HiusClub

Miksi hiukset katkeilee? Vinkkejä hiusten katkeilun estämiseen

Päivitetty viimeksi 26.1.2024

Miksi hiukset katkeilevat?

Hiusten katkeilu on ongelma, joka vaivaa monia, mutta sen syitä ja ratkaisuja ei aina ymmärretä täysin. Tämä ongelma ei ole vain esteettinen haitta, vaan se voi myös heikentää itsetuntoa ja aiheuttaa turhautumista. Hiusten katkeilu voi johtua monista eri syistä, kuten geneettisistä tekijöistä, ulkoisista rasituksista tai vääränlaisesta hoidosta

Hiusten katkeilu voi johtua monista syistä, kuten geneettisistä tekijöistä, ulkoisista rasituksista tai vääränlaisesta hoidosta. Geneettiset tekijät, kuten perinnölliset sairaudet tai hiustyyppi, voivat vaikuttaa hiusten rakenteeseen ja altistaa ne katkeilulle. Ulkoiset rasitukset, kuten liiallinen kemiallinen käsittely, lämpömuotoilu tai jopa ympäristötekijät kuten UV-säteily ja saasteet, voivat heikentää hiusten kuntoa ja tehdä niistä hauraita.

Vääränlainen hoito, kuten liian voimakas harjaus tai sopimattomien tuotteiden käyttö, voi myös aiheuttaa hiusten katkeilua. On tärkeää ymmärtää nämä syyt, jotta voimme ryhtyä toimenpiteisiin hiusten kunnon parantamiseksi. Tiedostamalla nämä riskitekijät voimme tehdä tietoisia valintoja hiustenhoitorutiineissamme ja suojata hiuksiamme paremmin vaurioilta.

Ravinnon vaikutus hiusten kuntoon

Ravinto on hiusten terveyden perusta. Se, mitä syömme, heijastuu suoraan hiustemme kuntoon ja ulkonäköön. Vitamiinien, mineraalien ja proteiinien saanti vaikuttaa suoraan hiusten kasvuun, kiiltoon ja vahvuuteen. Esimerkiksi biotiini, sinkki ja rauta ovat tunnettuja hiusten terveyttä edistäviä ravintoaineita.

Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä, voi tehdä ihmeitä hiuksille. Toisaalta, puutteellinen ravinto tai tietyt ruokavaliot voivat johtaa hiustenlähtöön tai muihin hiusten terveysongelmiin. On siis tärkeää olla tietoinen siitä, miten valintamme lautasella vaikuttavat hiustemme hyvinvointiin. Investoimalla terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon voimme nauttia paitsi paremmasta yleisterveydestä, myös kauniimmista ja terveemmistä hiuksista. 

Mutta joskus kiireinen elämäntapa tekee terveellisen syömisen haastavaksi. Tässä tulevat apuun hiusvitamiinit, jotka täydentävät ruokavaliotasi ja antavat hiuksillesi kaiken tarvitsemansa ravinnon. 

Täältä löydät kattavan tietopaketin hiusvitamiineista.

Parhaat hiusvitamiinit

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

Priorin Extra

 • Priorin Extra on ainutlaatuinen yhdistelmä vitamiineja, yrttiuutteita ja aminohappoja. Se sisältää biotiinia, joka on tunnettu sen kyvystä ylläpitää terveitä hiuksia.
 • Priorin Extrassa on hirssi- ja vehnäuutetta, jotka sisältävät monia vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.
 • Biotiini on B-vitamiini, joka on olennainen ravintoaine hiusten terveydelle. Se osallistuu aineenvaihduntaan ja solujen kasvuun, mukaan lukien hiusten kasvu.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Puhdas+ Beauty Kollageeni & Biotiini

 • Erityisesti suunniteltu tukemaan ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.
 • Sisältää kalakollageenia.
 • Tuotteen valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, väriaineita tai pintakäsittelyaineita
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Life Hiusteho

 • Sisältää hivenainepitoisia kasviuutteita, kuten merilevää, peltokortetta ja nokkosta, jotka ovat tunnettuja kyvystään vahvistaa ja ravita hiuksia.
 • Hivenainepitoisia kasviuutteita, kuten merilevää, peltokortetta ja nokkosta, jotka ovat tunnettuja kyvystään vahvistaa ja ravita hiuksia.
 • Tämän tuotteen avulla voit varmistaa, että sekä hiuksesi että ihosi saavat kaiken tarvitsemansa ravinnon.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Hair Formula Gummies For Men

 • Suunniteltu täyttämään ravitsemukselliset aukot ja edistämään hiusten terveyttä.
 • Jokainen ainesosa on huolellisesti valittu puhtauden ja optimaalisen imeytymisen varmistamiseksi
 • Sisältää biotiinia, bambusta saatavaa piidioksidia sekä sinkkiä ja seleeniä.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Hair Formula Gummies for Women

 • Täynnä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka edistävät normaalin hiusten ylläpitoa.
 • Ei sisällä keinotekoisista makuaineita tai värejä.
 • Pehmeä ja pureskeltava viinikumi.

Kemiallisten käsittelyjen seuraukset

Vaikka kemialliset käsittelyt, kuten värjäys ja permanentti, voivat antaa hiuksille toivotun ulkonäön, ne voivat myös vahingoittaa hiuksia pitkällä aikavälillä. Kemialliset aineet voivat heikentää hiusten rakennetta, tehdä niistä hauraita ja altistaa ne katkeilulle. Lisäksi, toistuva kemiallinen käsittely voi kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa, mikä voi johtaa kutinaan ja hilseilyyn.

On tärkeää tietää, kuinka suojata hiuksia näiltä haitoilta. Säännöllinen syväkosteuttaminen, proteiinipohjaisten hoitoaineiden käyttö ja välttäminen liian usein toistuvista kemiallisista käsittelyistä ovat avainasemassa hiusten terveyden ylläpitämisessä.

Hiustenhoitotuotteiden merkitys katkeiluun

Ei kaikki hiustenhoitotuotteet ole luotu samanlaisiksi. Jotkut tuotteet voivat itse asiassa pahentaa hiusten katkeilua, kun taas toiset voivat auttaa vahvistamaan ja suojaamaan hiuksia. Esimerkiksi tuotteet, jotka sisältävät liikaa alkoholia, voivat kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä hauraita. On tärkeää valita tuotteet, jotka sopivat juuri sinun hiustyypillesi ja tarpeillesi.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon hiusten erityistarpeet, kuten kosteutus, proteiini tai UV-suoja. Tuotteiden valinnassa kannattaa myös kiinnittää huomiota niiden ainesosaluetteloon ja välttää tuotteita, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja. Oikeanlaisilla hiustenhoitotuotteilla voi merkittävästi vähentää hiusten katkeilua ja parantaa niiden yleistä kuntoa ja ulkonäköä.

Oikea harjaus ja hiusten käsittely

Harjaustekniikka ja hiusten käsittely voivat vaikuttaa suuresti hiusten kuntoon. Hellävarainen harjaus ja oikeat käsittelymenetelmät voivat estää hiusten katkeilua ja vahingoittumista. On tärkeää valita oikeanlainen harja hiustyypillesi; esimerkiksi paksuille hiuksille sopii tiheämpi harja, kun taas ohuille ja hauraille hiuksille kannattaa valita harvempiharjaksinen harja.

Harjatessa on hyvä aloittaa hiusten latvoista ja edetä kohti tyveä, jotta vältetään hiusten repiminen ja katkeilu. Lisäksi hiusten käsittelyssä, kuten föönaamisessa ja muotoilussa, on suositeltavaa käyttää lämpösuojatuotteita. Myös hiusten pesuväli ja oikeanlaiset pesutuotteet ovat avainasemassa hiusten hyvinvoinnissa. Muista, että hiukset ovat herkkiä ja ne ansaitsevat hellävaraista ja huolellista käsittelyä.

Katso täältä vertailumme parhaista hiusharjoista.

Parhaat hiusharjat

10/10
Arvosana: 10/10

Mason Pearson – Brush Bn1 – Large Bristle

 • Harjaksissa on yhdistetty aitoja villisian harjaksia ja nylonia, ja niitä on kahta eri pituutta ja paksuutta.
 • Ei ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös stimuloi hiuspohjaa ja hiustuppien verenkiertoa.
 • Pakkaukseen sisältyy myös puhdistusharja.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

Bamboo Styling Brush

 • Bambusta valmistettu.
 • Pyöristetyt piikit ja ergonominen kahva tekevät hiusten laittamisesta vaivatonta.
 • Bambupiikit vähentävät hiusten sähköistymistä.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

DENMAN D82M The Finisher Medium Black

 • Erityisesti kiharien hiusten harjaamiseen.
 • 100% luonnonharjakset.
 • Sopii kaikille hiustyypeille.
8.9/10
Arvosana: 8.9/10

GHD – Natural Bristle Radial 28mm, Size 1

 • Luonnonharjakset luovat sileän föönaustuloksen.
 • Antaa hiuksille luonnollista kiiltoa ja pehmeyttä.
 • Keraaminen varsi tekee muotoilusta nopeaa ja tehokasta.
9.1/10
Arvosana: 9.1/10

Ibero – Hiusharja luonnonharjaksilla

 • Harjan aitoharjakset ovat erityisen hellävaraisia hiuksille, silottaen ja kiillottaen niitä ilman katkeamista.
 • Harjakset levittävät tehokkaasti hiuspohjan omia öljyjä hiusten pituuksiin, mikä vahvistaa ja ravitsee hiuksia.
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Paddle Hair Brush – Leveä hiusharja

 • Laadukas, bambuvarsinen hiusharja muovisilla piikeillä.
 • Leveä muotoilu ja muoviset piikit takaavat, että jopa suorimmat hiukset saavat lisää kiiltoa ja sileyttä
 • Sopii erityisesti pitkille ja keskipitkille hiuksille.

Ulkoisten tekijöiden vaikutus

Ilmasto, kuten kylmä tai kuuma sää, voi vaikuttaa hiusten kuntoon. Suojautuminen auringolta ja kylmältä voi auttaa säilyttämään hiusten terveyden. Erityisesti talvella kylmä ilma ja sisätilojen kuiva lämmitys voivat tehdä hiuksista hauraita ja alttiita katkeilulle. Kesällä taas auringon UV-säteily ja suolainen merivesi voivat kuivattaa hiuksia ja heikentää niiden rakennetta.

On tärkeää käyttää hattua tai huivia suojautuakseen auringolta ja kylmältä tuulelta. Lisäksi hiustenhoitotuotteissa, kuten hoitoaineissa ja hiusnaamioissa, kannattaa suosia sellaisia, jotka sisältävät UV-suojan tai kosteuttavia ainesosia. Myös ilmansaasteet voivat kerrostua hiuksiin, joten säännöllinen hiusten pesu ja syväpuhdistavien tuotteiden käyttö aika ajoin on suositeltavaa. Muista, että ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa hiusten kuntoon yllättävän paljon, joten niiden huomioiminen päivittäisessä hiustenhoitorutiinissa on ensiarvoisen tärkeää.

Asiantuntijoiden suositukset hiusten katkeilun ehkäisyyn

Hiustenhoitoalan ammattilaiset ovat jakaneet parhaat vinkkinsä hiusten katkeilun estämiseksi. Näiden neuvojen avulla voit saavuttaa terveemmät ja kauniimmat hiukset. Monet kampaajat korostavat, että hiusten katkeilun ehkäisy alkaa oikeanlaisesta pesurutiinista. Liian kova hankaaminen tai kuumalla vedellä peseminen voi heikentää hiusten rakennetta. Lisäksi on suositeltavaa käyttää mietoja, sulfaatittomia shampoita ja hoitoaineita, jotka eivät kuivata hiuksia.

Asiantuntijat neuvovat myös välttämään hiusten liiallista lämpökäsittelyä, kuten suoristusrautojen tai kihartimien jatkuvaa käyttöä. Sen sijaan luonnollisten kuivausmenetelmien, kuten ilmakuivauksen, suosiminen voi auttaa vähentämään hiusten rasitusta. Myös hiusten säännöllinen leikkaaminen ja kuolleiden latvojen poistaminen estää katkeilua ja edistää hiusten terveyttä. On tärkeää muistaa, että jokaisen hiukset ovat yksilölliset, ja siksi on hyvä kokeilla erilaisia tuotteita ja menetelmiä löytääkseen itselleen sopivimman hoitorutiinin.

Usein kysytyt kysymykset

Hiusten katkeilu voi johtua useista eri syistä, ja usein siihen vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Tässä on joitakin yleisimpiä syitä hiusten katkeiluun:

 1. Fysikaalinen rasitus: Liiallinen harjaaminen, tiukat hiustyylit kuten poninhännät tai letit, sekä hiusten vääntäminen tai nyppiminen voivat aiheuttaa hiusten katkeilua.

 2. Kemialliset käsittelyt: Toistuva hiusten värjäys, vaalennus, permanentit ja muut kemialliset käsittelyt voivat heikentää hiusten rakennetta ja johtaa niiden katkeiluun.

 3. Lämpökäsittely: Usein käytetyt lämpötyökalut, kuten suoristusraudat, kihartimet ja hiustenkuivaajat, voivat kuivattaa ja vahingoittaa hiuksia, jos niitä käytetään liian korkeissa lämpötiloissa tai ilman lämpösuojatuotteita.

 4. Ravinto: Hiusten terveys heijastaa yleistä terveydentilaa ja ravitsemusta. Vitamiinien, mineraalien ja proteiinien puute voi johtaa hiusten heikentymiseen ja katkeiluun.

 5. Hormonaaliset muutokset: Raskaus, vaihdevuodet, kilpirauhasen toimintahäiriöt ja muut hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa hiusten kuntoon.

 6. Ulkoinen ympäristö: Altistuminen auringolle, kylmälle, tuulelle ja saastuneelle ilmalle voi kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä hauraita.

 7. Väärät hiustenhoitotuotteet: Liian voimakkaat shampoot, hoitoaineet tai muotoilutuotteet voivat vahingoittaa hiuksia, erityisesti jos ne eivät sovi hiustyypille.

 8. Sairaudet ja lääkitykset: Jotkut sairaudet, kuten anemia tai autoimmuunisairaudet, sekä tietyt lääkitykset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä ja katkeilua.

 9. Stressi: Pitkäaikainen stressi voi vaikuttaa hiusten kasvusykliin ja johtaa hiustenlähtöön ja katkeiluun.

 10. Genetiikka: Joillakin ihmisillä on geneettinen taipumus hauraisiin hiuksiin.

Hiusten katkeilun välttämiseksi on tärkeää tunnistaa ja käsitellä sen syyt sekä noudattaa terveellistä hiustenhoitorutiinia.

Hiusten katkeilun estäminen ja vähentäminen vaatii usein monipuolista lähestymistapaa, joka kohdistuu sekä hiusten ulkoiseen hoitoon että sisäiseen terveyteen. Tässä on joitakin vinkkejä hiusten katkeilun lopettamiseksi:

 1. Hellävarainen hiusten käsittely: Vältä hiusten repimistä harjauksen aikana. Käytä laajapiikkistä kampaa ja aloita hiusten selvittäminen latvoista edeten kohti tyveä.

 2. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Jos käytät usein suoristusrautaa, kiharrinta tai hiustenkuivaajaa, vähennä niiden käyttöä ja käytä aina lämpösuojatuotetta.

 3. Kemiallisten käsittelyjen rajoittaminen: Vältä usein toistuvia kemiallisia käsittelyjä, kuten värjäystä, vaalennusta ja permanentteja.

 4. Kosteuta hiuksia: Käytä syväkosteuttavia hoitoaineita ja hiusnaamioita säännöllisesti, erityisesti jos sinulla on kuivat hiukset.

 5. Terveellinen ruokavalio: Syö tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, erityisesti biotiinia, sinkkiä ja rautaa.

 6. Vältä tiukkoja hiustyylejä: Tiukat poninhännät, letit tai nutturat voivat vetää hiuksia ja aiheuttaa niiden katkeilua.

 7. Käytä oikeita hiustenhoitotuotteita: Valitse shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet, jotka on suunniteltu erityisesti sinun hiustyypillesi ja ongelmasi ratkaisemiseksi.

 8. Suojaa hiuksia ulkoisilta tekijöiltä: Käytä hattua suojataksesi hiuksia auringolta, tuulelta ja kylmältä.

 9. Vältä hiusten venyttämistä märkänä: Märät hiukset ovat herkempiä katkeamaan. Ole varovainen, kun puristat vettä pois hiuksista tai kun käytät pyyhettä.

 10. Vähennä stressiä: Stressi voi vaikuttaa hiusten terveyteen. Kokeile rentoutumistekniikoita, kuten meditaatiota, joogaa tai syvää hengitystä.

 11. Käy säännöllisesti kampaajalla: Säännölliset hiustenleikkaukset auttavat poistamaan katkeilevat ja haaroittuneet latvat.

 12. Vältä hiusten tiukkaa kiertämistä tai vääntämistä: Tämä voi aiheuttaa hiusten katkeilua, erityisesti kun ne ovat märkiä.

Katkenneiden hiusten pelastaminen vaatii johdonmukaista ja huolellista hoitoa. Vaikka katkenneita hiuksia ei voi ”korjata” kokonaan, voit kuitenkin tehdä useita asioita vähentääksesi lisävahinkoja ja parantaaksesi hiustesi ulkonäköä ja kuntoa. Tässä on joitakin vinkkejä:

 1. Leikkaa säännöllisesti: Käy kampaajalla säännöllisesti leikkaamassa haaroittuneet ja katkenneet latvat. Tämä estää hiusten katkeilun etenemisen ylöspäin hiuksessa.

 2. Kosteuta: Käytä syväkosteuttavia hoitoaineita ja hiusnaamioita vähintään kerran viikossa. Nämä tuotteet auttavat palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja tekevät niistä joustavampia.

 3. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Jos mahdollista, vähennä hiustenkuivaajan, suoristusraudan ja kihartimen käyttöä. Kun käytät näitä laitteita, muista aina käyttää lämpösuojatuotetta.

 4. Hellävarainen harjaus: Käytä laajapiikkistä kampaa tai harjaa, joka on suunniteltu välttämään hiusten repimistä ja katkeilua.

 5. Vältä kemiallisia käsittelyjä: Kemialliset käsittelyt, kuten värjäys, vaalennus ja permanentti, voivat heikentää hiusten rakennetta. Jos haluat jatkaa näitä käsittelyjä, konsultoi ammattilaista ja varmista, että hiuksesi saavat riittävästi hoitoa käsittelyjen välillä.

 6. Terveellinen ruokavalio: Syö tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Erityisesti biotiini, sinkki, rauta ja omega-3-rasvahapot voivat auttaa vahvistamaan hiuksia.

 7. Vältä tiukkoja hiustyylejä: Tiukat poninhännät, letit tai nutturat voivat aiheuttaa hiusten katkeilua. Anna hiustesi levätä ja käytä löysempiä tyylejä.

 8. Käytä hiustenhoitotuotteita, jotka on suunniteltu vahingoittuneille hiuksille: Markkinoilla on monia tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu korjaamaan ja suojaamaan vahingoittuneita hiuksia.

 9. Suojaa hiuksia ulkoisilta tekijöiltä: Käytä hattua suojellaksesi hiuksiasi auringolta, tuulelta ja kylmältä. Kloorattu ja suolainen vesi voivat myös vahingoittaa hiuksia, joten huuhtele hiukset heti uinnin jälkeen.

 10. Käytä proteiinipitoisia hoitoaineita: Nämä tuotteet voivat auttaa vahvistamaan hiusten rakennetta ja estämään katkeilua.

Hiusten huonon kunnon tunnistaminen voi perustua useisiin merkkeihin ja oireisiin. Tässä on joitakin yleisimpiä merkkejä siitä, että hiukset saattavat olla huonossa kunnossa:

 1. Haaroittuneet latvat: Yksi yleisimmistä merkeistä vahingoittuneista hiuksista on haaroittuneet ja katkeilevat latvat.

 2. Lisääntynyt katkeilu: Jos huomaat, että hiuksesi katkeilevat helposti tai että harjaasi jää enemmän hiuksia kuin normaalisti, se voi olla merkki hiusten heikentymisestä.

 3. Kuivuus: Kuivat hiukset voivat tuntua karheilta ja menettää kiiltonsa. Ne voivat myös olla alttiimpia sähköistymiselle.

 4. Väri haalistuu nopeasti: Jos hiuksesi on värjätty ja väri haalistuu nopeasti tai muuttuu epätasaiseksi, se voi olla merkki hiusten huonosta kunnosta.

 5. Raskas ja eloton ulkonäkö: Terveet hiukset ovat yleensä kimmoisat ja elinvoimaiset. Jos hiuksesi tuntuvat raskailta, elottomilta ja menettävät volyyminsa, se voi olla merkki niiden huonosta kunnosta.

 6. Hauraus: Hauraat hiukset murtuvat ja katkeilevat helposti, erityisesti kun niitä käsitellään, kuten harjattaessa tai muotoiltaessa.

 7. Kutiseva ja ärtyvä päänahka: Vaikka tämä voi johtua monista syistä, kuten hilseestä tai ihosairauksista, se voi myös olla merkki siitä, että hiukset ja päänahka ovat kuivuneet ja tarvitsevat kosteutusta.

 8. Hiusten ohentuminen: Jos huomaat, että hiuksesi ohenevat tai että hiustenlähtö on lisääntynyt, se voi olla merkki hiusten ja päänahan huonosta kunnosta.

 9. Vaikeus muotoilla: Jos hiuksesi ovat vaikeita muotoilla tai ne eivät pysy halutussa muodossa, se voi olla merkki niiden heikentymisestä.

 10. Tunne: Yksinkertaisesti koskettamalla hiuksiasi voit usein tuntea, ovatko ne kuivat, karheat tai vahingoittuneet.

Jos huomaat yhden tai useamman näistä merkeistä, on suositeltavaa arvioida hiustenhoitorutiiniasi ja harkita tuotteiden vaihtamista tai lisähoitojen, kuten syväkosteuttavien hiusnaamioiden, käyttöä

Hiusten katkeilun vähentämiseen on useita tehokkaita keinoja. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Hellävarainen hiustenhoito: Vältä hiusten kovakouraista käsittelyä. Käytä pehmeitä harjoja ja kampaa hiukset varovasti, erityisesti kun ne ovat märät.

 2. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Lämpökäsittelyt, kuten hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja kihartimien käyttö, voivat vahingoittaa hiuksia. Käytä näitä laitteita maltillisesti ja aina lämpösuojatuotteen kanssa.

 3. Kosteuttavat ja ravitsevat hoitoaineet: Käytä säännöllisesti hiuksia kosteuttavia ja ravitsevia hoitoaineita. Etsi tuotteita, jotka sisältävät proteiineja ja muita hiuksia vahvistavia ainesosia.

 4. Terveellinen ruokavalio: Hiusten terveys heijastaa yleistä terveydentilaa. Varmista, että saat tarpeeksi proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, erityisesti biotiinia, A- ja E-vitamiineja sekä omega-3-rasvahappoja.

 5. Vältä kemiallisia käsittelyjä: Värjäykset, vaalennukset ja kemialliset suoristukset voivat vahingoittaa hiuksia. Jos käytät näitä menetelmiä, varmista, että hiuksiasi hoidetaan ammattilaisen toimesta ja käytä jälkihoitotuotteita.

 6. Säännölliset leikkaukset: Säännölliset hiustenleikkaukset auttavat poistamaan katkeilevat ja haaroittuneet latvat, mikä edistää hiusten terveyttä ja vähentää katkeilua.

 7. Vältä tiukkoja hiustyylejä: Tiukat poninhännät, letit ja muut kampaukset voivat aiheuttaa hiusten katkeilua. Käytä löysempiä tyylejä vähentääksesi stressiä hiuksillesi.

 8. Riittävä uni ja stressinhallinta: Stressi ja unenpuute voivat vaikuttaa hiusten kuntoon. Varmista riittävä lepo ja käytä stressinhallintatekniikoita

Katkeilevien hiusten hoitaminen vaatii usein monipuolista lähestymistapaa, joka sisältää sekä ulkoista hoitoa että elämäntapamuutoksia. Tässä on joitakin vinkkejä, miten voit hoitaa ja ehkäistä hiusten katkeilua:

 1. Hellävarainen hiusten pesu ja käsittely: Vältä hiusten voimakasta hankaamista pesun aikana. Käytä mietoja, hiuksia kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita. Kampaa hiukset varovasti, erityisesti ollessaan märät, sillä märät hiukset ovat herkemmät vaurioille.

 2. Kosteuttavat ja ravitsevat hoitoaineet: Käytä säännöllisesti syväkosteuttavia naamioita ja hoitoaineita. Etsi tuotteita, jotka sisältävät hiuksia vahvistavia ainesosia, kuten keratiinia, proteiineja, biotiinia ja luonnollisia öljyjä.

 3. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Jos käytät hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kiharrinta, käytä aina lämpösuojasuihketta. Pyri myös vähentämään lämpökäsittelyjen tiheyttä.

 4. Terveellinen ruokavalio ja riittävä vedenjuonti: Varmista, että saat tarpeeksi proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat tärkeitä hiusten terveydelle. Erityisen hyödyllisiä ovat omega-3-rasvahapot, rauta, sinkki, A-, C-, D- ja E-vitamiinit sekä biotiini.

 5. Vältä kemiallisia käsittelyjä: Kemialliset toimenpiteet, kuten hiusten värjäys ja permanentti, voivat heikentää hiuksia. Jos valitset kemiallisia käsittelyjä, varmista, että ne tehdään ammattilaisen toimesta ja että hiuksiasi hoidetaan asianmukaisesti jälkikäsittelyssä.

 6. Säännölliset hiustenleikkaukset: Säännöllinen latvojen leikkaaminen auttaa poistamaan haaroittuneet ja vaurioituneet latvat, mikä edistää hiusten terveyttä ja ehkäisee katkeilua.

 7. Vältä tiukkoja hiustyylejä: Tiukat poninhännät, letit ja muut kampaukset voivat aiheuttaa hiusten katkeilua ja stressiä hiustupille. Käytä löysempiä tyylejä vähentääksesi hiusten rasitusta.

Hiusten katkeilun estäminen edellyttää usein monipuolista lähestymistapaa, joka kattaa sekä hiustenhoitorutiinit että yleisen terveyden ja elämäntavat. Tässä on joitakin keskeisiä toimenpiteitä, jotka voivat auttaa estämään hiusten katkeilua:

 1. Hellävarainen hiustenhoito: Vältä hiusten kovakouraista käsittelyä. Käytä pehmeitä harjoja ja kampaa hiukset varovasti, erityisesti kun ne ovat märät.

 2. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Lämpökäsittelyt, kuten hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja kihartimien käyttö, voivat vahingoittaa hiuksia. Käytä näitä laitteita maltillisesti ja aina lämpösuojatuotteen kanssa.

 3. Kosteuttavat ja ravitsevat hoitoaineet: Käytä säännöllisesti hiuksia kosteuttavia ja ravitsevia hoitoaineita. Etsi tuotteita, jotka sisältävät proteiineja ja muita hiuksia vahvistavia ainesosia.

 4. Terveellinen ruokavalio: Hiusten terveys heijastaa yleistä terveydentilaa. Varmista, että saat tarpeeksi proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, erityisesti biotiinia, A- ja E-vitamiineja sekä omega-3-rasvahappoja.

 5. Vältä kemiallisia käsittelyjä: Värjäykset, vaalennukset ja kemialliset suoristukset voivat vahingoittaa hiuksia. Jos käytät näitä menetelmiä, varmista, että hiuksiasi hoidetaan ammattilaisen toimesta ja käytä jälkihoitotuotteita.

 6. Säännölliset leikkaukset: Säännölliset hiustenleikkaukset auttavat poistamaan katkeilevat ja haaroittuneet latvat, mikä edistää hiusten terveyttä ja vähentää katkeilua.

 7. Vältä tiukkoja hiustyylejä: Tiukat poninhännät, letit ja muut kampaukset voivat aiheuttaa hiusten katkeilua. Käytä löysempiä tyylejä vähentääksesi stressiä hiuksillesi.

 8. Riittävä uni ja stressinhallinta: Stressi ja unenpuute voivat vaikuttaa hiusten kuntoon. Varmista riittävä lepo ja käytä stressinhallintatekniikoita.

Katkenneen hiuksen tunnistaminen voi olla melko helppoa, kun tietää, mitä etsiä. Tässä muutamia merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että hiukset ovat katkenneet:

 1. Pituuserot: Jos huomaat, että hiuksesi ovat epätasaisen pituisia ilman tietoista leikkausta, se voi olla merkki katkeilusta. Katkenneet hiukset ovat usein lyhyempiä kuin muut hiukset ympärillään.

 2. Haaroittuneet latvat: Haaroittuneet tai kaksihaaraiset latvat ovat yleinen merkki hiusten vaurioitumisesta ja katkeilusta. Ne syntyvät, kun hiuksen päät hajoavat kahtia tai useampaan osaan.

 3. Pienet hiustupsut: Jos löydät pieniä hiustupsuja tyynyltäsi, vaatteiltasi tai harjastasi, se voi olla merkki siitä, että hiuksesi katkeilevat.

 4. Röyhelöinen ulkonäkö: Katkenneet hiukset voivat aiheuttaa hiusten yleisen ulkonäön muuttumisen röyhelöiseksi tai karheaksi, erityisesti hiusten latvoissa.

 5. Hiusten paksuuden muutokset: Jos huomaat, että hiuksesi tuntuvat ohuemmilta tai että niiden paksuus on vähentynyt tietyillä alueilla, se voi johtua katkeilusta.

 6. Tuntuma: Katkenneet hiukset voivat tuntua karheilta tai kuivilta kosketettaessa. Ne eivät ole yhtä sileitä kuin terveet hiukset.

On tärkeää muistaa, että hiusten luonnollinen kasvusykli tarkoittaa, että hiustenlähtö on normaalia ja jokainen menettää päivittäin 50-100 hiusta. Katkeilu on kuitenkin eri asia ja se viittaa usein hiusten vaurioitumiseen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: