HiusClub

Mikä avuksi sähköisiin hiuksiin?

Päivitetty viimeksi 26.1.2024

Sähköisten hiusten syyt ja ennaltaehkäisy

Sähköiset hiukset ovat yleinen ongelma, joka johtuu usein hiusten kuivuudesta ja ilmankosteuden puutteesta. Tämä ilmiö on erityisen yleinen talvikuukausina, kun sisäilma on kuivaa ja ulkona vallitsee kylmä sää. Sähköisyyttä voi ennaltaehkäistä käyttämällä kosteuttavia hiustuotteita ja välttämällä liiallista hiustenkuivaajan käyttöä. On myös tärkeää juoda riittävästi vettä ja pitää huolta yleisestä kosteustasapainosta sekä sisätiloissa että kehossa.

Hiusten sähköisyyttä lisäävät myös tietyt hiustenhoitotavat ja -tuotteet. Esimerkiksi tiheäharjaksiset muoviharjat ja synteettiset kankaat voivat aiheuttaa sähköisyyttä hiusten hieroutuessa niitä vasten. Luonnonmateriaaleista valmistetut harjat ja kampaajien suosittelemat antistaattiset tuotteet voivat auttaa tässä tilanteessa. On myös hyvä muistaa, että tietyt hiustenhoitotuotteet, kuten tietyt shampoot ja hoitoaineet, voivat pahentaa sähköisyyttä, jos ne eivät sovi hiustyypillesi. Siksi on tärkeää valita tuotteet huolellisesti ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä löytääkseen parhaan ratkaisun omille hiuksille.

Sähköisten hiusten hoitoon liittyy myös ympäristötekijöitä, kuten ilman kosteus ja lämpötila. Talvella lämmityslaitteet voivat kuivattaa ilman sisätiloissa, mikä lisää hiusten sähköisyyttä. Tässä tapauksessa ilmankostuttimen käyttö voi auttaa.

Kesällä taas korkea ilmankosteus voi tehdä hiuksista pörröiset, mutta vähentää sähköisyyttä. Vuodenaikojen vaihtelut vaativat siis erilaisia lähestymistapoja hiustenhoitoon.

Hiusten terveys heijastuu niiden sähköisyyteen. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi vitamiineja ja mineraaleja, on olennainen osa hiusten hyvinvointia. Erityisesti omega-3-rasvahapot, sinkki ja B-vitamiinit ovat tärkeitä hiusten kosteustasapainon ylläpitämisessä. Säännöllinen leikkaaminen ja hiusten hellävarainen käsittely auttavat myös pitämään hiukset terveinä ja vähentämään sähköisyyttä.

Vuodenaikojen vaikutus hiusten sähköisyyteen

Vuodenajat vaikuttavat merkittävästi hiusten kuntoon ja sähköisyyteen. Talvella kuiva sisäilma ja kylmä ulkoilma voivat tehdä hiuksista erityisen sähköiset. Tällöin hiusten kosteustasapainon ylläpitäminen on avainasemassa. Kosteuttavien shampoiden ja hoitoaineiden käyttö, sekä viikoittaiset syväkosteuttavat hoidot, voivat auttaa pitämään hiukset terveinä ja vähentämään sähköisyyttä. Lisäksi ilmankostuttimen käyttö sisätiloissa voi auttaa säilyttämään optimaalisen ilmankosteuden, mikä on hyödyllistä sekä hiuksille että iholle.

Kesällä taas korkea ilmankosteus ja UV-säteily voivat aiheuttaa omat haasteensa. Korkea ilmankosteus voi tehdä hiuksista pörröiset, mutta yleensä vähentää sähköisyyttä. UV-säteilyn haitalliset vaikutukset hiuksiin ovat kuitenkin merkittäviä, ja ne voivat johtaa hiusten kuivumiseen ja vaurioitumiseen. Kesällä onkin tärkeää käyttää hiustuotteita, jotka sisältävät UV-suojan, sekä suojata hiukset auringolta hatuilla tai huiveilla. Lisäksi kesäisin on hyvä käyttää kevyempiä hiustuotteita, jotka eivät rasita hiuksia liikaa kuumissa olosuhteissa.

Syksyllä ja keväällä ilman kosteuden vaihtelut voivat myös vaikuttaa hiusten kuntoon. Näinä vuodenaikoina on tärkeää seurata hiusten kuntoa ja tarvittaessa säätää hiustenhoitorutiineja. Esimerkiksi syksyllä voi olla hyödyllistä lisätä hiusten kosteutusta, kun taas keväällä voi keskittyä hiusten puhdistamiseen ja keventämiseen talven jäljiltä. Vuodenaikojen vaihtelut vaativat joustavuutta hiustenhoitorutiineissa, ja on tärkeää kuunnella hiusten tarpeita ja reagoida niihin sopivilla tuotteilla ja hoitomenetelmillä.

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Lador | Keratin LPP Shampoo

 • Hydrolisoitu silkkiproteiini on yksi shampoon avainainesosista
 • Sisältää useita erilaisia kasviöljyjä
 • jojoba öljyä
 • argan öljyä
 • avokadoöljyä
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Less is More Mallowsmooth Shampoo – Kosteuttava ja Silottava Shampoo

 • Sisältää syväkosteuttavia ainesosia
 • Vitamiinipitoinen koostumus
 • Sisältää herneproteiinia ja malva-uutetta
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Kerastase Blond Absolu Bain Lumière Shampoo

 • Hyaluronihappoa sisältävä
 • Hellävaraisesti puhdistava
 • Hellii ja kosteuttaa hiuksia tyvestä latvaan
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

CUTRIN BIO+ HYDRA BALANCE SHAMPOO

 • Vaikuttava aine kotimainen kauraöljy
 • Rahoittaa ja suojaa hiuksia ja päänahkaa
 • Terveet ja kiiltävät hiukset

Pukeutumisen vaikutus: Vaatteiden materiaalit ja hiusten sähköistyminen

Vaatteet voivat todellakin olla yksi iso tekijä hiusten sähköistymisessä, erityisesti talvella. Synteettiset kuidut, kuten polyesteri ja nailon, voivat aiheuttaa sähköisyyttä hiuksissa, koska ne keräävät staattista sähköä. Hius pitäisi hieroa vaatteita vasten päähineen, huivin tai jopa takin kauluksen kanssa.

Onneksi on myös tapoja taistella tätä vastaan. Ensinnäkin, kannattaa valita luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita, kuten puuvillaa tai villaa, jotka eivät sähköisty niin helposti. Vaatteiden hoitoon kannattaa myös kiinnittää huomiota: käytä esimerkiksi huuhteluainetta pyykissä, sillä se vähentää vaatteiden ja hiusten sähköisyyttä. Vaikka ei ehkä voi muuttaa koko vaatekaappiaan, pienillä muutoksilla sähköistyvissä hiuksissa voi olla suuri ero!

Oikeanlaiset hiustenhoitotuotteet sähköisyyden taltuttamiseen

Hiusten sähköistymistä voi vastustaa käyttämällä oikeita hiustenhoitotuotteita. Syväpuhdistavat shampoot, jotka avaavat hiuksen pintakerroksen ja poistavat hiuksiin kerääntyneen sähkön, ovat erinomainen ratkaisu. Hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja öljyt, kuten argan- tai kookosöljy, ovat myös oivallisia apuvälineitä sähköisyyden taltuttamisessa. Nämä tuotteet sitovat kosteutta hiusten sisälle lukiten sen sinne, jolloin hiukset eivät sähköisty niin helposti.

On myös olemassa tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti sähköistyville hiuksille. Näitä ovat esimerkiksi anti-static sprays, jotka vähentävät hiusten sähköisyyttä hetkessä. Yleensä nämä tuotteet sisältävät silikonia, joka suojaa hiusta ja vähentää sähköisyyttä. Muista kuitenkin, että silikonipitoisten tuotteiden liiallinen käyttö voi johtaa hiusten kertymiseen ja sitä kautta hiusten elottomuuteen. Joten maltti on valttia näiden tuotteiden kanssa.

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18 – Peptide prep syväpuhdistava shampoo

 • Hiusvärin säilyttävä
 • Rikastettu ainutlaatuisella ja patentoidulla K18Peptide -ainesosalla
 • Poistaa tehokkaasti tuotejäämät ja muut epäpuhtaudet, jättäen hiukset ja päänahan raikkaan puhtaiksi.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – Deep Cleanse Syväpuhdistava shampoo

 • Valmistettu Suomessa
 • Virkistävä sitruunan ja limen tuoksu
 • Erityisen hyödyllinen rasvaiselle päänahalle
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo

 • Rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä päänahkaa
 • Edistää päänahan verenkiertoa
 • Viileän raikas menthol
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

OLAPLEX Bond Maintenance Syväpuhdistava shampoo

  • Vain yhdellä käyttökerralla poistaa kovan veden mineraalit, kloorin, liiallisen rasvan ja tuotejäämät.

  • Kosteuttava koostumus tekee hiuksista pehmeät, kiiltävät ja eloisat.

  • Sisältää patentoitua OLAPLEX Bond-Building Technology™ -koostumusta, joka vahvistaa hiuksia ja tekee niistä entistäkin vastustuskykyisemmät.

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Keratase-Specifique argile Syväpuhdistava shampoo

 • Tämä hiustenhoitosarja koostuu kahdesta osasta: syväpuhdistavasta shampookylvystä ja puhdistavasta savesta.
 • Specifique Divalent on syväpuhdistava hiustenhoitosarja Kerataselta  joka on suunniteltu erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle.
 • Ainutlaatuinen koostumus sisältää aminohappoja, jotka puhdistavat hiuspohjaa hellävaraisesti samalla kun ne hoitavat ja vahvistavat hiuksia.

Parhaat tuotteet sähköisten hiusten taltuttamiseen

Markkinoilla on laaja valikoima tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti sähköisten hiusten hallintaan. Nämä tuotteet sisältävät usein silikonia tai muita ainesosia, kuten glyseriiniä ja erilaisia luonnollisia öljyjä, jotka auttavat tasoittamaan hiuksen pintaa ja vähentämään sähköisyyttä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi antistaattiset suihkeet, syväkosteuttavat hoitoaineet ja öljypohjaiset hiustuotteet. On tärkeää valita tuotteet oman hiustyypin mukaan, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokasta.

Syväkosteuttavat hoitoaineet ja naamiot ovat puolestaan ihanteellisia pitkäaikaiseen hoitoon, sillä ne ravitsevat hiuksia syvältä ja auttavat palauttamaan niiden luonnollisen kosteustasapainon.

Öljypohjaiset tuotteet, kuten arganöljy tai kookosöljy, ovat myös suosittuja sähköisten hiusten hoidossa. Ne eivät ainoastaan auta vähentämään sähköisyyttä, vaan myös ravitsevat hiuksia ja tekevät niistä kiiltävät ja terveen näköiset. On kuitenkin tärkeää käyttää öljyjä maltillisesti, etenkin ohuille hiuksille, jotta hiukset eivät muutu raskaiksi tai rasvaisen näköisiksi.

Lisäksi on olemassa erityisiä hiusharjoja ja kampoja, jotka on suunniteltu vähentämään sähköisyyttä. Nämä työkalut käyttävät luonnonharjaksia tai antistaattisia materiaaleja, jotka auttavat hallitsemaan sähköisiä hiuksia kammattaessa. Valitsemalla oikeat tuotteet ja työkalut hiustyypin ja tarpeiden mukaan voi merkittävästi parantaa hiusten kuntoa ja vähentää sähköisyyttä.

10/10
Arvosana: 10/10

Mason Pearson – Brush Bn1 – Large Bristle

 • Harjaksissa on yhdistetty aitoja villisian harjaksia ja nylonia, ja niitä on kahta eri pituutta ja paksuutta.
 • Ei ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös stimuloi hiuspohjaa ja hiustuppien verenkiertoa.
 • Pakkaukseen sisältyy myös puhdistusharja.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Bamboo Styling Brush

 • Bambusta valmistettu.
 • Pyöristetyt piikit ja ergonominen kahva tekevät hiusten laittamisesta vaivatonta.
 • Bambupiikit vähentävät hiusten sähköistymistä.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

DENMAN D82M The Finisher Medium Black

 • Erityisesti kiharien hiusten harjaamiseen.
 • 100% luonnonharjakset.
 • Sopii kaikille hiustyypeille.
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

GHD – Natural Bristle Radial 28mm, Size 1

 • Luonnonharjakset luovat sileän föönaustuloksen.
 • Antaa hiuksille luonnollista kiiltoa ja pehmeyttä.
 • Keraaminen varsi tekee muotoilusta nopeaa ja tehokasta.
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Ibero – Hiusharja luonnonharjaksilla

 • Harjan aitoharjakset ovat erityisen hellävaraisia hiuksille, silottaen ja kiillottaen niitä ilman katkeamista.
 • Harjakset levittävät tehokkaasti hiuspohjan omia öljyjä hiusten pituuksiin, mikä vahvistaa ja ravitsee hiuksia.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Paddle Hair Brush – Leveä hiusharja

 • Laadukas, bambuvarsinen hiusharja muovisilla piikeillä.
 • Leveä muotoilu ja muoviset piikit takaavat, että jopa suorimmat hiukset saavat lisää kiiltoa ja sileyttä
 • Sopii erityisesti pitkille ja keskipitkille hiuksille.

Vinkit arkeen: Kuinka välttää hiusten sähköistyminen päivittäin

Hiusten sähköistymisen estämiseen päivittäisessä rutiinissasi on olemassa useita tehokkaita vinkkejä. Ensinnäkin, on tärkeää muistaa antaa hiuksillesi kosteutta, etenkin talvisaikaan. Ihanteellinen tapa on käyttää kosteuttavaa hoitoainetta, joka levitetään hiuksiin jokaisen pesun yhteydessä. Mikäli mahdollista, käytä hiusöljyä, joka auttaa sealamaan kosteuden hiuksiin ja estää sähköisyyden syntymistä.

Vältä myös hiusten voimakasta hankaamista pyyhkeellä. Sen sijaan, purista ylimääräinen vesi pois varovasti. Tällöin hiusten pintaan ei muodostu helposti sähköisyyttä aiheuttavia vaurioita. Viimeiseksi, suosittelen hiusvahan tai -geelin käyttöä, jotka voivat auttaa kontrolloimaan sähköisiä hiuksia. Käytä myös aina puista tai luonnonkuituista harjaa hiuksillesi, sillä synteettiset materiaalit voivat lisätä hiusten sähköisyyttä.

Lue täältä vertailumme hiuspyyhkeistä.

9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Hiuspyyhe 100% pellava

 • 100% pellavasta valmistettu
 • Hiuspyyhkeet on ommeltu Helsingissä Kensyr ompelimossa.
 • Kaksi eri värivaihtoehtoa
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Bamboo Hair Towel Wrap

 • Valmistettu 70% bambusta ja 30% puuvillasta.
 • Bambun pehmeys vähentää hiusten pörröisyyttä ja katkeilua
 • Neljä eri värivaihtoehtoa.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Yuaia Haircare – Microfiber Hair Turban Sand

 • Saatavana neljänä eri värinä.
 • Valmistettu 80% polyesterista ja 20% polyamidista, tämä super-pehmeä ja nopeasti kuivuva materiaali tuntuu mukavalta ihoa vasten
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Brushworks – Luxury Hair Towel & Shower Cap

 • Tämä duopakkaus on valmistettu cruelty free ja vegaanisesta materiaalista.
 • Suihkumyssy pitää hiuksesi kuivina ja suojattuina, joten voit nauttia suihkusta ilman, että hiuksesi kastuva.

Kotikonstit sähköisyyden vähentämiseen

Kotikonsteilla voi tehokkaasti vähentää hiusten sähköisyyttä, ja monet näistä keinoista ovat yksinkertaisia ja helposti toteutettavissa. Yksi suosittu keino on käyttää luonnollisia öljyjä, kuten kookosöljyä tai arganöljyä, hiusten latvoihin. Nämä öljyt eivät ainoastaan auta vähentämään sähköisyyttä, vaan myös ravitsevat hiuksia ja tekevät niistä pehmeämmät ja kiiltävämmät. On tärkeää käyttää öljyä maltillisesti, jotta hiukset eivät muutu liian raskaiksi tai rasvaisiksi.

Toinen tehokas kotikonsti on hiusten huuhtelu kylmällä vedellä pesun jälkeen. Tämä auttaa sulkemaan hiussuomut, mikä vähentää sähköisyyttä ja tekee hiuksista sileämmät ja kiiltävämmät. Kylmä vesi voi myös edistää hiusten terveyttä ja vähentää hiustenlähtöä. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen niille, jotka kärsivät kuivista ja hauraista hiuksista.

Lisäksi on hyvä välttää synteettisiä kankaita, jotka voivat lisätä hiusten sähköisyyttä. Synteettiset materiaalit, kuten polyesteri ja nailon, voivat aiheuttaa staattista sähköä, kun ne hieroutuvat hiuksia vasten. Sen sijaan luonnonkuidut, kuten puuvilla, silkki ja villa, ovat parempia vaihtoehtoja, sillä ne eivät yleensä aiheuta sähköisyyttä. Luonnonkuidut ovat hengittävämpiä ja mukavampia käyttää, mikä on etu erityisesti herkkäihoisille.

Hiusten sähköisyyttä voi vähentää myös muuttamalla hiustenhoitorutiineja. Esimerkiksi hiusten harjaamista vähentämällä tai käyttämällä antistaattista harjaa voi merkittävästi vähentää sähköisyyttä. Myös hiustenkuivaajan ja muiden lämpötyökalujen käytön rajoittaminen auttaa säilyttämään hiusten luonnollisen kosteustasapainon ja vähentämään sähköisyyttä. Nämä yksinkertaiset muutokset voivat tehdä suuren eron hiusten kunnon ja ulkonäön kannalta.

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Soft Cloud – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Auttaa säilyttämään ihon ja hiusten luonnollisen kosteuden.
 • Tyyliinan koko 50 x 60 cm
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Sense of you – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • 100% mulperisilkistä valmistettu
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Lenoites mulberry silk – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useissa eri väreissä.
 • OEKO-TEX®-sertifikaatti.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60 cm.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

ByBarb – Silkki Tyynyliina

 • Saatavana useina eri väreinä.
 • Valmistettu 100 % aidoista mulperisilkkikuiduista.
 • Tyynyliinan koko 50 x 60cm.

Kampaustekniikat sähköisille hiuksille

Kun hiukset ovat sähköiset, oikeanlainen kampaustekniikka on avainasemassa. On suositeltavaa käyttää harvapiikkistä kampaa tai luonnonharjaksista tehtyä harjaa, jotka vähentävät sähköisyyttä. Luonnonharjaksiset harjat ovat erityisen hyviä, sillä ne jakavat hiusten luonnolliset öljyt tasaisesti, mikä auttaa pitämään hiukset kosteutettuina ja vähentää sähköisyyttä. Nämä harjat ovat hellävaraisempia hiuksille ja hiuspohjalle, mikä vähentää hiusten katkeilua ja vaurioitumista.

Hiusten kuivaaminen alhaalta ylöspäin voi auttaa vähentämään sähköisyyttä ja antaa hiuksille lisää volyymia. Tämä tekniikka auttaa myös hiusten juurten nostamisessa, mikä luo luonnollista ilmavuutta ja liikettä. On tärkeää käyttää lämpösuojatuotetta ennen hiustenkuivaajan käyttöä, jotta hiukset eivät vaurioidu kuumuudesta. Suuttimen käyttö hiustenkuivaajassa auttaa keskittämään ilmavirran ja vähentämään hiusten sotkeutumista ja sähköisyyttä.

Kokeile jättää hiukset hieman kosteiksi kuivaamisen jälkeen, jotta ne säilyttävät luonnollisen kosteustasapainonsa. Tämä ei ainoastaan auta vähentämään sähköisyyttä, vaan myös estää hiuksia kuivumasta liikaa. Kosteiden hiusten muotoilu voi myös olla helpompaa, sillä ne ovat joustavampia ja helpommin käsiteltäviä. Voit käyttää kevyttä muotoilutuotetta, kuten muotoiluvoide tai -suihke, joka auttaa pitämään hiukset paikoillaan ilman, että ne muuttuvat jäykiksi tai sähköisiksi.

Vältä metallisia hiusharjoja ja kampoja, jotka voivat lisätä sähköisyyttä. Sen sijaan, valitse materiaaleja, kuten puuta tai bambua, jotka ovat luonnostaan antistaattisia. Tämä auttaa hallitsemaan sähköisiä hiuksia ja pitämään ne sileinä ja kiiltävinä. Muista myös, että hiusten sähköisyyttä voi vähentää välttämällä liian tiukkoja kampauksia, jotka voivat aiheuttaa hiusten venymistä ja katkeilua.

Usein kysytyt kysymykset

Sähköiset hiukset voivat olla ärsyttäviä ja hankalia hallita. Onneksi on olemassa useita keinoja, joilla voit vähentää hiusten sähköisyyttä ja saada ne näyttämään ja tuntumaan paremmilta. Tässä on joitakin vinkkejä sähköisten hiusten hoitoon:

 1. Kosteuta hiuksia: Kuivat hiukset ovat alttiimpia sähköistymään. Käytä kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, ja harkitse syväkosteuttavan hoidon käyttöä kerran viikossa.

 2. Vältä synteettisiä materiaaleja: Synteettiset vaatteet, kuten polyesteri, voivat aiheuttaa hiusten sähköistymistä. Suosi luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja villaa.

 3. Käytä ilmankostutinta: Kuiva sisäilma, erityisesti talvella, voi tehdä hiuksista sähköisiä. Ilmankostutin voi auttaa pitämään ilman kosteana ja vähentämään hiusten sähköisyyttä.

 4. Vältä hiustenkuivaajaa: Jos mahdollista, anna hiusten kuivua luonnollisesti. Jos käytät hiustenkuivaajaa, varmista, että se on varustettu ionisointitoiminnolla.

 5. Käytä hiustenhoitoöljyä tai -seerumia: Levitä pieni määrä hiustenhoitoöljyä tai -seerumia kosteisiin hiuksiin ennen niiden kuivaamista. Tämä auttaa pitämään hiukset kosteutettuina ja vähentämään sähköisyyttä.

 6. Käytä puukampaa tai -harjaa: Metalli- ja muovikammat voivat aiheuttaa hiusten sähköistymistä. Puukampa tai -harja voi auttaa vähentämään sähköisyyttä.

 7. Vältä hiusten pesemistä liian usein: Liiallinen pesu voi kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä sähköisiä. Pese hiukset vain, kun ne ovat todella likaiset.

 8. Käytä antistaattista suihketta: Markkinoilla on saatavilla antistaattisia suihkeita, jotka on suunniteltu erityisesti hiusten sähköisyyden vähentämiseen.

 9. Vältä hiusten hieromista pyyhkeellä: Kun hiukset ovat märät, purista niistä ylimääräinen vesi pois varovasti pyyhkeellä sen sijaan, että hieroisit niitä.

 10. Pidä hiukset leikattuina: Kuivat ja vaurioituneet latvat voivat aiheuttaa hiusten sähköistymistä. Säännöllinen hiustenleikkuu voi auttaa pitämään hiukset terveinä ja vähentämään sähköisyyttä.

Hiusten sähköistyminen johtuu usein kuivuudesta ja kitkasta, ja se voi olla erityisen yleistä kylminä ja kuivina kuukausina. Tässä on joitakin keinoja estää hiusten sähköistyminen:

 1. Kosteuttavat tuotteet: Käytä kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jotka on suunniteltu erityisesti kuiville hiuksille. Syväkosteuttavat naamiot ja hoidot voivat myös auttaa.

 2. Hiustenhoitoöljyt ja -seerumit: Levitä hiustenhoitoöljyä tai -seerumia kosteisiin hiuksiin. Ne voivat auttaa pitämään kosteuden hiuksissa ja estämään sähköisyyttä.

 3. Vältä synteettisiä materiaaleja: Synteettiset vaatteet, kuten polyesteri, voivat aiheuttaa hiusten sähköistymistä. Käytä mieluummin luonnonkuituja, kuten puuvillaa ja villaa.

 4. Ilmankostutin: Kuiva sisäilma voi lisätä hiusten sähköisyyttä. Ilmankostuttimen käyttö voi auttaa pitämään huoneilman kosteana.

 5. Puukampa tai -harja: Vältä muovi- ja metallikampoja, jotka voivat lisätä sähköisyyttä. Puukammat ja -harjat ovat hellävaraisempia ja aiheuttavat vähemmän kitkaa.

 6. Vältä hiustenkuivaajaa: Jos mahdollista, anna hiusten kuivua luonnollisesti. Jos käytät hiustenkuivaajaa, käytä matalaa lämpötilaa ja varmista, että laitteessa on ionisointitoiminto.

 7. Antistaattiset tuotteet: Markkinoilla on saatavilla antistaattisia suihkeita ja tuotteita, jotka on suunniteltu estämään hiusten sähköistyminen.

 8. Vältä hiusten hieromista pyyhkeellä: Kun hiukset ovat märät, purista niistä ylimääräinen vesi pois varovasti pyyhkeellä sen sijaan, että hieroisit niitä.

 9. Vältä liiallista hiusten pesua: Liian usein peseminen voi kuivattaa hiuksia. Pese hiukset vain, kun ne ovat todella likaiset, ja käytä tarvittaessa kuivashampoota.

 10. Vesi: Käytä viileää vettä hiusten huuhteluun, sillä se sulkee hiussuomut ja auttaa pitämään kosteuden hiuksissa.

Hiusten sähköistyminen talvella johtuu useista tekijöistä, jotka yhdessä luovat otolliset olosuhteet sähköisyydelle:

 1. Kuiva ilma: Talvella sisäilma on usein kuivempaa lämmityksen vuoksi. Kuiva ilma haihduttaa kosteutta hiuksista, mikä tekee niistä alttiimpia sähköistymään.

 2. Vaatetus: Talvella käytämme usein synteettisiä ja villa-asusteita. Kitka näiden materiaalien ja hiusten välillä voi aiheuttaa sähköisyyttä.

 3. Hattujen käyttö: Talvella moni käyttää hattua suojatakseen päätään kylmältä. Hatun poistaminen voi aiheuttaa hiusten sähköistymistä, erityisesti jos hattu on valmistettu synteettisestä materiaalista.

 4. Kuivat hiukset: Talvella hiukset voivat kuivua helpommin, erityisesti jos ne altistuvat kylmälle ulkoilmalle ja kuivalle sisäilmalle. Kuivat hiukset sähköistyvät helpommin kuin hyvin kosteutetut hiukset.

 5. Pesu ja hoito: Talvella hiusten pesuväli saattaa pidentyä, ja jos hiuksia ei hoideta oikein, ne voivat tulla kuiviksi ja sähköistyviksi.

 6. Muovikammat ja -harjat: Muoviset kammat ja harjat voivat lisätä hiusten sähköisyyttä, erityisesti kuivassa ilmassa.

Hiusten sähköistyminen johtuu yleensä staattisesta sähköstä. Staattinen sähkö syntyy, kun kaksi erilaista materiaalia hankaavat toisiaan vasten. Tässä prosessissa elektroneja siirtyy toisesta materiaalista toiseen, mikä aiheuttaa sähkövarauksen.

Hiusten sähköistyminen on yleisempää kuivissa olosuhteissa, kuten talvella, koska kuiva ilma ei johda sähköä yhtä hyvin kuin kostea ilma. Tämä tarkoittaa, että staattinen sähkö ei pääse purkautumaan ympäristöön yhtä helposti. Lisäksi tietyt toimet, kuten hiusten harjaaminen tai vaatteiden pukeminen ja riisuminen, voivat lisätä staattisen sähkön määrää.

Joitakin keinoja vähentää hiusten sähköisyyttä ovat:

 1. Käyttää kosteuttavia hiustuotteita, jotka auttavat pitämään hiukset kosteina.
 2. Välttää synteettisiä materiaaleja sekä hiuksissa että vaatteissa, sillä ne voivat lisätä staattista sähköä.
 3. Käyttää ilmankostutinta kuivissa tiloissa.
 4. Käyttää hiusharjoja, joissa on luonnonharjaksia, sillä ne tuottavat vähemmän staattista sähköä kuin synteettiset harjakset.

Hiusten pörröisyys johtuu usein hiusten rakenteeseen ja kosteustasapainoon liittyvistä tekijöistä. Tässä on joitakin yleisiä syitä hiusten pörröisyydelle:

 1. Kosteuden puute: Kuivat hiukset ovat alttiimpia pörröisyydelle. Kun hiukset ovat kuivat, ne yrittävät imeä kosteutta ilmasta, mikä johtaa kutistumiseen ja pörröisyyteen.

 2. Vaurioituneet hiukset: Kemialliset käsittelyt, kuten värjäys, suoristus tai permanentti, sekä lämpökäsittelyt, kuten föönaus, suoristusraudan tai kihartimen käyttö, voivat vaurioittaa hiuksia. Vaurioituneet hiukset ovat usein karheat ja pörröiset.

 3. Kiharoiden tai aaltoilevien hiusten luonnollinen taipumus: Luonnostaan kiharat tai aaltoilevat hiukset ovat alttiimpia pörröisyydelle, koska niiden hiussuomut eivät asetu yhtä tiiviisti kuin suorien hiusten.

 4. Ilmankosteus: Korkea ilmankosteus voi saada hiukset turpoamaan ja muuttumaan pörröisiksi, erityisesti jos hiukset ovat huokoiset tai vaurioituneet.

 5. Huono hiustenhoitorutiini: Riittämätön hoitoaineen käyttö, liian tiheä shampoopesu tai sopimattomien hiustuotteiden käyttö voivat pahentaa pörröisyyttä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: