin uuden puolen käyttäjänsä persoonallisuudesta. Tämä tekee siitä jännittävän ja suositun vaihtoehdon niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja erilaista lyhyiden hiustensa kanssa.

Permanentin tekeminen kotona: tarvittavat välineet ja ohjeet

Kotona tehtävä permanentti voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ilman kampaamokäyntiä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että permanentin tekeminen kotona vaatii tarkkuutta, oikeita välineitä ja huolellista suunnittelua. Tarvittavat välineet sisältävät muun muassa laadukkaat permanenttinesteet, erikokoisia rullia hiusten pituudesta ja halutusta kiharan koosta riippuen, suojakäsineet kemikaalien käsittelyyn ja suojavaatteet välttämään tahroja vaatteissa. Lisäksi tarvitset aineet hiusten esikäsittelyyn ja jälkihoitoon, kuten syväpuhdistavan shampoon ja kosteuttavan hoitoaineen.

On suositeltavaa noudattaa tarkasti valmistajan ohjeita ja tehdä ensin koekihara, jotta näet, miten hiuksesi reagoivat kemikaaliin. Tämä auttaa välttämään ei-toivottuja tuloksia ja hiusten vahingoittumista. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että hiukset ovat terveessä kunnossa ennen permanentin tekemistä, sillä vaurioituneet tai kemiallisesti käsitellyt hiukset voivat reagoida odottamattomasti. Kotona tehtävä permanentti voi olla haastavaa, joten jos epäröit, on parempi kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattilainen osaa arvioida hiustesi kunnon ja valita oikeat tuotteet ja tekniikat.

Jos päätät kuitenkin tehdä permanentin itse, varaa riittävästi aikaa ja varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja tuotteet valmiina ennen aloittamista. On myös hyvä idea harjoitella rullien laittamista hiuksiin ennen varsinaista permanentin tekemistä. Muista, että permanentin tekeminen on aikaa vievä prosessi, ja kiireessä tehty työ voi johtaa epätasaisiin tai ei-toivottuihin tuloksiin. Ole varovainen kemikaalien kanssa ja varmista, että työskentelet hyvin ilmastoidussa tilassa välttääksesi hengitystieongelmia.

Kun permanentti on valmis, on tärkeää hoitaa hiuksia oikein. Vältä hiusten pesua ja kovaa käsittelyä seuraavat 24-48 tuntia, jotta kiharat ehtivät asettua. Käytä jatkossa tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kiharoille tai kemiallisesti käsitellyille hiuksille. Näin varmistat, että hiuksesi pysyvät terveinä ja kiharat kauniina pidempään. Muista, että kotona tehty permanentti vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta oikein tehtynä se voi tarjota tyydyttävän ja palkitsevan lopputuloksen.

Parhaat syväpuhdistava shampoot

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18 – Peptide prep syväpuhdistava shampoo

 • Hiusvärin säilyttävä
 • Rikastettu ainutlaatuisella ja patentoidulla K18Peptide -ainesosalla
 • Poistaa tehokkaasti tuotejäämät ja muut epäpuhtaudet, jättäen hiukset ja päänahan raikkaan puhtaiksi.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – Deep Cleanse Syväpuhdistava shampoo

 • Valmistettu Suomessa
 • Virkistävä sitruunan ja limen tuoksu
 • Erityisen hyödyllinen rasvaiselle päänahalle
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo

 • Rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä päänahkaa
 • Edistää päänahan verenkiertoa
 • Viileän raikas menthol
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

OLAPLEX Bond Maintenance Syväpuhdistava shampoo

  • Vain yhdellä käyttökerralla poistaa kovan veden mineraalit, kloorin, liiallisen rasvan ja tuotejäämät.

  • Kosteuttava koostumus tekee hiuksista pehmeät, kiiltävät ja eloisat.

  • Sisältää patentoitua OLAPLEX Bond-Building Technology™ -koostumusta, joka vahvistaa hiuksia ja tekee niistä entistäkin vastustuskykyisemmät.

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Keratase-Specifique argile Syväpuhdistava shampoo

 • Tämä hiustenhoitosarja koostuu kahdesta osasta: syväpuhdistavasta shampookylvystä ja puhdistavasta savesta.
 • Specifique Divalent on syväpuhdistava hiustenhoitosarja Kerataselta  joka on suunniteltu erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle.
 • Ainutlaatuinen koostumus sisältää aminohappoja, jotka puhdistavat hiuspohjaa hellävaraisesti samalla kun ne hoitavat ja vahvistavat hiuksia.

Asiakkaiden kokemuksia: ennen ja jälkeen permanentin

Asiakkaiden kokemukset permanentista vaihtelevat suuresti, ja ne tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten erilaiset hiustyypit ja elämäntyylit vaikuttavat permanentin lopputulokseen. Monet asiakkaat kertovat, kuinka permanentti on tuonut heidän hiuksiinsa kaivattua volyymia ja elinvoimaa, erityisesti niille, joiden hiukset ovat luonnostaan ohuet tai latteat.

He kuvailevat, kuinka kiharat ovat tuoneet uutta ulottuvuutta heidän ulkonäköönsä ja helpottaneet päivittäistä hiusten muotoilua. Toiset taas jakavat kokemuksiaan siitä, kuinka he ovat oppineet hoitamaan ja ylläpitämään kiharoitaan, mikä on ollut heille uusi ja opettavainen kokemus.

Ennen ja jälkeen -kuvat osoittavat usein merkittäviä muutoksia, jotka eivät rajoitu vain hiusten ulkonäköön, vaan myös asiakkaiden itsevarmuuteen ja tyytyväisyyteen. Monet asiakkaat kertovat, että uusi kihara tyyli on antanut heille lisää itseluottamusta ja rohkeutta kokeilla uusia tyylejä ja ilmeitä. Heidän tarinansa korostavat, kuinka suuri vaikutus hiusten ulkonäöllä voi olla ihmisen yleiseen hyvinvointiin ja itsetuntoon. Lisäksi jotkut asiakkaat mainitsevat, kuinka permanentti on helpottanut heidän aamurutiinejaan, sillä kiharat tarjoavat helpon ja nopean tavan saada hiukset näyttämään hyvältä ilman paljon vaivaa.

On kuitenkin myös niitä, jotka ovat kohdanneet haasteita permanentin jälkeen. Joillekin hiusten hoitaminen ja ylläpitäminen on ollut vaikeampaa kuin odotettiin, erityisesti jos he eivät ole tottuneet käsittelemään kiharoita. Nämä kokemukset korostavat, kuinka tärkeää on saada kampaajalta ohjeita ja neuvoja permanentin jälkihoidosta.

Jotkut asiakkaat ovat kokeneet, että heidän hiuksensa ovat kuivuneet tai vaurioituneet permanentin seurauksena, mikä korostaa laadukkaiden hoitotuotteiden ja oikeiden hoitomenetelmien merkitystä.

Kaiken kaikkiaan asiakkaiden kokemukset permanentista ovat monipuolisia ja tarjoavat arvokasta tietoa sekä niille, jotka harkitsevat permanentin teettämistä, että kampaamoille, jotka pyrkivät parantamaan palveluitaan. Nämä tarinat osoittavat, että vaikka permanentti voi tuoda monia positiivisia muutoksia, on tärkeää lähestyä prosessia tietoisesti ja valmistautuneena. Ne korostavat myös, kuinka yksilöllinen ja henkilökohtainen hiustenhoito on, ja että jokaisen tulisi löytää itselleen sopivin tapa hoitaa ja ylläpitää omaa hiustyyliään.

Kampaamoiden suosituimmat permanenttityylit ja niiden soveltuvuus eri hiustyypeille

Kampaamoissa suosituimmat permanenttityylit vaihtelevat suurista, pehmeistä laineista tiukkoihin kiharoihin, tarjoten jokaiselle asiakkaalle jotakin. Ammattilaiset osaavat suositella hiustyypille sopivaa tyyliä, ottaen huomioon asiakkaan toiveet ja hiusten kunnon. Esimerkiksi ohuille hiuksille sopii paremmin kevyt laine, joka antaa volyymia ilman, että se kuormittaa hiuksia liikaa. Toisaalta, paksut ja karheat hiukset voivat kestää tiukemman kiharan, joka tuo esiin hiusten luonnollisen tekstuurin ja volyymin.

Kampaamossa tehty permanentti takaa parhaan lopputuloksen ja minimoi hiusten vaurioitumisen riskin. Kampaajat käyttävät laadukkaita tuotteita ja räätälöivät käsittelyn asiakkaan hiusten tarpeiden mukaan. He myös neuvovat asiakkaita siitä, miten he voivat ylläpitää ja hoitaa permanentattuja hiuksiaan kotona, jotta lopputulos säilyy mahdollisimman pitkään kauniina. Kampaamossa tehtävä permanentti antaa asiakkaalle mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ammattilaisen tekemästä palvelusta.

Erityisen suosittuja ovat nykyään luonnollisen näköiset permanenttityylit, jotka jäljittelevät hiusten luonnollista kiharaa tai laineikkuutta. Nämä tyylit ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat lisätä hiuksiinsa tekstuuria ja liikettä ilman, että lopputulos näyttää liian ’tehdyltä’. Toisaalta, rohkeammat asiakkaat saattavat valita näyttävämmät ja tiukemmat kiharat, jotka tekevät suuren vaikutuksen ja sopivat erinomaisesti juhlaviin tilaisuuksiin. Kampaajat voivat myös yhdistellä erilaisia tekniikoita luodakseen uniikkeja ja yksilöllisiä tyylejä, jotka heijastavat asiakkaan persoonallisuutta ja tyyliä.

On tärkeää muistaa, että permanentin tyyli ja tekniikka vaikuttavat suuresti lopputulokseen. Siksi on suositeltavaa keskustella kampaajan kanssa ennen permanentin tekoa, jotta voidaan varmistaa, että valittu tyyli sopii asiakkaan hiustyypille ja elämäntyyliin. Kampaaja voi myös antaa arvokkaita vinkkejä siitä, miten ylläpitää permanentin luomaa tyyliä ja pitää hiukset terveinä ja kauniina.

Permanentti isoilla rullilla: luonnollisen laineikkaan lookin luominen

Permanentti isoilla rullilla on suosittu valinta niille, jotka haluavat saavuttaa luonnollisen ja pehmeän laineikkaan lookin. Isojen rullien käyttö permanentissa mahdollistaa suurempien, rennompien kiharoiden luomisen, jotka eivät ole liian tiukkoja tai kiharat.

Tämä tyyli sopii erityisesti pitkiin ja keskipitkiin hiuksiin, luoden elegantin ja huolettoman ilmeen. Isoilla rullilla tehty permanentti voi olla ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat lisätä hiuksiinsa volyymia ja liikettä ilman, että lopputulos näyttää liian ’tehdyltä’. Se tarjoaa myös erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat kokeilla kiharoita ensimmäistä kertaa, sillä lopputulos on luonnollisempi ja vähemmän dramaattinen.

Isoilla rullilla tehtävä permanentti vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, jotta lopputulos on tasainen ja luonnollinen. Kampaajan on otettava huomioon hiusten pituus, paksuus ja yleinen kunto, jotta kiharat asettuvat kauniisti ja tasaisesti. Tämäntyyppinen permanentti on hellävaraisempi hiuksille verrattuna tiukempiin kiharoihin, sillä suuremmat rullat aiheuttavat vähemmän stressiä hiuksen rakenteelle.

Isoilla rullilla tehty permanentti voi kestää pidempään, sillä löysemmät kiharat eivät yleensä ’veny’ yhtä nopeasti kuin tiukemmat kiharat. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat pitkäkestoisia tuloksia vähemmällä ylläpidolla.

Hoito-ohjeet isoilla rullilla tehdyn permanentin jälkeen ovat tärkeitä hiusten terveyden ja kiharoiden pitkäikäisyyden kannalta. On suositeltavaa käyttää kosteuttavia ja kiharoille tarkoitettuja hoitotuotteita, jotka auttavat säilyttämään hiusten kosteustasapainon ja kimmoisuuden. Välttämällä liiallista lämpökäsittelyä ja käyttämällä hellävaraisia puhdistustuotteita, hiukset pysyvät terveinä ja kiharat kauniina pidempään.

Säännölliset trimmaukset auttavat myös ylläpitämään hiusten terveyttä ja estämään latvojen haurastumista. Kiharoiden muotoilussa tulisi käyttää kiharoille suunniteltuja tuotteita, jotka auttavat ylläpitämään niiden muotoa ja estämään pörröisyyttä.

Isoilla rullilla tehty permanentti on monipuolinen valinta, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin ja tyyleihin. Se voi olla täydellinen valinta juhlaviin tilaisuuksiin, kuten häihin tai gaaloihin, mutta myös rentoon arki-ilmeeseen. Tämä tyyli antaa hiuksille luonnollisen näköisen volyymin ja liikkeen, joka on sekä tyylikäs että helppohoitoinen.

Isoilla rullilla tehty permanentti onkin loistava tapa päivittää omaa lookia, tuoden siihen ripauksen glamouria ja huolettomuutta. Se on myös ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ilman radikaalia muutosta, sillä isoilla rullilla saadaan aikaan pehmeitä ja luonnollisia kiharoita, jotka eivät vaadi suurta sitoutumista.

Permanentti miehelle: miesten hiustrendien uusi aalto

Permanentti on tehnyt näyttävän paluun miesten hiustrendeihin, tarjoten monipuolisia ja rohkeita tyylejä, jotka sopivat erilaisiin makuun ja hiustyyppeihin. Miesten permanentti ei ole enää vain menneiden vuosikymmenten muisto, vaan se on modernisoitunut ja muuttunut entistä monipuolisemmaksi. Nykyään miesten permanentti voi tarkoittaa kaikkea kevyistä, luonnollisista laineista tiukkoihin kiharoihin, antaen mahdollisuuden leikitellä erilaisilla ilmeillä ja tyyleillä. Tämä trendi heijastaa nykyaikaista miesten muotia, joka suosii yksilöllisyyttä ja rohkeutta kokeilla uusia asioita.

Miesten permanentin suosio on kasvanut, sillä se tarjoaa helpon tavan lisätä tekstuuria ja volyymia hiuksiin. Tämä on erityisen hyödyllistä niille miehille, joiden hiukset ovat ohuet tai latteat, sillä permanentti voi tuoda hiuksiin kaivattua elinvoimaa ja liikettä. Permanentti voi olla loistava tapa kokeilla jotain uutta ja erilaista, rikkoen perinteisiä mielikuvia miesten hiustyyleistä. Se voi myös vähentää hiusten muotoiluun käytettävää aikaa aamurutiineissa, sillä kiharat tai laineet pysyvät hyvin muodossaan ilman jatkuvaa muotoilua. Tämä tekee permanentista käytännöllisen valinnan miehille, jotka arvostavat sekä tyyliä että helppoutta.

Kun puhutaan miesten permanentista, on tärkeää ottaa huomioon hiusten kunto ja tyyppi. Kokenut kampaaja osaa suositella oikeanlaista permanenttityyppiä, joka sopii parhaiten asiakkaan hiusten paksuuteen, pituuteen ja yleiseen kuntoon. On myös tärkeää keskustella kampaajan kanssa siitä, millaista lopputulosta toivotaan, jotta voidaan varmistaa, että tyyli vastaa asiakkaan odotuksia ja elämäntyyliä. 

Miesten permanentin tekeminen vaatii ammattitaitoa ja oikeita tuotteita, jotta lopputulos on sekä esteettisesti miellyttävä että hiuksille hellävarainen. Nykyaikaiset permanenttitekniikat ja -tuotteet ovat kehittyneet huomattavasti, ja ne tarjoavat turvallisempia ja terveellisempiä vaihtoehtoja hiusten kihartamiseen. Tämä tarkoittaa, että miesten permanentti voi olla paitsi tyylikäs myös hiuksille hyväksyttävä valinta. Lopputuloksena on usein raikas ja uudistunut ilme, joka tuo esiin asiakkaan persoonallisuuden ja tyylin. Miesten permanentti onkin loistava esimerkki siitä, kuinka perinteiset kauneuskäsitykset ovat muuttumassa ja miten moderni mies voi rohkeasti kokeilla uusia tyylejä ilmaistakseen itseään.

Usein kysytyt kysymykset

Permanentti tarkoittaa kampaamossa tehtävää käsittelyä, jossa hiuksiin tehdään pysyviä kiharoita tai aaltoja kemiallisten aineiden ja lämmön avulla. Prosessi tunnetaan myös nimellä ”kestokiharat”. Permanentissa käytetään usein kiharruspuikkoja tai rullia hiusten muodon määrittämiseen, ja kemialliset aineet muuttavat hiusten rakennetta niin, että kiharat pysyvät paikoillaan pitkään, usein useita kuukausia.

Permanentin teho ja lopputulos riippuvat hiusten tyypistä, käytetyistä kemikaaleista ja käsittelyn tarkkuudesta.

Permanentin jälkeen hiuksia ei suositella kasteltavaksi muutamaan päivään, yleensä 24-48 tuntiin, syistä, jotka liittyvät hiusten kemialliseen käsittelyprosessiin. Tässä on muutama syy, miksi välttää hiusten kastelua heti permanentin jälkeen:

 1. Kemiallisten sidosten vahvistuminen: Permanentissa käytetyt kemikaalit muuttavat hiusten proteiinirakenteita luoden uusia sidoksia, jotka määrittävät kiharoiden muodon. Tämän kemiallisen prosessin valmistuminen vie aikaa. Kastelu voi häiritä tai keskeyttää uusien sidosten muodostumista, mikä voi heikentää tai vahingoittaa lopputulosta.

 2. Hiusten herkkyys: Kemiallinen käsittely tekee hiuksista väliaikaisesti herkemmät ja alttiimmat vaurioille. Kastelu voi lisätä hiusten haurautta ja altistaa ne lisävaurioille.

 3. pH-tasapainon palautuminen: Permanenttikäsittely muuttaa hiusten pH-tasoa. Hiusten antaminen kuivua ja palautua luonnollisesti auttaa palauttamaan pH-tasapainon.

 4. Kiharoiden muotoutuminen: Kiharoiden muoto ja rakenne vakiintuvat paremmin, kun ne saavat asettua ilman ulkoisia häiriöitä, kuten vettä tai kosteutta.

Noudattamalla näitä ohjeita varmistetaan, että permanentti asettuu oikein ja lopputulos on kestävä ja toivotunlainen.

Kyllä, permanentti voi suoristua ajan myötä tai tietyissä olosuhteissa. Vaikka permanentti on suunniteltu olemaan pitkäkestoinen, se ei ole pysyvästi muuttumaton. Tässä muutamia syitä, miksi permanentti voi suoristua:

 1. Luonnollinen hiusten kasvu: Hiukset kasvavat jatkuvasti, ja uudet hiukset kasvavat ilman permanentin vaikutusta. Tämä voi johtaa siihen, että juuresta lähtien hiukset näyttävät suoremmilta.

 2. Kemiallisten aineiden vaikutuksen heikkeneminen: Ajan myötä permanentissa käytettyjen kemikaalien vaikutus hiusten rakenteeseen voi heiketä, mikä voi johtaa kiharoiden löystymiseen ja suoristumiseen.

 3. Hiusten käsittely ja hoito: Tiheä lämpökäsittely, kuten suoristusraudan tai kihartimen käyttö, sekä tietyt hiustenhoitotuotteet voivat vaikuttaa permanentin kestävyyteen ja johtaa kiharoiden suoristumiseen.

 4. Vaurioituneet hiukset: Jos hiukset ovat vaurioituneet tai erittäin kuivat, permanentti ei ehkä tartu yhtä hyvin tai se voi suoristua nopeammin.

 5. Vääränlainen hoito: Permanentin jälkeen on tärkeää noudattaa oikeanlaista hiustenhoitorutiinia, joka sisältää kosteuttavia ja kiharille sopivia tuotteita. Vääränlaisten tuotteiden käyttö tai hoitorutiinin laiminlyönti voi nopeuttaa permanentin suoristumista.

Permanentin kestävyyteen vaikuttavat monet tekijät, kuten hiusten kunto, käytettyjen kemikaalien laatu ja hiustenhoitorutiinit. On tärkeää keskustella kampaajan kanssa siitä, miten parhaiten ylläpitää ja hoitaa permanentattuja hiuksia.

Permanentattuja hiuksia voi harjata, mutta on tärkeää tehdä se oikein ja varovasti, jotta vältetään hiusten vaurioituminen ja kiharoiden löystyminen. Tässä muutamia vinkkejä permanentattujen hiusten harjaamiseen:

 1. Käytä sopivaa harjaa: Valitse harja, joka on hellävarainen kiharoille. Laajapiikkiset kammot tai harjat, joissa on pehmeitä harjaksia, ovat yleensä parhaita. Vältä tiheäpiikkisiä harjoja, jotka voivat venyttää ja vahingoittaa kiharoita.

 2. Varoitus ensimmäisten päivien aikana: Permanentin jälkeen hiukset ovat herkimmillään, joten ensimmäisten 24-48 tunnin aikana on suositeltavaa välttää harjaamista. Tämän ajanjakson jälkeen hiukset ovat yleensä vahvistuneet ja niitä voidaan harjata varovaisemmin.

 3. Hellävarainen harjaustapa: Aloita harjaaminen hiusten latvoista ja etene varovasti ylöspäin. Tämä auttaa välttämään takkujen vetämistä ja hiusten katkeamista.

 4. Kosteuta ennen harjaamista: Jos hiukset ovat erityisen takkuiset, voi olla hyvä kosteuttaa niitä hieman ennen harjaamista. Käytä kosteuttavaa suihketta tai kevyttä hoitoainetta, joka auttaa selvittämään takkuja.

 5. Vältä voimakasta harjausta: Älä harjaa hiuksia liian voimakkaasti tai nopeasti, sillä se voi venyttää ja vahingoittaa kiharoita.

Muista, että permanentattujen hiusten hoito vaatii hieman erilaista lähestymistapaa kuin suorien hiusten. Oikeanlaisilla työkaluilla ja tekniikoilla voit auttaa ylläpitämään kiharoiden kauneutta ja terveyttä.

Permanentattujen hiusten hyvässä kunnossa pitäminen vaatii oikeanlaista hoitoa ja huolenpitoa. Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat ylläpitämään permanentin kauneutta ja kestävyyttä:

 1. Oikeanlaiset hiustenhoitotuotteet: Käytä tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kiharoille tai kemiallisesti käsitellyille hiuksille. Nämä tuotteet auttavat ylläpitämään kosteustasapainoa ja vähentämään hiusten kuivumista ja vaurioitumista.

 2. Vältä liiallista pesua: Liian tiheä hiusten peseminen voi kuivattaa hiuksia ja heikentää kiharoita. Pese hiukset muutaman päivän välein ja käytä hellävaraista shampoota.

 3. Kosteuttavat hoitoaineet: Käytä syväkosteuttavia hoitoaineita säännöllisesti. Ne auttavat palauttamaan hiusten luonnollisen kosteuden ja vähentämään pörröisyyttä.

 4. Varovainen kuivaaminen: Vältä hiustenkuivaajan käyttöä korkealla lämmöllä. Jos käytät hiustenkuivaajaa, käytä matalaa lämpötilaa ja diffuusoria kiharoiden muodon säilyttämiseksi.

 5. Vältä lämpökäsittelyä: Vältä suoristusrautojen, kihartimien ja muiden lämpöä käyttävien työkalujen käyttöä. Jos käytät niitä, käytä aina lämpösuojasuihketta.

 6. Varovainen harjaaminen ja kampaaminen: Käytä laajapiikkistä kampaa tai harjaa, joka on hellävarainen kiharoille. Harjaa hiukset varovasti välttääksesi kiharoiden venyttämistä ja vaurioitumista.

 7. Yöllinen hiustenhoito: Käytä silkkiä tai satiinia tyynyliinana vähentääksesi hiusten kitkaa nukkuessasi. Voit myös sitoa hiukset löysälle nutturalle tai käyttää silkkihuivia hiusten suojana.

 8. Säännölliset leikkaukset: Käy säännöllisesti kampaajalla leikkauttamassa hiusten latvat. Tämä auttaa estämään hiusten katkeilua ja pitää hiukset terveinä.

 9. Vältä klooria ja suolavettä: Uiminen kloorivedessä tai merivedessä voi vahingoittaa permanentattuja hiuksia. Jos uiminen on välttämätöntä, käytä uimalakkia ja huuhtele hiukset heti uimisen jälkeen.

Valmistautuminen permanenttiin on tärkeää, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja vältät hiusten vaurioitumisen. Tässä on joitakin ohjeita, miten valmistautua permanenttiin:

 1. Älä pese hiuksia juuri ennen: On suositeltavaa olla pesemättä hiuksia 24-48 tuntia ennen permanenttikäsittelyä. Luonnolliset öljyt hiuksissasi suojaavat päänahkaa kemikaalien aiheuttamalta ärsytykseltä.

 2. Vältä hiusten kemiallisia käsittelyjä: Vältä värjäystä tai muita kemiallisia käsittelyjä useita viikkoja ennen permanenttia. Tämä auttaa välttämään hiusten ylikäsittelyn ja mahdolliset vauriot.

 3. Kerro kampaajalle hiustesi historia: Informoi kampaajaa aikaisemmista hiusten käsittelyistäsi, kuten värjäyksistä, suoristuksista tai muista kemiallisista toimenpiteistä. Tämä auttaa kampaajaa valitsemaan oikeat tuotteet ja menetelmät hiuksillesi.

 4. Käytä hiuksillesi sopivia tuotteita: Jos hiuksesi ovat kuivat tai vaurioituneet, käytä kosteuttavia ja korjaavia hiustenhoitotuotteita ennen permanenttia. Terveet ja hyvin hoidetut hiukset kestävät paremmin kemiallista käsittelyä.

 5. Vältä hiusten muotoilutuotteiden käyttöä: Älä käytä vahvoja muotoilutuotteita, kuten geeliä tai vahaa, päivinä ennen permanenttia. Nämä tuotteet voivat estää kemikaalien tasaisen levittymisen hiuksiin.

 6. Valmistaudu hiustenhoitorutiinin muutokseen: Permanentin jälkeen hiustenhoitorutiinisi tulee muuttumaan. Varmista, että sinulla on tarvittavat tuotteet kiharoiden hoitoon, kuten kosteuttava shampoo ja hoitoaine, sekä tuotteet kiharoiden muotoiluun.

 7. Keskustele odotuksistasi kampaajan kanssa: Kerro kampaajalle selvästi, millaisia kiharoita toivot ja kuinka voimakkaan permanentin haluat. Voit myös ottaa mukaan kuvia toivomastasi lopputuloksesta.

 8. Tee allergiatesti tarvittaessa: Jos sinulla on herkkä iho tai olet aiemmin kokenut allergisia reaktioita, keskustele kampaajan kanssa mahdollisuudesta tehdä allergiatesti ennen varsinaista käsittelyä.

Muista, että permanentti on kemiallinen toimenpide, joka vaatii ammattitaitoista käsittelyä ja oikeanlaista jälkihoitoa. Hyvällä valmistautumisella ja huolellisella hoidolla voit nauttia kauniista kiharoista pitkään.

Permanentattuja hiuksia voi kihartaa lisää, mutta on tärkeää olla erityisen varovainen, jotta vältetään hiusten vaurioituminen. Permanentti itsessään jo käsittelee hiuksia kemiallisesti, mikä tekee niistä herkemmät lisäkäsittelylle. Jos haluat kihartaa permanentattuja hiuksia, noudata seuraavia ohjeita:

 1. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Permanentatut hiukset ovat jo altistuneet kemialliselle käsittelylle, joten lisälämmön käyttö voi vahingoittaa niitä entisestään. Jos mahdollista, vältä lämpökihartimien tai suoristusrautojen käyttöä.

 2. Käytä lämpösuojatuotteita: Jos päätät käyttää lämpökihartimia tai muita lämpötyökaluja, muista aina käyttää lämpösuojasuihketta hiusten suojaamiseksi.

 3. Käytä matalaa lämpötilaa: Valitse lämpötyökalu, jossa on säädettävä lämpötila, ja käytä mahdollisimman matalaa lämpötilaa hiusten vaurioitumisen minimoimiseksi.

 4. Kokeile hellävaraisempia menetelmiä: Käytä hellävaraisempia kihartamismenetelmiä, kuten rullia, papiljotteja tai letitystä. Nämä menetelmät eivät vahingoita hiuksia, sillä ne eivät käytä lämpöä.

 5. Vältä tiukkoja kiharoita: Jos permanenttisi on jo luonut kiharoita, vältä tiukkojen lisäkiharoiden tekemistä, sillä se voi johtaa hiusten katkeiluun ja vaurioitumiseen.

 6. Kosteuta hiuksia säännöllisesti: Käytä kosteuttavia tuotteita, kuten syvähoitoaineita ja jätettäviä hoitoaineita, hiusten kunnon ylläpitämiseksi.

 7. Tarkkaile hiustesi kuntoa: Jos huomaat hiusten olevan erityisen kuivia tai vaurioituneita, vältä lisäkihartamista ja keskity hiusten hoitoon ja elvyttämiseen.

Uuden permanentin ottamisen ajankohta riippuu useista tekijöistä, kuten hiustesi kunnosta, permanentin tyypistä ja siitä, kuinka nopeasti hiuksesi kasvavat. Tässä on joitakin yleisiä suuntaviivoja:

 1. Hiusten kasvunopeus: Yleensä hiukset kasvavat noin 1-1,5 cm kuukaudessa. Uusi permanentti voidaan ottaa, kun hiusten juuret ovat kasvaneet tarpeeksi, jotta ero luonnollisten ja permanentattujen hiusten välillä on selvä. Tämä voi kestää useita kuukausia.

 2. Hiusten kunto: Jos hiuksesi ovat terveet ja hyväkuntoiset permanentin jälkeen, voit harkita uuden permanentin ottamista aikaisemmin. Jos hiuksesi ovat vaurioituneet, on tärkeää antaa niiden palautua ennen uutta käsittelyä. Tämä voi tarkoittaa odottamista pidempään, jopa kuudesta kuukaudesta vuoteen.

 3. Permanentin tyyppi ja voimakkuus: Jos edellinen permanentti oli lievä tai kevyt, hiukset saattavat kestää uuden käsittelyn aikaisemmin. Jos taas käytettiin voimakasta kemikaalia, on suositeltavaa odottaa pidempään.

 4. Henkilökohtaiset mieltymykset: Jos haluat ylläpitää tietyntyyppistä kiharaa tai aaltoilua, saatat haluta uusia permanentin useammin. Toiset taas saattavat odottaa, kunnes suurin osa permanentista on kasvanut pois.

 5. Ammattilaisen neuvo: On tärkeää keskustella kampaajan tai hiustenhoitoammattilaisen kanssa ennen uuden permanentin ottamista. He voivat arvioida hiustesi kunnon ja antaa suosituksia siitä, milloin on turvallista ottaa uusi permanentti.

Muista, että jokainen hiustyyppi ja yksilö on erilainen, ja hiusten kyky kestää kemiallisia käsittelyjä vaihtelee. Terveiden hiusten ylläpitäminen ja vaurioiden välttäminen on tärkeää, joten on suositeltavaa noudattaa ammattilaisen neuvoja ja odottaa riittävän kauan uuden permanentin välillä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: