HiusClub

Rasvaiset hiukset – Mikä avuksi?

Päivitetty viimeksi 12.1.2024

Yleiset syyt hiusten rasvoittumiseen

Hiusten rasvoittuminen on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämukavuuttu. Se voi johtua geneettisistä tekijöistä, sillä jotkut ihmiset ovat alttiimpia öljyiselle hiuspohjalle kuin toiset. Hormonaalinen epätasapaino, kuten murrosiän, raskauden tai vaihdevuosien aikaiset muutokset, voivat myös vaikuttaa hiuspohjan öljyntuotantoon. Lisäksi, tietyt lääkkeet ja ehkäisymenetelmät voivat muuttaa hiuspohjan kuntoa.

Vääränlaiset hiustenhoitotuotteet, jotka sisältävät liikaa kemikaaleja tai ovat liian raskaita, voivat pahentaa ongelmaa. Liiallinen harjaaminen voi ärsyttää hiuspohjaa ja stimuloida öljyntuotantoa, samoin kuin stressi, joka vaikuttaa hormonitasoihin ja voi johtaa lisääntyneeseen talintuotantoon. Epäterveelliset ruokailutottumukset, kuten liiallinen rasvan tai sokerin saanti, voivat myös heijastua hiuspohjan kuntoon.

Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää omega-3-rasvahappoja ja antioksidantteja, voi auttaa normalisoimaan talintuotantoa ja parantamaan hiusten yleistä terveyttä. Siksi on tärkeää tunnistaa omat yksilölliset syyt rasvoittumiseen ja muokata hiustenhoitorutiinia sen mukaisesti.

Oikeanlainen hoitoaineen käyttö

Hoitoaineen käyttö on tärkeä osa hiustenhoitorutiinia, mutta rasvoittuvien hiusten kohdalla sen käytössä on oltava erityisen tarkkana. Hoitoaineen levittäminen hiuspohjaan voi lisätä rasvaisuutta, sillä se voi tukkia hiuspohjan huokoset ja stimuloida talirauhasia. Sen sijaan, keskity levittämään hoitoainetta hiusten keskiosasta latvoihin, mikä auttaa välttämään hiuspohjan liiallisen rasvoittumisen. On suositeltavaa valita kevyitä hoitoaineita, jotka kosteuttavat ja silottavat hiuksia ilman, että ne jättävät raskasta jäämää.

Kun valitset hoitoainetta, etsi tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti rasvoittuville hiuksille tai jotka ovat kevyitä ja puhdistavia. Vältä tuotteita, jotka sisältävät raskaita öljyjä, silikoneja tai muita komponentteja, jotka voivat painaa hiuksia alas ja edistää rasvaisuutta. Hoitoaineen käytön jälkeen on tärkeää huuhdella hiukset huolellisesti viileällä vedellä, mikä auttaa sulkemaan hiussuomut ja estämään tuotteen jäämät hiuksissa. Lisäksi, käytä hoitoainetta säästeliäästi ja vain tarpeen mukaan, sillä liika tuotteen käyttö voi nopeasti johtaa hiusten rasvoittumiseen ja latistumiseen.

9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Kevin Murphy – Hydrate Me Untangled 

 • Tehokas lämpösuojan tarjoaja: Vähentää lämpövaurioiden riskiä, suojaa hiuksia.
 • Erinomainen takkujen selvityskyky: Helpottaa kammattavuutta, pehmentää hiuksia.
  Sopii kaikille hiustyypeille.
 • Monipuolinen, kevyt koostumus, parantaa hiusten kuntoa.
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Less is More – Tangerine Curl Balm 

 • Aloe vera ja antioksidanttinen sitruunamelissauute kosteuttavat tehokkaasti
 • Tuoksuu raikkaalta mandariinin ja appelsiinin eteerisiltä öljyiltä
 • Antaa hiuksille kiiltoa ja tuuheutta,
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Redken – All Soft Mega Leave In

 • Ehkäisee hiusten sähköistymistä
 • Kosteuttaa ja silottaa hiuksia tehokkaasti
 • Ravitsee ja parantaa  paksujen hiusten käsiteltävyyttä
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Kerastase -Blond Absolu Cicaplasme Leave-In

 • Lämpösuojaa jopa 230°C lämpötilaan asti.
 • Suunniteltu erityisesti vaaleille ja harmaille hiuksille.
 • Sisältää alppitähteä, jotka tiivistävät haaroittuneita latvoja.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Olaplex -Bond Smoother

 • Kosteuttava ja pehmentävä koostumus
 • Hoitava vaikutus kestää hiuksissa jopa 72 tuntia
 • Vegaaninen

Tuotekertymät - Miten ne vaikuttavat hiusten rasvoittumiseen

Hiusten rasvoittumista voi pahentaa tuotekertymät, jotka syntyvät, kun muotoilutuotteita käytetään liikaa tai ne eivät sovellu hiustyyppiisi. Kun hiuspohjan huokoset tukkeutuvat, se voi häiritä hiuspohjan normaalia toimintaa ja johtaa liialliseen talin tuotantoon. Tämä voi saada hiukset näyttämään rasvaisilta jo lyhyen ajan kuluttua pesusta. Siksi on tärkeää valita oikeat tuotteet ja käyttää niitä harkiten.

Käyttämällä säännöllisesti syväpuhdistavaa shampoota voit auttaa poistamaan näitä haitallisia kertymiä. Syväpuhdistava shampoo avaa huokoset ja poistaa muotoilutuotteiden jäämät, mikä voi auttaa normalisoimaan talin tuotantoa. On suositeltavaa käyttää syväpuhdistavaa shampoota noin kerran viikossa tai tarpeen mukaan, riippuen siitä, kuinka usein käytät muotoilutuotteita.

Lisäksi on hyvä tarkistaa tuotteiden ainesosaluettelot ja välttää niitä, jotka sisältävät mineraaliöljyjä, silikoneja tai muita ainesosia, jotka voivat tukkia huokoset ja edistää rasvoittumista. Luonnolliset ja kevyet tuotteet voivat olla parempi valinta, erityisesti jos hiuksesi rasvoittuvat helposti. Muista myös, että hiusten liiallinen koskettelu voi siirtää öljyä käsistä hiuksiin, mikä voi myös edistää rasvoittumista. Siksi on tärkeää olla tietoinen omista tavoista ja pyrkiä välttämään hiusten turhaa sormeilua päivän aikana.

Lämpötilan vaikutus: miksi kylmä huuhtelu auttaa Lämpötilan vaikutus hiusten ja hiuspohjan terveyteen on merkittävä. Käytettäessä kuumaa vettä hiusten pesuun, se voi avata hiussuomut ja poistaa hiuksista niiden luonnollisia öljyjä, mikä saattaa johtaa hiuspohjan kuivumiseen ja ärsytykseen. Tämä voi puolestaan aiheuttaa talirauhasten yliaktiivisuutta, kun ne yrittävät kompensoida menetettyä kosteutta lisäämällä öljyntuotantoa. Kylmä huuhtelu voi auttaa tasapainottamaan tätä prosessia, sillä se auttaa sulkemaan hiussuomut pesun jälkeen, suojaten hiuksia ja säilyttäen niiden luonnollisen kosteuden.

Kylmän veden käyttö huuhtelussa voi myös parantaa hiuspohjan verenkiertoa, mikä on tärkeää terveen hiuskasvun kannalta. Verenkierron stimulointi voi auttaa ravinteiden kulkeutumisessa hiusjuuriin, mikä vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua. Lisäksi kylmä huuhtelu voi lisätä hiusten kiiltoa, sillä suljetut suomut heijastavat valoa paremmin. Tämän vuoksi monet asiantuntijat suosittelevat viimeistelemään hiustenpesun kylmällä vedellä, jotta hiukset näyttäisivät terveemmiltä ja kiiltävämmiltä.

Parhaat syväpuhdistavat shampoot

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18 – Peptide prep syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus: Poistaa 99 % tuotekertymistä ja 96 % talista yhdellä pesulla.
 • Patentoitu K18Peptide: Vahvistaa ja korjaa hiuksia molekyylitasolla, palauttaen niiden terveyden.
 • Säilyttää hiusvärin: Värin kirkkaus ja elinvoimaisuus säilyvät paremmin, mikä tekee tuotteesta ihanteellisen värjätyille hiuksille.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – Deep Cleanse Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus: Four Reasons – Deep Cleanse Shampoo poistaa muotoilutuotteiden jäämät ja epäpuhtaudet perusteellisesti, jättäen hiukset raikkaiksi ja puhtaiksi.
 • Rasvoittuvan hiuspohjan tasapainottaminen: Shampoo auttaa hallitsemaan hiuspohjan ylimääräistä öljyntuotantoa, vähentäen pesutarvetta ja pitäen hiukset ilmavina ja kevyinä​.
 • Suoja värimuutoksia vastaan: Tuote suojaa hiuksia vedessä olevien mineraalien ja metallien aiheuttamilta värimuutoksilta, mikä on erityisen hyödyllistä värjätyille hiuksille.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo

 • Liiallinen Talinerityksen Vähentäminen: System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo vähentää tehokkaasti liiallista talineritystä, mikä auttaa pitämään hiukset ja hiuspohjan puhtaina ja raikkaina pidempään​.
 • Hiuspohjan Rauhoittaminen: Shampoon liuskekiviöljy rauhoittaa ärtynyttä ja kutisevaa hiuspohjaa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan herkälle iholle ja päänahalle.
 • Vegaanisuus ja Hajusteettomuus: Tuote on sekä vegaaninen että hajusteeton, mikä sopii erityisesti herkkäihoisille ja hajusteille herkistyneille käyttäjille, tarjoten samalla ympäristöystävällisen vaihtoehdon​
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

OLAPLEX Bond Maintenance Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus OLAPLEX Bond Maintenance syväpuhdistava shampoo poistaa tehokkaasti tuotejäämät, mineraalit, kloorin ja muut epäpuhtaudet jo ensimmäisellä pesukerralla. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä, jos käytät paljon muotoilutuotteita tai asut alueella, jossa vesijohtovesi on kovaa.
 • Hiusten kosteutus ja kiilto Shampoo ei ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös kosteuttaa niitä tehokkaasti. Se sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten siemenöljyjä ja glyseriiniä, jotka auttavat ylläpitämään hiusten luonnollista kosteustasapainoa. Tämä tekee hiuksista pehmeät, kiiltävät ja elinvoimaiset.
 • 3. Hiusten vahvistaminen OLAPLEXin Bond-Building -teknologia on kehitetty vahvistamaan hiusten rikkisidoksia, jotka voivat vaurioitua päivittäisen käsittelyn, kuten harjauksen, värjäyksen ja lämpökäsittelyn seurauksena.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Keratase-Specifique argile Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas öljynhallinta ja talinerityksen tasapainotus: Kérastase Specifique Argile Syväpuhdistava Shampoo sisältää kaoliinisavea, joka imee ylimääräisen öljyn ja epäpuhtaudet, pitäen hiuspohjan puhtaana ja raikkaana pidempään​ 
 •  Hellävarainen mutta syväpuhdistava koostumus: Shampoo yhdistää syväpuhdistavan saven ja aminohapot, jotka puhdistavat hiuspohjaa hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Aminohapot vahvistavat hiuksia ja auttavat säilyttämään niiden kosteustasapainon, mikä tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät ilman kuivattavaa vaikutusta.
 • Käyttäjäystävällinen ja tehokas käyttö: Shampoo on suunniteltu käytettäväksi kerran viikossa, mikä tekee sen käytöstä vaivatonta ja helppoa.

Pesutiheys - Löydä oikea tasapaino

Hiusten pesutiheyden löytäminen on yksilöllinen prosessi, joka vaatii kokeilua ja tarkkaavaisuutta. On tärkeää huomata, että päivittäinen pesu voi poistaa hiuspohjasta sen luonnolliset öljyt, mikä voi johtaa ylituotantoon ja siten rasvoittumiseen. Toisaalta, jos pesuväli on liian pitkä, hiuspohjaan voi kertyä liikaa öljyä ja muita epäpuhtauksia, mikä voi tukkia huokoset ja aiheuttaa epämukavuutta tai jopa hiuspohjan ongelmia. Tasapainon löytäminen näiden kahden ääripään välillä on avain terveen hiuspohjan ylläpitämiseen.

Kun kokeilet löytää itsellesi sopivaa pesutiheyttä, kiinnitä huomiota siihen, miten hiuksesi ja hiuspohjasi reagoivat. Jos huomaat, että hiuksesi alkavat rasvoittua nopeasti pesujen välillä, saatat tarvita tiheämpää pesurytmiä. Toisaalta, jos hiuksesi tuntuvat kuivilta ja hauraalta, voi olla hyvä harventaa pesukertoja. On myös hyvä muistaa, että erilaiset elämäntilanteet, kuten vuodenaikojen vaihtelu tai hormonaaliset muutokset, voivat vaikuttaa hiuspohjan öljyntuotantoon, joten pesutiheyttä voi joutua säätämään ajoittain uudelleen.

Hiusten kuorinta - Miksi se on tärkeää hiuspohjalle

Hiuspohjan säännöllinen kuorinta voi edistää terveen hiuspohjan ylläpitämistä ja vähentää rasvoittumisen riskiä. Kuorinnan avulla voidaan myös parantaa muiden hoitotuotteiden tehoa, sillä puhtaassa ja kuoritussa hiuspohjassa tuotteet pääsevät vaikuttamaan tehokkaammin. Lisäksi kuorinta voi edistää verenkiertoa, mikä puolestaan voi stimuloida hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia juurista lähtien. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kuorintatuote, joka ei sisällä liian karkeita rakeita, jotka voisivat vahingoittaa hiuspohjaa.

Kuorinnan yhteydessä on suositeltavaa käyttää lempeitä hierontaliikkeitä, jotka aktivoivat hiuspohjan verenkiertoa ilman, että iho vahingoittuu. Kuorinnan jälkeen on hyvä käyttää kosteuttavaa hiusnaamiota tai hoitoainetta, joka rauhoittaa hiuspohjaa ja auttaa palauttamaan sen luonnollisen kosteustasapainon. Kuorintaa ei suositella tehtäväksi, jos hiuspohjassa on haavoja, ärsytystä tai tulehdusta. Kuorinnan tiheys riippuu yksilön hiuspohjan tarpeista, mutta yleensä kerran tai kaksi kuukaudessa on riittävä.

Parhaimmat tuotteet hiuspohjan kuorintaan

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Virtue – refresh exfoliating scalp treatment 

 • Erityisen hyvä valinta niille jotka kärsivät hilseestä tai kutinasta.
 • Erittäin tehokas poistamaan sekä kuivat että öljyiset jäämät hiuspohjasta.
 • Hajusteeton
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Maria Åkerberg – Scalp Scrub Intensive

 • Erittäin tehokas poistamaan sekä kuivat että öljyiset jäämät hiuspohjasta.
 • Sisältää maitohappoa ja jojoba öljyn rakeita.
 • Piparminttuöljy lisää viilentävän ja puhdistavan vaikutuksen.
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Kerastase – fusio scrub soothing scalp scrub

 • Syväpuhdistaa hiuspohjaa.
 • Sisältää appelsiininkuorta
 • Raikas ja hellävarainen puhdistus
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Scalp Delight™ Detox Scrub

 • Suunniteltu erityisesti hilseen, öljyisen hiuspohjan tai kutinan hoitoon.
 • 98,6% luonnollisia ainesosia.
 • Sisältää Aloe veraa, riisijauhoa ja rosmariiniöljyä

Erikoistuotteet rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon

Rasvoittuville hiuksille suunnitellut erikoistuotteet voivat tarjota merkittävää helpotusta niille, jotka kamppailevat liiallisen talintuotannon kanssa. Nämä tuotteet on usein rikastettu ainesosilla, jotka säätelevät talirauhasten toimintaa ja tarjoavat pitkäkestoista puhtauden tunnetta. Esimerkiksi tietyt savet ja mineraalit voivat olla tehokkaita imeämään ylimääräistä öljyä ilman, että ne kuivattavat hiuspohjaa liikaa. Lisäksi jotkut tuotteet sisältävät rauhoittavia uutteita, kuten aloe veraa tai teepuun öljyä, jotka voivat lievittää hiuspohjan ärsytystä ja tulehdusta.

Kun valitset erikoistuotteita, on suositeltavaa kiinnittää huomiota niiden sisältämiin ainesosiin ja välttää liian voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat pahentaa ongelmaa pitkällä aikavälillä. Luonnolliset ainesosat ja mieto puhdistus ovat avainasemassa, kun halutaan ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja välttää sen liiallinen kuivuminen. Monet asiantuntijat suosittelevat myös tuotteiden vaihtelua, jotta hiuspohja ei totu liikaa yhteen tuotteeseen, mikä voi vähentää sen tehokkuutta ajan myötä. Tärkeää on myös muistaa, että hiuspohjan hoito on yksilöllistä, ja mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle – siksi kokeilu ja omien havaintojen tekeminen on olennaista löytääkseen juuri itselle sopivimmat tuotteet.

Usein kysytyt kysymykset

Rasvaisten hiusten taustalla voi olla useita eri syitä, ja usein kyseessä on yhdistelmä geneettisiä, hormonaalisia ja ympäristöllisiä tekijöitä. Tässä muutamia yleisimpiä syitä rasvaisten hiusten taustalla:

 1. Talirauhasten yliaktiivisuus: Jokaisen hiuksen juuressa on talirauhanen, joka tuottaa talia eli luonnollista öljyä. Joillakin ihmisillä nämä rauhaset ovat yliaktiivisia, mikä johtaa liialliseen talin tuotantoon ja siten rasvaisiin hiuksiin.

 2. Hormonaaliset muutokset: Hormonitasojen vaihtelut, kuten murrosiässä, raskauden aikana tai tietyillä ehkäisymenetelmillä, voivat vaikuttaa talirauhasten toimintaan ja lisätä talin tuotantoa.

 3. Perinnölliset tekijät: Rasvaisten hiusten taipumus voi olla perinnöllistä. Jos vanhemmillasi on ollut taipumusta rasvaisiin hiuksiin, on todennäköistä, että sinullakin on.

 4. Vääränlaiset hiustenhoitotuotteet: Tietyt shampoot ja hoitoaineet voivat pahentaa rasvaisten hiusten ongelmaa, erityisesti jos ne ovat liian raskaita tai niitä käytetään liikaa.

 5. Liiallinen hiusten pesu: Vaikka se saattaa tuntua ristiriitaiselta, liian tiheä hiusten pesu voi itse asiassa stimuloida lisää talin tuotantoa, koska päänahka yrittää korvata pesussa poistetun talin.

 6. Huonot ruokailutottumukset: Tietyt ruoka-aineet, kuten erittäin rasvaiset ruoat, voivat heijastua ihon ja hiusten kuntoon.

 7. Stressi: Stressi voi vaikuttaa hormonitasoihin ja sitä kautta talirauhasten toimintaan.

 8. Harvinaiset sairaudet: Joissakin tapauksissa taustalla voi olla ihosairauksia tai muita terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat talirauhasten toimintaan.

Rasvaisten hiusten hoitoon suositellaan usein kevyitä, talintuotantoa tasapainottavia shampoita, säännöllistä mutta ei liian tiheää pesuväliä, ja välttämään hiusten ja päänahan turhaa stimulointia harjaamalla

Rasvoittuvien hiusten hoitamiseksi on olemassa useita keinoja, jotka voivat auttaa tasapainottamaan talintuotantoa ja pitämään hiukset raikkaina pidempään. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Sopivan shampoon valinta: Käytä kevyitä, rasvoittuville hiuksille suunniteltuja shampoita, jotka puhdistavat tehokkaasti ilman että ne kuivattavat päänahkaa liikaa. Vältä raskaita, kosteuttavia shampoita, jotka voivat lisätä rasvaisuutta.

 2. Pesuvälin pidentäminen: Yritä vähitellen pidentää pesuvälejä, jotta päänahka tottuu tuottamaan vähemmän talia. Aluksi hiukset voivat tuntua rasvaisemmilta, mutta ajan myötä talintuotanto voi tasaantua.

 3. Kuivashampoon käyttö: Kuivashampoo voi olla pelastus rasvoittuvien hiusten välittömään raikastamiseen. Se imee ylimääräistä rasvaa ja antaa hiuksille volyymia.

 4. Hellävarainen hiusten käsittely: Vältä hiusten ja päänahan turhaa hieromista pesun aikana, sillä se voi stimuloida talirauhasia tuottamaan enemmän talia.

 5. Lämpötilan säätely: Pese hiukset viileämmällä vedellä, sillä kuuma vesi voi stimuloida talirauhasia ja tehdä hiuksista rasvaisemmat.

 6. Oikea hiustenhoitotuotteiden käyttö: Käytä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin ja latvoihin, välttäen päänahkaa. Valitse kevyitä hoitoaineita tai jätettäviä hoitotuotteita.

 7. Ruokavalio: Syö tasapainoisesti ja vältä liiallista rasvan, sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien saantia, jotka voivat vaikuttaa talintuotantoon.

 8. Stressinhallinta: Stressi voi lisätä talintuotantoa, joten stressinhallintatekniikat, kuten meditaatio, jooga tai liikunta, voivat auttaa.

 9. Harjaamisen välttäminen: Vältä hiusten harjaamista liian usein, sillä se voi levittää talia hiusten juurista latvoihin ja tehdä hiuksista rasvaisemman näköiset.

 10. Hiusten pesutekniikka: Käytä shampoota vain päänahkaan ja anna veden huuhdella se hiusten läpi. Näin vältät hiusten pituuksien ja latvojen turhan kuivattamisen.

 11. Kampaajan suositukset: Konsultoi kampaajaa tai trikologia, joka voi suositella sinulle yksilöllisiä tuotteita ja hoitomenetelmiä.

Rasvaisten hiusten hallintaan ja niistä eroon pääsemiseen on useita keinoja, jotka keskittyvät sekä välittömään että pitkäaikaiseen hoitoon. Tässä joitakin tehokkaita strategioita:

 1. Säännöllinen mutta ei liian tiheä pesu: Pesemällä hiukset säännöllisesti voit hallita talin kertymistä, mutta liian tiheä pesu voi stimuloida talirauhasia tuottamaan enemmän talia. Löydä tasapaino, joka sopii juuri sinun hiuksillesi.

 2. Oikeanlaiset hiustenhoitotuotteet: Valitse tuotteet, jotka on suunniteltu erityisesti rasvoittuville hiuksille. Nämä tuotteet puhdistavat tehokkaasti ilman että ne kuivattavat päänahkaa liikaa, mikä voisi johtaa lisääntyneeseen talintuotantoon.

 3. Kuivashampoon käyttö: Kuivashampoo voi olla mainio apu rasvaisuuden hallintaan pesukertojen välillä. Se imee ylimääräistä talia ja antaa hiuksille tuuheutta ja raikkautta.

 4. Vältä päänahan hierontaa pesun aikana: Hieronta voi stimuloida talirauhasia. Pese hiukset hellävaraisesti ja keskity päänahan puhtauteen.

 5. Käytä viileämpää vettä: Kuuma vesi voi stimuloida talirauhasia, kun taas viileämpi vesi auttaa sulkemaan hiussuomut ja vähentämään talintuotantoa.

 6. Hoitoaineen oikea käyttö: Levitä hoitoainetta vain hiusten keskiosasta latvoihin. Vältä hoitoaineen levittämistä päänahkaan, jotta et lisäisi rasvaisuutta.

 7. Terveellinen ruokavalio: Ruokavalio, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja ja on alhainen prosessoiduissa elintarvikkeissa ja nopeissa hiilihydraateissa, voi auttaa tasapainottamaan ihon ja hiusten öljyntuotantoa.

 8. Stressinhallinta: Stressi voi vaikuttaa hormonitasoihin ja lisätä talintuotantoa, joten stressinhallintatekniikat voivat auttaa.

 9. Vältä hiusten koskettelua: Hiusten jatkuva koskettelu voi siirtää öljyä käsistä hiuksiin ja stimuloida talirauhasia.

 10. Kokeile luonnollisia hoitokeinoja: Joitakin luonnollisia aineita, kuten omenaviinietikkaa tai teepuun öljyä, voidaan käyttää hiuspohjan tasapainottamiseen.

 11. Konsultoi ammattilaista: Jos rasvaiset hiukset ovat jatkuva ongelma, voi olla hyödyllistä konsultoida dermatologia tai trikologia, joka voi tarjota yksilöllisiä hoitosuosituksia.

 12. Muuta hiusten muotoilutottumuksiasi: Vältä raskaita muotoilutuotteita, kuten vahoja ja voimakkaita hiuslakkoja, jotka voivat lisätä hiusten rasvaisuutta.

Rasvaiset hiukset viittaavat siihen tilaan, kun hiukset ja päänahka näyttävät ja tuntuvat öljyisiltä tai rasvaisilta. Tämä johtuu päänahan talirauhasten liiallisesta talintuotannosta. Talirauhaset ovat pieniä rauhasia, jotka sijaitsevat ihon pinnan alla, ja niiden tehtävänä on tuottaa talia, joka on luonnollinen öljy, auttaen pitämään ihon ja hiukset kosteutettuina ja suojattuina.

Kun talirauhaset toimivat normaalisti, ne tuottavat juuri oikean määrän talia pitääkseen hiukset pehmeinä ja terveinä. Mutta jos ne tuottavat liikaa talia, seurauksena on rasvaisen näköiset ja tuntuiset hiukset. Rasvaisuus voi tehdä hiuksista raskaat, latteat ja vaikeat muotoilla, ja se voi myös houkutella enemmän likaa ja pölyä, mikä johtaa hiusten nopeampaan likaantumiseen.

Rasvaisuus voi johtua monista tekijöistä, kuten genetiikasta, hormonaalisista muutoksista, ruokavaliosta, stressistä, ympäristötekijöistä ja jopa tietyistä hiustenhoitotottumuksista, kuten liian tiheästä pesemisestä tai sopimattomien tuotteiden käytöstä.

Rasvaisuuden hallintaan keskittyvät hiustenhoitorutiinit ja tuotteet voivat auttaa vähentämään talin tuotantoa ja pitämään hiukset raikkaampina pidempään

 
Rasvoittuvien Hiusten Hoito-ohjeet
 1. Shampoon Valinta: Valitse mieto shampoo tai erityisesti rasvaisille hiuksille tarkoitettu shampoo. Tensidit poistavat talin rasvan ja vahat hiuksista.

 2. Kasviperäiset Uutteet: Käytä shampoita, jotka sisältävät kasviperäisiä uutteita, kuten rosmariinia, kamomillaa ja salviaa. Nämä aineet auttavat taistelemaan liiallista rasvaisuutta vastaan.

 3. Hiuksiin Jätettävät Hoitoaineet: Voit käyttää hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, jotka sisältävät kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat helppoja käyttää eivätkä paina hiuksia alas.

 4. Muotoilutuotteiden Käyttö: Rasvoittuville hiuksille sopii muotoiluvaahto, joka sisältää alkoholia ja vähentää hiusten rasvaisuutta.

 5. Shampoon Käyttö: Pese hiukset 2-3 kertaa viikossa shampoolla. Käytä haaleaa vettä ja hiero shampoo hellävaraisesti päänahkaan. Anna vaikuttaa kaksi minuuttia ennen huuhtelua.

 6. Kuivashampoo: Kiireessä voit käyttää kuivashampoota. Levitä se päänahkaan, anna vaikuttaa kaksi minuuttia ja pyyhi pois.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: