HiusClub

Sävyttävä shampoo – parhaat vertailussa

Päivitetty viimeksi 24.6.2024

Miten saat hiuksesi näyttämään eloisammilta ilman pysyvää värjäystä?

Sävyttävä shampoo ei vain puhdista hiuksiasi, vaan myös lisää niihin väriä ja kiiltoa. Se on erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla uutta väriä ilman pitkäaikaista sitoutumista. Lisäksi se on loistava tapa ylläpitää värjättyjen hiusten sävyä pesujen välillä. Joten, jos olet kyllästynyt hiustesi nykyiseen ilmeeseen, mutta et halua tehdä radikaaleja muutoksia, sävyttävä shampoo voisi toimia sinulle!

Parhaat sävyttävät shampoot:

9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – color mask toning Sävyttävä Shampoo

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille vaaleille ja helmiäisvaaleille hiuksille.
 • Sisältää myös B5-vitamiinia, joka auttaa hiuksia säilyttämään kosteutta.
 • Sulfaatiton ja sisältää kasviproteiineja
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Biozell – Color TechIntensive Silver sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti harmaille hiuksille
 • Poistaa ei-toivotut keltaiset tai messinkiset sävyt
 • Hellävarainen, sopii useille hiustyypeille ja päänahoille
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Revlon – Professional conditioner sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti kuparin ja punaisen värisille hiuksille.
 • Tarjoaa antioksidanttisia ja kosteuttavia etuja sekä suojaa hiuksia lämpövaurioilta
 • Sopii sekä värjätyille että luonnollisille hiuksille.
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Redken – Color Extend sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti ruskea hiuksisille
 • Sulfaatiton ja tehokas
 • Vegaaninen ja ammoniakiton

Miten sävyttävä shampoo toimii?

Sävyttävä shampoo ei ole tavallinen shampoo. Se sisältää väripigmenttejä, jotka tarttuvat hiuksiin pesun aikana. Näin voit virkistää hiustesi väriä tai jopa muuttaa sitä. Ja mikä parasta, voit tehdä sen kaiken suihkussa alle 10 minuutissa!

Mutta miten se oikein toimii?  Kun levität sävyttävää shampoota hiuksiisi, sen väripigmentit kiinnittyvät hiusten uloimpaan kerrokseen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla eri sävyjä ja nähdä, mikä sopii sinulle parhaiten, ilman että sinun tarvitsee sitoutua pysyvään värjäykseen.

Lisäksi, koska sävyttävä shampoo toimii niin nopeasti, voit helposti säätää lopputulosta pesemällä hiukset uudelleen tai antamalla shampoon vaikuttaa pidempään. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Lue myös vertailumme tuuheuttavista shampoista.

Parhaan sävyttävän shampoon löytäminen juuri sinulle

Sävyttäviä shampoita on suunniteltu erilaisille hiustyypeille ja -sävyille. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava tarkkana valitessasi sävyttävää shampoota, jotta se sopii juuri sinun hiuksillesi. Onneksi markkinoilla on monia vaihtoehtoja. Vertailimme erilaisia sävyttäviä shampoita hiusten värin mukaan. Tässä testivoittajat:

Ruskeille hiuksille

Jos sinulla on ruskeat hiukset, Redkenin Brownlights  on täydellinen valinta. Se sisältää sinisiä pigmenttejä, jotka neutraloivat hiusten oranssisuutta ja antavat niille raikkaan, viileän sävyn. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet huomannut hiustesi värin kääntyvän hieman kellertäväksi tai oranssiksi ajan myötä.

Lisäksi Redkenin Brownlights on sulfaatiton, mikä tarkoittaa, että se on hellävarainen hiuksillesi ja päänahallesi. Se sisältää mm. hoitavia ainesosia, kuten arganöljyä, joka lisää hiusten kiiltoa ja pehmeyttä.

Punaisille ja kuparisille hiuksille

Revlon 45 Days Color Care Intense Coppers on ihanteellinen punaisille ja kuparisille hiuksille. Se säilyttää värin intensiivisyyden ja antaa hiuksille kauniin kiillon. Punaiset ja kuparinväriset hiukset ovat tunnetusti vaikeimpia sävyjä ylläpitää, koska ne haalistuvat nopeasti.

Tämä tuote on suunniteltu erityisesti estämään värin haalistumista ja pidentämään sen kestoa. Lisäksi se sisältää UV-suojan, joka suojaa hiuksia auringon haitallisilta säteiltä, jotka voivat vaikuttaa värin kestävyyteen. Tuote on myös sulfaatiton, mikä tarkoittaa, että se on hellävarainen sekä hiuksille että päänahalle.

Harmaille hiuksille

Harmaat hiukset voivat joskus näyttää elottomilta ja kuivilta, ja tässä sävyttävä shampoo tulee pelastamaan päivän. Biozell Color Tech Intensive Toner Silver on hiusten sävytystuote, joka on suunniteltu erityisesti neutraloimaan ja poistamaan ei-toivotut keltaiset tai messinkiset sävyt vaaleissa, harmaissa tai hopeanvärisissä hiuksissa.

Se ei ainoastaan lisää väriä, vaan myös kosteuttaa ja ravitsee hiuksia, antaen niille terveemmän ulkonäön. Tämä tuote sisältää antioksidantteja ja vitamiineja, jotka auttavat suojaamaan hiuksia ympäristön haittavaikutuksilta. Jos olet huolissasi siitä, että harmaat hiukset tekevät sinusta vanhemman näköisen, sävyttävä shampoo voi olla loistava tapa tuoda lisää nuorekkuutta ja eloisuutta hiuksiisi.

Vaaleille hiuksille

Vaaleahiuksisille suosittelemme Four Reasons Color Mask toning shampoota. Se on vegaaninen ja ammoniakiton, ja se pidentää hiusvärin kestoa samalla kun se antaa hiuksille upeaa kiiltoa. Tämä on erityisen tärkeää vaaleille hiuksille, jotka ovat usein alttiimpia värin haalistumiselle ja kuivumiselle. Four Reasons Color Mask -sarja on myös erinomainen valinta, jos olet huolissasi ympäristövaikutuksista, sillä sen pakkaukset ovat kierrätettäviä. Lisäksi tuotesarja sisältää luonnollisia ainesosia, kuten aloe veraa ja kamomillaa, jotka hoitavat hiuksia ja päänahkaa.

Värjäämättömille hiuksille

Sävyttävät shampoot ovat suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille, mutta ne ovat myös tehokkaita värjäämättömille hiuksille. Ne sisältävät väripigmenttejä, jotka tarttuvat hiuksiin pesun aikana, antaen hiuksille uutta eloa ja väriä.

Useimmat sävyttävät shampoot toimivat kaikille hiustyypeille, mutta jos sinulla on tummat, värjäämättömät ja matalan huokoisuuden hiukset, shampoo ei välttämättä ole yhtä tehokas.

Valitessasi sävyttävää shampoota, ota huomioon hiustesi nykyinen väri ja tyyppi. Jos hiuksesi ovat vaaleat, voit kokeilla kirkkaita, eloisia värejä. Jos taas hiuksesi ovat tummat, valitse tuote, joka on suunniteltu tummille hiuksille.

Vertailumme sävyttävät shampoot

9.5 / 10

Hinta nyt:

17.90 €

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Pearl on suunniteltu erityisesti värjätyille vaaleille ja helmiäisvaaleille hiuksille.

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Pearl on suunniteltu erityisesti värjätyille vaaleille ja helmiäisvaaleille hiuksille. Tämä sävyttävä shampoo ei ainoastaan puhdista hiuksiasi, vaan myös elvyttää hiusten väriä ja lisää niihin kiiltoa. Tuote on on vegaaninen, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan.

Shampoo on sulfaatiton ja sisältää kasviproteiineja, jotka imeytyvät hiuksiin ja korjaavat niitä. Lisäksi tuote sisältää vegaanisia väripigmenttejä, jotka eivät vahingoita hiuksia. Tuote sisältää myös B5-vitamiinia, joka auttaa hiuksia säilyttämään kosteutta ja pysymään hyvin kosteutettuina. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan myös kuiville hiuksille.

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Pearl on helppokäyttöinen ja nopeavaikutteinen tuote. Se poistaa tehokkaasti hiusten sähköisyyden ja antaa hiuksille upeaa kiiltoa. Shampoota suositellaan käytettäväksi yhdessä Color Mask Toning Treatment Pearl -hoitoaineen kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Pearl on laadukas, vegaaninen ja sulfaatiton tuote, joka tarjoaa monia etuja värjätyille vaaleille ja helmiäisvaaleille hiuksille. Se ei ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös sävyttää niitä, antaa kiiltoa ja hoitaa hiuksia monipuolisesti.

Suunniteltu erityisesti neutraloimaan ja poistamaan ei-toivotut keltaiset tai messinkiset sävyt vaaleissa, harmaissa tai hopeanvärisissä hiuksissa.

Keltaisuuden Poistaja

Biozell Color Tech Intensive Toner Silver on hiusten sävytystuote, joka on suunniteltu erityisesti neutraloimaan ja poistamaan ei-toivotut keltaiset tai messinkiset sävyt vaaleissa, harmaissa tai hopeanvärisissä hiuksissa. Se auttaa saavuttamaan viileän, tuhkanharmaan värituloksen, joka on erityisen toivottu harmaantuvilla tai vaalennetuilla hiuksilla.

Tämä intensiivinen sävytystuote tulisi levittää esivaalennettuihin tai vaalennettuihin hiuksiin ja antaa vaikuttaa suositellun ajan ennen huuhtelua. On tärkeää noudattaa tuotteen mukana tulevia ohjeita parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kenelle Se Sopii?

Tuote on ihanteellinen niille, jotka haluavat ylläpitää kylmää sävyä hiuksissaan tai jotka haluavat päästä eroon ei-toivotuista keltaisista tai messinkisistä sävyistä. Se on erityisen suositeltavaa niille, jotka ovat vaalentaneet hiuksiaan ja haluavat saavuttaa ammattimaisen lopputuloksen kotona.

Kun tuotetta käytetään ohjeiden mukaan, lopputuloksena on kauniit, kiiltävät ja eloisat hiukset, joissa on viileä, tuhkanharmaa sävy. Tuote on myös hellävarainen, joten se sopii useimmille hiustyypeille ja päänahoille.

Revlon Professional 45 Days Shampoo And Conditioner Intense Coppers on suunniteltu erityisesti kuparin ja punaisen värisille hiuksille.

Kuparin ja punaisen värin ylläpito on nyt helppoa

Revlon Professional 45 Days Shampoo And Conditioner Intense Coppers on suunniteltu erityisesti kuparin ja punaisen värisille hiuksille. Tämä ainutlaatuinen tuote ei ainoastaan puhdista hiuksiasi, vaan myös ylläpitää niiden väriä ja kiiltoa. Sopii sekä värjätyille että luonnollisille hiuksille.

Monipuolinen ja Tehokas

Tuote on suunniteltu korvaamaan pigmenttejä hiuksissa, jotka yleensä haalistuvat pesujen myötä. Se suojaa hiusten väriä aina seuraavaan värjäyskertaan asti.

Hellävarainen ja Ympäristöystävällinen

Tuote on sulfaatiton ja sen pH-arvo on 4.5, mikä tekee siitä hellävaraisen sekä hiuksille että päänahalle. Lisäksi se tarjoaa antioksidanttisia ja kosteuttavia etuja sekä suojaa hiuksia lämpövaurioilta.

Käyttö on yksinkertaista: kastele hiukset, levitä shampoo ja hoitoaine, hiero ja huuhtele. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi anna tuotteen vaikuttaa noin kaksi minuuttia ennen huuhtelua. Lopputuloksena on kiiltävät, pehmeät ja eloisat hiukset, joissa väri pysyy pitkään.

Redken Color Extend Brownlights Conditioner on suunniteltu erityisesti ruskeahiuksisille, olivatpa hiukset sitten luonnolliset tai värjätyt.

Brunetin Unelma

Redken Color Extend Brownlights Conditioner on suunniteltu erityisesti ruskeahiuksisille, olivatpa hiukset sitten luonnolliset tai värjätyt. Tämä tehokas, sulfaatiton sinisävyinen hoitoaine sisältää sinistä pigmenttiä, joka taistelee brassisuutta vastaan ja auttaa ylläpitämään kylmää, luonnollista tai korostettua ruskeaa sävyä.

Tuote sopii sekä luonnollisille että värjätyille ruskeille hiuksille. Se ei ainoastaan korjaa väriä, vaan myös estää brassisuuden tulemista.

Ympäristöystävällinen ja Hellävarainen

Four Reasons Color Mask on 100% vegaaninen ja ammoniakiton, ja se on pakattu kierrätettävään muoviin. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka ovat huolissaan ympäristövaikutuksista ja haluavat tehdä eettisiä valintoja hiustenhoitotuotteissaan.

Hoitoaineen käyttö on yksinkertaista. Levitä tuotetta puhtaisiin, kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi yhdistä tämä hoitoaine Redken Color Extend Brownlights -shampoon kanssa.

Sävyshampoon käytön perusteet

Sävyshampoon käyttö on yksinkertainen, mutta tehokas tapa päivittää hiustesi ilmettä. Ensimmäinen ja tärkein askel on valita oikea tuote. Kun valitset sävyshampoota, mieti tarkasti, minkä sävyisen lopputuloksen haluat saavuttaa ja kuinka se sopii yhteen nykyisen hiustesi värin kanssa. Onko tavoitteenasi korostaa luonnollista sävyäsi, peittää harmaita hiuksia, vai kokeilla jotain täysin uutta ja rohkeaa?

Levitä shampoo tasaisesti kosteisiin hiuksiin. Tämä varmistaa, että tuote jakautuu tasaisesti ja pääset nauttimaan tasaisesta lopputuloksesta. Anna shampoon vaikuttaa pakkauksen ohjeiden mukaisen ajan – tämä voi vaihdella muutamasta minuutista jopa 20 minuuttiin riippuen tuotteesta ja halutusta sävystä. On tärkeää noudattaa annettuja ohjeita, jotta vältät liian intensiivisen sävyn tai epätasaisen lopputuloksen.

Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä. Varmista, että kaikki shampoon jäämät poistuvat hiuksista, jotta lopputulos näyttää luonnolliselta ja tasaiselta. Huuhtelun jälkeen voit halutessasi käyttää hoitoainetta, joka auttaa sulkemaan hiussuomut ja säilyttämään värin pidempään.

Säännöllinen käyttö on avainasemassa, kun haluat ylläpitää haluttua sävyä ja välttää värien haalistumista. Sävyttävän shampoon vaikutus voi vaihdella hiusten kunnosta ja alkuperäisestä väristä riippuen. Jos hiuksesi ovat vaurioituneet tai käsitellyt, ne saattavat imeä väriä voimakkaammin. Tämä voi johtaa intensiivisempään sävyyn, joten ole varovainen tuotteen käytön kanssa.

Muista, että sävyshampoon käyttö ei ole vain värien hallintaa, vaan myös hiustenhoitorutiinin osa. Valitse tuote, joka sisältää hiuksia hoitavia ainesosia, kuten proteiineja, vitamiineja tai luonnollisia öljyjä. Nämä ainesosat auttavat pitämään hiuksesi terveinä ja hyvinvoivina sävyttävän hoidon aikana.

Sävyttävän shampoon ja hoitoaineen käyttö on olennainen osa hiusten värin ylläpitämistä, erityisesti värjätyille hiuksille. Sävyttävä shampoo sisältää kevyitä pigmenttejä, jotka auttavat elvyttämään ja ylläpitämään hiusten väriä jokaisen pesun yhteydessä. Sen sijaan, että se pelkästään hoitaisi hiuksiasi, se myös lisää sävyä, mikä tekee hiusten värin säilymisen pidempään elinvoimaisena ja kirkkaana.

Toisaalta sävyttävä hoitoaine on suunniteltu täydentämään shampoon vaikutusta. Se ei ainoastaan auta vahvistamaan ja syventämään hiusten sävyä, vaan myös kosteuttaa ja hoitaa hiuksia. Tämä on erityisen tärkeää värjätyille hiuksille, jotka voivat olla alttiita kuivuudelle ja vaurioille. Sävyttävä hoitoaine auttaa palauttamaan hiusten luonnollisen pehmeyden ja kiillon, samalla kun se suojaa väriä haalistumiselta.

Käytettäessä yhdessä, sävyttävä shampoo ja hoitoaine muodostavat tehokkaan yhdistelmän, joka ei ainoastaan ylläpidä hiusten väriä, vaan myös parantaa hiusten kokonaiskuntoa. Ne ovat erinomaisia tuotteita niille, jotka haluavat säilyttää värjättyjen hiustensa sävyn kirkkaana ja elinvoimaisena pidempään, samalla kun hiukset pysyvät terveinä ja hyvinvoivina. Katso täältä vertailu parhaista sävyttävistä hoitoaineista.

Värisävyjen ylläpito ja hoito sävyttävällä shampoolla

Sävyttävän shampoon säännöllinen käyttö on avainasemassa, kun halutaan ylläpitää hiusten värisävyä ja kiiltoa pitkäaikaisesti. Tämä tuote ei ainoastaan säilytä väriä, vaan myös hoitaa ja kosteuttaa hiuksia, mikä on erityisen tärkeää värjätyille hiuksille. Värjätyt hiukset voivat olla alttiimpia kuivuudelle ja vaurioille, joten sävyttävän shampoon kosteuttavat ominaisuudet auttavat ylläpitämään hiusten terveyttä ja estämään värin haalistumista.

Käyttäessäsi sävyttävää shampoota, on suositeltavaa yhdistää se väriä suojaaviin hoitoaineisiin. Tämä ei ainoastaan paranna lopputulosta, vaan myös auttaa pitämään hiukset pehmeinä, kiiltävinä ja hyvinvoivina. Hoitoaineen käyttö jokaisen shampoopesun jälkeen auttaa sulkemaan hiussuomut, mikä puolestaan lukitsee värin hiuksiin ja vähentää sen haalistumista.

On tärkeää välttää liiallista kuumuutta ja suoraa auringonvaloa, jotka ovat tunnettuja värien haalistajia. Käytä aina lämpösuojaa ennen hiustenkuivaajan, suoristusraudan tai kihartimen käyttöä. Lisäksi, kun olet ulkona auringossa pidempiä aikoja, harkitse hatun tai huivin käyttöä hiustesi suojana. Tämä auttaa säilyttämään värin kirkkaana ja elinvoimaisena pidempään.

Sävyttävän shampoon valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen pH-arvoon. Hiusten ja päänahan ihanteellinen pH-tasapaino on tärkeä säilyttää, jotta hiukset pysyvät terveinä ja värjätty sävy pysyy mahdollisimman pitkään. Valitse tuote, joka on suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille, sillä ne on usein formuloitu tukemaan hiusten luonnollista pH-tasapainoa. Muista, että sävyttävän shampoon käyttötiheys voi vaikuttaa hiusten kuntoon ja väriin, joten löydä itsellesi sopiva tasapaino tuotteen käytölle.

Sävyttävän shampoon vaikutuksen kesto

Kuinka kauan sävy kestää? Käyttöaika eri hiustyypeille? Nämä ovat kysymyksiä, jotka saattavat mietityttää sinua. Yleisesti ottaen, sävy kestää hiuksissa 3-4 viikkoa, mutta tämä voi vaihdella hiustyypistä ja tuotemerkistä riippuen.

On tärkeää huomata, että sävyttävän shampoon vaikutus voi olla lyhytaikaisempi, jos hiuksesi ovat erittäin huokoiset tai vaurioituneet. Toisaalta, jos hiuksesi ovat terveet ja hyvin hoidetut, sävy saattaa kestää jopa pidempään. Lisäksi, jos haluat pidentää sävyn kestoa, voit käyttää sävyttävää hoitoainetta tai tehohoitoa shampoon lisäksi. Tämä auttaa lukitsemaan värin hiuksiin ja antaa niille lisää kiiltoa ja pehmeyttä.

Sävyttävän shampoon hyödyt ja vaikutukset

Sävyttävä shampoo on erinomainen työkalu hiusten sävyn ylläpitämiseen ja elävöittämiseen. Se auttaa korostamaan hiusten luonnollista väriä ja antamaan niille syvyyttä ja kiiltoa. Lisäksi sävyttävä shampoo voi auttaa peittämään harmaita hiuksia ja tasoittamaan värjättyjen hiusten sävyeroja. Monet käyttäjät huomaavat, että hiusten väri näyttää tasaisemmalta ja kirkkaammalta säännöllisen sävyttävän shampoon käytön jälkeen. Tämän lisäksi sävyttävät shampoot voivat tarjota suojaa ulkoisilta tekijöiltä, kuten auringon UV-säteilyltä, joka voi haalistaa hiusten väriä.

Ne voivat myös auttaa vähentämään kloorin ja suolan aiheuttamia vaurioita, erityisesti uimisen jälkeen. Kun valitset oikean sävyttävän shampoon, voit myös pidentää värjäysten välistä aikaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sävyttävät shampoot eivät korvaa perinteisiä shampoita, joten niitä tulisi käyttää yhdessä muiden hiustenhoitotuotteiden kanssa optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sävyttävän shampoon yleisimmät virheet ja niiden välttäminen

Vaikka sävyttävä shampoo on helppokäyttöinen tuote, monet tekevät virheitä sen käytössä. Yleisimpiä virheitä ovat liian pitkä vaikutusaika tai väärän sävyn valinta, mikä voi johtaa ei-toivottuihin lopputuloksiin. On tärkeää lukea tuotteen ohjeet huolellisesti ja noudattaa niitä tarkasti. Lisäksi on suositeltavaa tehdä ensin pieni testi hiuksen pienelle alueelle ennen koko pään käsittelyä. Tämä auttaa varmistamaan, että lopputulos on haluttu ja välttämään mahdolliset yllätykset.

Toisaalta, liian usein käytettynä, sävyttävä shampoo voi kertyä hiuksiin ja tehdä niistä raskaan tuntuiset. On myös tärkeää huomata, että kaikki sävyttävät shampoot eivät sovi kaikille hiustyypeille, joten tuotteen valinnassa kannattaa olla tarkkana. Väärän tuotteen käyttö voi jopa vahingoittaa hiuksia pitkällä aikavälillä. Siksi on suositeltavaa konsultoida kampaajaa tai hiustenhoitoasiantuntijaa ennen uuden tuotteen kokeilua.

Sävyttävän shampoon vaikutus hiusten kuntoon

Sävyttävät shampoot ovat paljon enemmän kuin pelkkä väline hiusten värjäämiseen; ne voivat todella parantaa hiusten kuntoa. Nämä tuotteet sisältävät usein hoitavia ainesosia, kuten proteiineja ja vitamiineja, jotka eivät ainoastaan vahvista hiuksia, vaan myös edistävät niiden terveyttä ja elinvoimaisuutta. Proteiinit auttavat korjaamaan vaurioituneita hiuksia ja palauttamaan niiden lujuuden, kun taas vitamiinit ravitsevat hiusjuuria ja edistävät terveen hiusten kasvun.

Kun valitset sävyttävää shampoota, on tärkeää ottaa huomioon hiustyyppisi. Eri hiustyypit reagoivat eri tavoin erilaisiin koostumuksiin. Esimerkiksi, jos hiuksesi ovat luonnostaan kuivat, etsi tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia. Toisaalta, jos hiuksesi rasvoittuvat helposti, valitse kevyempi koostumus, joka ei kuormita hiuksia.

Säännöllinen sävyttävän shampoon käyttö voi auttaa hiuksiasi näyttämään elinvoimaisemmilta ja terveemmiltä. Tämä johtuu siitä, että sävyttävät shampoot eivät ainoastaan lisää väriä, vaan ne myös puhdistavat hiukset hellävaraisesti, jättäen ne pehmeiksi ja kiiltäviksi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että liiallinen käyttö voi johtaa hiusten kuormittumiseen, joten löydä tasapaino tuotteen käytölle.

Monet sävyttävät shampoot sisältävät UV-suojan, joka auttaa suojaamaan hiuksia auringon haitallisilta säteiltä. Tämä on erityisen tärkeää värjätyille hiuksille, sillä UV-säteet voivat nopeasti haalistaa väriä. UV-suojan sisältävät tuotteet auttavat ylläpitämään hiusten väriä kirkkaana ja elinvoimaisena pidempään. Lisäksi, monet sävyttävät shampoot ovat sulfaatittomia, mikä tarkoittaa, että ne ovat hellävaraisempia hiuksille ja päänahalle, vähentäen ärsytystä ja kuivuutta.

Sävyttävän shampoon valinta eri hiustyypeille

Sävyttävän shampoon valinta on tärkeää, ja sen merkitys korostuu erityisesti, kun otetaan huomioon eri hiustyypit ja niiden yksilölliset tarpeet. Kuivat ja vaurioituneet hiukset voivat todellakin imeä väriä voimakkaammin, mikä voi johtaa odottamattoman intensiiviseen lopputulokseen. Tällaisille hiuksille on suositeltavaa valita sävyttävä shampoo, joka sisältää lisäkosteuttavia ja korjaavia ainesosia, kuten keratiinia tai arganöljyä, jotka auttavat palauttamaan hiusten terveyden samalla kun ne sävyttävät.

Toisaalta, rasvoittuvat hiukset saattavat hyötyä kevyemmistä koostumuksista, jotka eivät kuormita hiuksia liikaa. Tällaisille hiuksille sopivat sävyttävät shampoot, jotka puhdistavat tehokkaasti samalla kun ne antavat kevyen sävyn. On tärkeää valita tuote, joka tasapainottaa päänahan öljyntuotantoa eikä jätä hiuksia raskaan tuntuisiksi.

Jos sinulla on värjätyt tai kemiallisesti käsitellyt hiukset, on tärkeää valita sävyttävä shampoo, joka on suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille. Nämä tuotteet on yleensä formuloitu niin, että ne eivät ainoastaan säilytä väriä, vaan myös suojaavat hiuksia lisävaurioilta. Ne voivat sisältää UV-suojan, joka auttaa estämään värin haalistumista auringonvalossa, sekä antioksidantteja, jotka suojaavat hiuksia ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

On tärkeää muistaa, että sävyttävän shampoon valinta ei ole pelkästään hiustyyppikysymys, vaan myös henkilökohtainen mieltymys ja tyyli vaikuttavat valintaan. Kokeile eri tuotteita ja sävyjä löytääksesi sen, joka sopii parhaiten sinun yksilölliseen tyyliisi ja hiustesi tarpeisiin. Muista, että sävyttävän shampoon käyttö on loistava tapa kokeilla uusia värejä ilman pitkäaikaista sitoutumista, joten voit rohkeasti kokeilla ja leikitellä eri sävyillä.

Sävyttävän shampoon valinta: vinkkejä ja neuvoja

Sävyttävän shampoon valinta voi tuntua ylivoimaiselta, kun otetaan huomioon markkinoiden laaja valikoima. Eri sävyt ja koostumukset on suunniteltu vastaamaan monenlaisia hiustyyppejä ja väritoiveita. Valinnassa on tärkeää ottaa huomioon paitsi haluttu sävy, myös hiusten kunto ja tyyppi. Esimerkiksi kuiville hiuksille sopii parhaiten kosteuttava ja hoitava sävyttävä shampoo, kun taas rasvoittuville hiuksille kevyempi koostumus on ihanteellinen.

Kun valitset sävyttävää shampoota, kiinnitä huomiota tuotteen sävyyn ja sen soveltuvuuteen omaan hiustesi väriin. Onko tavoitteenasi korostaa nykyistä väriäsi vai kokeilla jotain täysin uutta? Sävyttävän shampoon valinnassa on tärkeää ottaa huomioon hiusten alkuperäinen väri ja sävy, sillä tämä vaikuttaa lopputulokseen. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota shampoon koostumukseen ja sen sisältämiin hoitaviin ainesosiin. Etsi tuotteita, jotka sisältävät hiuksia ravitsevia öljyjä, proteiineja ja vitamiineja.

Sävyttävän shampoon käytön tavoitteena ei ole ainoastaan muuttaa hiusten väriä, vaan myös ylläpitää niiden terveyttä ja kiiltoa. Valitse tuote, joka ei ainoastaan anna haluttua sävyä, vaan myös suojaa ja vahvistaa hiuksia. Tämä on erityisen tärkeää, jos hiuksesi ovat altistuneet kemiallisille käsittelyille, kuten värjäykselle tai vaalennukselle. Muista, että sävyttävä shampoo voi myös auttaa tasoittamaan hiusten sävyeroja ja antaa niille uutta elinvoimaa.

Kun valitset sävyttävää shampoota, on hyvä kokeilla pieni määrä tuotetta ensin, jotta näet, miten hiuksesi reagoivat siihen. Tämä auttaa välttämään yllätyksiä ja varmistamaan, että lopputulos on juuri sellainen kuin toivoit. Muista, että sävyttävän shampoon vaikutus on usein tilapäinen, joten voit rohkeasti kokeilla eri sävyjä löytääksesi suosikkisi.

Usein kysytyt kysymykset sävyttävästä shampoosta:

Sävyttävän shampoon käyttöön liittyy useita yleisiä kysymyksiä, jotka auttavat käyttäjiä saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, kuinka usein sävyttävää shampoota tulisi käyttää. Tämä riippuu monista tekijöistä, kuten hiusten tyypistä, halutusta sävystä ja shampoon voimakkuudesta. Yleensä suositellaan, että sävyttävää shampoota käytetään 1-2 kertaa viikossa, mutta tämä voi vaihdella tuotteen ja yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Toinen yleinen kysymys koskee sitä, sopiiko sävyttävä shampoo kaikille hiustyypeille. Vaikka useimmat sävyttävät shampoot on suunniteltu sopimaan laajalle valikoimalle hiustyyppejä, on tärkeää valita tuote, joka vastaa erityisesti sinun hiustesi tarpeisiin. Esimerkiksi, jos sinulla on erittäin kuivat tai vaurioituneet hiukset, kannattaa etsiä tuote, joka sisältää lisäkosteuttavia ja korjaavia ainesosia.

Kolmas kysymys liittyy sävyttävän shampoon pysyvyyteen. Nämä tuotteet on suunniteltu tilapäiseen sävyn muutokseen, ja niiden vaikutus kestää yleensä muutamasta pesusta muutamaan viikkoon. Sävyttävän shampoon vaikutus ei ole pysyvä, ja sävy haalistuu asteittain jokaisen pesun myötä. Tämä tekee sävyttävistä shampoista erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat kokeilla uusia sävyjä ilman pitkäaikaista sitoutumista.

On tärkeää lukea tuotteen ohjeet huolellisesti ja ottaa huomioon omat hiusten tarpeet ja kunto. Sävyttävän shampoon käyttö voi vaatia hieman kokeilua löytääksesi juuri oikean käyttötiheyden ja vaikutusajan hiustyypillesi ja toivomallesi sävylle. Muista myös, että sävyttävän shampoon käyttö voi vaikuttaa hiusten yleiseen kuntoon, joten on suositeltavaa käyttää lisäksi hiuksia hoitavia tuotteita, kuten syväkosteuttavia naamioita tai hoitoaineita.

Kyllä, värjäämättömiä hiuksia voidaan sävyttää sävyttävillä shampoilla tai muilla sävyttävillä tuotteilla. Sävyttävät shampoot sisältävät väripigmenttejä, jotka tarttuvat hiuksiin pesun aikana ja antavat niille lisää väriä ja kiiltoa. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos haluat kokeilla uutta väriä ilman pysyvää värjäystä tai jos haluat ylläpitää ja virkistää hiustesi nykyistä väriä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että sävyttävien shampoiden teho voi vaihdella hiustyypistä ja -väristä riippuen. Esimerkiksi, jos sinulla on erittäin tummat hiukset, vaaleat sävyt eivät välttämättä näy niissä selvästi. Samoin, jos hiuksesi ovat erittäin vaaleat, tummat sävyt voivat näyttää niissä voimakkaammilta.

Jos olet kiinnostunut sävyttämään värjäämättömiä hiuksiasi, on suositeltavaa aloittaa miedommilla sävyillä ja seurata, miten hiuksesi reagoivat. Voit myös kokeilla tuotetta ensin pienelle hiussuortuvalle ennen koko pään käsittelyä.

Sävyttävät shampoot ovat yleensä tilapäisiä ja haalistuvat ajan myötä, joten ne ovat turvallinen tapa kokeilla uusia värejä ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Sävyttävien shampoiden ja muiden sävyttävien tuotteiden vaikutus hiuksissa voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten tuotteen koostumuksesta, hiusten kunnosta, ja siitä kuinka usein hiuksia pestään. Yleisesti ottaen, sävyttävien tuotteiden vaikutus kestää yleensä seuraavaan pesukertaan asti, mutta joissakin tapauksissa sävy voi kestää pidempäänkin.

Jos haluat ylläpitää sävyä pitkäkestoisesti, voit käyttää sävyttäviä tuotteita säännöllisesti osana hiustenhoitorutiiniasi. On myös tärkeää käyttää väriä suojaavia tuotteita, kuten väriä suojaavia shampoita ja hoitoaineita, jotta sävy pysyy kirkkaana ja eloisana pidempään.

Sävyte on hiustenhoitotuote, joka sisältää väripigmenttejä ja on suunniteltu muuttamaan hiusten väriä tilapäisesti tai pitkäkestoisesti. 

Värin elvyttäminen 

Sävytteet voivat elvyttää haalistuneen hiusvärin ja antaa sille lisää syvyyttä ja kiiltoa. Ne ovat erityisen hyödyllisiä värjätyille hiuksille, jotka ovat menettäneet väriään ajan myötä.

Sävytteitä voidaan käyttää korjaamaan ei-toivottuja sävyjä hiuksissa, kuten keltaisuutta vaaleissa hiuksissa tai vihertäviä sävyjä, jotka voivat syntyä, kun vaaleat hiukset altistuvat kloorille.

Värin lisääminen

Sävytteet voivat lisätä väriä myös värjäämättömiin hiuksiin, antaen niille uuden sävyn tai tehostaen niiden luonnollista väriä.

Tilapäinen muutos

Joillakin sävytteillä, kuten sävyttävillä shampoilla ja hoitoaineilla, on vain tilapäinen vaikutus, joka kestää yhdestä pesusta muutamaan viikkoon. Ne ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla uutta väriä ilman pysyvää sitoutumista.

Sävyttävän shampoon käyttö on suhteellisen yksinkertaista, mutta seuraamalla tiettyjä ohjeita voit varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tässä vaiheittainen opas sävyttävän shampoon käyttöön:

 1. Valitse sopiva tuote: Valitse sävyttävä shampoo, joka sopii hiustesi värille ja tyypille. Jos hiuksesi ovat kuivat tai vaurioituneet, etsi tuote, joka sisältää kosteuttavia ja hoitavia ainesosia.

 2. Pese hiukset ensin tavallisella shampoolla: Tämä auttaa poistamaan hiuksista likaa ja muotoilutuotteiden jäämiä, mikä mahdollistaa sävyttävän shampoon paremman tarttumisen hiuksiin.

 3. Levitä sävyttävä shampoo: Kostuta hiukset ja levitä sävyttävä shampoo tasaisesti. Käytä käsineitä välttääksesi värjäämästä käsiäsi.

 4. Anna vaikuttaa: Anna shampoon vaikuttaa ohjeiden mukainen aika. Tämä vaihtelee tuotteesta riippuen, mutta yleensä vaikutusaika on noin 5-15 minuuttia. Mitä kauemmin annat shampoon vaikuttaa, sitä intensiivisempi sävy yleensä on.

 5. Huuhtele huolellisesti: Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Varmista, että kaikki shampoon jäämät on huuhdeltu pois.

 6. Käytä hoitoainetta: Levitä hoitoainetta hiuksiin shampoon huuhtelun jälkeen. Tämä auttaa sulkemaan hiussuomut ja ylläpitämään värin kestävyyttä.

 7. Kuivaa ja muotoile hiukset: Kuivaa hiukset hellävaraisesti ja muotoile ne haluamallasi tavalla.

Muutamia lisävinkkejä:

 • Tee ensin pieni testi: Jos käytät tuotetta ensimmäistä kertaa, tee pieni testi nähdäksesi, miten hiuksesi reagoivat sävyyn.
 • Vältä liiallista käyttöä: Liian tiheä sävyttävän shampoon käyttö voi johtaa hiusten kuivumiseen tai ylikuormittumiseen.
 • Suojaa vaatteet ja kylpyhuoneen pinnat: Sävyttävä shampoo voi tahria, joten suojaa vaatteet ja varmista, että puhdistat mahdolliset roiskeet heti.

Sävyttävän shampoon käyttö on mainio tapa piristää hiusten väriä ja lisätä kiiltoa ilman pysyvää sitoutumista.

Sävytteen pysyvyys hiuksissa riippuu useista tekijöistä, kuten sävytteen tyypistä, hiusten kunnosta, pesutiheydestä ja käytetyistä hiustenhoitotuotteista. Tässä on yleiskatsaus eri tekijöiden vaikutuksesta sävytteen kestoon:

 1. Sävytteen tyyppi:

  • Semi-permanentit sävytteet: Nämä sävytteet kestävät yleensä noin 4-12 pesukertaa. Ne eivät tunkeudu hiuksen sisään, vaan kiinnittyvät hiuksen pintaan, joten ne haalistuvat asteittain jokaisen pesun myötä.
  • Demipermanentit sävytteet: Nämä sävytteet voivat kestää hieman kauemmin, noin 12-24 pesukertaa. Ne tunkeutuvat hiuksen pintakerrokseen syvemmälle, mikä tekee niistä kestävämpiä kuin semi-permanentit sävytteet.
 2. Hiusten kunto:

  • Vaurioituneet tai huokoiset hiukset voivat imeä ja pitää sävytettä pidempään, mutta sävy voi myös näyttää epätasaiselta.
  • Terveet ja vähemmän huokoiset hiukset saattavat päästää sävytteen haalistumaan nopeammin.
 3. Pesutiheys ja -tapa:

  • Usein peseminen, erityisesti vahvoilla shampoilla, voi nopeuttaa sävytteen haalistumista.
  • Käyttämällä hellävaraista, sulfaatitonta shampoota ja välttämällä liian kuumaa vettä, voit pidentää sävytteen kestoa hiuksissasi.
 4. Altistuminen auringolle ja uimavesille:

  • Auringon UV-säteet ja kloori- tai suolavesi voivat myös nopeuttaa sävytteen haalistumista.
 5. Hiustenhoitotuotteet:

  • Tietyt hiustenhoitotuotteet, kuten syväpuhdistavat shampoot tai öljypohjaiset tuotteet, voivat vaikuttaa sävytteen kestoon.

Yleisesti ottaen, sävytteiden kesto vaihtelee suuresti, ja on tärkeää muistaa, että ne ovat tilapäisiä ratkaisuja, jotka vaativat säännöllistä ylläpitoa. Sävytteen kestoa voi pidentää huolehtimalla hiuksista oikein ja välttämällä tekijöitä, jotka nopeuttavat haalistumista.

 
 
 

Sinua saattaa kiinnostaa myös: