HiusClub

Hiustenleikkuukoneet vertailussa

Päivitetty viimeksi 18.4.2024

Hiustenleikkuukone

Hiustenleikkuukoneen merkitys kotikäytössä

Yhä useammat ihmiset ovat alkaneet arvostaa kotona tehtävää hiustenhoitoa ja sen tuomaa joustavuutta. Mutta entäpä ne hetket, kun tarvitset nopeaa siistimistä tai haluat kokeilla jotain uutta kotona? Ehkä olet kyllästynyt odottamaan aikaa parturi-kampaamoon tai haluat vain kokeilla jotain uutta. Tässä astuu kuvaan hiustenleikkuukone. Se ei ole vain työkalu; se on vapauden, säästön ja luovuuden symboli.

Se antaa sinulle mahdollisuuden ottaa hiustesi kohtalo omiin käsiisi, kokeilla rohkeasti erilaisia tyylejä ja tehdä muutoksia silloin, kun sinulle sopii. Hiustenleikkuukoneen avulla voit säästää sekä rahaa että aikaa, ja mikä parasta, voit kokeilla uusia tyylejä milloin haluat. Lisäksi, kun opit käyttämään konetta oikein, voit saavuttaa yhtä ammattimaisia tuloksia kuin parturi-kampaamossakin – kaikki tämä mukavasti omassa kodissasi.

Parhaat hiustenleikkuukoneet

9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Wella Professionals Wella Contura HS 62

 • Tarkkuusterät: Ihanteellinen viimeistelyyn, pitkäikäinen terävyys.
 • Langaton suunnittelu: Erinomainen liikkuvuus, pitkäkestoinen akku.
 • Käyttäjäystävällinen: Helppo käyttää ja huoltaa, sopii kaikille
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

HC9100 Heritage Hair Clipper

 • Ammattimainen leikkausnopeus: 300 mm/s nopeus tarkkaan ja nopeaan leikkaamiseen.
 • Monipuoliset pituusasetukset: 11 säädettävää pituutta, 1,5–25 mm, joustavaan muotoiluun.
 • Pitkäkestoinen akku ja nopea lataus: 60 minuutin käyttöaika, täysi lataus vain neljässä tunnissa.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

BaByliss Super X Metal Cordless Hair Clipper

 • Tarkkuustyöstetyt japanilaiset terästerät: Erittäin tarkat leikkaukset, ammattimainen lopputulos.
 • Pitkäkestoinen litiumioniakku: Kolmen tunnin käyttö yhdellä latauksella, nopea lataus.
 • Monipuolinen taper-säätö: Viisi tarkkuusasetusta, ihanteellinen monimutkaisiin tyyleihin.
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Philips Hair Clipper Series 5000

 • DualCut-teknologia: Nopeampi, tarkempi leikkaus, vähemmän huoltoa.
 • Zoom Wheel -säätö: Tarkka pituuden säätö, monipuolinen käyttö.
 • 100% vesipestävä: Helppo puhdistaa, vaivaton ylläpito.

Ammattilaisen vinkit hiustenleikkuukoneen käyttöön

Ammattilaiset painottavat, että hiustenleikkuukoneen valinta tulisi tehdä huolellisesti, ottaen huomioon käyttötarkoitus ja käyttäjän tarpeet. Paksujen hiusten leikkaamiseen soveltuu parhaiten tehokas kone, jossa on vahva moottori ja terävät terät. Toisaalta, ohuempien hiusten tai viimeistelytyön tekemiseen sopii paremmin kevyempi ja tarkempi kone. Koneen valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon akun kesto ja latausominaisuudet, erityisesti jos työskentelee paikoissa, joissa pistorasia ei ole aina saatavilla.

Koneen oikeaoppinen käyttö on olennainen taito, joka vaatii harjoittelua ja ymmärrystä. Oikean kulman ja paineen löytäminen hiuksia vasten on tärkeää, jotta leikkausjälki on tasainen ja tarkka. Liian suuri paine voi vahingoittaa hiuksia ja ihoa, kun taas liian kevyt kosketus ei leikkaa hiuksia tehokkaasti. Ammattilaiset suosittelevat harjoittelua erilaisilla hiustyypeillä ja pituuksilla, jotta koneen käyttö tulee tutuksi eri tilanteissa.

Ergonomian merkitys korostuu erityisesti ammattikäyttäjille, jotka käyttävät konetta pitkiä aikoja kerrallaan. Oikea työasento ja koneen hallinta auttavat vähentämään rasitusta käyttäjän kädelle ja ranteelle, mikä on tärkeää työuran pituuden ja terveyden kannalta. Koneen muotoilu ja paino vaikuttavat suoraan sen käyttömukavuuteen, joten nämä seikat kannattaa ottaa huomioon valintaprosessissa. 

Alan ammattilaiset neuvovat kiinnittämään huomiota koneen puhdistukseen ja ylläpitoon. Säännöllinen puhdistus ja terien öljyäminen pitävät koneen toimintakunnossa ja varmistavat, että se leikkaa tehokkaasti ja turvallisesti. Terien vaihtaminen ajoissa on myös tärkeää, sillä tylsät terät voivat repiä hiuksia ja aiheuttaa epämukavuutta asiakkaalle. Hyvin huollettu ja ylläpidetty hiustenleikkuukone on ammattilaisen tärkein työkalu, joka takaa laadukkaan ja miellyttävän leikkauskokemuksen sekä käyttäjälle että asiakkaalle.

Eri hiustenleikkuukonemallit ja niiden ominaisuudet

Markkinoilla on lukuisia hiustenleikkuukoneita, jotka vaihtelevat niin hinnan, ominaisuuksien kuin merkkienkin suhteen. Tämä laaja valikoima voi aluksi tuntua hämmentävältä, mutta se myös takaa, että jokaiselle löytyy juuri oikea kone. On tärkeää ymmärtää, että jokaisella koneella on omat erityispiirteensä ja vahvuutensa, ja siksi onkin suositeltavaa tutustua eri malleihin huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä.

Langattomuus on nykyään monille tärkeä ominaisuus, ja se heijastaa nykypäivän liikkuvaa ja dynaamista elämäntyyliä. Kun hiustenleikkuukone on langaton, voit ottaa sen mukaasi matkoille, treenikassiin tai vaikkapa työpaikalle, ilman että sinun tarvitsee murehtia johdoista tai lähimmästä pistorasiasta. Tämä tekee hiusten siistimisestä ja muotoilusta huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, erityisesti kiireisinä päivinä.

Se tarjoaa joustavuutta ja vapautta leikata hiuksia missä ja milloin vain, antaen sinulle mahdollisuuden pitää hiuksesi aina parhaimmillaan. Akun kesto ja latausaika ovat kuitenkin seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä. On tärkeää miettiä, kuinka usein ja kuinka pitkiä aikoja yhdellä latauksella aiot käyttää konetta, jotta et päädy tilanteeseen, jossa akku loppuu kesken leikkaussession.

Toisaalta, langalliset koneet tarjoavat jatkuvan tehon ja ovat usein luotettavampia pitkissä leikkaussessioissa. Ne ovat erinomainen valinta esimerkiksi kampaamoille tai niille, jotka haluavat varmistua siitä, että kone toimii keskeytyksettä alusta loppuun. Vaikka ne eivät tarjoa samaa liikkuvuutta kuin langattomat mallit, ne kompensoivat sen luotettavuudella ja jatkuvalla teholla

Kuluttajien keskuudessa suosituiksi ovat nousseet myös monitoimikoneet, jotka yhdistävät hiustenleikkuun, parranajon ja tarkkuustrimmereiden ominaisuudet. Nämä monipuoliset laitteet tarjoavat kattavan ratkaisun henkilökohtaiseen groomingiin, säästäen tilaa ja rahaa. On myös huomionarvoista, että teknologian kehittyessä hiustenleikkuukoneiden akkuteknologia on parantunut huomattavasti.

Nykyään markkinoilla on malleja, jotka tarjoavat pitkän akun keston yhdellä latauksella, ja nopean latauksen ominaisuudet takaavat, että kone on nopeasti käyttövalmis. Tämä on erityisen tärkeää ammattilaisille, jotka tarvitsevat luotettavan työkalun kiireisenä työpäivänä.

Hiustenleikkuun perusteet kotona: opas aloittelijoille

Hiustenleikkuu kotona voi aluksi tuntua aloittelijoille haasteelliselta, mutta asianmukaisilla välineillä ja oikeilla tekniikoilla se muuttuu helpommaksi ja miellyttävämmäksi. Aloittelijan on tärkeää investoida laadukkaisiin perustyökaluihin, kuten teräviin sakseihin, ohjauskampoihin ja hyvään hiustenleikkuukoneeseen. Näiden välineiden avulla leikkaaminen on tarkempaa ja lopputulos siistimpi. Yksinkertaisten leikkausten harjoittelu, kuten tasaisten päälinjojen tai kevyiden kerrostusten tekeminen, on hyvä tapa aloittaa.

Hiusten kostuttaminen ennen leikkausta on erityisen tärkeää, sillä se helpottaa hiusten hallintaa ja mahdollistaa tarkemman leikkausjäljen. Märät hiukset ovat helpommat kammata ja ne pysyvät paremmin paikoillaan leikkaamisen aikana. On kuitenkin tärkeää muistaa, että märät hiukset näyttävät pidemmiltä kuin kuivat, joten leikkauspituuden arvioinnissa on oltava tarkkana. Lisäksi on suositeltavaa käyttää hiusklipsejä tai muita apuvälineitä hiusten jakamiseen osioihin, mikä helpottaa hallittua ja systemaattista leikkausta.

Tutustuminen erilaisiin leikkaustekniikoihin ja -tyyleihin on myös tärkeää. Internetistä ja sosiaalisen median alustoilta löytyy runsaasti opetusvideoita ja ohjeita, jotka tarjoavat visuaalista ohjausta ja vinkkejä eri hiustyylien luomiseen. Aloittelijan kannattaa aloittaa yksinkertaisista tyyleistä ja edetä vähitellen monimutkaisempiin leikkauksiin. Harjoittelu vähemmän näkyvillä alueilla, kuten niskassa tai sivuilla, antaa arvokasta kokemusta ennen koko pään kattavaa leikkausta.

On tärkeää muistaa, että hiustenleikkuu kotona vaatii kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Virheitä saattaa tapahtua, mutta ne ovat osa oppimisprosessia. Aloittelijan kannattaa asettaa realistiset odotukset ja olla valmis oppimaan jokaisesta kokemuksesta. Ajan myötä taidot kehittyvät, ja kotona tehty hiustenleikkuu voi muuttua sekä palkitsevaksi että taloudellisesti järkeväksi vaihtoehdoksi.

Hiustenleikkuukoneiden lisävarusteet

Hiustenleikkuukoneiden lisävarusteet ovat avainasemassa, kun halutaan monipuolistaa koneen käyttöä ja saavuttaa ammattimaisia tuloksia. Suuttimet ja ohjauskammat ovat välttämättömiä työkaluja tarkassa pituuden säätelyssä, mahdollistaen eri pituuksien ja tyylien leikkaamisen. Ne ovat erityisen hyödyllisiä gradientti- ja fade-leikkauksissa, joissa hiusten pituuden tulee vaihdella sujuvasti. Lisäksi erilaiset suojat, kuten ihoa suojaavat liuskat, voivat auttaa välttämään ihoärsytystä ja tarjoavat mukavamman leikkauskokemuksen sekä käyttäjälle että asiakkaalle.

Joissakin hiustenleikkuukoneiden malleissa on mukana erikoisteriä, jotka tarjoavat lisäjoustavuutta. Esimerkiksi partaterät ja tarkkuustrimmerit ovat ihanteellisia viimeistelyyn ja tarkkoihin yksityiskohtiin, kuten niskalinjan siistimiseen tai partamuotoiluun. Nämä lisävarusteet ovat erityisen hyödyllisiä monipuolisten hiustyylien luomisessa, ja ne mahdollistavat tarkemman ja yksilöllisemmän leikkaustuloksen. Lisävarusteiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja hiustyyli, jotta valitut työkalut vastaavat käyttötarkoitusta ja asiakkaan toiveita.

Monesti löytyy myös muita hyödyllisiä lisävarusteita, kuten hiustenleikkuukoneen säilytyslaukut ja -kotelot, jotka suojaavat konetta ja pitävät kaikki tarvikkeet järjestyksessä. Puhdistus- ja huoltosetit ovat myös tärkeitä, sillä ne sisältävät kaikki tarvittavat välineet koneen asianmukaiseen puhdistukseen ja ylläpitoon. Jotkut valmistajat tarjoavat myös erityisiä öljyjä ja voiteluaineita, jotka on suunniteltu pitämään koneen terät terävinä ja varmistamaan niiden pitkä käyttöikä. Näiden lisävarusteiden avulla hiustenleikkuukoneen käyttökokemus paranee, ja kone pysyy toimintakunnossa pidempään.

Hiustenleikkuukoneen puhdistus ja ylläpito

Hiustenleikkuukoneen säännöllinen puhdistus ja huolto ovat välttämättömiä toimenpiteitä sen pitkäikäisyyden ja optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Puhdistusprosessiin kuuluu karvojen, ihohiukkasten ja muun lian poistaminen koneesta, mikä estää terien tylsymistä ja moottorin ylikuormittumista. Terien huolellinen puhdistaminen ja tarvittaessa öljyäminen varmistavat, että ne liikkuvat sujuvasti ja leikkaavat tehokkaasti. On suositeltavaa käyttää valmistajan suosittelemia puhdistusaineita ja -välineitä, sillä vääränlaiset tuotteet voivat vahingoittaa konetta tai heikentää sen tehoa.

Koneen säännöllinen tarkastus on tärkeää mahdollisten vikojen varhaiseksi havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Tämä sisältää muun muassa akun kunnon tarkistamisen, liikkuvien osien toimivuuden varmistamisen ja terien kunnon arvioinnin. Jos koneessa ilmenee epätavallisia ääniä tai se tuntuu toimivan normaalia heikommin, on syytä tarkistaa, ettei laitteessa ole vikaa, joka vaatisi ammattilaisen huomiota. 

On myös tärkeää säilyttää hiustenleikkuukonetta oikein, kun sitä ei käytetä. Koneen säilyttäminen puhtaassa ja kuivassa paikassa suojaa sitä kosteudelta ja liialta pölyltä, jotka voivat vahingoittaa sen sisäisiä komponentteja. Jos kone on varustettu irrotettavilla terillä, ne kannattaa irrottaa ja säilyttää erikseen, jotta ne pysyvät terävinä ja puhtaina. Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden avulla hiustenleikkuukone säilyttää tehokkuutensa ja luotettavuutensa vuosien ajan, tarjoten aina parhaan mahdollisen leikkauskokemuksen.

Terien huolto ja vaihtaminen: vinkkejä pitkäikäisyyteen

Hiustenleikkuukoneen terien kunto on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa suoraan leikkausjälkeen ja käyttömukavuuteen. Terien säännöllinen puhdistus poistaa hiukset ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat kertyä terien väliin ja heikentää niiden suorituskykyä. Öljyäminen on myös kriittistä, sillä se vähentää kitkaa terien välillä, suojaa ruostumiselta ja varmistaa, että terät liikkuvat sujuvasti. Tämä ei ainoastaan pidennä terien käyttöikää, vaan myös takaa tasaisemman ja tarkemman leikkuutuloksen.

Terien vaihtaminen ajoissa on yhtä lailla tärkeää. Tylsät terät eivät ainoastaan repi hiuksia, vaan voivat myös aiheuttaa ihoärsytystä ja epätasaista leikkausta. Useimmat hiustenleikkuukoneet on suunniteltu niin, että terien vaihtaminen on helppoa ja nopeaa, jolloin käyttäjä voi itse huolehtia koneensa ylläpidosta. Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman vaihtoteriä, jotka sopivat eri mallien ja tarpeiden mukaan, joten oikeanlaisen terän löytäminen on yksinkertaista.

Valitse oikeanlainen öljy ja puhdistusaine terien huoltoon. Monet valmistajat suosittelevat erityisiä tuotteita, jotka on suunniteltu juuri heidän laitteidensa terille. Vääränlaisen öljyn tai puhdistusaineen käyttö voi vahingoittaa teriä tai itse konetta. Käyttäjän on myös hyvä tietää, että eri terämateriaalit vaativat erilaista huoltoa; esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät vaativat erilaista huolenpitoa kuin titaanipäällysteiset terät.

Kokonaisuudessaan terien asianmukainen huolto ja säännöllinen vaihtaminen ovat avainasemassa hiustenleikkuukoneen tehokkaassa ja pitkäikäisessä käytössä. Kun näihin seikkoihin kiinnitetään huomiota, hiustenleikkuukone palvelee käyttäjäänsä luotettavasti ja tehokkaasti vuosien ajan, tarjoten aina parhaan mahdollisen leikkauskokemuksen.

Hiustenleikkuukoneen akun kesto ja latausominaisuudet

Hiustenleikkuukoneen akun kesto on avainominaisuus, joka vaikuttaa suuresti koneen käytännöllisyyteen ja joustavuuteen. Langattomien hiustenleikkuukoneiden kohdalla pitkä akun kesto mahdollistaa useiden asiakkaiden hiusten leikkaamisen ilman välillisiä lataustaukoja. Nykyaikaiset koneet on suunniteltu tarjoamaan tunteja kestävää käyttöaikaa yhdellä latauksella, mikä on erityisen tärkeää ammattilaisille, jotka työskentelevät jatkuvasti asiakkaiden kanssa. Monet mallit on varustettu nopealla latausominaisuudella, joka mahdollistaa koneen nopean latautumisen, vähentäen odotusaikaa ja lisäten työtehokkuutta.

On suositeltavaa tarkistaa, kuinka kauan kone kestää yhdellä latauksella ja kuinka nopeasti se latautuu täyteen. Tämä tieto auttaa arvioimaan, kuinka usein ja kuinka kauan konetta tulee ladata, jotta se pysyy toimintavalmiina. Jotkut mallit tarjoavat myös kätevän akun varaustason näytön, joka on erittäin hyödyllinen ominaisuus. Tämä näyttö auttaa käyttäjiä seuraamaan akun varaustasoa reaaliajassa, välttäen yllättävät keskeytykset leikkauksen aikana.

Lisäksi on tärkeää huomioida akun elinikä ja sen vaihdettavuus. Laadukkaat hiustenleikkuukoneet on suunniteltu kestämään pitkään, mutta akun suorituskyky voi heikentyä ajan myötä. Koneen valinnassa kannattaa siis ottaa huomioon, onko akku vaihdettavissa, mikä pidentää laitteen käyttöikää ja säästää pitkällä aikavälillä kustannuksia. Joissakin malleissa on myös mahdollisuus käyttää konetta verkkovirralla, mikä on hyödyllinen varavaihtoehto, jos akku on tyhjentynyt kokonaan.

Akun kestoon vaikuttavat myös koneen käyttötavat ja huolto. Esimerkiksi liian usein toistuva osittainen lataaminen voi lyhentää akun elinikää. Siksi on suositeltavaa noudattaa valmistajan ohjeita akun lataamiseen ja huoltoon liittyen. Säännöllinen ja oikeaoppinen lataaminen varmistaa, että akku säilyttää optimaalisen suorituskykynsä mahdollisimman pitkään, tarjoten luotettavuutta ja tehokkuutta hiustenleikkuukoneen käyttäjälle.

Lasten hiusten leikkaus

Kun kyseessä on lasten hiusten leikkaaminen, hiustenleikkuukoneiden turvallisuus nousee ensisijaiseksi huolenaiheeksi. On tärkeää valita kone, joka on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, ja jossa on pyöristetyt terät vähentämään ihon ärsytyksen riskiä. Tällaiset koneet ovat yleensä hellävaraisempia ja vähentävät leikkaamisen aikana tapahtuvaa vetämistä ja nykimistä, mikä on erityisen tärkeää, kun leikataan lasten ohuita ja herkkiä hiuksia. Lisäksi koneen puhtaanapito ja terien terävänä pitäminen ovat avainasemassa, jotta leikkaus on mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Vanhempien on hyvä harjoitella koneen käyttöä ennen lasten hiusten leikkaamista. Tämä auttaa ymmärtämään koneen toimintaa ja sen, kuinka se reagoi erilaisiin hiustyyppeihin ja pituuksiin. Kärsivällisyys on valttia, sillä lapset voivat olla arkoja ja herkkiä hiustenleikkuukoneen äänille ja tunteille. On suositeltavaa aloittaa lyhyillä leikkaussessioilla ja käyttää rauhoittavaa puhetta tai tarjota lapselle jotain miellyttävää tekemistä leikkauksen aikana.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että lapsi istuu turvallisesti ja mukavasti hiusten leikkaamisen aikana. Käyttämällä sopivaa tuolia tai istuinta, joka tukee lasta oikealla korkeudella, voidaan vähentää liikkumista ja tehdä leikkausprosessista helpompi sekä lapselle että leikkaajalle. On myös hyvä idea käyttää peittoa tai kampaamotakkia lapsen päällä, jotta leikatut hiukset eivät ärsytä ihoa tai aiheuta epämukavuutta.

Lopuksi, on suositeltavaa puhua lapselle hiustenleikkuuprosessista etukäteen, jotta hän ymmärtää, mitä odottaa. Selittämällä, mitä tullaan tekemään ja miksi, voidaan auttaa lasta tuntemaan olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Joissakin tapauksissa voi olla hyödyllistä näyttää lapselle hiustenleikkuukonetta toiminnassa etukäteen, jotta hän tottuu sen ääneen ja ulkonäköön. Näiden vinkkien avulla hiustenleikkuukokemus voi olla sekä turvallinen että miellyttävä sekä lapselle että vanhemmalle

Hyvän hiustenleikkuukoneen valinta riippuu useista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, budjetista, käyttömukavuudesta ja erityisominaisuuksista. Tässä muutamia yleisiä vinkkejä, jotka auttavat valitsemaan hyvän hiustenleikkuukoneen:

 1. Teho ja Moottorin Tyyppi: Varmista, että koneessa on riittävästi tehoa haluamasi tyyppisten hiusten leikkaamiseen. Ammattikäyttöön tarkoitetut koneet ovat yleensä tehokkaampia.

 2. Terien Laatu: Terien materiaali ja terävyys ovat tärkeitä. Ruostumattomasta teräksestä tai keraamisista teristä valmistetut terät ovat kestäviä ja leikkaavat tarkasti.

 3. Säädettävyys ja Lisäosat: Etsi mallia, jossa on säädettävät leikkuupituudet ja erilaisia ohjauskampoja eri pituuksille.

 4. Langaton Käyttö: Langattomat mallit tarjoavat suurempaa liikkumavapautta, mutta tarkista akun kesto ja latausaika.

 5. Ergonomia ja Koko: Koneen tulisi olla mukava käyttää, ei liian raskas ja sen tulisi sopia hyvin käteen.

 6. Hinta-laatusuhde: Vertaile hintoja ja arvosteluja löytääksesi koneen, joka tarjoaa parhaan vastineen rahalle.

Kyllä, siilin voi leikata itse, mutta se vaatii hieman kärsivällisyyttä, oikeat työkalut ja tekniikan. Tässä on joitakin ohjeita, jos haluat leikata itsellesi siilin:

 1. Valitse Oikeat Työkalut: Tarvitset hyvän hiustenleikkuukoneen, jossa on erilaisia ohjauskampoja. Myös peili on tärkeä, jotta näet mitä teet, erityisesti takaa.

 2. Hiusten Valmistelu: Pese ja kuivaa hiuksesi ennen leikkaamista. Kuivat hiukset ovat helpommat leikata tasaisesti.

 3. Aloita Suuremmalla Ohjauskammalla: Aloita suuremmalla ohjauskammalla, jotta et leikkaa hiuksia liian lyhyiksi vahingossa. Voit aina lyhentää niitä myöhemmin.

 4. Leikkaa Tasaisesti: Leikkaa hiukset tasaisesti koko pään alueelta. Käytä peiliä apuna tarkistaaksesi, että kaikki alueet ovat tasaisia.

 5. Varovaisuus Korvien ja Niskan Kanssa: Ole varovainen korvien ja niskan alueella. Käytä pienempää ohjauskampaa tai trimmeriä näiden alueiden tarkkaan muotoiluun.

 6. Viimeistely: Tarkista lopuksi, että kaikki alueet ovat tasaisia ja tee tarvittaessa pieniä korjauksia.

 7. Puhdistus ja Huolto: Puhdista hiustenleikkuukone hyvin käytön jälkeen, jotta se pysyy hyvässä kunnossa.

Jos et ole aiemmin leikannut hiuksiasi itse, voi olla hyvä idea aloittaa varovasti ja leikata hieman pidemmäksi ensimmäisellä kerralla

Partakoneella voi teknisesti ajaa hiukset, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto useista syistä:

 1. Suunniteltu Eri Tarkoitukseen: Partakoneet on suunniteltu kasvojen karvojen, kuten parran ja viiksien, ajamiseen. Ne eivät välttämättä sovellu pään hiusten leikkaamiseen, koska niiden terät ja moottori eivät ole tarkoitettu pidempien tai paksumpien hiusten käsittelyyn.

 2. Tasaisuus ja Tarkkuus: Partakoneet eivät välttämättä leikkaa hiuksia yhtä tasaisesti kuin hiustenleikkuukoneet. Tämä voi johtaa epätasaiseen lopputulokseen.

 3. Terien Koko ja Muoto: Partakoneiden terät ovat yleensä pienempiä ja niiden muotoilu on erilainen, mikä tekee suurten alueiden, kuten pään, ajamisesta hankalaa ja aikaa vievää.

 4. Ihoärsytys: Koska partakoneet on suunniteltu lähiajoon, niiden käyttö päänahassa voi aiheuttaa ärsytystä tai jopa pieniä haavoja, erityisesti jos iho ei ole tottunut tällaiseen käsittelyyn.

Jos sinulla ei ole hiustenleikkuukonetta ja haluat ajaa hiuksesi lyhyeksi, partakone voi olla väliaikainen ratkaisu, mutta suosittelen hankkimaan tarkoitukseen sopivan hiustenleikkuukoneen paremman ja turvallisemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: