HiusClub

Syväpuhdistava shampoo – Parhaat vertailussa

Päivitetty viimeksi 30.3.2024

Miksi hiusten syväpuhdistus on tärkeää?

Olemme kaikki kokeneet sen tunteen: hiukset tuntuvat raskailta ja elottomilta. Mutta tiedätkö miksi? Ajan mittaan päänahkaan ja hiuksiin kertyy epäpuhtauksia ja hiustuotejäämiä, jotka latistavat hiuksia. Hiusten syväpuhdistus palauttaa hiusten luonnollisen terveyden ja kiillon, jota normaali shampoo ja hoitoaine eivät välttämättä saavuta. Se auttaa myös pitämään päänahan terveenä, poistamalla ylimääräisen rasvan ja kuolleet ihosolut.

Parhaat syväpuhdistavat shampoot:

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18 – Peptide prep syväpuhdistava shampoo

 • Hiusvärin säilyttävä
 • Rikastettu ainutlaatuisella ja patentoidulla K18Peptide -ainesosalla
 • Poistaa tehokkaasti tuotejäämät ja muut epäpuhtaudet, jättäen hiukset ja päänahan raikkaan puhtaiksi.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – Deep Cleanse Syväpuhdistava shampoo

 • Valmistettu Suomessa
 • Virkistävä sitruunan ja limen tuoksu
 • Erityisen hyödyllinen rasvaiselle päänahalle
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo

 • Rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä päänahkaa
 • Edistää päänahan verenkiertoa
 • Viileän raikas menthol
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

OLAPLEX Bond Maintenance Syväpuhdistava shampoo

  • Vain yhdellä käyttökerralla poistaa kovan veden mineraalit, kloorin, liiallisen rasvan ja tuotejäämät.

  • Kosteuttava koostumus tekee hiuksista pehmeät, kiiltävät ja eloisat.

  • Sisältää patentoitua OLAPLEX Bond-Building Technology™ -koostumusta, joka vahvistaa hiuksia ja tekee niistä entistäkin vastustuskykyisemmät.

9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Keratase-Specifique argile Syväpuhdistava shampoo

 • Tämä hiustenhoitosarja koostuu kahdesta osasta: syväpuhdistavasta shampookylvystä ja puhdistavasta savesta.
 • Specifique Divalent on syväpuhdistava hiustenhoitosarja Kerataselta  joka on suunniteltu erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle.
 • Ainutlaatuinen koostumus sisältää aminohappoja, jotka puhdistavat hiuspohjaa hellävaraisesti samalla kun ne hoitavat ja vahvistavat hiuksia.

Ero syväpuhdistavan shampoon ja tavallisen shampoon välillä

Syväpuhdistava shampoo on suunniteltu poistamaan hiuksista ja hiuspohjasta syvällä olevat epäpuhtaudet, kuten mineraalijäämät, kloori ja muotoilutuotteiden kertymät. Tavallinen shampoo puhdistaa hiukset päivittäisestä liasta ja talista, mutta se ei välttämättä pysty poistamaan syvälle kertyneitä jäämiä. Syväpuhdistavat shampoot voivat tuntua voimakkaammilta ja niitä ei suositella päivittäiseen käyttöön, kun taas tavalliset shampoot ovat lempeämpiä ja sopivat jokapäiväiseen pesuun.

Tämä ero johtuu usein syväpuhdistavien shampoiden voimakkaammista puhdistusaineista ja niiden kyvystä tunkeutua hiusten pintakerroksen alle. Tavalliset shampoot keskittyvät enemmän hiusten ulkoiseen puhdistukseen ja niiden ylläpitoon. On tärkeää ymmärtää kummankin shampoon tarkoitus ja valita oikea tuote hiusten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi, jos asut alueella, jossa on kova vesi, syväpuhdistava shampoo voi olla hyödyllinen poistamaan mineraalijäämät, jotka voivat tehdä hiuksista sameat ja elottomat.

Mitä syväpuhdistava shampoo oikeastaan tekee?

Toisin kuin tavalliset shampoot, syväpuhdistava shampoo on suunniteltu tunkeutumaan hiuksen pintakerroksiin, poistamaan kertyneet epäpuhtaudet ja jäämät. Se ei ainoastaan poista likaa, vaan myös vapauttaa hiuksesi tuotejäämistä, jotka voivat tehdä hiuksista raskaat ja elottomat.

Näiden tuotejäämien poistaminen voi myös parantaa muiden hiustuotteiden, kuten hoitoaineiden ja hiusöljyjen, tehoa. Jotta saavutat parhaat mahdolliset tulokset, on tärkeää valita oikea syväpuhdistava shampoo hiustyypillesi. Syväpuhdistavan shampoon jälkeen myös sävyttävät shampoot toimivat paremmin. Katso täältä vertailu parhaista hopeashampoista.

Vinkkejä syväpuhdistavan shampoon oikeaoppiseen käyttöön

 Syväpuhdistavaa shampoota ei suositella käytettäväksi välittömästi kemiallisten käsittelyjen, kuten värjäyksen tai permanentin jälkeen. Kemialliset käsittelyt avaavat hiussuomuja ja syväpuhdistava shampoo voi tällöin vaikuttaa liian voimakkaasti, mikä voi johtaa värin haalistumiseen tai hiusten kunnon heikkenemiseen. Odota muutama päivä ennen syväpuhdistavan shampoon käyttöä, jotta hiuksesi ehtivät toipua ja palautua käsittelystä.

Syväpuhdistavan shampoon käyttö vaatii huolellisuutta ja oikeanlaista lähestymistapaa, jotta hiukset ja hiuspohja saavat parhaan mahdollisen hyödyn. Ennen shampoon levittämistä on suositeltavaa harjata hiukset huolellisesti, jotta takut saadaan auki ja hiuksista irtoaa irtolikaa ja tuotejäämiä. Tämä valmistaa hiukset ja hiuspohjan syväpuhdistavalle käsittelylle. 

Kun käytät syväpuhdistavaa shampoota, on tärkeää muistaa, että sen tarkoitus on puhdistaa hiukset perusteellisesti, joten sen jälkeen hiukset voivat tuntua karheilta. Tämä on normaalia, sillä shampoon puhdistavat ainesosat poistavat hiuksista myös niiden luonnollisia öljyjä. Tästä syystä onkin välttämätöntä käyttää laadukasta hoitoainetta tai tehohoitoa syväpuhdistuksen jälkeen. Jos hiuksesi ovat erityisen kuivat tai käsitellyt, voit myös harkita hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hiusnaamiota, joka tarjoaa lisäkosteutusta ja suojaa.

Kun käytät syväpuhdistavaa shampoota, varmista, että hierot sitä huolellisesti hiuspohjaan ja koko hiusten pituuteen. Tämä varmistaa, että tuote pääsee kosketuksiin kaikkien hiusten ja hiuspohjan kanssa, jolloin se voi tehokkaasti poistaa kertyneet epäpuhtaudet. Anna shampoon vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen huuhtelua, jotta se ehtii liuottaa ja poistaa epäpuhtaudet. Tämä antaa ainesosille aikaa tunkeutua hiuksiin ja hiuspohjaan, jolloin ne voivat toimia tehokkaammin.

Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä. Tämä varmistaa, että kaikki shampoon jäämät ja sen liuottamat epäpuhtaudet poistuvat hiuksista. Syväpuhdistuksen jälkeen on hyvä käyttää reilusti hoitoainetta tai tehohoitoa, jotta hiukset pysyvät pehmeinä ja terveinä. Hoitoaine auttaa myös palauttamaan hiusten luonnollisen kosteustasapainon, joka saattaa olla häiriintynyt syväpuhdistuksen jälkeen. Lisäksi, jos sinulla on erityisen kuivat hiukset, harkitse syväkosteuttavan hiusnaamion käyttöä syväpuhdistuksen jälkeen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Hoitoaineen huuhteluvaiheessa käytä viileämpää vettä, joka auttaa sulkemaan hiussuomut ja lisää hiusten kiiltoa. Ohessa muutamia hoitoaineita, joita voit käyttää syväpuhdistavien shampoiden jälkeen.

Parhaat hiuksiin jätettävät hoitoaineet

9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Kevin Murphy – Hydrate Me Untangled 

 • Tehokas lämpösuojan tarjoaja: Vähentää lämpövaurioiden riskiä, suojaa hiuksia.
 • Erinomainen takkujen selvityskyky: Helpottaa kammattavuutta, pehmentää hiuksia.
  Sopii kaikille hiustyypeille.
 • Monipuolinen, kevyt koostumus, parantaa hiusten kuntoa.
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Less is More – Tangerine Curl Balm 

 • Aloe vera ja antioksidanttinen sitruunamelissauute kosteuttavat tehokkaasti
 • Tuoksuu raikkaalta mandariinin ja appelsiinin eteerisiltä öljyiltä
 • Antaa hiuksille kiiltoa ja tuuheutta,
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Redken – All Soft Mega Leave In

 • Ehkäisee hiusten sähköistymistä
 • Kosteuttaa ja silottaa hiuksia tehokkaasti
 • Ravitsee ja parantaa  paksujen hiusten käsiteltävyyttä
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Kerastase -Blond Absolu Cicaplasme Leave-In

 • Lämpösuojaa jopa 230°C lämpötilaan asti.
 • Suunniteltu erityisesti vaaleille ja harmaille hiuksille.
 • Sisältää alppitähteä, jotka tiivistävät haaroittuneita latvoja.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Olaplex -Bond Smoother

 • Kosteuttava ja pehmentävä koostumus
 • Hoitava vaikutus kestää hiuksissa jopa 72 tuntia
 • Vegaaninen

Kuinka usein tulisi käyttää syväpuhdistavaa shampoota?

Syväpuhdistavaa shampoota ei tulisi käyttää päivittäin, sillä se voi kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa. Useimmille ihmisille riittää, että he käyttävät syväpuhdistavaa shampoota kerran tai kaksi kuukaudessa. Jos kuitenkin käytät paljon muotoilutuotteita tai uiminen kloorivedessä on osa rutiinejasi, saatat tarvita syväpuhdistusta useammin. On tärkeää kuunnella hiuksiasi ja mukauttaa pesutiheyttä niiden tarpeiden mukaan.

Syväpuhdistus auttaa poistamaan hiuksista kertyneet jäämät, jotka voivat heikentää hiusten terveyttä ja ulkonäköä. Jos huomaat hiustesi menettävän kiiltoa tai tuntuvan raskaammilta kuin tavallisesti, se voi olla merkki siitä, että on aika syväpuhdistukselle.  

Parhaat ainesosat tehokkaassa syväpuhdistavassa shampoossa

Tehokkaissa syväpuhdistavissa shampoissa on usein ainesosia kuten salisyylihappo, joka auttaa poistamaan hiuspohjan epäpuhtauksia, ja sitruunahappo, joka auttaa poistamaan mineraalijäämiä. Joissakin tuotteissa voi olla myös luonnollisia ainesosia, kuten teepuuöljyä tai omenaviinietikkaa, jotka tunnetaan niiden puhdistavista ominaisuuksista. Kun valitset syväpuhdistavaa shampoota, kannattaa tarkistaa sen ainesosaluettelo ja valita tuote, joka sopii parhaiten omiin hiustenhoitotarpeisiisi.

On myös tärkeää ottaa huomioon, että kaikki hiustyypit eivät reagoi samalla tavalla eri ainesosiin. Esimerkiksi, jos sinulla on herkkä hiuspohja, saatat haluta välttää tuotteita, jotka sisältävät voimakkaita kemikaaleja. Aloe vera ja kamomilla ovat muita luonnollisia ainesosia, jotka voivat rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa samalla kun ne puhdistavat hiuksia. Lisäksi, kun valitset syväpuhdistavaa shampoota, on hyvä idea ottaa huomioon sen pH-arvo, jotta se ei häiritse hiuspohjan luonnollista tasapainoa.

Luonnolliset ainesosat syväpuhdistavissa shampoissa

Luonnolliset ainesosat ovat nousseet suosioon syväpuhdistavien shampoiden maailmassa, sillä ne tarjoavat hellävaraisen mutta tehokkaan vaihtoehdon perinteisille, kemikaalipitoisille tuotteille. Monet kuluttajat arvostavat luonnonmukaisia vaihtoehtoja, jotka eivät ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös hoitavat ja ravitsevat niitä. Esimerkiksi omenaviinietikka on ylistetty sen kyvystä tasapainottaa hiuspohjan pH-arvoa ja lisätä kiiltoa hiuksiin samalla kun se poistaa tehokkaasti tuotejäämiä ja likaa. Merisuola on toinen suosittu ainesosa, joka syväpuhdistaa ja stimuloi hiuspohjaa, edistäen terveen hiusten kasvun.

Luonnollisissa syväpuhdistavissa shampoissa käytetään usein myös kasviuutteita, kuten rosmariinia, laventelia ja minttua, jotka virkistävät ja elvyttävät hiuspohjaa samalla kun ne tarjoavat miellyttävän tuoksuelämyksen. Nämä kasviperäiset ainesosat voivat auttaa normalisoimaan talintuotantoa ja ovat erityisen hyödyllisiä rasvoittuvan hiuspohjan hallinnassa. Lisäksi monet luonnonmukaiset shampoot sisältävät aloe veraa, joka on tunnettu kosteuttavista ja rauhoittavista ominaisuuksistaan, tehden siitä ihanteellisen ainesosan herkälle tai ärsyyntyneelle hiuspohjalle.

Kun valitset luonnollista syväpuhdistavaa shampoota, on tärkeää tarkastella tuotteen kokonaisvaltaista ainesosaluetteloa. Etsi tuotteita, jotka ovat vapaita parabeeneista, sulfaateista ja synteettisistä hajusteista, jotka voivat ärsyttää hiuspohjaa ja vähentää hiusten luonnollista terveyttä. Lisäksi, monet luonnonmukaiset shampoot ovat biologisesti hajoavia ja pakattu ympäristöystävällisiin materiaaleihin, mikä tekee niistä ympäristötietoisen valinnan tietoiselle kuluttajalle. Valitsemalla luonnollisia ainesosia sisältävän syväpuhdistavan shampoon, et ainoastaan huolehdi hiustesi terveydestä, vaan myös tuet kestävämpää ja vastuullisempaa kosmetiikkateollisuutta.

Syväpuhdistavan shampoon vaikutus värjätyille ja käsitellyille hiuksille

Jos olet värjännyt hiuksesi, saattaa sinua mietityttää, voiko syväpuhdistava shampoo haalistaa väriä. Vaikka monet syväpuhdistavat shampoot ovat turvallisia värjätyille hiuksille, on aina suositeltavaa valita tuote, joka on suunniteltu erityisesti värjättyjen hiusten tarpeisiin. Värjätyt hiukset voivat olla erityisen herkkiä kemikaaleille ja tarvitsevat lisättyä suojaa värihaalistumista vastaan.

Syväpuhdistava shampoo voi haalistaa värjättyjen hiusten sävyä, koska se poistaa hiuksista mineraalijäämiä ja muotoilutuotteiden kertymiä, jotka voivat vaikuttaa väriin. Tämä johtuu siitä, että syväpuhdistavat ainesosat voivat liuottaa osan väripigmenteistä hiuksista.

Jos värjäät hiuksiasi säännöllisesti, kannattaa olla varovainen syväpuhdistavien tuotteiden kanssa ja käyttää niitä harvemmin. Toisaalta, jos huomaat, että hiustesi väri näyttää samealta tai epätasaiselta, syväpuhdistus voi auttaa palauttamaan hiusten kirkkauden. On kuitenkin hyvä muistaa, että syväpuhdistava shampoo ei ole tarkoitettu värin säilyttämiseen.

Kuinka valita oikea syväpuhdistava shampoo itsellesi

Hiusten syväpuhdistus voi olla pelastus raskaiden ja elottomille hiuksille. Kuitenkin, kuten minkä tahansa tuotteen kanssa, on tärkeää tehdä tutkimusta ja löytää oikea tuote omalle hiustyypillesi. 

Rasittuneet hiukset voivat johtua monista tekijöistä, kuten liiallisesta kuumien työkalujen käytöstä, kemiallisista käsittelyistä tai ympäristötekijöistä, kuten auringonvalosta ja saasteista. Syväpuhdistava shampoo voi auttaa poistamaan hiuksista kertyneet epäpuhtaudet ja jäämät, jotka tekevät niistä elottomat ja kuivat.

Tämä puhdistusprosessi avaa hiussuomut, jolloin hoitotuotteet pääsevät tunkeutumaan syvemmälle hiuksiin. Kun hiukset on puhdistettu perusteellisesti, ne voivat imeä paremmin hoitotuotteiden ravitsevia ainesosia, mikä auttaa palauttamaan niiden terveyden ja kiillon. Säännöllinen syväpuhdistus voi myös vähentää hiusten katkeilua ja haaroittumista, mikä tekee niistä vahvemmat ja terveemmät pitkällä aikavälillä.

Syväpuhdistavan shampoon jälkeen hiukset saattavat tuntuvat kuivilta ja haurailta. Onkin suositeltavaa käyttää hoitoaineita korjaamaan tilannetta. Hiusöljyt sopivat hyvin syväpuhdistavan shampoon jälkeen. Lue täältä vertailu parhaista hiusöljyistä.

Mikä tekee shampoosta syväpuhdistavan

Syväpuhdistava shampoo on kuin detox-kuuri hiuksillesi; se syväpuhdistaa poistaen kaiken, mitä tavallinen shampoo jättää taakseen. Sen erityisesti suunniteltu koostumus sisältää usein chelaatteja, jotka sitovat mineraaleja ja raskasmetalleja, poistaen ne tehokkaasti hiuksista. Lisäksi nämä shampoot voivat sisältää syvälle tunkeutuvia ainesosia, kuten betaiinia tai glykolihappoa, jotka auttavat hajottamaan ja poistamaan kuollutta ihosolukkoa hiuspohjasta.

Tämä puhdistaa ja edistää terveen hiuspohjan ylläpitoa ja voi auttaa hiusten kasvua. Tästä syystä syväpuhdistava shampoo on erinomainen valinta silloin tällöin käytettäväksi ja erityisesti jos käytät paljon muotoilutuotteita tai asut alueella, jossa vesi on kovaa. Kuitenkin, koska nämä shampoot voivat olla niin tehokkaita, ne voivat myös viedä hiuksista luonnollisia öljyjä, joten niiden jälkeen on suositeltavaa käyttää kosteuttavaa hoitoainetta palauttamaan hiusten pehmeys ja kiilto.

Käyttäjät ovat usein huolissaan siitä, voiko syväpuhdistava shampoo kuivattaa hiuksia tai ärsyttää hiuspohjaa. Tämä on mahdollista, erityisesti jos tuotetta käytetään liian tiheästi tai jos sen sisältämät ainesosat ovat liian voimakkaita henkilön hiustyyppiin nähden. Asiantuntijat neuvovatkin valitsemaan tuotteen, joka sopii omaan hiustyyppiin ja käyttämään sitä harkiten. On myös tärkeää seurata hiusten ja hiuspohjan reaktiota tuotteen käytön jälkeen ja tarvittaessa keskustella kampaajan tai dermatologin kanssa.

Toinen yleinen kysymys koskee syväpuhdistavan shampoon vaikutusta hiusten värjäyksen kestävyyteen. Vaikka monet syväpuhdistavat shampoot voivat haalistaa hiusten väriä, markkinoilla on tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu värjätyille hiuksille. Nämä tuotteet puhdistavat tehokkaasti samalla kun ne suojaavat väriä ja lisäävät kiiltoa. On suositeltavaa etsiä tuotteita, jotka mainostavat väriä suojaavia ominaisuuksia ja sisältävät ainesosia, kuten UV-suojia, jotka auttavat säilyttämään värin eloisuuden.

Voiko syväpuhdistava shampoo auttaa erityisissä hiusten ongelmissa, kuten hilseessä tai liiallisessa öljyisyydessä?. Monet syväpuhdistavat shampoot on suunniteltu poistamaan tehokkaasti kertymiä, jotka voivat edistää hilseen muodostumista tai tehdä hiuksista rasvaisen näköiset. Kuitenkin, jos hiusten ongelmat ovat vakavia tai jatkuvia, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen saadakseen henkilökohtaista neuvontaa ja hoitosuunnitelman.

Monet ovat kiinnostuneita tietämään, miten syväpuhdistava shampoo eroaa tavallisesta shampoosta. Syväpuhdistavat shampoot on suunniteltu käytettäväksi osana hiustenhoitorutiinia, mutta eivät korvaa tavallista shampoota. Ne tarjoavat intensiivisemmän puhdistuksen ja voivat auttaa palauttamaan hiusten luonnollisen kiillon ja elinvoiman. Tavallista shampoota tulisi käyttää säännöllisesti, kun taas syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käytettäväksi vain silloin tällöin tarpeen mukaan.

Asiakkaiden kokemuksia: ennen ja jälkeen syväpuhdistavan shampoon käytön

Asiakaspalautteet ovat usein yhtä monipuolisia kuin itse käyttäjätkin. Jotkut asiakkaat ovat jakaneet tarinoita siitä, kuinka syväpuhdistava shampoo on auttanut heitä selättämään pitkäaikaisia ongelmia, kuten rasvoittuvia hiuksia ja hiuspohjan kutinaa. He ovat kuvailleet, miten tuote on auttanut tasapainottamaan hiuspohjan öljyntuotantoa ja vähentämään tarvetta pestä hiuksia liian usein. Lisäksi monet ovat huomanneet, että heidän hiuksensa eivät enää tunnu raskailta tai elottomilta, mikä on yleinen vaiva niille, jotka käyttävät runsaasti muotoilutuotteita.

Toisaalta, on myös niitä, jotka ovat kokeneet syväpuhdistavan shampoon käytön jälkeen haasteita, kuten lisääntynyttä hiusten kuivuutta tai hiusvärin haalistumista. Tämä korostaa sitä, kuinka tärkeää on valita oikea tuote ja käyttää sitä ohjeiden mukaan. Asiantuntijat suosittelevatkin, että ennen uuden tuotteen käyttöönottoa tehdään pieni testi esimerkiksi hiusten piilossa olevaan osaan, jotta nähdään, miten hiukset reagoivat tuotteeseen.

Monet asiakkaat ovat myös kertoneet, että syväpuhdistavan shampoon käyttö on tehnyt ihmeitä heidän hiuspohjalleen. Erityisesti ne, jotka kärsivät hilseestä tai muista hiuspohjan ongelmista, ovat löytäneet avun syväpuhdistavista tuotteista. Heidän kokemustensa mukaan hiuspohja tuntuu raikkaammalta ja terveemmältä, ja hilseen määrä on vähentynyt merkittävästi.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka monet jakavat positiivisia kokemuksia, jokaisen hiukset ja hiuspohja ovat yksilöllisiä. Mitä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle samalla tavalla. Siksi onkin suositeltavaa kokeilla erilaisia tuotteita ja löytää se, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Syväpuhdistavan shampoon käyttö voi olla pelastus tai pettymys, mutta kun oikea tuote löytyy, se voi olla avain terveempiin ja elinvoimaisempiin hiuksiin.

Usein kysytyt kysymykset syväpuhdistavista shampoista

Syväpuhdistava shampoo on shampoo, joka on suunniteltu poistamaan hiuksista ja hiuspohjasta kertyneet epäpuhtaudet, kuten muotoilutuotejäämät, lian, silikonit ja ilmansaasteet, tehokkaammin kuin tavalliset shampoot. Jotkut syväpuhdistavat shampoot myös poistavat mineraalikertymiä ja kloorin jäämiä hiuksista.

Syväpuhdistava shampoo on erityisen hyödyllinen henkilöille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita, sillä nämä tuotteet voivat kertyä hiuksiin ja tehdä niistä raskaat ja latteat.

Syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käytettäväksi erityisissä tilanteissa ja olosuhteissa, jotka vaativat hiusten ja päänahan perusteellisempaa puhdistusta.

Rasvaiset hiukset voivat myös hyötyä syväpuhdistavasta shampoosta, sillä se voi auttaa tasapainottamaan päänahan öljyntuotantoa. Jos asut alueella, jossa on kovaa vettä, syväpuhdistava shampoo on erinomainen valinta. Kovassa vedessä on mineraaleja ja kalkkia, jotka voivat kertyä hiuksiin ja heikentää niiden kuntoa. Syväpuhdistava shampoo auttaa poistamaan nämä jäämät ja palauttamaan hiusten luonnollisen kiillon.

Syväpuhdistava shampoo on erityisesti suunniteltu poistamaan hiuksista ja hiuspohjasta kertyneet epäpuhtaudet, kuten liika talirauhasten erittämä öljy, muotoilutuotteiden jäämät, kalkki ja muut mineraalit. Toisin kuin tavalliset shampoot, syväpuhdistavat shampoot sisältävät tehokkaampia puhdistusaineita ja muita ainesosia, jotka kykenevät irrottamaan ja poistamaan nämä epäpuhtaudet tehokkaasti.

 

Yksi suurimmista syistä, miksi syväpuhdistavaa shampoota ei tulisi käyttää päivittäin, on sen kuivattava vaikutus. Se voi johtaa hilseeseen ja muihin hiuspohjan ongelmiin.

Jos sinulla on värjätyt hiukset, syväpuhdistava shampoo voi nopeuttaa värin haalistumista, mikä ei ole ihanteellista, jos haluat säilyttää hiustesi värin elinvoimaisena.

Hiuspohja tuottaa luonnollisia öljyjä, jotka suojaavat hiuksia ja pitävät ne terveinä. Liiallinen syväpuhdistus voi poistaa nämä öljyt, mikä voi johtaa hiusten kuivumiseen ja haurastumiseen. Lisäksi jatkuva syväpuhdistus voi heikentää hiusten rakennetta. Tämä tekee hiuksista hauraampia ja alttiimpia katkeamiselle.

 

Syväpuhdistava shampoo on hiustenhoitotuote, joka on suunniteltu puhdistamaan hiukset ja hiuspohja perusteellisemmin kuin tavalliset shampoot. Sen tarkoitus on poistaa hiuksista ja hiuspohjasta ylimääräiset öljyt, tuotejäämät, lika ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat kertyä ajan myötä. Tässä muutamia keskeisiä ominaisuuksia ja hyötyjä:

 1. Perusteellinen puhdistus: Syväpuhdistavat shampoot tunkeutuvat syvälle hiusten rakenteeseen ja hiuspohjaan, poistaen kertymiä, jotka tavalliset shampoot eivät välttämättä saa puhdistettua.

 2. Poistaa tuotejäämät: Ne ovat erityisen tehokkaita poistamaan muotoilutuotteiden, kuten hiuslakkojen, geelien ja vahojen jäämiä.

 3. Tasapainottaa hiuspohjaa: Auttaa pitämään hiuspohjan terveenä poistamalla ylimääräiset öljyt ja epäpuhtaudet, jotka voivat tukkia huokoset ja aiheuttaa päänahan ongelmia.

 4. Valmistelee hiukset hoitoon: Puhdistamalla hiukset perusteellisesti, syväpuhdistava shampoo valmistelee hiukset vastaanottamaan muita hoitotuotteita, kuten hoitoaineita tai hiusnaamioita, tehokkaammin.

 5. Käyttötiheys: Koska ne ovat voimakkaampia, niitä ei yleensä suositella päivittäiseen käyttöön, vaan säännöllisenä lisänä hiustenhoitorutiiniin, esimerkiksi kerran viikossa tai muutaman viikon välein, riippuen hiusten tyypistä ja tarpeista.

Syväpuhdistavat shampoot ovat erityisen hyödyllisiä ihmisille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita, asuvat saasteisilla alueilla tai joilla on taipumus rasvoittuvaan hiuspohjaan.

Syväpuhdistuksen tekeminen hiuksille kotona on melko yksinkertainen prosessi, joka vaatii oikeanlaisen syväpuhdistavan shampoon ja muutaman askeleen noudattamisen. Tässä on ohjeet, miten voit syväpuhdistaa hiuksesi kotona:

 1. Valitse sopiva syväpuhdistava shampoo: Valitse tuote, joka on suunniteltu syväpuhdistukseen. Nämä shampoot on kehitetty poistamaan hiuksista ja hiuspohjasta ylimääräiset öljyt, tuotejäämät ja epäpuhtaudet.

 2. Kostuta hiukset huolellisesti: Ennen shampoon levittämistä, kostuta hiuksesi lämpimällä vedellä. Lämpimämpi vesi auttaa avaamaan hiusten suomuja, mikä mahdollistaa syväpuhdistavan shampoon tunkeutumisen paremmin.

 3. Levitä shampoo tasaisesti: Purista pieni määrä syväpuhdistavaa shampoota kämmenellesi ja hiero sitä hiuksiisi ja hiuspohjaasi. Varmista, että levität tuotteen tasaisesti koko pään alueelle.

 4. Hieronta: Hiero shampoo huolellisesti hiuspohjaan sormenpäilläsi. Hieronta auttaa irrottamaan likaa ja jäämiä sekä edistää verenkiertoa hiuspohjassa.

 5. Anna vaikuttaa hetki: Anna shampoon vaikuttaa muutaman minuutin ajan, jotta se ehtii liuottaa ja poistaa epäpuhtaudet tehokkaasti.

 6. Huuhtele huolellisesti: Huuhtele shampoo pois huolellisesti lämpimällä vedellä. Varmista, että kaikki shampoon jäämät poistuvat hiuksista ja hiuspohjasta.

 7. Toista tarvittaessa: Jos hiuksesi ovat erittäin likaiset tai käytät paljon muotoilutuotteita, saatat tarvita toisen shampoopesun.

 8. Käytä hoitoainetta: Syväpuhdistavan shampoon jälkeen on suositeltavaa käyttää hoitoainetta. Se auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät.

 9. Kuivaa hiukset varovasti: Kuivaa hiukset pyyhkeellä varovasti taputellen ja vältä voimakasta hankausta. Voit myös antaa hiusten kuivua luonnollisesti tai käyttää hiustenkuivaajaa miedolla lämmöllä.

Muista, että syväpuhdistavaa shampoota ei tulisi käyttää liian usein, koska se voi kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa. Riippuen hiustyypistäsi ja elämäntavoistasi, syväpuhdistus kerran viikossa tai muutaman viikon välein voi olla riittävä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: