HiusClub

Miten tehdä värinpoisto kotona

Päivitetty viimeksi 15.7.2024

Mitä värinpoisto tarkoittaa ja miten se vaikuttaa hiuksiin

Värinpoisto on kemiallinen prosessi, joka poistaa hiuksista keinotekoiset väripigmentit. Tämä tapahtuu yleensä käyttämällä vaalennusainetta, joka tunkeutuu hiusten rakenteeseen ja hajottaa värimolekyylit.

Värinpoisto voi olla tarpeen, kun halutaan vaihtaa hiusväriä radikaalisti tai palata lähemmäs luonnollista hiusväriä. Prosessi voi kuitenkin olla hyvin rasittava hiuksille, sillä vaalennusaineet avaavat hiusten suomukerroksen ja poistavat luonnollisia öljyjä ja proteiineja. Tästä syystä on tärkeää tietää, miten värinpoisto vaikuttaa hiusten terveyteen ja mitä voi tehdä vahinkojen minimoimiseksi.

Värinpoisto voi aiheuttaa hiusten kuivumista, katkeilua ja haurautta, joten hyvä ennakkovalmistautuminen ja jälkihoito ovat välttämättömiä. On suositeltavaa käyttää kosteuttavia ja vahvistavia hoitotuotteita sekä välttää liiallista lämpökäsittelyä värinpoiston jälkeen. Ymmärtämällä värinpoiston vaikutukset hiuksiin voit tehdä tietoisempia päätöksiä ja suojella hiuksiasi prosessin aikana ja sen jälkeen.

Tarvittavat välineet ja tuotteet kotivärinpoistoon

Kotivärinpoisto vaatii oikeanlaiset välineet ja tuotteet onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Ensimmäinen tarvike on laadukas vaalennusjauhe tai -voide, joka on suunniteltu erityisesti kotikäyttöön. Lisäksi tarvitaan hapetetta, joka aktivoi vaalennusaineen. Näiden lisäksi tarvitset sekoituskulhon, värisiveltimen, suojakäsineet ja mahdollisesti suihkumyssyn tai muovikelmun tehostamaan vaalennusprosessia.

On myös tärkeää varata hiusten jälkihoitoon tarvittavat tuotteet, kuten kosteuttava shampoo, syvähoitoaine ja proteiinimaski. Nämä auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja vahvistamaan niitä käsittelyn jälkeen. Muista myös varata tarpeeksi aikaa ja rauhallinen ympäristö värinpoiston tekemiseen, sillä kiireessä tehty prosessi voi johtaa epätasaiseen lopputulokseen

Turvallisuusvinkit värinpoiston tekemiseen kotona

Värinpoiston tekeminen kotona voi olla turvallista, kunhan noudatat muutamia perusohjeita. Ensinnäkin, varmista, että teet allergiatestin ennen värinpoistoaineen käyttöä. Tämä auttaa varmistamaan, ettei sinulla ole allergisia reaktioita käytettäviin kemikaaleihin. Käytä aina suojakäsineitä ja varmista, että työskentelet hyvin ilmastoidussa tilassa kemikaalien höyryjen minimoimiseksi.

Seuraa tarkasti tuotteen ohjeita ja älä koskaan ylitä suositeltua vaikutusaikaa, sillä tämä voi vahingoittaa hiuksia pysyvästi.

On myös hyvä välttää värinpoiston tekemistä, jos hiuksesi ovat jo ennestään vahingoittuneet tai erittäin kuivat. Pidä käden ulottuvilla hiustenhoitotuotteet, jotka auttavat rauhoittamaan päänahkaa ja suojaamaan hiuksia heti käsittelyn jälkeen.

Vaihe vaiheelta opas värinpoiston tekemiseen

  • Aloita värinpoisto valmistamalla kaikki tarvittavat välineet ja tuotteet. Pese hiukset kevyesti, mutta älä käytä hoitoainetta, jotta vaalennusaine tarttuu paremmin.
  • Sekoita vaalennusaine ja hapete valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  • Aloita levitys paksuimmista hiusosioista, sillä ne vaativat eniten vaikutusaikaa. Levitä aine tasaisesti koko hiusten pituudelle ja vältä koskemasta päänahkaan.
  • Kun kaikki hiukset on käsitelty, peitä ne suihkumyssyllä tai muovikelmulla ja anna vaikuttaa ohjeiden mukaisesti.
  • Tarkista hiusten väri säännöllisesti varmistaaksesi, ettei vaikutusaika ylity. Kun haluttu vaaleusaste on saavutettu, huuhtele hiukset huolellisesti haalealla vedellä. Käytä kosteuttavaa shampoota ja levitä syvähoitoainetta tai proteiinimaskia, jotta hiukset palautuvat käsittelyn jälkeen

Yleisimmät virheet värinpoistossa ja miten välttää ne

  • Yksi yleisimmistä virheistä värinpoistossa on liian lyhyt tai liian pitkä vaikutusaika, joka voi johtaa epätasaiseen väriin tai hiusten vaurioitumiseen. Vältä tätä seuraamalla tarkasti tuotteen ohjeita ja tarkistamalla hiusten kunto säännöllisesti vaikutusajan aikana.
  • Toinen yleinen virhe on vaalennusaineen epätasainen levittäminen, mikä johtaa laikukkaaseen lopputulokseen. Käytä aina laadukasta värisivellintä ja levitä aine huolellisesti pienissä osioissa.

 

Monet tekevät myös virheen käyttämällä liian voimakasta hapetetta, mikä voi aiheuttaa hiusten katkeilua ja haurastumista. Valitse aina hiustyypillesi sopiva hapete ja vältä liian voimakkaita tuotteita. On tärkeää varmistaa, että hiukset ovat hyvässä kunnossa ennen värinpoistoa. Vahingoittuneet tai kuivat hiukset kestävät huonommin kemiallisia käsittelyjä, joten tee tarvittaessa hoitokuuri ennen värinpoiston aloittamista.

Miten hoitaa hiuksia värinpoiston jälkeen

 

Värinpoiston jälkeen hiukset tarvitsevat erityistä huolenpitoa ja ravintoa palautuakseen. Käytä kosteuttavia ja vahvistavia hiustenhoitotuotteita, kuten syvähoitoaineita ja proteiinimaskeja, jotka auttavat korjaamaan vaurioitunutta hiusrakennetta. Vältä liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusraudan tai kihartimen käyttöä, sillä ne voivat pahentaa hiusten kuivumista ja haurautta.

On myös hyvä idea leikata latvoja säännöllisesti, jotta hiukset pysyvät terveinä ja elinvoimaisina. Suojaa hiukset auringolta ja muilta ympäristötekijöiltä käyttämällä UV-suojan sisältäviä hiustuotteita. Muista, että hiusten terveys alkaa sisältäpäin, joten monipuolinen ruokavalio ja riittävä nesteytys auttavat pitämään hiukset vahvoina ja kiiltävinä.

Luonnolliset vaihtoehdot värinpoistolle

Jos et halua turvautua kemiallisiin värinpoistoaineisiin, on olemassa myös luonnollisia vaihtoehtoja. Sitruunamehu, hunaja ja kamomillatee ovat tunnettuja luonnollisina vaalennusaineina, jotka voivat vaalentaa hiuksia hellävaraisesti. Näitä aineita voi käyttää esimerkiksi sekoittamalla sitruunamehua ja hunajaa hoitoaineeseen ja levittämällä seoksen hiuksiin auringonvalossa.

Toki luonnolliset menetelmät eivät ole yhtä tehokkaita kuin kemialliset värinpoistot, mutta ne ovat huomattavasti hellävaraisempia hiuksille ja päänahalle. Käyttämällä luonnollisia aineita voit välttää kemiallisten aineiden aiheuttamat vauriot ja samalla hoitaa hiuksiasi luonnollisilla ravinteilla. Luonnolliset menetelmät vaativat kuitenkin enemmän kärsivällisyyttä ja useampia käsittelykertoja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Miten saada paras lopputulos kotivärinpoistolla

Paras lopputulos kotivärinpoistolla saavutetaan huolellisella valmistautumisella ja tarkalla työskentelyllä. Varmista, että hiukset ovat hyvässä kunnossa ennen värinpoiston aloittamista, ja käytä korkealaatuisia tuotteita. Seuraa aina tarkasti ohjeita ja pidä vaikutusaika suositusten mukaisena. Levitä vaalennusaine tasaisesti ja huolehdi siitä, että kaikki hiusosat käsitellään huolellisesti.

Jälkihoito on yhtä tärkeä osa prosessia: käytä kosteuttavia ja vahvistavia tuotteita sekä vältä ylimääräistä rasitusta hiuksille. Ota opiksi muiden kokemuksista ja kysy neuvoa tarvittaessa ammattilaisilta.

Muista myös, että kärsivällisyys on avainasemassa: joskus täydellinen lopputulos vaatii useamman käsittelykerran. Näillä vinkeillä voit varmistaa, että kotivärinpoisto onnistuu ja hiuksesi näyttävät upeilta ja hyvinvoivilta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: