HiusClub

Sävyttävä hoitoaine – Parhaat vertailussa

Päivitetty viimeksi 23.6.2024

Sävyttävät hoitoaineet

Sävyttävä hoitoaine: väriä ja hoitoa hiuksillesi

Sävyttävä hoitoaine on paljon enemmän kuin vain trendikäs tuote; se on monikäyttöinen ratkaisu, joka tarjoaa sekä väriä että hoitoa hiuksillesi. Tämä innovatiivinen tuote on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat kokeilla uusia hiusvärejä ilman pitkäaikaista sitoutumista tai vahingoittaa hiuksiaan kemiallisilla väreillä. Sävyttävä hoitoaine on erityisen suosittu kesäkuukausina, kun monet etsivät kevyitä ja helppokäyttöisiä tuotteita hiustensa kirkastamiseen. Se ei ainoastaan lisää väriä, vaan myös auttaa peittämään harmaita hiuksia, antaen samalla hiuksille uutta elinvoimaa ja kiiltoa. Tämän tuotteen avulla voit helposti ylläpitää ja päivittää hiustesi sävyä, samalla kun hoitavat ainesosat suojaavat ja ravitsevat hiuksiasi.

Sävyttävän hoitoaineen suosio perustuu sen kykyyn yhdistää väri ja hoito yhdessä kätevässä paketissa. Se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää perinteisten hiusvärien aiheuttamaa stressiä ja vahinkoa hiuksilleen. Sävyttävä hoitoaine tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kokeilla rohkeasti erilaisia sävyjä ilman pelkoa pysyvästä muutoksesta. Tämä tekee siitä täydellisen tuotteen niille, jotka haluavat seurata hiusväritrendejä tai kokeilla jotain uutta erityistilaisuuksia varten.

Toinen sävyttävän hoitoaineen etu on sen helppokäyttöisyys. Toisin kuin monet perinteiset hiusvärit, sävyttävä hoitoaine voidaan yleensä levittää suoraan kotona ilman monimutkaisia sekoitusprosesseja tai erityisiä työkaluja. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan kiireisille ihmisille tai niille, jotka eivät ole tottuneet värjäämään hiuksiaan itse. Koska sävyttävä hoitoaine on yleensä hellävaraisempi kuin perinteiset hiusvärit, se on turvallisempi vaihtoehto herkälle päänahalle ja vaurioituneille hiuksille.

Sävyttävän hoitoaineen käyttö voi myös olla osa yleistä hiustenhoitorutiinia. Sen säännöllinen käyttö voi auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä ja kiiltoa, samalla kun se tarjoaa joustavuutta värin suhteen. Monet sävyttävät hoitoaineet sisältävät ravitsevia ainesosia, kuten vitamiineja, proteiineja ja luonnollisia öljyjä, jotka auttavat vahvistamaan hiuksia ja edistämään niiden kasvua. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät tuotetta, joka ei ainoastaan muuta hiusten väriä, vaan myös parantaa niiden kokonaiskuntoa.

Parhaat sävyttävät hoitoaineet

9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Goldwell – Dualsenses Color Revive

 • Suunniteltu erityisesti ruskeille hiuksille
 • RIkastettu microPROtec-kompleksilla ja Luminescinellä, jotka yhdessä tarjoavat optimaalisen hoidon ja värin virkistämisen.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Phil Smith – Be gorgeus cool silver

 • Suunniteltu erityisesti vaaleille hiuksille.
 • Sisältää violettia pigmenttiä, joka neutraloi ei-toivottuja keltaisia sävyjä hiuksissa.
 • Sisältää kamomillauutetta ja erilaisia hoitavia öljyjä
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Redken – Color Extend Graydient Conditioner

 • Suunniteltu erityisesti harmaille hiuksille.
 • Sisältää antioksidantteja ja ravitsevia öljyjä,
 • Pitäa harmaat hiukset elinvoimaisina ja kirkkaina, poistaa keltaisuutta hiuksista

Vertailu: sävyttävä hoitoaine vs. perinteinen väriaine

Sävyttävän hoitoaineen ja perinteisen väriaineen välillä on merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat niiden käyttötarkoitukseen ja lopputulokseen. Sävyttävä hoitoaine on hellävaraisempi vaihtoehto, joka ei sisällä ammoniakkia tai muita voimakkaita kemikaaleja. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan herkälle päänahalle tai kemiallisesti käsitellyille hiuksille.

Se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat välttää hiusten vaurioitumista tai tehdä hienovaraisia muutoksia hiustensa sävyyn. Sävyttävä hoitoaine on myös loistava valinta niille, jotka haluavat kokeilla uusia värejä ilman pitkäaikaista sitoutumista, sillä sen vaikutus kestää tyypillisesti vain muutaman pesun ajan.

Toisaalta perinteinen väriaine tarjoaa pysyvämmän ratkaisun ja paremman peittävyyden. Se on suunniteltu kestämään useita viikkoja tai jopa kuukausia, ja se kykenee muuttamaan hiusten sävyä radikaalisti. Perinteiset väriaineet ovat ihanteellisia, kun halutaan peittää harmaita hiuksia tai saavuttaa syvä ja intensiivinen värisävy. Kuitenkin, koska ne sisältävät voimakkaampia kemikaaleja, kuten ammoniakkia ja peroksideja, ne voivat olla hiuksille rasittavampia. Tämä voi johtaa hiusten kuivumiseen ja haurastumiseen, erityisesti jos hiuksia värjätään säännöllisesti.

On tärkeää huomioida, että sävyttävän hoitoaineen käyttökokemus eroaa perinteisen väriaineen käytöstä. Sävyttävät hoitoaineet ovat yleensä helppokäyttöisempiä ja ne voidaan levittää suoraan kotona ilman erityisiä työkaluja tai ammattitaitoa. Ne tarjoavat käyttäjälle enemmän joustavuutta ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia sävyjä ilman pysyvää sitoutumista. Toisaalta, perinteisen väriaineen käyttö vaatii usein tarkempaa levitystä ja huolellisuutta, ja monissa tapauksissa on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lopulta valinta sävyttävän hoitoaineen ja perinteisen väriaineen välillä riippuu henkilökohtaisista tarpeista, hiusten kunnosta ja halutusta lopputuloksesta. Jos etsit kevyttä, hoitavaa ja helposti muuttuvaa väriä, sävyttävä hoitoaine on loistava valinta. Jos taas tavoitteena on dramaattinen muutos tai pitkäkestoinen peittävyys, perinteinen väriaine voi olla parempi vaihtoehto. Molemmissa tapauksissa on tärkeää huolehtia hiusten terveydestä ja käyttää asianmukaisia hoitotuotteita värjäyksen jälkeen.

Käyttöohjeet: näin saat parhaat tulokset sävyttävällä hoitoaineella

Sävyttävän hoitoaineen oikeaoppinen käyttö on avain parhaiden tulosten saavuttamiseen. Levitä tuotetta tasaisesti koko hiuksen pituudelle ja anna vaikuttaa pakkauksen ohjeiden mukaisen ajan. Tämä varmistaa, että väri levittyy tasaisesti ja lopputulos on luonnollisen näköinen. On tärkeää käyttää käsineitä sormien värjäytymisen välttämiseksi ja varmistaa, että hiukset ovat puhtaat ja kosteat ennen tuotteen levittämistä. Kosteus auttaa hoitoaineen levittymisessä ja tehostaa sen vaikutusta.

Kun olet antanut hoitoaineen vaikuttaa suositellun ajan, on aika huuhdella se pois. Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Tämä varmistaa, että kaikki ylimääräinen tuote poistuu hiuksista, jättäen ne puhtaiksi ja raikkaiksi. Vältä shampoon käyttöä heti värjäyksen jälkeen sävyn pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Shampoo voi nimittäin poistaa osan väristä ja lyhentää sen kestoa.

Sävyttävän hoitoaineen jälkeen on suositeltavaa käyttää hoitoainetta tai hiusnaamiota, joka auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja antaa lisäkiiltoa. Tämä auttaa myös vahvistamaan hiuksia ja suojaa niitä mahdollisilta vaurioilta. Muista, että sävyttävän hoitoaineen käyttö voi kuivattaa hiuksia, joten kosteuttavien tuotteiden käyttö on tärkeää.

Lopuksi, sävyttävän hoitoaineen käytön jälkeen on hyvä välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautojen tai kihartimien käyttöä. Lämpö voi haalistaa väriä nopeammin ja vahingoittaa hiuksia. Jos lämpökäsittely on välttämätöntä, käytä aina lämpösuojatuotetta hiusten suojaamiseksi. Näiden ohjeiden noudattaminen auttaa ylläpitämään sävyttävän hoitoaineen tuomaa väriä pidempään ja pitää hiuksesi terveinä ja kauniina.

Parhaat hiusnaamiot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Wella Professional -Invigo ColorMotion Mask

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille.
 • Tarjoaa vahvistettua hiusrakennetta, kiiltoa ja pitkäkestoista hallittavuutta.
 • Sisältää WellaPlex-sidosrakennusaineita, jotka auttavat vahvistamaan hiusrakennetta.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Banana Truly Nourishing Hair Mask

 • Suunniteltu erityisesti kuiville ja pörröisille hiuksille.
 • Sisältää orgaanista banaanisosetta, kaakaovoita sekä sheavoita.
 • Hedelmäinen tuoksu, joka on saatu banaanista.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Ida Warg – Silver hair mask

 • Hoitava hopeahiusnaamio, joka on suunniteltu erityisesti vaaleille hiuksille.
 • Sisältää sheavoita, joka pehmentää ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia. Muita ainesosia ovat  glyseriini, hydrolysoitu vehnäproteiini ja maitohappo.
 • Ihana kesävesimelonin tuoksu
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Olaplex No. 8 – Bond Intense Moisture Mask

 • Kosteuttava ja korvaaja hiusnaamio
 • Sisältää avokadoöljyä, glyseriiniä, meadowfoam-siemenöljyä ja riisinleseöljyä.
 • Auttaa korjaamaan ja vahvistamaan hiuksia.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Curl Crush – Hair Mask

 • Kiharille ja laineikkaille hiuksille.
 • Ainesosat ovat pääasiassa luonnollisia ja luomua.
 • Tarjoaa hiuksille syvää kosteutusta ja vahvistusta
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Split Fix – Hair Mask

 • Tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti vaurioituneille, kuiville hiuksille.
 • Ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia
 • Sisältää monia luonnonmukaisia ainesosia, kuten aloe veraa, sheavoita ja kookosöljyä

Sävyttävän hoitoaineen hyödyt ja haitat

Sävyttävän hoitoaineen hyötyihin kuuluu sen helppokäyttöisyys ja kyky elvyttää hiusten luonnollista kiiltoa samalla kun se lisää väriä. Tämä tuote on erityisen kätevä niille, jotka haluavat nopeasti ja vaivattomasti päivittää hiustensa ilmettä. Sen käyttö ei vaadi ammattimaista osaamista tai erityisiä työkaluja, mikä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon kotikäyttöön. Lisäksi sävyttävä hoitoaine on hellävarainen, mikä tarkoittaa, että se ei vahingoita hiuksia kuten monet perinteiset hiusvärit voivat.

Sävyttävä hoitoaine on myös loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla eri sävyjä ilman pitkäaikaista sitoutumista. Se antaa vapauden kokeilla rohkeita tai hienovaraisia värimuutoksia ilman huolta pysyvästä värjäytymisestä. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan trenditietoisille henkilöille tai niille, jotka haluavat sovittaa hiustensa värin erityistilaisuuksiin tai vuodenaikoihin. Lisäksi, koska sävyttävä hoitoaine ei sisällä voimakkaita kemikaaleja, se on turvallisempi vaihtoehto ympäristölle ja käyttäjän terveydelle.

Haittapuolena on, että sävyttävän hoitoaineen vaikutus kestää yleensä vain muutaman pesun ajan. Tämä tarkoittaa, että sävyn ylläpitämiseksi tuotetta on käytettävä säännöllisesti, mikä voi olla aikaa vievää, mutta taloudellisesti kustannustehokkaampaa kuin pysyvät värjäysmenetelmät.

Vaikka sävyttävä hoitoaine voi tarjota väliaikaista peittävyyttä, se ei välttämättä peitä harmaita hiuksia tai tummia juuria yhtä tehokkaasti kuin perinteiset hiusvärit. Tämä voi olla rajoitus niille, jotka etsivät täydellistä peittävyyttä tai haluavat merkittäviä muutoksia hiustensa värissä.

Sävyttävien hoitoaineiden värisävyt voivat vaihdella hiustyypistä ja -väristä riippuen. Tämä tarkoittaa, että lopputulos ei aina vastaa paketin kuvaa tai odotuksia, erityisesti vaaleissa tai kemiallisesti käsitellyissä hiuksissa. Siksi on suositeltavaa tehdä pieni testi hiusten näkymättömällä alueella ennen koko hiusten käsittelyä. Tämä auttaa varmistamaan, että lopputulos on toivottu eikä ei toivottuja yllätyksiä tule.

Sävyttävän hoitoaineen vaikutus hiusten terveyteen

Sävyttävät hoitoaineet voivat auttaa parantamaan hiusten kuntoa, lisäämällä kosteutta ja kiiltoa. Ne ovat erityisen hyödyllisiä vaurioituneiden tai kuivien hiusten hoitoon, sillä ne eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa hiuksia. Tämä tekee niistä hellävaraisen vaihtoehdon, joka ei ainoastaan muuta hiusten väriä, vaan myös hoitaa niitä. Monet sävyttävät hoitoaineet sisältävät ravitsevia ainesosia, kuten vitamiineja, proteiineja ja luonnollisia öljyjä, jotka auttavat vahvistamaan hiuksia ja edistämään niiden kasvua.

On kuitenkin tärkeää valita tuote, joka sopii omalle hiustyypille ja seurata valmistajan ohjeita välttääkseen yliherkkyys reaktiot tai muut haitalliset vaikutukset. Esimerkiksi, jos hiukset ovat erittäin ohuet tai herkät, on suositeltavaa valita kevyempi sävyttävä hoitoaine, joka ei kuormita hiuksia. 

Jos hiukset ovat luonnostaan kuivat, kannattaa etsiä tuotteita, jotka sisältävät erityisen paljon kosteuttavia ainesosia. Tämä auttaa varmistamaan, että hiukset pysyvät terveinä ja hyvinvoivina sävytyksen jälkeen.

Sävyttävien hoitoaineiden säännöllinen käyttö voi auttaa suojaamaan hiuksia ympäristön haitallisilta vaikutuksilta, kuten auringon UV-säteilyltä ja saasteilta. Tämä johtuu siitä, että monet näistä tuotteista sisältävät UV-suojan tai muita suojaavia ainesosia. Lisäksi, koska ne eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja, ne ovat yleensä turvallisempia käyttää pitkällä aikavälillä verrattuna perinteisiin hiusväreihin.

On tärkeää huomata, että sävyttävien hoitoaineiden käyttö voi vaatia hieman erilaista hiustenhoitorutiinia. Esimerkiksi, koska tuote pestään pois suhteellisen nopeasti, voi olla tarpeen käyttää sitä useammin kuin perinteisiä hiusvärejä. Tämä tarkoittaa, että hiusten pesuväliä voi olla tarpeen säätää ja käyttää hellävaraisempia shampoita ja hoitoaineita, jotka eivät poista väriä nopeasti. Näiden vinkkien avulla voit nauttia sävyttävien hoitoaineiden eduista samalla kun pidät hiuksesi terveinä ja hyvinvoivina.

Vinkkejä sävyttävän hoitoaineen pitkäaikaiseen käyttöön

Pitkäaikaisessa käytössä on tärkeää huolehtia hiusten terveydestä ja välttää tuotteen liiallista käyttöä. Sävyttävän hoitoaineen jatkuva käyttö voi johtaa hiusten kuivumiseen, joten on tärkeää käyttää kosteuttavia ja ravitsevia tuotteita hiusten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Tämä tarkoittaa, että hiustenhoitorutiiniin tulisi sisällyttää syväkosteuttavia naamioita ja hoitoaineita, jotka auttavat palauttamaan hiusten luonnollisen kosteustasapainon ja vahvistamaan hiuksia sisältäpäin.

Lisäksi on suositeltavaa vaihdella sävyjä ja antaa hiusten levätä sävytysten välillä. Tämä auttaa välttämään hiusten ylikäsittelyn ja antaa hiusten palautua mahdollisista vaurioista. Jos käytät sävyttäviä hoitoaineita usein, on hyvä idea valita miedompia sävyjä tai käyttää tuotetta harvemmin. Tämä auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä ja estää niiden liiallisen rasittumisen.

Muista myös käyttää UV-suojaa sisältäviä tuotteita, jos vietät paljon aikaa auringossa. Auringon UV-säteet voivat nopeasti haalistaa hiusten väriä ja vahingoittaa hiuksia. UV-suojan sisältävät tuotteet auttavat suojaamaan hiuksia auringon haitallisilta vaikutuksilta ja säilyttämään sävytetyn värin kirkkaana ja elinvoimaisena pidempään.

On tärkeää muistaa, että sävyttävän hoitoaineen käyttö voi vaikuttaa hiusten yleiseen kuntoon. Jos huomaat, että hiuksesi alkavat tuntua kuivilta tai näyttävät elottomilta, voi olla hyvä pitää taukoa sävyttävien tuotteiden käytöstä ja keskittyä hiusten syvähoitoon. Käytä tänä aikana hoitavia öljyjä, proteiinipitoisia hoitoaineita ja vältä lämpökäsittelyä hiusten palautumisen edistämiseksi. Näiden vinkkien avulla voit nauttia sävyttävien hoitoaineiden eduista ilman, että hiustesi terveys kärsii pitkäaikaisessa käytössä.

Valitse oikea sävyttävä hoitoaine hiustyypillesi

Hiustyypin tunnistaminen on ensimmäinen ja kriittisin askel oikean sävyttävän hoitoaineen valinnassa. Jokainen hiustyyppi, olipa se sitten kuiva, rasvoittuva, ohut, paksu, vaurioitunut tai normaali, vaatii erityistä huomiota ja hoitoa. Sävyttävät hoitoaineet eivät ole pelkästään välineitä värin lisäämiseen; ne voivat myös olla tärkeitä hiustenhoitotuotteita. On siis välttämätöntä valita tuote, joka ei ainoastaan anna haluttua sävyä, vaan myös hoitaa hiuksiasi niiden yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuiville hiuksille sopii parhaiten kosteuttava ja ravitseva sävyttävä hoitoaine. Tällaiset tuotteet eivät ainoastaan lisää väriä, vaan myös syöttävät kosteutta hiuksen syvempiin kerroksiin, auttaen palauttamaan hiusten luonnollisen kiillon ja elinvoiman. Rasvoittuville hiuksille taas kannattaa valita kevyempi sävyttävä hoitoaine, joka ei kuormita hiuksia liialla öljyisyydellä, mutta tarjoaa silti tasaisen ja kestävän värin.

Vaurioituneiden hiusten omistajien tulisi etsiä sävyttäviä hoitoaineita, jotka sisältävät proteiineja ja muita hiuksia korjaavia ainesosia. Nämä ainesosat auttavat vahvistamaan hiuksia, vähentämään katkeilua ja antamaan hiuksille terveemmän ulkonäön. Lisäksi, jos sinulla on erityisen herkkä päänahka, on suositeltavaa valita hajusteeton ja mahdollisimman luonnollinen sävyttävä hoitoaine, jotta vältetään ärsytyksen ja allergisten reaktioiden riski.

On tärkeää muistaa, että sävyttävän hoitoaineen valinta ei ole pelkästään hiustyypistä kiinni. Myös haluttu sävy ja lopputulos ovat avainasemassa. Jos olet epävarma siitä, mikä sävy tai tuotetyyppi sopii parhaiten sinulle, on hyvä konsultoida kampaajaa tai hiustenhoitoalan ammattilaista. He voivat tarjota arvokasta tietoa ja suosituksia, jotka perustuvat sekä ammattitaitoonsa että kokemukseensa erilaisten hiustyyppien ja värien kanssa.

Sävyttävä hoitoaine ja muut väriä ylläpitävät tuotteet

Sävyttävä hoitoaine on vain yksi monista väriä ylläpitävistä tuotteista. Muihin vaihtoehtoihin kuuluvat sävyttävät shampoot ja väriä ylläpitävät naamiot. 

Sävyttävät shampoot voivat joskus olla myös hyvä vaihtoehto, jos haluaa enemmän väriä.  Käytännöllisyytensä ja tehonsa ansiosta, sävyttävän shampoon ja hoitoaineen yhteiskäyttö on usein hyvä kompromissi niille, jotka haluavat voimistaa värin lopputulosta.

9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – color mask toning Sävyttävä Shampoo

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille vaaleille ja helmiäisvaaleille hiuksille.
 • Sisältää myös B5-vitamiinia, joka auttaa hiuksia säilyttämään kosteutta.
 • Sulfaatiton ja sisältää kasviproteiineja
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Biozell – Color TechIntensive Silver sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti harmaille hiuksille
 • Poistaa ei-toivotut keltaiset tai messinkiset sävyt
 • Hellävarainen, sopii useille hiustyypeille ja päänahoille
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Revlon – Professional conditioner sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti kuparin ja punaisen värisille hiuksille.
 • Tarjoaa antioksidanttisia ja kosteuttavia etuja sekä suojaa hiuksia lämpövaurioilta
 • Sopii sekä värjätyille että luonnollisille hiuksille.
9.6/10
Arvosana: 9.6/10

Redken – Color Extend sävyttävä shampoo

 • Suunniteltu erityisesti ruskea hiuksisille
 • Sulfaatiton ja tehokas
 • Vegaaninen ja ammoniakiton

Usein kysytyt kysymykset sävyttävistä hoitoaineista

Monet ihmettelevät, kuinka usein sävyttävää hoitoainetta tulisi käyttää, miten valita oikea sävy, ja onko tuote turvallinen kaikille hiustyypeille. On tärkeää ymmärtää, että sävyttävän hoitoaineen käyttötiheys riippuu halutusta lopputuloksesta ja hiusten alkuperäisestä kunnosta. Jos tavoitteena on ylläpitää tiettyä sävyä, tuotetta saatetaan joutua käyttämään useammin, erityisesti jos hiukset pestään tiheästi. Toisaalta, jos tarkoituksena on vain kokeilla uutta sävyä lyhytaikaisesti, tuotteen käyttö voi olla satunnaista.

Valittaessa oikeaa sävyä on tärkeää ottaa huomioon sekä hiusten alkuperäinen väri että ihon sävy. Eri sävyt sopivat eri ihonväreille ja voivat joko korostaa tai peittää tiettyjä piirteitä. On suositeltavaa konsultoida kampaajaa tai käyttää värikarttoja apuna oikean sävyn valinnassa. Lisäksi, on hyvä muistaa, että sävyttävät hoitoaineet eivät yleensä peitä harmaita hiuksia yhtä tehokkaasti kuin pysyvät hiusvärit.

Turvallisuuden osalta sävyttävät hoitoaineet ovat yleensä turvallisia useimmille hiustyypeille, koska ne eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja kuten ammoniakkia. Kuitenkin, kuten kaikkien kosmetiikkatuotteiden kohdalla, on suositeltavaa tehdä allergiatesti ennen tuotteen käyttöä, erityisesti herkälle iholle. Levitä pieni määrä tuotetta ranteen sisäpuolelle tai korvan taakse ja odota 24 tuntia mahdollisten reaktioiden varalta. Jos ihoärsytystä ei ilmene, tuotetta voidaan pitää turvallisena käyttää.

On hyvä muistaa, että sävyttävät hoitoaineet voivat jättää jälkiä vaatteisiin ja vuodevaatteisiin, erityisesti jos hiukset ovat märät tai kosteat tuotteen levittämisen jälkeen ja ennen nukkumaan menoa.

Siksi on suositeltavaa käyttää vanhoja pyyhkeitä ja tyynyliinoja sekä välttää vaaleiden vaatteiden käyttämistä heti tuotteen levittämisen jälkeen. Sävyttävien hoitoaineiden sävy voi haalistua nopeammin, jos hiuksia altistetaan usein auringolle tai kloorivedelle, joten näissä tilanteissa on hyvä käyttää suojaa hiusten sävyn ylläpitämiseksi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: