HiusClub

Värinpoisto kotona – Ohjeet ja tuotteet joilla onnistut

Päivitetty viimeksi 8.4.2024

Menikö hiusten värjäys pieleen kotona? Älä huoli, sillä useimmat värjäysvirheet ovat korjattavissa hellävaraisin menetelmin. Ennen kuin ryhdyt mihinkään toimenpiteisiin, on tärkeää arvioida hiusten kunto ja miettiä vaihtoehtoja. Jos hiukset ovat vahingoittuneet, on ensisijaisen tärkeää keskittyä niiden hoitamiseen ja korjaamiseen ennen uusia käsittelyjä.

Hellävarainen hiusten värinpoisto kotona voi vaatia aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta oikeilla tuotteilla ja menetelmillä voit välttää lisävahingot ja palauttaa hiustesi terveyden ja sävyn. Jos värjäys on mennyt pieleen, on hyvä muistaa, että hiusten värinpoisto kotona tulisi aina suorittaa ohjeiden mukaisesti ja käyttäen tuotteita, jotka on suunniteltu olemaan mahdollisimman hellävaraisia hiuksillesi.

On suositeltavaa käyttää tuotteita, jotka sisältävät hoitavia ainesosia, kuten öljyjä ja proteiineja, jotka auttavat suojaamaan ja ravitsemaan hiuksia käsittelyn aikana. Muista, että hiusten terveys on aina etusijalla, ja joskus paras vaihtoehto voi olla antaa hiusten levätä ja toipua ennen kuin ryhdytään korjaaviin toimenpiteisiin.

Parhaat värinpoisto paketit

9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Colourb4 – Hair Colour Remover

 • Vahva Koostumus: Tehokas tummien ja itsepäisten värien poistossa.
 • Käyttäjäystävällinen Sovellus: Helppo levittää, lotion-muotoinen, sopii kaikille.
 • Monipuolinen Käyttö: Sopii useiden värjäyskertojen poistoon, palauttaa luonnollisen sävyn.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Hermans Amazin Värinpoisto ja Vaalennusaine

 • Käyttäjäystävällinen, sopii aloittelijoille ja ammattilaisille: Helppo käyttää, ammattimaiset tulokset kotona.
 • Monipuolinen, soveltuu useille hiustyypeille: Tehokas vaalennus, säilyttää hiusten terveyden ja kiillon.
 • Erinomainen hinta-laatusuhde: Tarjoaa ammattitason vaalennustuloksia edulliseen hintaan.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Colourless Haircolour Remover Värinpoisto

 • Tehokas tummien ja pysyvien värien poistossa: Palauttaa alkuperäisen hiustenvärin.
 • Käyttäjäkokemukset vahvistavat toimivuuden: Monet onnistuneet värinpoistotapaukset.
 • Mahdollistaa uudet hiusvärikokeilut turvallisesti: Tarjoaa vapauden värien vaihteluun.

Värinpoiston perusteet

Värinpoiston perusteiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta voit suojata hiuksiasi mahdollisilta vahingoilta. On tärkeää tietää, että värinpoisto ei ole yksinkertainen prosessi; se vaatii hiusten rakenteen ymmärtämistä ja kemiallisten prosessien hallintaa. Ennen kuin aloitat, on suositeltavaa tehdä hiustesti pienelle hiuksien osiolle, jotta näet, miten hiuksesi reagoivat värinpoistoaineeseen.

Lisäksi on tärkeää valmistautua prosessiin hankkimalla kaikki tarvittavat välineet ja suojavarusteet, kuten käsineet ja suojapeite. Värinpoistoaineiden valikoima on laaja, ja niiden teho vaihtelee miedosta erittäin vahvaan. Tämän vuoksi on olennaista ymmärtää, millaisia aineita hiuksesi tarvitsevat saavuttaaksesi toivotun lopputuloksen ilman tarpeetonta rasitusta.

Hiusten kunto, aiemmin käytetyt värit ja haluttu lopputulos vaikuttavat kaikki siihen, mikä tuote valitaan. On myös hyvä muistaa, että värinpoiston jälkeen hiukset voivat olla herkemmät ja tarvitsevat erityistä huolenpitoa.

Kun valitset värinpoistoainetta, on tärkeää lukea tuotteen ohjeet huolellisesti ja ymmärtää, miten kauan aine tulisi antaa vaikuttaa. Liian pitkä vaikutusaika voi aiheuttaa hiusten vaurioitumista, kun taas liian lyhyt ei välttämättä poista väriä toivotulla tavalla. Turvallisuus on aina etusijalla, joten varmista, että työskentelet hyvin ilmastoidussa tilassa ja että sinulla on käytössäsi asianmukaiset suojavälineet, kuten käsineet ja silmäsuojat.

Prosessin aikana on tärkeää seurata hiusten reaktiota ja olla valmis keskeyttämään värinpoisto, jos huomaat merkkejä liiallisesta rasituksesta. Värinpoiston jälkeen on suositeltavaa käyttää laadukkaita hiustenhoitotuotteita, jotka auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan hiuksia. Tämä voi tarkoittaa syväkosteuttavia naamioita tai proteiinituotteita, jotka auttavat korjaamaan ja suojaamaan hiuksia värinpoiston jälkeen.

Värinpoisto hiuksista – Opas turvalliseen ja tehokkaaseen menetelmään

Tässä oppaassa käymme läpi kaikki värinpoiston vaiheet, alkaen perusteista aina jälkihoitoon asti. Käsittelemme myös yleisiä harhaluuloja ja tarjoamme asiantuntijoiden neuvoja, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä. Olipa kyseessä sitten radikaali muutos tai kevyt sävynkorjaus, tämä opas auttaa sinua ymmärtämään prosessin ja tekemään värinpoistosta turvallisen kokemuksen.

Värinpoisto on prosessi, joka vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Se ei ole pelkästään hiusten värin muuttamista, vaan se on kemiallinen toimenpide, joka voi vaikuttaa hiusten kuntoon ja terveyteen. Tässä oppaassa käsittelemme, miten voit valmistella hiuksesi värinpoistoon, mitä tuotteita sinun tulisi käyttää, ja miten voit minimoida mahdolliset vahingot. Annamme myös ohjeita siitä, miten voit ylläpitää hiustesi terveyttä ja kauneutta värinpoiston jälkeen.

Värinpoiston perusteet ovat yksinkertaisia, mutta niiden täydellinen hallinta vaatii kärsivällisyyttä ja tietoa. On tärkeää ymmärtää, että jokainen hiustyyppi reagoi eri tavoin värinpoistoaineisiin. Tämän vuoksi suosittelemme aina tekemään allergiatestin ja kokeilemaan tuotetta pienelle hiuksen alueelle ennen koko pään käsittelyä. Tämä auttaa sinua välttämään ei-toivottuja reaktioita ja varmistamaan, että lopputulos on juuri sellainen kuin toivot.

Värinpoiston jälkeinen hoito on yhtä tärkeää kuin itse värinpoistoprosessi. Kun olet poistanut vanhan värin hiuksistasi, on aika keskittyä hiusten kunnon palauttamiseen ja ylläpitämiseen. Käytä laadukkaita hoitotuotteita, kuten syväkosteuttavia naamioita ja proteiinituotteita, jotka auttavat korjaamaan hiusten rakennetta ja palauttamaan niiden luonnollisen kiillon. Vältä myös liiallista kuumuutta ja kemiallisia käsittelyjä, jotka voivat rasittaa hiuksia entisestään.

Kun noudatat näitä ohjeita ja käytät oikeita tuotteita, voit nauttia kauniista ja terveistä hiuksista pitkään värinpoiston jälkeenkin. Tämä opas on suunniteltu antamaan sinulle kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit tehdä värinpoiston turvallisesti ja luottavaisin mielin. Muista, että hiustesi terveys on aina ensisijainen, ja oikeaoppisella värinpoistolla voit saavuttaa toivotun lopputuloksen ilman kompromisseja.

Valitse oikea värinpoistoaine - vaihtoehdot ja niiden vaikutukset

Värinpoistoaineen valinta on kriittinen vaihe, joka määrittää koko prosessin sujuvuuden ja lopputuloksen laadun. On olemassa monia erilaisia värinpoistoaineita, jotka vaihtelevat koostumukseltaan ja voimakkuudeltaan. On tärkeää valita tuote, joka on riittävän tehokas poistamaan halutun värin, mutta samalla mahdollisimman hellävarainen hiuksille. Tässä osiossa käymme läpi erilaiset värinpoistoaineet ja niiden kemialliset ominaisuudet, jotta voit tehdä perustellun valinnan. Lisäksi annamme vinkkejä siitä, miten voit minimoida värinpoistoaineiden aiheuttamat vahingot ja säilyttää hiustesi terveyden ja kauneuden.

Värinpoistoaineita on saatavilla monenlaisia, aina perinteisistä kaupan hyllyltä löytyvistä tuotteista ammattilaisten käyttämiin vahvempiin aineisiin. Jotkut tuotteet sisältävät voimakkaita kemikaaleja, kuten ammoniakkia tai sulfaatteja, jotka avaavat hiuksen suomukerroksen tehokkaasti, mutta voivat olla myös haitallisia hiuksen rakenteelle. Toisaalta on olemassa myös hellävaraisempia vaihtoehtoja, kuten öljypohjaisia värinpoistoaineita, jotka toimivat hitaammin mutta ovat lempeämpiä hiuksille. Tärkeää on tunnistaa hiustesi tarpeet ja valita tuote, joka tasapainottaa tehokkuuden ja hellävaraisuuden.

Kun valitset värinpoistoainetta, on hyvä ottaa huomioon myös hiustesi historia. Jos olet käyttänyt aiemmin paljon erilaisia kemiallisia käsittelyjä, hiuksesi saattavat olla herkemmät ja vaativat siksi erityistä huomiota. Tällöin suositellaan käyttämään tuotteita, jotka sisältävät hiuksia hoitavia ainesosia, kuten proteiineja tai kosteuttavia öljyjä. Nämä ainesosat auttavat vahvistamaan hiuksia ja suojaamaan niitä värinpoiston aikana.

On myös tärkeää miettiä, mitä teet värinpoiston jälkeen. Jos suunnitelmissasi on värjätä hiukset uudelleen, kannattaa valita värinpoistoaine, joka valmistelee hiukset seuraavaa käsittelyä varten. Jotkut värinpoistoaineet voivat jättää hiuksiin jäämiä, jotka vaikuttavat uuden värin tarttumiseen, joten tämä on hyvä pitää mielessä. Lisäksi, jos tiedät, että hiuksesi ovat taipuvaisia kuivumaan tai vaurioitumaan, valitse tuote, joka sisältää lisäkosteuttavia ainesosia tai joka on suunniteltu erityisesti herkille hiuksille.

Lopuksi, älä unohda, että värinpoistoaineen käyttö vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Noudata aina valmistajan ohjeita ja käytä suojakäsineitä. 

Hellävarainen värinpoisto kotona

Värinpoiston onnistuminen ei ole pelkästään oikeiden tuotteiden valinnasta kiinni, vaan myös tekniikasta ja prosessin ymmärtämisestä. Asiantuntijat suosittelevat, että värinpoiston tulisi aina tapahtua vaiheittain, jotta hiuksia ei rasiteta liikaa. On tärkeää seurata tuotteen ohjeita tarkasti ja välttää sen pitämistä hiuksissa suositeltua pidempään. Lisäksi, asiantuntijat korostavat syväkosteuttavien hoitojen merkitystä ennen ja jälkeen värinpoiston, jotta hiukset pysyvät terveinä ja vahvoina.

Asiantuntijat painottavat, että värinpoiston aikana on tärkeää kuunnella hiuksiasi. Jos hiukset alkavat tuntua erityisen kuivilta tai hauraalta prosessin aikana, on se merkki siitä, että on aika lopettaa. Tämä voi tarkoittaa, että saavutat toivotun tuloksen useamman kevyemmän käsittelyn kautta, mikä on hiuksille huomattavasti turvallisempaa. Värinpoiston jälkeen hiukset tarvitsevat erityistä huomiota, joten varaa aikaa intensiivisille hoitotoimenpiteille, kuten tehokkaille naamioille tai keratiinihoidoille, jotka auttavat palauttamaan hiusten rakenteen ja kimmoisuuden.

Ennen värinpoistoa on suositeltavaa välttää hiusten pesua muutamaan päivään, jotta luonnolliset öljyt voivat suojata päänahkaa. Tämä voi auttaa vähentämään kemikaalien aiheuttamaa ärsytystä. Lisäksi, on hyvä idea leikata pois kaikki vaurioituneet latvat ennen värinpoistoa, jotta kemikaalit eivät pääse vahingoittamaan hiuksia entisestään. Asiantuntijat neuvovat myös käyttämään laadukkaita värinpoistoaineita, jotka sisältävät hoitavia ainesosia, kuten aloe veraa tai arganöljyä, jotka auttavat suojaamaan hiusta käsittelyn aikana.

Värinpoiston jälkeen on tärkeää antaa hiuksille aikaa toipua. Vältä kuumien muotoilutyökalujen käyttöä ja anna hiusten kuivua luonnollisesti aina kun mahdollista. Jos hiukset tuntuvat erityisen kuivilta tai haurailta, vältä tiukkoja kampauksia, jotka voivat rasittaa hiuksia ja johtaa katkeiluun. Muista, että hiusten terveys on pitkäjänteisen hoidon tulos, ja värinpoiston jälkeen on erityisen tärkeää sitoutua säännölliseen ja kohdennettuun hiustenhoitoon.

Parhaat kosteuttavat shampoot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Lador | Keratin LPP Shampoo

 • Hydrolisoitu silkkiproteiini on yksi shampoon avainainesosista
 • Sisältää useita erilaisia kasviöljyjä
 • jojoba öljyä
 • argan öljyä
 • avokadoöljyä
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Less is More Mallowsmooth Shampoo – Kosteuttava ja Silottava Shampoo

 • Sisältää syväkosteuttavia ainesosia
 • Vitamiinipitoinen koostumus
 • Sisältää herneproteiinia ja malva-uutetta
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Kerastase Blond Absolu Bain Lumière Shampoo

 • Hyaluronihappoa sisältävä
 • Hellävaraisesti puhdistava
 • Hellii ja kosteuttaa hiuksia tyvestä latvaan
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

CUTRIN BIO+ HYDRA BALANCE SHAMPOO

 • Vaikuttava aine kotimainen kauraöljy
 • Rahoittaa ja suojaa hiuksia ja päänahkaa
 • Terveet ja kiiltävät hiukset

Kotona vai kampaajalla? Vertailussa värinpoiston menetelmät

Värinpoiston tekeminen kotona voi tuntua houkuttelevalta, sillä se on usein edullisempi ja aikataulullisesti joustavampi vaihtoehto. Voit itse päättää, milloin haluat ryhtyä toimeen, ja prosessi voi tuntua vähemmän viralliselta kuin kampaamokäynti. Kuitenkin, kotona tehtävä värinpoisto vaatii huolellista valmistautumista ja tietoa siitä, miten tuotteita käytetään oikein. Lisäksi, jos et ole varovainen, voit päätyä epätoivottuihin tuloksiin, jotka vaativat ammattilaisen korjausta.

Toisaalta, kampaajat ovat koulutettuja tunnistamaan eri hiustyyppien tarpeet ja valitsemaan sopivat tuotteet sen mukaan. Heillä on käytössään laadukkaat välineet ja he voivat soveltaa tekniikoita, jotka takaavat tasaisen ja ammattimaisen lopputuloksen. Kampaamossa värinpoiston teettäminen voi myös tuntua turvallisemmalta, sillä ammattilainen on vastuussa prosessista ja mahdollisista ongelmista. Lisäksi, kampaajalla käynti tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia palvelusta, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi.

Kotona tehtävän värinpoiston suurin etu on sen matalat kustannukset ja se, että voit itse hallita prosessia. Voit ottaa aikaa ja tehdä värinpoiston omassa tahdissasi, mikä voi olla vähemmän stressaavaa joillekin ihmisille. Kuitenkin, tämä voi myös tarkoittaa, että jos et ole varovainen ja noudata ohjeita huolellisesti, voit aiheuttaa hiuksillesi korjaamatonta vahinkoa. 

Kampaajalla värinpoiston teettäminen tarjoaa asiantuntemusta ja tietotaitoa, joka voi olla korvaamatonta, erityisesti monimutkaisissa tai radikaaleissa värinmuutoksissa. Ammattilainen voi myös tarjota henkilökohtaista neuvontaa ja suunnitella jatkohoitoa, joka auttaa hiuksiasi toipumaan prosessista. Vaikka kampaamossa tehtävä värinpoisto voi olla kalliimpi vaihtoehto, se voi säästää aikaa ja vaivaa pitkällä tähtäimellä, erityisesti jos kotona tehty yritys menee pieleen.

Lopulta päätös siitä, teetkö värinpoiston kotona vai kampaajalla, riippuu monista tekijöistä, kuten budjetista, hiustesi kunnosta ja siitä, kuinka radikaalia muutosta haet. On tärkeää punnita molempien vaihtoehtojen hyödyt ja haitat huolellisesti ja tehdä valinta, joka sopii parhaiten sinun elämäntilanteeseesi ja hiustesi tarpeisiin.

Värinpoiston jälkeinen hiustenhoito: parhaat käytännöt

Värinpoiston jälkeen hiustenhoito on avainasemassa, jotta hiukset pysyvät terveinä ja elinvoimaisina. On suositeltavaa käyttää erityisesti värinpoiston jälkeen suunniteltuja hoitotuotteita, jotka auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja rakenteen. Syväkosteuttavat naamiot, proteiinitäydennykset ja leave-in hoitoaineet ovat erinomaisia vaihtoehtoja hiusten eheyden palauttamiseen. Lisäksi on tärkeää välttää kovaa mekaanista käsittelyä, kuten harjaamista ja kuumien muotoilulaitteiden käyttöä, heti värinpoiston jälkeen.

Värinpoiston jälkeen hiukset voivat olla erityisen alttiita vaurioille, sillä kemiallinen prosessi voi heikentää hiusten luonnollista suojakerrosta. Tämän vuoksi on olennaista antaa hiuksille aikaa toipua ja vahvistua ennen kuin altistat ne lisästressille. Käytä hellävaraisia harjoja tai kampoja, jotka eivät revi tai katko herkistyneitä hiuksia, ja vältä tiukkoja hiuslenkkejä tai -pantoja, jotka voivat kiristää ja rasittaa hiuksia entisestään.

Hiusten pesuväliä kannattaa myös pidentää värinpoiston jälkeen. Liian tiheä peseminen voi kuivattaa hiuksia, joten anna hiustesi levätä ja hyödyntää omia luonnollisia öljyjään. Kun peset hiuksesi, valitse sulfaatittomat shampoot ja hoitoaineet, jotka puhdistavat hellävaraisesti ilman että ne kuivattavat hiuksia. Kylmä tai viileä vesi pesun yhteydessä voi auttaa sulkemaan hiussuomut, mikä edistää kiiltoa ja vähentää hiusten katkeilua.

Värinpoiston jälkeen on hyvä idea välttää uusia kemiallisia käsittelyjä, kuten värjäystä tai permanenttia, kunnes hiukset ovat täysin toipuneet. Jos mahdollista, anna hiustesi levätä ja toipua useita viikkoja ennen kuin harkitset seuraavaa käsittelyä. Tämä ei ainoastaan auta hiuksiasi pysymään terveinä, vaan myös varmistaa, että seuraava väri tai käsittely ottaa paremmin kiinni ja näyttää kauniimmalta. Muista, että kärsivällisyys on hyve, erityisesti kun kyseessä on hiusten terveys ja kauneus.

Parhaat hiusnaamiot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Wella Professional -Invigo ColorMotion Mask

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille.
 • Tarjoaa vahvistettua hiusrakennetta, kiiltoa ja pitkäkestoista hallittavuutta.
 • Sisältää WellaPlex-sidosrakennusaineita, jotka auttavat vahvistamaan hiusrakennetta.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Banana Truly Nourishing Hair Mask

 • Suunniteltu erityisesti kuiville ja pörröisille hiuksille.
 • Sisältää orgaanista banaanisosetta, kaakaovoita sekä sheavoita.
 • Hedelmäinen tuoksu, joka on saatu banaanista.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Ida Warg – Silver hair mask

 • Hoitava hopeahiusnaamio, joka on suunniteltu erityisesti vaaleille hiuksille.
 • Sisältää sheavoita, joka pehmentää ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia. Muita ainesosia ovat  glyseriini, hydrolysoitu vehnäproteiini ja maitohappo.
 • Ihana kesävesimelonin tuoksu
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Olaplex No. 8 – Bond Intense Moisture Mask

 • Kosteuttava ja korvaaja hiusnaamio
 • Sisältää avokadoöljyä, glyseriiniä, meadowfoam-siemenöljyä ja riisinleseöljyä.
 • Auttaa korjaamaan ja vahvistamaan hiuksia.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Curl Crush – Hair Mask

 • Kiharille ja laineikkaille hiuksille.
 • Ainesosat ovat pääasiassa luonnollisia ja luomua.
 • Tarjoaa hiuksille syvää kosteutusta ja vahvistusta
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Split Fix – Hair Mask

 • Tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti vaurioituneille, kuiville hiuksille.
 • Ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia
 • Sisältää monia luonnonmukaisia ainesosia, kuten aloe veraa, sheavoita ja kookosöljyä

Yleisimmät värinpoiston myytit ja totuudet

Värinpoistoon liittyy monia myyttejä, jotka voivat johtaa väärinkäsityksiin ja virheellisiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi monet uskovat, että värinpoisto vaalentaa hiuksia pysyvästi, mutta todellisuudessa se vain poistaa tekoaineen, paljastaen hiuksen alkuperäisen sävyn. Toinen yleinen harhaluulo on, että värinpoisto on äärimmäisen vahingollista hiuksille, vaikka nykyaikaiset tuotteet ja oikeat tekniikat voivat minimoida vahingot. Tässä osiossa kumotaan yleisimmät väärinkäsitykset ja annetaan tietoa siitä, mitä värinpoistossa todella tapahtuu.

Yksi yleinen myytti on, että värinpoisto tekee hiuksista oranssit tai kellertävät. Vaikka tämä voi joskus pitää paikkansa, se johtuu yleensä hiuksen luonnollisista pigmenttivivahteista, jotka tulevat esiin värinpoiston myötä. Tämän voi usein korjata jälkikäsittelyllä, kuten taittovärillä tai sävytteellä. Lisäksi monet pelkäävät, että värinpoiston jälkeen hiukset ovat aina kuivat ja elottomat, mutta asianmukaisella jälkihoidolla ja oikeilla tuotteilla hiukset voivat pysyä hyväkuntoisina.

Toinen harhaluulo on, että kotona tehty värinpoisto on yhtä turvallista ja tehokasta kuin ammattilaisen tekemä. Vaikka kotona tehtävät tuotteet ovat kehittyneet, ammattilaisen osaaminen ja kokemus ovat korvaamattomia, erityisesti monimutkaisissa värinmuutoksissa. Ammattilainen osaa arvioida hiusten kunnon ja valita oikeat tuotteet, mikä vähentää vahingon riskiä ja takaa tasaisemman lopputuloksen.

Lisäksi monet uskovat, että värinpoiston voi tehdä useita kertoja peräkkäin ilman taukoa. Tämä voi kuitenkin olla erittäin rasittavaa hiuksille ja johtaa vakaviin vaurioihin. On suositeltavaa antaa hiusten levätä ja toipua käsittelyjen välillä. Värinpoiston jälkeen hiukset tarvitsevat aikaa uudistua ja vahvistua, joten kärsivällisyys ja varovaisuus ovat valttia tässä prosessissa.

Usein kysytyt kysymykset

Värinpoisto on prosessi, jossa hiusten väriaine poistetaan kemiallisesti. Tämä voi olla tarpeen, kun halutaan muuttaa hiusten väriä radikaalisti, esimerkiksi tummasta vaaleaan. Värinpoisto voi kuitenkin olla hiuksille rasittavaa, ja se voi aiheuttaa seuraavia vaikutuksia:

 1. Vaurioittaa hiuksia: Värinpoistoaineet ovat usein voimakkaita ja voivat vahingoittaa hiusten rakennetta, mikä tekee hiuksista hauraampia ja alttiimpia katkeilulle.

 2. Kuivattaa hiuksia: Kemialliset aineet voivat kuivattaa hiuksia, jolloin ne voivat tuntua karheilta ja näyttää elottomilta.

 3. Muuttaa hiusten tekstuuria: Joissakin tapauksissa värinpoisto voi muuttaa hiusten luonnollista tekstuuria, esimerkiksi suorista hiuksista voi tulla karheat tai kiharat.

 4. Vaikuttaa hiusten väriin: Värinpoiston jälkeen hiukset voivat olla epätasaisen väriset tai niissä voi olla keltaisia tai oransseja sävyjä, jotka vaativat jatkohoitoa.

 5. Herkistää päänahan: Joillekin ihmisille värinpoistoaineet voivat aiheuttaa päänahan ärsytystä tai allergisia reaktioita.

On tärkeää huolehtia hiuksista värinpoiston jälkeen käyttämällä kosteuttavia ja korjaavia hoitotuotteita

Hiusvärin poistaminen kotikonstein on mahdollista, mutta on tärkeää muistaa, että nämä menetelmät eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin ammattilaisten käyttämät tuotteet, ja ne voivat sopia paremmin kevyiden tai väliaikaisten värien poistoon. Tässä muutamia yleisiä kotikonsteja:

 1. C-vitamiinitabletit ja shampoo: Murskaa C-vitamiinitabletteja ja sekoita ne tavalliseen shampooseen. Levitä seos kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa noin tunnin ajan ja huuhtele pois. C-vitamiini voi auttaa haalistamaan väriä.

 2. Ruokasooda ja shampoo: Sekoita ruokasoodaa ja shampoo yhtä suurina osina. Levitä seos hiuksiin, anna vaikuttaa muutaman minuutin ja huuhtele pois. Ruokasooda on hieman emäksinen, mikä voi auttaa poistamaan väriä.

 3. Oliiviöljy tai kookosöljy: Lämmitä öljyä hieman ja levitä se hiuksiin. Peitä hiukset suihkumyssyllä ja anna öljyn vaikuttaa useita tunteja tai yön yli. Öljy voi auttaa liuottamaan ja haalistamaan väriaineita.

 4. Etikka ja vesi: Sekoita yhtä suuret osat valkoviinietikkaa ja vettä. Huuhtele hiukset seoksella pesun jälkeen. Etikka voi auttaa poistamaan väriainejäämiä ja palauttamaan hiusten luonnollisen pH-tasapainon.

 5. Sitruunamehu: Levitä tuoretta sitruunamehua hiuksiin ja altista hiukset auringonvalolle noin tunnin ajan. Sitruunamehu ja auringonvalo voivat yhdessä haalistaa väriä. Huuhtele ja pese hiukset sen jälkeen.

Muista, että nämä menetelmät voivat kuivattaa hiuksia, joten on tärkeää käyttää hyviä hoitoaineita ja kosteuttavia tuotteita hoidon jälkeen. Lisäksi tulokset voivat vaihdella riippuen alkuperäisestä hiusväristä, käytetystä väriaineesta ja hiusten kunnosta

Tumman hiusvärin poistaminen voi olla haastavaa, erityisesti jos kyseessä on pysyvä väriaine. Tässä muutamia menetelmiä, joita voidaan käyttää tumman värin haalistamiseen tai poistamiseen:

 1. Värinpoistoaineet: Kaupasta saatavat värinpoistoaineet (color removers) ovat tehokkaita tumman värin poistamisessa. Ne toimivat hajottamalla hiuksiin sidottuja värimolekyylejä, mikä mahdollistaa niiden poistamisen pesun yhteydessä. On tärkeää noudattaa tuotteen ohjeita tarkasti.

 2. Ammattilaisen tekemä värinpoisto: Jos et ole varma omista taidoistasi tai jos hiuksesi ovat herkät, on suositeltavaa mennä kampaajalle. Ammattilainen osaa arvioida hiustesi kunnon ja valita sopivan menetelmän värin poistamiseen.

 3. Kotikonstit: Kuten aiemmin mainittiin, kotikonstit kuten C-vitamiinitabletit ja shampoo, ruokasooda ja shampoo, tai öljyhoidot voivat auttaa haalistamaan tummaa väriä. Nämä menetelmät ovat kuitenkin yleensä vähemmän tehokkaita kuin kaupalliset värinpoistoaineet.

 4. Usein peseminen: Säännöllinen hiusten peseminen syväpuhdistavalla shampoolla voi auttaa haalistamaan väriä ajan myötä. Käytä myös hoitoainetta, sillä syväpuhdistavat shampoot voivat kuivattaa hiuksia.

 5. Auringonvalo: Auringonvalo voi myös haalistaa hiusväriä ajan myötä, mutta tämä menetelmä ei ole kovin nopea eikä kontrolloitu.

Muista, että tumman värin poistaminen voi olla hiuksille rasittavaa, ja se voi johtaa vaurioituneisiin ja kuiviin hiuksiin. Käytä aina hyviä hoitoaineita ja kosteuttavia tuotteita hoidon jälkeen

Värinpoisto on prosessi, jossa hiuksista poistetaan keinotekoisesti lisätty hiusväri. Tämä toimenpide voi olla tarpeen, kun halutaan vaihtaa hiusten väriä radikaalisti, korjata epäonnistunut värjäys, tai palata hiusten luonnolliseen sävyyn. Värinpoisto eroaa tavallisesta hiusten vaalentamisesta siinä, että tavoitteena on poistaa mahdollisimman paljon keinotekoista väriä hiuksista.

Värinpoistossa käytetään usein kemiallisia aineita, jotka hajottavat hiuksiin sidottuja väripigmenttejä. Tämä prosessi voi olla hiuksille rasittava ja vahingoittava, minkä vuoksi sitä suositellaan tehtäväksi ammattilaisen toimesta kampaamossa. Värinpoiston jälkeen hiukset voivat tarvita erityistä hoitoa, kuten kosteuttavia ja korjaavia hoitoaineita, jotta niiden kunto palautuu.

On myös olemassa kotikonsteja värinpoistoon, kuten aiemmin mainitut C-vitamiini, syväpuhdistava shampoo, valkoviinietikka, tiskiaine ja leivinjauhe. Nämä menetelmät ovat yleensä lempeämpiä, mutta eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin ammattilaisen suorittama kemiallinen värinpoisto.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: