HiusClub

Pomade – Hiustenhoitoa ja tyyliä yhdessä purkissa

Päivitetty viimeksi 2.4.2024

Pomaden historia ja kehitys

Pomaden juuret ulottuvat syvälle menneisyyteen, aina 1800-luvulle asti, jolloin se oli erityisesti miesten keskuudessa suosittu hiustuote. Sen alkuperäinen koostumus perustui eläinrasvaan, joka antoi tuotteelle voimakkaan tuoksun ja teki siitä erittäin rasvaisen. Tämä versio pomadesta oli suosittu sen kyvyn vuoksi hallita hiuksia ja luoda kiiltävä, sileä ulkonäkö, joka oli tuolloin muodin huipulla. Kuitenkin, kun hygienia ja käytännöllisyys nousivat arvoon arvaamattomaan, pomaden koostumus alkoi muuttua.

1900-luvulle tultaessa, pomaden valmistusmenetelmät kehittyivät merkittävästi. Valmistajat alkoivat korvata eläinrasvat kasviöljyillä ja kemiallisilla ainesosilla, mikä teki pomadesta kevyemmän ja helpommin pestävän. Tämä muutos ei ainoastaan parantanut pomaden käyttömukavuutta, vaan myös laajensi sen käyttäjäkuntaa. Naiset alkoivat käyttää pomadea hiustensa kiillon ja muotoilun apuvälineenä, mikä edelleen lisäsi sen suosiota.

Nykyaikana pomade on kokenut todellisen renessanssin. Modernit valmistustekniikat ja ainesosien monipuolisuus ovat mahdollistaneet lukemattomien erilaisten pomadejen valmistuksen, jotka palvelevat eri hiustyyppejä ja -tyylejä. Nykypäivän pomadet voivat olla vesipohjaisia, mikä tekee niistä helposti pestäviä, tai öljypohjaisia, jotka tarjoavat vahvemman pidon ja pitkäkestoisemman kiillon.

Pomaden historia heijastaa paitsi hiustuotteiden teknologista ja kemiallista kehitystä, myös laajempia kulttuurisia muutoksia. Se kertoo tarinaa siitä, miten yhteiskunnan arvot, esteettiset mieltymykset ja teknologinen edistys ovat muokanneet ja uudelleenmuokanneet tämän tuotteen asemaa vuosikymmenten ajan. Pomade ei ole pelkästään hiustuote; se on kulttuurihistoriallinen ilmiö, joka kuvastaa ihmisen jatkuvaa pyrkimystä ulkoisen itseilmaisun ja henkilökohtaisen tyylin kehittämiseen

Parhaat pomadet

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

Reuzel – Blue Strong Hold Sheen Pomade

 • Vesiliukoinen koostumus: helppo levittää ja pestä pois.
 • Vahva pito: pitää hiukset muodossaan koko päivän.
 • Miellyttävä vanilja-puun tuoksu
9.7/10
Arvosana: 9.7/10

Dapper Dan – Heavy Hold Pomade 

 • Öljypohjainen koostumus: helppo pestä pois, ei jätä jäämiä.
 • Vahva pito ja korkea kiilto: pitää hiukset muodossaan koko päivän.
 • Miellyttävä vaniljan ja lakritsin tuoksu: kestää pitkään, hienovarainen.
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Reuzel – Clay Matte Pomade

 • Vesiliukoinen koostumus: helppo pestä pois, ei jätä jäämiä.
 • Keskivahva pito ja mattaviimeistely: luonnollinen, muotoiltava tyyli.
 • Ei paina hiuksia alas: lisää volyymiä ja tekstuuria kevyesti.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Redken – Brews Maneuver Cream Pomade

 • Vesipohjainen koostumus: helppo levittää ja huuhdella pois.
 • Keskitason pito: joustavuus erilaisiin tyyleihin ja tilanteisiin.
 • Luonnollinen viimeistely: ei jätä hiuksia kiiltäviksi tai tahmeiksi

Eri tyyppien pomade: vesi- vs. öljypohjaiset tuotteet

Pomadet, nuo hiusten muotoilun ihmeaineet, jakautuvat pääasiassa kahteen pääkategoriaan: vesi- ja öljypohjaisiin. Vesipohjaiset pomadet ovat tunnettuja niiden helpon pestävyyden ja joustavan pidon ansiosta, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan päivittäiseen käyttöön. Ne ovat ihanteellisia niille, jotka arvostavat nopeaa ja vaivatonta hiustenhoitorutiinia, sillä ne voidaan helposti huuhdella pois vedellä ilman erityisiä puhdistustuotteita. Lisäksi vesipohjaiset pomadet eivät jätä hiuksiin raskasta tai rasvaista tunnetta, mikä on monille käyttäjille tärkeä ominaisuus.

Öljypohjaiset pomadet, toisaalta, tarjoavat vahvemman pidon ja kiillon, joka kestää läpi päivän. Ne ovat suosittuja vintage-tyylien, kuten pompadourin tai slick back -kampauksen, ystävien keskuudessa, sillä ne tarjoavat klassisen, kiiltävän lopputuloksen, joka on ajaton. Öljypohjaisten pomadejen koostumus on usein raskaampi, ja ne voivat vaatia tarkempaa puhdistusta, kuten syväpuhdistavaa shampoota, jotta tuote saadaan täysin pois hiuksista. Tämä voi olla haittapuoli niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja nopean hiustenhoitorutiinin.

Valinta vesipohjaisten ja öljypohjaisten pomadejen välillä riippuu suuresti henkilökohtaisista mieltymyksistä ja hiustyypistä. Vesipohjaiset pomadet sopivat erinomaisesti lyhyille ja keskipitkille hiuksille, tarjoten riittävän pidon ilman, että hiukset tuntuvat raskailta. Ne ovat myös loistava valinta niille, jotka elävät aktiivista elämäntapaa ja tarvitsevat tuotteen, joka pysyy paikoillaan liikunnan aikana, mutta on silti helppo pestä pois. Toisaalta, öljypohjaiset pomadet ovat ihanteellisia paksuille, karheille tai vaikeasti hallittaville hiuksille, sillä ne tarjoavat maksimaalisen pidon ja auttavat taltuttamaan pörröisyyttä.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että markkinoilla on saatavilla myös hybridipomadeja, jotka yhdistävät vesipohjaisten ja öljypohjaisten tuotteiden parhaat puolet. Nämä tuotteet tarjoavat joustavan pidon ja helpon pestävyyden vesipohjaisten pomadejen tapaan, mutta lisäävät samalla hieman öljypohjaisten pomadejen tarjoamaa kiiltoa ja pitoa. Tämä tekee niistä monipuolisen valinnan, joka voi soveltua monenlaisiin hiustyyleihin ja -tyyppeihin.

Kun valitset itsellesi sopivaa pomadea, on hyvä kokeilla erilaisia tuotteita ja niiden koostumuksia, jotta löydät juuri sinun hiuksillesi ja tyylillesi sopivan ratkaisun. Muista, että oikean tuotteen valinta voi tehdä suuren eron hiustesi ulkonäössä ja tunteessa, joten kannattaa panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi.

Vertailussa pomade, vaha ja geeli: Mikä ero?

Pomade, vaha ja geeli ovat kolme suosittua hiustuotetta, joita käytetään erilaisten kampausten luomiseen, mutta niiden koostumukset ja vaikutukset hiuksiin eroavat toisistaan merkittävästi. Geelin suurin etu on sen tarjoama vahva pito, joka pitää hiukset paikoillaan koko päivän. Se sopii erinomaisesti tiukasti muotoiltuihin tyyleihin, kuten piikkisiin kampauksiin tai täydellisesti sliipattuihin lookkeihin. Kuitenkin geelin käyttö voi johtaa hiusten kovettumiseen ja joskus jopa haurastumiseen, mikä voi olla epätoivottua niille, jotka arvostavat luonnollisempaa tuntua ja ulkonäköä.

Vaha, toisaalta, tarjoaa keskivahvan pidon, joka on joustavampi kuin geelin tarjoama. Se on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat lisätä hiuksiinsa tekstuuria ja volyymia ilman, että lopputulos näyttää liian jäykältä tai kiiltävältä. Vaha on erityisen suosittu lyhyiden ja keskipitkien hiusten keskuudessa, sillä se mahdollistaa helpon muotoilun ja uudelleenmuotoilun päivän mittaan. Lisäksi vaha ei yleensä jätä hiuksiin näkyviä jäämiä, mikä tekee siitä hienovaraisemman vaihtoehdon.

Pomade puolestaan tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kiiltoa ja muokattavuutta, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan erilaisiin hiustyyleihin. Se ei koveta hiuksia samalla tavalla kuin geeli, mutta tarjoaa silti riittävän pidon useimmille kampauksille. Pomade on erinomainen valinta niille, jotka haluavat saavuttaa kiiltävän, sliipatun lookin ilman, että hiukset tuntuvat rasvaisilta tai raskailta. Lisäksi, koska pomadeja on saatavilla sekä vesipohjaisina että öljypohjaisina, käyttäjät voivat valita tuotteen, joka sopii parhaiten heidän hiustyypilleen ja henkilökohtaisille mieltymyksilleen.

Valitsemalla oikean tuotteen, olipa se sitten pomade, vaha tai geeli, voit saavuttaa haluamasi tyylin samalla kun pidät huolta hiustesi terveydestä. On tärkeää muistaa, että jokaisella tuotteella on omat erityisominaisuutensa, ja niiden vaikutus voi vaihdella hiustyypistä riippuen. Kokeilemalla eri tuotteita ja tekniikoita voit löytää täydellisen yhdistelmän, joka tuo esiin parhaat puolet hiustyylissäsi. Lisäksi on suositeltavaa käyttää hiustuotteita kohtuudella ja varmistaa, että hiukset ja päänahka puhdistetaan säännöllisesti, jotta vältetään tuotejäämien kertyminen ja hiusten mahdollinen vahingoittuminen.

Kuinka valita oikea pomade hiustyypillesi

Valitessasi pomadea, on ensiarvoisen tärkeää ottaa huomioon sekä hiustyyppisi että haluamasi lopputulos. Tämä voi tuntua yksinkertaiselta, mutta oikean tuotteen valinta voi merkittävästi parantaa hiustesi ulkonäköä ja helpottaa päivittäistä muotoilurutiiniasi. Paksut ja karheat hiukset hyötyvät usein öljypohjaisesta pomadesta, joka tarjoaa vahvan pidon ja auttaa hallitsemaan pörröisyyttä, antaen samalla hiuksille terveen kiillon. Tämäntyyppinen pomade voi olla erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat pitää hiuksensa tiukasti paikoillaan tai luoda tarkasti muotoiltuja tyylejä.

Hienot ja ohuet hiukset, toisaalta, saavat parhaan hyödyn vesipohjaisesta pomadesta. Tällaiset tuotteet tarjoavat kevyen pidon ilman, että ne latistavat hiuksia tai tekevät niistä rasvaisen näköisiä. Vesipohjainen pomade on ihanteellinen valinta, jos etsit tuotetta, joka lisää hiuksiisi volyymia ja liikkuvuutta, samalla kun se pitää ne muotoiltuina koko päivän. Lisäksi, jos hiuksesi ovat taipuvaisia rasvoittumaan, vesipohjainen pomade voi auttaa pitämään hiuksesi raikkaina ja puhtaina pidempään.

Jos tavoitteenasi on lisätä hiuksiisi tekstuuria tai volyymia, kannattaa etsiä tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti näihin tarkoituksiin. Markkinoilla on monia pomadeja, jotka sisältävät merisuolaa tai muita ainesosia, jotka auttavat luomaan luonnollisen näköistä tekstuuria ja volyymia. Nämä tuotteet ovat erinomaisia luomaan rentoja, huolettoman näköisiä tyylejä, jotka näyttävät siltä kuin olisit juuri palannut rannalta.

Kokeilemalla erilaisia tuotteita ja niiden koostumuksia voit löytää lopulta täydellisen pomaden, joka vastaa sekä hiustyypillesi että toiveillesi. On tärkeää muistaa, että hiustuotteiden valinta on hyvin henkilökohtaista, ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Älä pelkää kokeilla uusia tuotteita ja tekniikoita, kunnes löydät juuri sinulle sopivan ratkaisun. 

Pomaden vaikutus hiusten terveyteen

Pomaden käyttö hiusten muotoilussa on suosittua monenlaisissa tyyleissä, tarjoten kiiltoa ja pitoa, jotka voivat kestää koko päivän. Kuitenkin, kaikki pomadet eivät ole luotu samalla tavalla, ja niiden vaikutus hiusten terveyteen voi vaihdella suuresti. On tärkeää ymmärtää, että vaikka pomade voi tehdä hiuksista ulkoisesti houkuttelevat, sen sisältämät ainesosat voivat vaikuttaa hiusten ja päänahan hyvinvointiin pitkällä aikavälillä. Vesipohjaiset pomadet ovat yleensä hellävaraisempia hiuksille ja päänahalle, tarjoten muotoilun vapauden ilman haitallisia seurauksia.

Öljypohjaiset tuotteet, toisaalta, voivat aiheuttaa kertymiä ja tukkia hiuspohjan huokosia, mikä voi johtaa päänahan ongelmiin, kuten hilseeseen, kutinaan ja jopa hiustenlähtöön. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää öljypohjaisia pomadeja harkiten ja varmistaa, että hiukset ja päänahka puhdistetaan huolellisesti käytön jälkeen. Valitsemalla laadukkaita pomadeja, jotka sisältävät ravitsevia ainesosia, kuten vitamiineja, luonnollisia öljyjä ja kasviuutteita, voit auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä ja välttämään mahdolliset ongelmat.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, että tietyt pomadet voivat sisältää kemikaaleja, kuten parabeeneja ja sulfaatteja, jotka voivat olla haitallisia hiuksille ja päänahalle pitkäaikaisessa käytössä. Etsi tuotteita, jotka mainostavat olevansa vapaita näistä aineista, ja suosi luonnollisten ainesosien rikastamia vaihtoehtoja. Luonnolliset ainesosat, kuten aloe vera, teepuuöljy ja jojobaöljy, voivat tarjota lisähyötyjä, kuten kosteutusta, päänahan rauhoittamista ja hiusten vahvistamista.

On myös hyvä idea vaihdella tuotteita ja antaa hiuksillesi ja päänahallesi taukoja pomaden käytöstä. Tämä auttaa välttämään tuotejäämien kertymistä ja antaa hiusten hengittää ja palautua. Muista, että hiusten terveys alkaa oikeanlaisesta hoidosta ja tuotteiden valinnasta, jotka tukevat sekä hiusten ulkonäköä että niiden hyvinvointia. Pomaden käytössä avainasemassa on tasapaino muotoilun halujen ja hiusten terveyden välillä.

Käyttöohjeet: Näin saat parhaan tuloksen pomadellasi

Pomaden käyttö alkaa oikean määrän valitsemisesta, mikä on kriittinen askel kohti haluamasi lopputuloksen saavuttamista. Aloita pienellä määrällä – noin herneen tai kahden kokoisella määrällä – ja lisää tarvittaessa. Tämä periaate on erityisen tärkeä, sillä liika tuote voi tehdä hiuksista raskaat, rasvaiset ja vaikeasti muotoiltavat. On parempi lisätä tuotetta vähitellen kuin yrittää poistaa liikaa käytettyä pomadea.

Levittäessäsi pomadea, varmista, että se levittyy tasaisesti läpi hiusten. Tämä voidaan tehdä parhaiten levittämällä tuote ensin kämmenien välissä, mikä lämmittää pomaden ja tekee siitä helpommin levittyvän. Levitä sitten tuote kuiviin tai hieman kosteisiin hiuksiin, riippuen haluamastasi lopputuloksesta. Kuivissa hiuksissa pomade antaa enemmän pitoa ja selkeämmän muodon, kun taas kosteisiin hiuksiin levitettynä lopputulos on luonnollisempi ja kevyempi.

Käytä sormiasi tai kampaa muotoillaksesi hiukset haluamaasi tyyliin. Sormien käyttö antaa rennomman ja luonnollisemman lopputuloksen, kun taas kampa auttaa luomaan tarkempia linjoja ja sileämmän viimeistelyn. Jos käytät kampaa, valitse sellainen, jonka piikkien välimatka vastaa hiustesi paksuutta – hienommat piikit hienommille hiuksille ja harvemmat piikit paksummille hiuksille.

Muista, että vesipohjaiset pomadet tarjoavat joustavampaa pitoa ja helpomman muokattavuuden, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan päivittäiseen käyttöön ja niille, jotka haluavat muuttaa hiustyylinsä ulkonäköä päivän aikana. Öljypohjaiset tuotteet, toisaalta, tarjoavat vahvemman pidon ja kiillon, mikä sopii erinomaisesti pitkäkestoisiin tyyleihin ja niille, jotka haluavat, että heidän hiustyylinsä pysyy muuttumattomana koko päivän.

Muista, että pomaden käytön jälkeen on tärkeää pestä hiukset ja päänahka huolellisesti, erityisesti jos käytät öljypohjaista tuotetta. Tämä auttaa estämään huokosten tukkeutumisen ja pitää hiukset terveinä. Käyttämällä oikeita menetelmiä ja sopivaa määrää pomadea, voit saavuttaa haluamasi tyylin samalla kun pidät hiuksesi hyvässä kunnossa.

Pomaden rooli nykypäivän muotitrendeissä

Pomade on kokenut merkittävän renessanssin viime vuosina, nousten yhdeksi suosituimmista hiustuotteista nykypäivän muotitrendeissä. Tämän suosion taustalla on sen ainutlaatuinen kyky tarjota sekä pitoa että kiiltoa, mikä mahdollistaa laajan valikoiman hiustyylejä, aina klassisista ja siisteistä kampauksista rennompiin ja huolettomampiin lookkeihin. Pomaden monipuolisuus tekee siitä ihanteellisen valinnan niin arkipäivän käyttöön kuin erityistilaisuuksiinkin, sillä se sopeutuu helposti niin muodollisiin kuin vapaamuotoisiinkin asuihin.

Sosiaalisen median ja muotiblogien vaikutus pomaden suosion kasvuun on ollut merkittävä. Julkkikset, muotivaikuttajat ja tavalliset käyttäjät jakavat innokkaasti kuvia ja videoita omista hiustyyleistään, joissa pomade on avainasemassa. Tämä jatkuva näkyvyys on tehnyt pomadesta trendikkään valinnan, joka resonoi laajasti eri ikäryhmien ja tyylisuuntausten keskuudessa. Lisäksi, pomaden käyttö ei rajoitu vain miehiin; naisetkin ovat löytäneet sen monipuolisuuden, käyttäen sitä luomaan kaikkea pehmeistä aaltoista tiukempiin poninhäntiin.

Pomaden kyky mukautua erilaisiin tyyleihin tekee siitä erinomaisen työkalun henkilökohtaisen ilmeen räätälöintiin. Se tukee luovuutta hiusten muotoilussa, antaen käyttäjille vapauden kokeilla ja muokata ulkonäköään haluamallaan tavalla. Tämä on erityisen tärkeää nykyaikana, kun yksilöllisyys ja itseilmaisu ovat arvostettuja ominaisuuksia muodin ja kauneuden alalla. Pomaden käyttö ei ole vain tapa hallita hiuksia; se on myös keino ilmaista omaa persoonallisuutta ja tyyliä.

Lisäksi, pomaden suosio on johtanut tuoteinnovaatioihin, joissa valmistajat kehittävät yhä uusia koostumuksia ja tuoksuja vastaamaan kuluttajien kasvaviin odotuksiin. Markkinoille on tullut vesipohjaisia pomadeja, jotka tarjoavat helpomman pestävyyden, sekä luonnonmukaisia vaihtoehtoja, jotka korostavat ekologisuutta ja terveellisiä ainesosia. Tämä kehitys osoittaa, että pomade ei ole vain pysynyt ajankohtaisena muotitrendien keskellä, vaan se on myös sopeutunut vastaamaan nykyaikaisten kuluttajien tarpeisiin ja arvoihin.

Pomaden jatkuva suosio ja sen asema muotitrendeissä heijastavat sen kykyä yhdistää perinne ja innovaatio. Se on tuote, joka on säilyttänyt paikkansa hiustuotteiden joukossa vuosikymmenten ajan, samalla kun se on mukautunut vastaamaan nykypäivän muuttuviin tyyleihin ja vaatimuksiin. Pomaden tarjoama yhdistelmä pidosta, kiillosta ja muokattavuudesta tekee siitä jatkossakin suositun valinnan niille, jotka haluavat luoda persoonallisia ja muodikkaita hiustyylejä.

Pomade on hiustuote, jota käytetään hiusten muotoiluun, kiillon lisäämiseen ja pidon antamiseen. Se on suunniteltu erityisesti tukemaan erilaisia hiustyylejä, aina siisteistä ja sliipatuista lookkeista rennompiin ja tekstuuriltaan rikkaampiin kampauksiin. Pomaden koostumus ja vaikutus voivat vaihdella tuotemerkin ja tuotetyypin mukaan, mutta yleisesti se jaetaan kahteen pääkategoriaan: vesipohjaisiin ja öljypohjaisiin pomadeihin.

Vesipohjaiset pomadet ovat suosittuja niiden helpon pestävyyden ja joustavan pidon vuoksi. Ne sopivat erinomaisesti päivittäiseen käyttöön, sillä ne eivät jätä hiuksiin raskasta tai rasvaista tunnetta ja ne on helppo huuhdella pois vedellä. Vesipohjaiset pomadet tarjoavat usein keskitason pidon, mikä tekee niistä monipuolisen valinnan erilaisiin tyyleihin.

Öljypohjaiset pomadet, toisaalta, tarjoavat vahvemman pidon ja kiillon verrattuna vesipohjaisiin vaihtoehtoihin. Ne ovat perinteisempiä ja voivat olla ihanteellisia luomaan klassisia, kiiltäviä kampauksia, kuten pompadoureja tai slick back -tyylejä. Öljypohjaiset pomadet voivat kuitenkin olla haastavampia pestä pois ja saattavat vaatia syväpuhdistavaa shampoota täydelliseen poistoon.

Pomaden valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, hiustyypistä ja halutusta lopputuloksesta. Monet pomadet sisältävät myös hoitavia ainesosia, kuten vitamiineja ja luonnollisia öljyjä, jotka voivat auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä ja kosteutta. Pomaden käyttö on yksinkertaista: pieni määrä tuotetta levitetään kämmenille, hierotaan kevyesti ja sitten muotoillaan hiukset haluttuun tyyliin.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: