HiusClub

Hiusten vaalennus – Parhaat tuotteet

Päivitetty viimeksi 4.4.2024

Hiusten vaalennus

Hiusten vaalennus: kaikki mitä sinun tulee tietää

Hiusten vaalennus on yksi niistä kauneustrendeistä, joka ei näytä menettävän suosiotaan. Olipa kyseessä kesäinen look tai radikaali muodonmuutos, vaaleat hiukset ovat aina olleet symboli nuorekkuudesta ja seikkailunhalusta. Mutta mikä tekee hiusten vaalennuksesta niin kiehtovan? 

Vaaleat hiukset ovat olleet kulttuurisesti ihannoituja vuosisatojen ajan, ja ne ovat usein yhdistetty vapauden, luovuuden ja jopa mystiikan tunteisiin. Tämä trendi ei ole vain länsimaissa, vaan se on globaali ilmiö. Vaalennusprosessi itsessään on kuin taideteos; se vaatii taitoa, huolellisuutta ja tietysti rohkeutta. 

Parhaat hiusvenvaalennus aineet

9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Schwarzkopf- Brillance boho copper

 • Kupari blondi sävy
 • Jopa 9 viikon värin kesto
 • Täydellinen harmaiden peitto.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Cultivators – Dark Blonde

 • Ei kemikaaleja, vain luonnon parhaita ainesosia.
 • 100% kasvipohjainen luomuhiusväri
 • Hiusta ravitseva puolikestoväri
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Biozell – Blonde Bleaching Cream

 • Antaa luonnollisen vaalean sävyn hiuksiin.
 • Sisältää ravitsevaa jojoba- ja rypsiöljyä.
 • Kaksi komponenttia, helppo sekoittaa ja levittää
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Garnier -Nutrisse Truly Blond L+++ vaalennuspaketti

 • Tämä paketti sisältää kaiken tarvitsemasi hiusten vaalennukseen! Vaalennusaineen, shampoon vaalennetuille hiuksille sekä hoitoaineen.
 • Erittäin vahva platinanvaalea väri.
 • Voimakas ja säihkyvä vaalea väri.

Hiusten vaalennuksen perusteet:

Hiusten vaalennus on prosessi, joka voi radikaalisti muuttaa ulkonäköäsi, tuoden mukanaan uutta ilmettä ja itsevarmuutta. Vaalennusprosessi vaikuttaa hiusten rakenteeseen kemiallisesti, mikä voi olla sekä jännittävää että haastavaa. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, että vaalennus vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Ennen vaalennusta on suositeltavaa tehdä hiusten kuntoa parantavia hoitoja, kuten syväkosteuttavia naamioita tai proteiinikäsittelyjä, jotta hiukset kestävät käsittelyn paremmin ja välttävät mahdolliset vauriot.

On tärkeää ottaa huomioon, että eri hiustyypit ja -värit reagoivat vaalennukseen eri tavoin. Esimerkiksi tummempien hiusten vaalennus voi vaatia useamman käsittelyn saavuttaakseen halutun sävyn, kun taas vaaleammille hiuksille yksi käsittely voi riittää. On myös tärkeää muistaa, että vaalennus voi vaikuttaa hiusten tekstuurin muutokseen, mikä voi vaatia uudenlaista hoitorutiinia ja tuotteiden käyttöä. Tämän vuoksi henkilökohtainen lähestymistapa ja ammattilaisen neuvojen noudattaminen ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

Parhaat hiusnaamiot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Wella Professional -Invigo ColorMotion Mask

 • Suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille.
 • Tarjoaa vahvistettua hiusrakennetta, kiiltoa ja pitkäkestoista hallittavuutta.
 • Sisältää WellaPlex-sidosrakennusaineita, jotka auttavat vahvistamaan hiusrakennetta.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Banana Truly Nourishing Hair Mask

 • Suunniteltu erityisesti kuiville ja pörröisille hiuksille.
 • Sisältää orgaanista banaanisosetta, kaakaovoita sekä sheavoita.
 • Hedelmäinen tuoksu, joka on saatu banaanista.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Ida Warg – Silver hair mask

 • Hoitava hopeahiusnaamio, joka on suunniteltu erityisesti vaaleille hiuksille.
 • Sisältää sheavoita, joka pehmentää ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia. Muita ainesosia ovat  glyseriini, hydrolysoitu vehnäproteiini ja maitohappo.
 • Ihana kesävesimelonin tuoksu
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Olaplex No. 8 – Bond Intense Moisture Mask

 • Kosteuttava ja korvaaja hiusnaamio
 • Sisältää avokadoöljyä, glyseriiniä, meadowfoam-siemenöljyä ja riisinleseöljyä.
 • Auttaa korjaamaan ja vahvistamaan hiuksia.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Curl Crush – Hair Mask

 • Kiharille ja laineikkaille hiuksille.
 • Ainesosat ovat pääasiassa luonnollisia ja luomua.
 • Tarjoaa hiuksille syvää kosteutusta ja vahvistusta
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Split Fix – Hair Mask

 • Tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti vaurioituneille, kuiville hiuksille.
 • Ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia
 • Sisältää monia luonnonmukaisia ainesosia, kuten aloe veraa, sheavoita ja kookosöljyä

Kotona tehtävä hiusten vaalennus

Kotona suoritettava hiusten vaalennus on suosittu valinta monille, jotka haluavat päivittää ulkonäköään ilman salonkikäynnin kustannuksia. Vaikka se on kustannustehokas ja kätevä vaihtoehto, on tärkeää lähestyä prosessia huolellisesti ja tietoisesti. Aloittaessasi kotivaalennuksen, valitse miedot vaalennusaineet, jotka ovat hellävaraisempia hiuksillesi. Liian voimakkaat kemikaalit voivat aiheuttaa vaurioita ja ei-toivottuja sävyjä. On myös olennaista suojata iho ja vaatteet vaalennusaineen roiskeilta, käyttämällä esimerkiksi vanhoja pyyhkeitä ja käsineitä. Ennen koko pään vaalennusta, tee koekäsittely pienelle hiussuortuvalle. Tämä auttaa varmistamaan, että lopputulos vastaa odotuksiasi ja ettei allergisia reaktioita esiinny.

Kun valitset vaalennusainetta, kiinnitä huomiota sen koostumukseen ja vahvuuteen. Monet kotivaalennustuotteet sisältävät hoitavia ainesosia, kuten keratiinia tai arganöljyä, jotka auttavat suojaamaan hiuksia prosessin aikana. Lisäksi on tärkeää seurata ohjeita tarkasti, erityisesti vaalennusaineen vaikutusajan osalta.

Liian pitkä vaikutusaika voi johtaa hiusten ylikäsittelyyn ja vaurioihin. Vaalennuksen jälkeen on suositeltavaa käyttää syväkosteuttavia hoitoaineita ja naamioita, jotka auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niitä. Muista myös, että vaalennetut hiukset voivat vaatia erilaista hoitorutiinia ja tuotteita kuin aiemmin, joten ole valmis päivittämään hiustenhoitotuotteitasi tarpeen mukaan.

Vaalennusaineiden valinta: mitä ottaa huomioon

Vaalennusaineiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen ja hiusten terveyteen. Hiusten alkuperäinen väri, kunto ja haluttu lopputulos ovat keskeisiä seikkoja, jotka määrittävät, millainen vaalennusaine on sopivin. On olennaista valita tuote, joka on riittävän tehokas vaalentamaan hiuksiasi toivomallasi tavalla, mutta samalla mahdollisimman hellävarainen hiuksillesi. Tummempien hiusten vaalennus vaatii yleensä voimakkaampia aineita kuin vaaleiden, mutta on tärkeää muistaa, että liian voimakkaat kemikaalit voivat vahingoittaa hiuksia.

Kun valitset vaalennusainetta, on suositeltavaa tarkistaa sen sisältämät ainesosat. Hoitavat ainesosat, kuten aloe vera, keratiini tai arganöljy, voivat auttaa suojaamaan hiuksia vaalennusprosessin aikana ja vähentämään mahdollisia vaurioita. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota tuotteen ammoniakkipitoisuuteen. Ammoniakittomat vaihtoehdot ovat yleensä hellävaraisempia, mutta eivät välttämättä sovellu kaikille hiustyypeille tai tavoitelluille vaalennusasteille.

Toinen tärkeä seikka on tuotteen käyttöohjeiden huolellinen noudattaminen. Vaalennusaineen vaikutusaika, sekoitussuhde ja levitystapa voivat vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Liian pitkä vaikutusaika tai väärä sekoitussuhde voivat johtaa epätasaiseen lopputulokseen tai hiusten vaurioitumiseen. On suositeltavaa tehdä aina ensin koekäsittely pienelle hiussuortuvalle, jotta näet, miten hiuksesi reagoivat vaalennusaineeseen.

Vaalennetun hiuksen värin ylläpito

Pitkäkestoiset tulokset Vaalennetun hiuksen värin ylläpitäminen vaatii erityistä huomiota ja jatkuvaa hoitoa, jotta hiukset pysyvät kauniina ja terveinä pitkään. Värisävyjen säilyttämiseksi on tärkeää käyttää tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti vaalennetuille hiuksille. Sävyttävät shampoot ja hoitoaineet, jotka neutraloivat ei-toivottuja keltaisia tai oransseja sävyjä, ovat avainasemassa vaalennetun hiuksen värin ylläpidossa. Nämä tuotteet sisältävät usein violetteja tai sinisiä pigmenttejä, jotka auttavat tasapainottamaan hiusten sävyä ja estämään värin haalistumista. Lue täältä lisää sävyttävistä shampoista.

On tärkeää suojata hiukset auringon UV-säteilyltä, joka voi nopeasti haalistaa vaalennettujen hiusten väriä. UV-suojaa tarjoavat hiustuotteet, kuten suihkeet ja öljyt, ovat hyödyllisiä tässä tarkoituksessa. Myös hatut ja huivit voivat tarjota fyysistä suojaa auringolta. Toisaalta, kloorattu vesi, kuten uimahallien ja ulkouima-altaiden vesi, voi myös vaikuttaa haitallisesti vaalennettujen hiusten väriin. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää uimahatun kaltaista suojaa tai huuhdella hiukset välittömästi uimisen jälkeen.

Säännölliset leikkaukset ovat myös tärkeitä vaalennettujen hiusten ylläpidossa. Ne auttavat poistamaan kuivia ja vaurioituneita latvoja, mikä edistää hiusten terveyttä ja estää katkeilua. Leikkaamalla hiuksia säännöllisesti voit myös varmistaa, että hiusten väri näyttää tasaiselta ja raikkaalta. Suositeltavaa on  välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautojen ja kihartimien käyttöä, sillä korkea lämpötila voi vahingoittaa vaalennettuja hiuksia ja nopeuttaa värin haalistumista.

Vaalennettujen hiusten hoitoon kuuluu syväkosteuttavien ja korjaavien hoitotuotteiden käyttö. Nämä tuotteet, kuten syvähoitonaamiot ja leave-in -hoitoaineet, auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niiden rakennetta. On myös tärkeää muistaa, että vaalennetut hiukset voivat olla herkempiä erilaisille hoitotuotteille, joten tuotteiden valinnassa kannattaa suosia hellävaraisia ja hiuksia vahvistavia vaihtoehtoja. Säännöllinen ja huolellinen hoitorutiini auttaa ylläpitämään vaalennettujen hiusten kauneutta ja terveyttä pitkällä aikavälillä.

Vaalennusaineiden valinta: mitä ottaa huomioon

Vaalennusaineiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen ja hiusten terveyteen. Hiusten alkuperäinen väri, kunto ja haluttu lopputulos ovat keskeisiä seikkoja, jotka määrittävät, millainen vaalennusaine on sopivin. On olennaista valita tuote, joka on riittävän tehokas vaalentamaan hiuksiasi toivomallasi tavalla, mutta samalla mahdollisimman hellävarainen hiuksillesi. Tummempien hiusten vaalennus vaatii yleensä voimakkaampia aineita kuin vaaleiden, mutta on tärkeää muistaa, että liian voimakkaat kemikaalit voivat vahingoittaa hiuksia.

Kun valitset vaalennusainetta, on suositeltavaa tarkistaa sen sisältämät ainesosat. Hoitavat ainesosat, kuten aloe vera, keratiini tai arganöljy, voivat auttaa suojaamaan hiuksia vaalennusprosessin aikana ja vähentämään mahdollisia vaurioita. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota tuotteen ammoniakkipitoisuuteen. Ammoniakittomat vaihtoehdot ovat yleensä hellävaraisempia, mutta eivät välttämättä sovellu kaikille hiustyypeille tai tavoitelluille vaalennusasteille.

Toinen tärkeä seikka on tuotteen käyttöohjeiden huolellinen noudattaminen. Vaalennusaineen vaikutusaika, sekoitussuhde ja levitystapa voivat vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Liian pitkä vaikutusaika tai väärä sekoitussuhde voivat johtaa epätasaiseen lopputulokseen tai hiusten vaurioitumiseen. Lisäksi on suositeltavaa tehdä aina ensin koekäsittely pienelle hiussuortuvalle, jotta näet, miten hiuksesi reagoivat vaalennusaineeseen.

Kuinka alkuperäinen hiusväri vaikuttaa lopputulokseen

Alkuperäinen hiusväri on merkittävä tekijä, kun puhutaan hiusten vaalennuksesta. Se ei ainoastaan määritä, kuinka paljon vaalennusainetta tarvitaan, vaan myös vaikuttaa siihen, kuinka kauan vaalennusaineen tulisi vaikuttaa hiuksissa. Tummempien hiusten vaalennus vaatii yleensä voimakkaampia vaalennusaineita ja pidemmän vaikutusajan saavuttaakseen halutun vaalean sävyn. Toisaalta, luonnollisesti vaaleiden hiusten vaalennus on helpompaa, sillä niissä on vähemmän pigmenttiä poistettavana.

Tummat hiukset sisältävät runsaasti melaniinia, joka on pigmentti, joka antaa hiuksille niiden värin. Vaalennusprosessissa tämä melaniini tulee hajottaa, jotta hiukset vaalenevat. Tämä voi olla haastavaa, sillä tummissa hiuksissa on enemmän punaisia ja oransseja pigmenttejä, jotka voivat tulla esiin vaalennusprosessin aikana. Tämän vuoksi tummien hiusten vaalennus voi vaatia useampia käsittelykertoja tai erityisiä sävyttäviä tuotteita, jotta saavutetaan toivottu lopputulos.

Toisaalta, jos hiukset ovat jo vaaleat, vaalennusprosessi on yleensä nopeampi ja vaatii vähemmän voimakkaita kemikaaleja. Vaaleissa hiuksissa on luonnostaan vähemmän pigmenttiä, joten niiden vaalentaminen on helpompaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vaaleiden hiusten vaalennus olisi riskitöntä. Vaalennusaineet voivat silti vahingoittaa hiuksia, joten niiden käyttö vaatii huolellisuutta ja oikeita hoitotuotteita.

Alkuperäinen hiusväri voi vaikuttaa siihen, millaisia sävyjä vaalennuksen jälkeen on mahdollista saavuttaa. Esimerkiksi, jos tavoitteena on saavuttaa hyvin kylmä vaalea sävy, se voi olla haastavampaa tummille hiuksille, jotka luonnostaan sisältävät enemmän lämpimiä pigmenttejä. Tässä tapauksessa voi olla tarpeen käyttää sävyttäviä hoitoaineita tai tonereita, jotka auttavat neutraloimaan ei-toivottuja lämpimiä sävyjä vaalennuksen jälkeen.

Ymmärtämällä, kuinka alkuperäinen hiusväri vaikuttaa vaalennusprosessiin, voi paremmin suunnitella ja toteuttaa hiusten vaalennuksen. On tärkeää muistaa, että jokaisen hiustyyppi ja -väri on yksilöllinen, ja siksi vaalennusprosessi vaatii räätälöityä lähestymistapaa. Ammattilaisen neuvojen ja oikeiden tuotteiden avulla voidaan saavuttaa toivottu vaalea sävy samalla minimoiden hiusten vaurioitumisen riskiä.

9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Olaplex – Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4

 • Hoitaa hiuksia, ja myös neutraloi ei-toivotut keltaiset ja oranssit sävyt.
 • Vegaaniset mikroproteiinit korjaavat hiusten pinta- ja kuitukerroksen vaurioita, kun taas aloe vera ja glyseriini kosteuttavat hiuksia pitkäkestoisesti.
 • Täydellinen tuote kaikille, jotka haluavat ylläpitää vaaleiden hiusten kirkkautta ja terveyttä.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Enriched Blond – Silver Shampoo

 • Suunniteltu erityisesti neutralisoimaan ei-toivottuja keltaisia ja oransseja sävyjä vaaleissa, vaalennetuissa ja harmaissa hiuksissa.
 • Sisältää myös hiuksia korjaavia ainesosia, kuten vegaanisia mikroproteiineja ja mangouutetta.
 • Täysin vapaa parabeeneista, silikoneista ja sulfaateista
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

MARIA NILA – Sheer Silver Duo

 • Tämä duo sisältää hopeashampoon ja hoitoaineen, jotka on suunniteltu erityisesti neutraloimaan keltaisia ja lämpimiä sävyjä vaaleissa hiuksissa.
 • Sisältää t mustikkauutetta, violetteja pigmenttejä, suojaavia antioksidantteja, kasviproteiineja ja auringonkukansiemenöljyä.
 • Raikas tuoksu, joka yhdistelee appelsiinin ja greipin aromeja yhdistettynä jasminin kukan tuoksuhin
9.9/10
Arvosana: 9.9/10

KÉRASTASE – Blond Absolu Trio

 • Tämä trio sisältää hopeashampoon, hoitoaineen ja hiusnaamion, jotka on kaikki kehitetty neutraloimaan ei-toivotut lämpimät ja keltaiset sävyt.
 • Korkealaatuiset ainesosat, kuten hyaluronihappo ja Edelweiss-kukka.
 • Ei ainoastaan auta ylläpitämään vaaleiden hiustesi viileitä sävyjä, vaan tarjoaa myös kosteutusta ja vahvistusta hiuksillesi.

Hiusten hoito vaalennuksen jälkeen: Parhaat tuotteet ja rutiinit

Hiusten hoitaminen vaalennuksen jälkeen on olennainen osa hiusten terveyden ylläpitämistä ja kauniin lopputuloksen varmistamista. Vaalennusprosessi voi kuivattaa ja heikentää hiuksia, joten oikeanlainen jälkihoito on avainasemassa. On suositeltavaa käyttää tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu vaalennetuille hiuksille. Nämä tuotteet sisältävät usein kosteuttavia ja korjaavia ainesosia, kuten proteiineja ja öljyjä, jotka auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niiden rakennetta.

Syvähoitonaamioiden säännöllinen käyttö on erityisen tärkeää vaalennettujen hiusten hoidossa. Nämä naamiot tarjoavat intensiivistä kosteutusta ja ravintoa, mikä auttaa korjaamaan kemiallisen käsittelyn aiheuttamia vaurioita. On suositeltavaa käyttää syvähoitonaamiota vähintään kerran viikossa, mutta raskaasti vaalennetuille hiuksille jopa useammin. Naamion antaminen vaikuttaa hiuksissa ohjeen mukaisen ajan auttaa tehostamaan sen vaikutusta.

On tärkeää välttää liiallista kuumuutta hiusten muotoilussa. Hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja kihartimien liiallinen käyttö voi pahentaa vaalennuksen aiheuttamia vaurioita. Kun käytät lämpötyökaluja, varmista, että käytät lämpösuojasuihketta hiusten suojelemiseksi. Matalamman lämpötilan asetukset ovat myös suositeltavia, jotta hiukset eivät altistu liialliselle kuumuudelle.

Toinen tärkeä seikka vaalennettujen hiusten hoidossa on välttää kovaa mekaanista käsittelyä, kuten tiukkaa harjaamista tai kampaamista. Hellävarainen käsittely vähentää hiusten katkeilua ja vaurioitumista. Käytä laadukasta, harvapiikkistä kampaa tai harjaa, joka ei vedä tai repeytä hiuksia. Vältä tiukkoja hiustyylejä, kuten tiukkoja ponnareita tai lettejä, jotka voivat rasittaa vaalennettuja hiuksia.

Vaalennettujen hiusten hoitoon kuuluu myös UV-säteilyn ja ympäristön haittatekijöiden suojelu. Auringon UV-säteet voivat haalistaa vaalennettujen hiusten väriä ja aiheuttaa lisävaurioita. Käytä hiuksille tarkoitettuja UV-suojatuotteita ja hattuja auringossa ollessasi. Lisäksi on hyvä välttää kloorattua vettä ja suolavettä, jotka voivat kuivattaa ja vahingoittaa vaalennettuja hiuksia entisestään.

Miten vaalennusaineet toimivat

Vaalennusaineet toimivat kemiallisesti hajottamalla hiusten luonnollisia pigmenttejä, mikä johtaa hiusten vaalenemiseen. Tämä prosessi tapahtuu, kun vaalennusaineen aktiiviset ainesosat, kuten vetyperoksidi ja ammoniakki, reagoivat hiuksen sisällä. Vetyperoksidi avaa hiuksen suomukerroksen, jolloin ammoniakki pääsee tunkeutumaan hiuksen sisään ja hajottamaan luonnollisen pigmentin. Tämä kemiallinen reaktio muuttaa hiusten väriä, ja lopputulos riippuu useista tekijöistä, kuten vaalennusaineen vahvuudesta ja vaikutusajasta.

Vaalennusaineiden käyttö vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, sillä niiden sisältämät kemikaalit voivat olla voimakkaita. Liian pitkä vaikutusaika tai liian voimakkaan tuotteen käyttö voi vahingoittaa hiuksia, aiheuttaen kuivuutta, katkeilua ja jopa hiustenlähtöä. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa tuotteen käyttöohjeita ja tarvittaessa konsultoida ammattilaista. Lisäksi hiusten kunto ennen vaalennusta vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Vaurioituneet tai kemiallisesti käsitellyt hiukset voivat reagoida vaalennusaineisiin odottamattomalla tavalla.

Vaalennusaineiden käytön jälkeen hiusten hoito on erittäin tärkeää. Koska vaalennusprosessi voi heikentää hiusten rakennetta, on suositeltavaa käyttää kosteuttavia ja korjaavia hiustenhoitotuotteita. Nämä tuotteet auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niitä vaalennuksen jälkeen. Lisäksi on hyvä välttää liiallista lämpökäsittelyä, kuten hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja kihartimien käyttöä, sillä ne voivat lisätä hiusten haurautta ja vaurioita.

On myös tärkeää ymmärtää, että vaalennusaineet eivät aina toimi samalla tavalla kaikilla hiustyypeillä. Esimerkiksi tummempien hiusten vaalennus voi vaatia useampia käsittelykertoja saavuttaakseen halutun vaalean sävyn. Toisaalta, vaaleammilla hiuksilla vaalennus voi olla nopeampaa ja vaatia vähemmän voimakkaita aineita. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset hiusten ominaisuudet ja tarpeet valittaessa vaalennusaineita ja niiden käyttötapoja.

Väärinkäsitykset hiusten vaalennuksesta: myyttien selvitys

Hiusten vaalennus on aihe, joka herättää monenlaisia väärinkäsityksiä ja myyttejä. Yksi yleisimmistä harhaluuloista on, että hiusten vaalennus vahingoittaa aina hiuksia peruuttamattomasti. Vaikka on totta, että vaalennusprosessi voi olla rasittava hiuksille, asianmukaisella hoidolla ja oikeilla tuotteilla hiusten terveys voidaan säilyttää. On tärkeää muistaa, että hiusten vaalennus ei automaattisesti tarkoita hiusten tuhoutumista, vaan se voi olla turvallinen toimenpide, kun sitä hallitaan oikein.

Toinen yleinen väärinkäsitys on, että vaalennus toimii samalla tavalla kaikentyyppisillä hiuksilla. Todellisuudessa lopputulos riippuu monista tekijöistä, kuten hiusten alkuperäisestä väristä, kunnosta ja tekstuurista. Esimerkiksi tummempien ja paksumpien hiusten vaalennus voi vaatia voimakkaampia tai useampia käsittelyjä verrattuna vaaleampiin ja ohuempiin hiuksiin. Tämän vuoksi on tärkeää lähestyä vaalennusprosessia yksilöllisesti ja ottaa huomioon omat hiusten ominaisuudet.

Monet uskovat virheellisesti, että vaalennetut hiukset vaativat vähemmän hoitoa kuin värjätyt hiukset. Vaalennusprosessi voi kuitenkin avata hiusten suomuja ja tehdä niistä haavoittuvaisempia ulkoisille tekijöille, kuten auringonvalolle ja saasteille. Tämän vuoksi vaalennettujen hiusten hoitoon tulisi kiinnittää erityistä huomiota, käyttämällä kosteuttavia ja korjaavia tuotteita, jotka auttavat ylläpitämään hiusten terveyttä ja kiiltoa.

Toinen yleinen myytti on, että vaalennus aiheuttaa aina hiustenlähtöä. Vaikka voimakkaat kemikaalit voivat aiheuttaa hiusten heikkenemistä ja katkeilua, asianmukaisesti suoritettu vaalennus ja jälkihoito minimoi nämä riskit. On tärkeää käyttää laadukkaita vaalennustuotteita ja noudattaa ohjeita huolellisesti, välttäen liian usein toistuvia vaalennuskäsittelyjä. Lisäksi hiustenlähtö voi johtua monista muista syistä, kuten ravitsemuksesta ja yleisestä terveydentilasta, joten vaalennuksen ja hiustenlähdön välillä ei ole suoraa syy-seuraussuhdetta.

Hiusten värjäyksen ja vaalennuksen eroavaisuudet

Hiusten värjäys ja vaalennus ovat kaksi hyvin erilaista prosessia, jotka molemmat tarjoavat erilaisia tapoja muuttaa hiusten ulkonäköä, mutta niiden vaikutukset ja käyttötarkoitukset eroavat toisistaan merkittävästi. Värjäyksessä käytetään pigmenttiä hiusten värin muuttamiseen tai korostamiseen, ja se voi kohdistua sekä luonnollisiin että jo aiemmin käsiteltyihin hiuksiin. Värjäys voi olla joko pysyvä tai väliaikainen, ja se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia värejä tummasta vaaleaan ja jopa epätavallisiin väreihin, kuten siniseen tai pinkkiin.

Toisaalta vaalennusprosessi keskittyy hiusten olemassa olevan pigmentin poistamiseen, mikä johtaa vaaleampaan sävyyn. Tämä prosessi on yleensä voimakkaampi ja vaatii enemmän huolellisuutta sekä jälkihoitoa, koska se voi olla rasittavampi hiuksille. Vaalennus on usein ensimmäinen askel, jos halutaan saavuttaa hyvin vaaleat sävyt, kuten platinablondi tai pastellivärit. Vaalennuksen jälkeen hiukset voivat olla alttiimpia vaurioille ja kuivuudelle, joten niiden hoitoon tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Värjäyksen ja vaalennuksen välillä on myös eroja siinä, miten ne vaikuttavat hiusten rakenteeseen. Värjäys voi joskus vahvistaa hiuksia, erityisesti kun käytetään ammattilaisten suorittamia menetelmiä ja laadukkaita tuotteita. Toisaalta vaalennus avaa hiusten suomuja ja poistaa niistä pigmenttiä, mikä voi heikentää hiusten rakennetta. Tämän vuoksi vaalennettuja hiuksia tulee käsitellä varoen, ja niille suositellaan säännöllisiä kosteuttavia ja korjaavia hoitoja.

Vaalennuksen ja värjäyksen yhdistäminen voi tarjota monipuolisia mahdollisuuksia hiusten värjäämiseen. Esimerkiksi tummista hiuksista vaaleisiin siirtyminen vaatii usein ensin vaalennusta, jonka jälkeen voidaan lisätä haluttu värisävy. Tämä monivaiheinen prosessi vaatii ammattitaitoa ja ymmärrystä siitä, miten erilaiset kemikaalit vaikuttavat hiuksiin. On tärkeää muistaa, että sekä värjäyksen että vaalennuksen jälkeen hiusten kuntoa tulee seurata ja hoitaa asianmukaisesti, jotta hiukset pysyvät terveinä ja kauniina.

Luonnolliset vaalennusmenetelmät: yrtit ja kotikonstit

Luonnolliset vaalennusmenetelmät, kuten kamomilla, sitruunamehu ja hunaja, tarjoavat hellävaraisen ja ympäristöystävällisen tavan vaalentaa hiuksia. Nämä menetelmät ovat erityisen suosittuja niiden lempeän luonteen vuoksi, ja ne ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat välttää kemiallisten aineiden käyttöä. Kamomillateen käyttö huuhteluvetenä voi ajan myötä tuoda esiin vaaleampia sävyjä, kun taas sitruunamehun happamuus voi auttaa kirkastamaan ja vaalentamaan hiuksia auringonvalon vaikutuksesta. Hunaja, joka sisältää luonnollista vetyperoksidia, voi toimia kevyenä vaalennusaineena, joka samalla kosteuttaa hiuksia.

Vaikka nämä luonnolliset menetelmät ovat hellävaraisempia, niiden vaikutus on yleensä hienovaraisempi ja hitaampi verrattuna perinteisiin kemiallisiin vaalennusaineisiin. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät kevyttä vaalennusta tai haluavat kokeilla vaalennusta ensimmäistä kertaa. Luonnolliset aineet, kuten sitruunamehu ja kamomilla, voivat vaatia useita sovelluksia ennen kuin havaittava vaalennustulos saavutetaan. Lisäksi näiden aineiden käyttö voi olla hyödyllistä hiusten yleiselle terveydelle, sillä ne eivät kuivata hiuksia samalla tavalla kuin monet kemialliset vaalennusaineet.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että myös luonnolliset aineet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin ihmisille. Ennen näiden aineiden käyttöä hiuksissa on suositeltavaa tehdä pienimuotoinen ihokoe varmistaakseen, ettei allergisia reaktioita esiinny. Lisäksi on hyvä huomioida, että luonnolliset vaalennusmenetelmät voivat toimia eri tavoin eri hiustyypeillä ja -väreillä. Esimerkiksi erittäin tummien hiusten vaalentaminen luonnollisilla menetelmillä voi olla haastavampaa.

Kun puhutaan luonnollisista vaalennusmenetelmistä, on hyvä muistaa, että auringonvalo voi myös toimia luonnollisena vaalennusaineena. Monet ihmiset huomaavat, että heidän hiuksensa vaalenevat luonnollisesti kesän aikana auringonvalon vaikutuksesta. Tämän hyödyntäminen yhdessä luonnollisten aineiden, kuten sitruunamehun kanssa, voi tehostaa vaalennusprosessia. Tämä yhdistelmä voi olla erityisen tehokas kesäkuukausina, kun auringonvaloa on runsaasti saatavilla.

Usein kysytyt kysymykset

Kemialliset menetelmät ovat yleensä tehokkaimpia ja nopeimpia. Kaupoista löytyy monia erilaisia hiusten vaalennusaineita, jotka on suunniteltu kotikäyttöön.

On tärkeää lukea pakkauksen ohjeet huolellisesti ja tehdä aina ensin allergiatesti pienelle ihoalueelle. Vetyperoksidi ja ammoniakki ovat myös tehokkaita aineita, mutta ne voivat olla hiuksille haitallisia, joten niiden käyttö vaatii erityistä varovaisuutta.

Jos haluat välttää kemikaaleja, on olemassa myös luonnollisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi sitruunamehu on suosittu kotikonsti hiusten vaalentamiseen. Sitruunamehun happamuus voi vaalentaa hiuksia, erityisesti kun se yhdistetään auringonvaloon.

Voit sekoittaa sitruunamehua veteen ja suihkuttaa sen hiuksiin ennen auringonottoa. Kamomillatee on toinen luonnollinen vaihtoehto. Tee hauduke ja huuhtele sillä hiukset, minkä jälkeen voit antaa hiusten kuivua auringossa. Hunaja ja oliiviöljy ovat myös hyviä vaihtoehtoja; sekoita niitä yhteen ja levitä hiuksiin, anna vaikuttaa useita tunteja ennen pesua.

On tärkeää huomata, että ennen minkään aineen käyttöä, olipa se kemiallinen tai luonnollinen, kannattaa tehdä pieni koepala hiuksista. Näin voit varmistaa, että lopputulos on toivottu ja ettei allergisia reaktioita esiinny.  Jos hiuksesi ovat värjätyt, ole erityisen varovainen, sillä kemialliset aineet voivat reagoida väriaineen kanssa odottamattomalla tavalla.

Kyllä, sitruunalla on mahdollista vaalentaa hiuksia, mutta tulos voi vaihdella hiusten alkuperäisen värin, rakenteen ja muiden tekijöiden mukaan. Sitruunamehun happamuus voi auttaa avaamaan hiusten uloimman kerroksen, eli kutikulan, mikä mahdollistaa auringonvalon vaalentavan vaikutuksen

Huonokuntoisten hiusten vaalentaminen voi olla riskialtista ja johtaa hiusten entistä suurempaan vaurioitumiseen. Vaalennusprosessi, olipa se kemiallinen tai luonnollinen, avaa hiusten uloimman kerroksen eli kutikulan, mikä voi heikentää hiusten rakennetta entisestään. Jos hiukset ovat jo valmiiksi kuivat, hauraat tai vaurioituneet, vaalentaminen voi pahentaa tilannetta

Värjättyjä hiuksia voi vaalentaa, mutta se on prosessi, joka vaatii erityistä huolellisuutta ja usein ammattilaisen apua. Kun hiukset on jo kerran värjätty, ne ovat alttiimpia vaurioille ja vaalennusaineen vaikutukset voivat olla arvaamattomia. Tässä muutamia tärkeitä seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon, kun harkitsee värjättyjen hiusten vaalentamista:

 1. Hiusten kunto: Ennen vaalennusprosessin aloittamista on tärkeää arvioida hiusten kunto. Jos hiukset ovat jo vaurioituneet tai kuivat, vaalennus voi pahentaa näitä ongelmia. Vahvat ja terveet hiukset kestävät vaalennusprosessia paremmin.

 2. Vaalennusprosessi: Värjättyjen hiusten vaalentaminen on monimutkaisempi prosessi kuin luonnollisten hiusten vaalentaminen. Värjätyissä hiuksissa oleva keinotekoinen pigmentti voi reagoida vaalennusaineen kanssa odottamattomalla tavalla, mikä voi johtaa epätasaiseen lopputulokseen tai ei-toivottuihin sävyihin.

 3. Ammattilaisen apu: Värjättyjen hiusten vaalentaminen on parasta jättää ammattilaisen tehtäväksi. Kampaajat ja hiusstylistit ymmärtävät eri hiustyyppien ja -värien kemian ja osaavat soveltaa vaalennusprosessia turvallisesti.

 4. Jälkihoito: Vaalennuksen jälkeen hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa. Kosteuttavat ja korjaavat shampoot, hoitoaineet ja hiusnaamiot auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niitä vaalennuksen jälkeen.

 5. Realistiset odotukset: On tärkeää ymmärtää, että värjättyjen hiusten vaalentaminen ei välttämättä tuota heti toivottua tulosta. Joskus vaaditaan useampia käsittelykertoja, ja on mahdollista, että hiukset eivät saavuta haluttua vaaleaa sävyä ilman merkittävää vaurioitumista.

Muista, että vaalennus on kemiallinen prosessi, joka voi olla rasittava hiuksille. Jos päätät edetä vaalennuksen kanssa, varmista, että noudatat kaikkia tarvittavia varotoimia ja hoidat hiuksiasi huolellisesti prosessin aikana ja sen jälkeen.

Hopeashampoo ei varsinaisesti vaalenna hiuksia samalla tavalla kuin perinteiset vaalennusaineet. Sen pääasiallinen tarkoitus on neutraloida ei-toivottuja keltaisia ja oransseja sävyjä vaalennetuissa tai harmaissa hiuksissa. Hopeashampoo sisältää violetteja tai sinisiä pigmenttejä, jotka toimivat vastaväreinä keltaisille ja oransseille sävyille, auttaen näin tasapainottamaan hiusten väriä ja antamaan niille kylmemmän sävyn.

 1. Värisävyjen neutralointi: Hopeashampoo on suunniteltu erityisesti vaalennettujen, harmaiden tai luonnollisesti vaaleiden hiusten sävyjen ylläpitoon. Se auttaa poistamaan lämpimiä sävyjä, jotka voivat ilmestyä ajan myötä, erityisesti vaalennettuihin hiuksiin.

 2. Ei vaalenna hiuksia: Vaikka hopeashampoo voi tehdä hiuksista näennäisesti vaaleammat poistamalla ei-toivottuja keltaisia sävyjä, se ei sisällä vaalennusaineita, kuten vetyperoksidia tai ammoniakkia, jotka ovat tarpeen hiusten todelliseen vaalentamiseen.

 3. Käyttö ja vaikutus: Hopeashampoon käyttö on yksinkertaista – sitä levitetään märkiin hiuksiin, annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan (riippuen tuotteen ohjeista ja halutusta tuloksesta) ja huuhdellaan pois. Sen vaikutus on kumulatiivinen, eli sävy syvenee ja neutraloituu paremmin säännöllisellä käytöllä.

 4. Hiusten kunnon ylläpito: Vaikka hopeashampoo ei vahingoita hiuksia samalla tavalla kuin vaalennusaineet, sen säännöllinen käyttö voi joskus kuivattaa hiuksia. Siksi on tärkeää käyttää myös kosteuttavia ja hoitavia tuotteita hiusten kunnon ylläpitämiseksi.

Yhteenvetona, hopeashampoo on erinomainen tuote vaalennettujen, harmaiden tai vaaleiden hiusten keltaisuuden neutraloimiseen ja kylmien sävyjen ylläpitoon, mutta se ei ole tarkoitettu hiusten vaalentamiseen

Hiusten vaalentamiseen käytetään yleisimmin vetyperoksidia, joka on vaalennusaineiden keskeinen ainesosa. Vetyperoksidi toimii hajottamalla hiuksissa olevat melaniinipigmentit, mikä johtaa hiusten vaalenemiseen. Tässä on tarkempi selostus siitä, miten vetyperoksidi vaikuttaa hiusten vaalentamisessa:

 1. Melaniinin hajottaminen: Hiusten luonnollinen väri johtuu melaniinista, joka on pigmentti hiuksen sisällä. Vetyperoksidi hajottaa näitä melaniinimolekyylejä, mikä vähentää pigmentin määrää hiuksissa ja saa aikaan vaaleamman sävyn.

 2. Vetyperoksidin vahvuus: Vaalennusaineissa käytetyn vetyperoksidin vahvuus voi vaihdella. Ammattikäytössä olevat tuotteet saattavat sisältää korkeampia pitoisuuksia vetyperoksidia, kun taas kotikäyttöön tarkoitetut tuotteet ovat yleensä miedompia. Vahvempi vetyperoksidi vaalentaa hiuksia tehokkaammin, mutta lisää myös vaurioitumisen riskiä.

 3. Käyttö yhdessä muiden aineiden kanssa: Vaalennusprosessissa vetyperoksidia käytetään usein yhdessä muiden kemikaalien, kuten ammoniakin tai sen korvikkeiden kanssa. Nämä aineet auttavat avaamaan hiuksen suomukerroksen, jolloin vetyperoksidi pääsee tunkeutumaan hiuksen sisään ja vaalentamaan sitä tehokkaammin.

 4. Hiusten kunnon huomioiminen: Vaikka vetyperoksidi on tehokas vaalentamaan hiuksia, se voi myös vahingoittaa niitä, erityisesti jos sitä käytetään väärin tai liian usein. Vetyperoksidi voi kuivattaa hiuksia ja heikentää niiden rakennetta, joten hiusten kunnon ylläpitäminen ja hoitaminen vaalennuksen jälkeen on tärkeää.

On tärkeää muistaa, että hiusten vaalentaminen kemiallisesti on prosessi, joka voi vaurioittaa hiuksia. Ammattilaisen tekemä vaalennus ja asianmukainen jälkihoito ovat avainasemassa hiusten terveyden ylläpitämisessä vaalennusprosessin jälkeen

Sinua saattaa kiinnostaa myös: