HiusClub

Hiuspohjan hoito – Vinkit terveeseen päänahkaan

Päivitetty viimeksi 9.5.2024

Hiuspohjan hoito

Yleiset oireet ja niiden merkitys Hiuspohjan ongelmat ilmenevät monin eri tavoin, kuten kutinana, punoituksena, hilseenä tai jopa hiusten ohenemisena. Näiden oireiden tunnistaminen ajoissa on avainasemassa, sillä ne voivat olla merkkejä syvemmistä terveysongelmista tai vääränlaisesta hoidosta. Ymmärtämällä näiden oireiden merkityksen voimme ryhtyä toimenpiteisiin hiuspohjan terveyden palauttamiseksi. Oikeanlaisella hoidolla ja elämäntapamuutoksilla voidaan usein kääntää negatiivinen kehitys ja palauttaa hiuspohjan terveys.

Hiuspohjan ongelmat voivat vaikuttaa henkilön itsetuntoon ja yleiseen mielialaan, mikä korostaa niiden huomioon ottamisen tärkeyttä. Esimerkiksi, pitkittynyt kutina ja hilseily voivat olla merkkejä ihosairauksista, kuten psoriasiksesta tai seborrooisesta dermatiitista, jotka vaativat erityistä hoitoa. Hiuspohjan ja päänahan hilseilyyn saattaa auttaa hilseshampoot.

Hiusten oheneminen voi johtua hormonaalisista muutoksista, ravintoaineiden puutteesta tai jopa geneettisistä tekijöistä. Tunnistamalla oireet varhaisessa vaiheessa ja konsultoimalla asiantuntijaa, voidaan löytää juurisyy ongelmiin ja räätälöidä henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Hiuspohjan terveyden ylläpitäminen on jatkuva prosessi, joka vaatii tietoisuutta ja omistautumista, mutta sen tulokset näkyvät selvästi terveemmissä ja elinvoimaisemmissa hiuksissa.

Hiuspohjan Syväpuhdistus

Luonnolliset menetelmät ja syväpuhdistus tuotteet ovat olennainen osa hiuspohjan hoitoa, sillä ne auttavat poistamaan tuotejäämät, lian ja ylimääräisen talin, jotka voivat tukkia hiusjuuret ja aiheuttaa ongelmia. Luonnolliset syväpuhdistustuotteet, kuten savi- ja merisuolapohjaiset kuorinnat, ovat hellävaraisia ja tehokkaita. Hiuspohjan puhdistamisen lisäksi ne tasapainottavat sen pH-arvoa ja edistävät terveen hiuspohjan ylläpitoa. Säännöllinen syväpuhdistus voi auttaa estämään monia hiuspohjan ongelmia ja edistää terveiden hiusten kasvua.

Käyttämällä luonnollisia ainesosia, kuten omenaviinietikkaa, aloe veraa tai teepuuöljyä, voidaan luoda kotitekoisia syväpuhdistavia hoitoja, jotka ovat sekä kustannustehokkaita että ympäristöystävällisiä. Nämä ainesosat ovat tunnettuja antimikrobisista ja anti-inflammatorisista ominaisuuksistaan, jotka voivat rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa ja edistää terveyttä. Lisäksi, syväpuhdistus voi edistää muiden hiuspohjaa hoitavien tuotteiden tehokkuutta, sillä puhdas hiuspohja imee ravinteita paremmin.

On tärkeää muistaa, että syväpuhdistusta ei tulisi tehdä liian usein, jotta hiuspohjan luonnollinen öljytasapaino säilyy. Asiantuntijat suosittelevat syväpuhdistuksen tekemistä noin kerran kuussa, mutta tämä voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden ja hiuspohjan tyypin mukaan.

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

K18 – Peptide prep syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus: Poistaa 99 % tuotekertymistä ja 96 % talista yhdellä pesulla.
 • Patentoitu K18Peptide: Vahvistaa ja korjaa hiuksia molekyylitasolla, palauttaen niiden terveyden.
 • Säilyttää hiusvärin: Värin kirkkaus ja elinvoimaisuus säilyvät paremmin, mikä tekee tuotteesta ihanteellisen värjätyille hiuksille.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Four Reasons – Deep Cleanse Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus: Four Reasons – Deep Cleanse Shampoo poistaa muotoilutuotteiden jäämät ja epäpuhtaudet perusteellisesti, jättäen hiukset raikkaiksi ja puhtaiksi.
 • Rasvoittuvan hiuspohjan tasapainottaminen: Shampoo auttaa hallitsemaan hiuspohjan ylimääräistä öljyntuotantoa, vähentäen pesutarvetta ja pitäen hiukset ilmavina ja kevyinä​.
 • Suoja värimuutoksia vastaan: Tuote suojaa hiuksia vedessä olevien mineraalien ja metallien aiheuttamilta värimuutoksilta, mikä on erityisen hyödyllistä värjätyille hiuksille.
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo

 • Liiallinen Talinerityksen Vähentäminen: System 4 -4 Shale Oil Syväpuhdistava Shampoo vähentää tehokkaasti liiallista talineritystä, mikä auttaa pitämään hiukset ja hiuspohjan puhtaina ja raikkaina pidempään​.
 • Hiuspohjan Rauhoittaminen: Shampoon liuskekiviöljy rauhoittaa ärtynyttä ja kutisevaa hiuspohjaa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan herkälle iholle ja päänahalle.
 • Vegaanisuus ja Hajusteettomuus: Tuote on sekä vegaaninen että hajusteeton, mikä sopii erityisesti herkkäihoisille ja hajusteille herkistyneille käyttäjille, tarjoten samalla ympäristöystävällisen vaihtoehdon​
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

OLAPLEX Bond Maintenance Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas syväpuhdistus OLAPLEX Bond Maintenance syväpuhdistava shampoo poistaa tehokkaasti tuotejäämät, mineraalit, kloorin ja muut epäpuhtaudet jo ensimmäisellä pesukerralla. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä, jos käytät paljon muotoilutuotteita tai asut alueella, jossa vesijohtovesi on kovaa.
 • Hiusten kosteutus ja kiilto Shampoo ei ainoastaan puhdista hiuksia, vaan myös kosteuttaa niitä tehokkaasti. Se sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten siemenöljyjä ja glyseriiniä, jotka auttavat ylläpitämään hiusten luonnollista kosteustasapainoa. Tämä tekee hiuksista pehmeät, kiiltävät ja elinvoimaiset.
 • 3. Hiusten vahvistaminen OLAPLEXin Bond-Building -teknologia on kehitetty vahvistamaan hiusten rikkisidoksia, jotka voivat vaurioitua päivittäisen käsittelyn, kuten harjauksen, värjäyksen ja lämpökäsittelyn seurauksena.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Keratase-Specifique argile Syväpuhdistava shampoo

 • Tehokas öljynhallinta ja talinerityksen tasapainotus: Kérastase Specifique Argile Syväpuhdistava Shampoo sisältää kaoliinisavea, joka imee ylimääräisen öljyn ja epäpuhtaudet, pitäen hiuspohjan puhtaana ja raikkaana pidempään​ 
 •  Hellävarainen mutta syväpuhdistava koostumus: Shampoo yhdistää syväpuhdistavan saven ja aminohapot, jotka puhdistavat hiuspohjaa hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Aminohapot vahvistavat hiuksia ja auttavat säilyttämään niiden kosteustasapainon, mikä tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät ilman kuivattavaa vaikutusta.
 • Käyttäjäystävällinen ja tehokas käyttö: Shampoo on suunniteltu käytettäväksi kerran viikossa, mikä tekee sen käytöstä vaivatonta ja helppoa.

Kosteutus ja ravitsemus

Hiuspohjan ja ihon hyvinvointiin tarvitaan riittävästi kosteutusta ja ravinteita, jotta ne pysyvät terveinä. Vitamiinit, kuten A-, E- ja B-vitamiinit, ovat elintärkeitä hiuspohjan terveydelle, sillä ne edistävät solujen uusiutumista ja vahvistavat hiuksia. Omega-3-rasvahapot ovat myös tärkeitä, sillä ne kosteuttavat hiuspohjaa sisältäpäin. Tasapainoinen ruokavalio yhdistettynä laadukkaisiin hiuspohjaa hoitaviin tuotteisiin voi tehdä ihmeitä hiusten ulkonäölle. Hiusvitamiinit ovat loistava lisäravinne hiusten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Hiuspohjan kosteutus ei ole vain sisäisten ravinteiden varassa. Ulkoisesti käytettävät öljyt, kuten argan-, kookos- ja jojobaöljy, voivat tarjota välitöntä helpotusta kuivalle hiuspohjalle. Ne kosteuttavat hiuspohjaa ja suojaavat sitä ulkoisilta stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Hiuspohjan säännöllinen kosteutus voi myös ehkäistä tulehduksia ja edistää terveen hiusten kasvun ylläpitoa.

On tärkeää muistaa, että liiallinen kosteutus voi myös olla haitallista, joten tuotteiden ja hoitomenetelmien valinnassa on noudatettava tasapainoa ja yksilöllisiä tarpeita. Hiuspohjan ravitsemuksessa kannattaa myös huomioida riittävä proteiinien saanti, sillä hiukset koostuvat pääasiassa proteiineista. Terveelliset rasvat, kuten avokado ja pähkinät, sekä rauta- ja sinkkirikkaat ruoat tukevat hiuspohjan terveyttä ja edistävät kiiltävien, vahvojen hiusten kasvua.

9.9/10
Arvosana: 9.9/10

Priorin Extra

 • Priorin Extra on ainutlaatuinen yhdistelmä vitamiineja, yrttiuutteita ja aminohappoja. Se sisältää biotiinia, joka on tunnettu sen kyvystä ylläpitää terveitä hiuksia.
 • Priorin Extrassa on hirssi- ja vehnäuutetta, jotka sisältävät monia vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.
 • Biotiini on B-vitamiini, joka on olennainen ravintoaine hiusten terveydelle. Se osallistuu aineenvaihduntaan ja solujen kasvuun, mukaan lukien hiusten kasvu.
9.2/10
Arvosana: 9.2/10

Puhdas+ Beauty Kollageeni & Biotiini

 • Erityisesti suunniteltu tukemaan ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.
 • Sisältää kalakollageenia.
 • Tuotteen valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, väriaineita tai pintakäsittelyaineita
9.0/10
Arvosana: 9.0/10

Life Hiusteho

 • Sisältää hivenainepitoisia kasviuutteita, kuten merilevää, peltokortetta ja nokkosta, jotka ovat tunnettuja kyvystään vahvistaa ja ravita hiuksia.
 • Hivenainepitoisia kasviuutteita, kuten merilevää, peltokortetta ja nokkosta, jotka ovat tunnettuja kyvystään vahvistaa ja ravita hiuksia.
 • Tämän tuotteen avulla voit varmistaa, että sekä hiuksesi että ihosi saavat kaiken tarvitsemansa ravinnon.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Hair Formula Gummies For Men

 • Suunniteltu täyttämään ravitsemukselliset aukot ja edistämään hiusten terveyttä.
 • Jokainen ainesosa on huolellisesti valittu puhtauden ja optimaalisen imeytymisen varmistamiseksi
 • Sisältää biotiinia, bambusta saatavaa piidioksidia sekä sinkkiä ja seleeniä.
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Hair Formula Gummies for Women

 • Täynnä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka edistävät normaalin hiusten ylläpitoa.
 • Ei sisällä keinotekoisista makuaineita tai värejä.
 • Pehmeä ja pureskeltava viinikumi.

Hiuspohjan ongelmien alkuperä

Kuiva päänahka, kutina, hilse,  nämä ovat joitakin yleisiä hiuspohjan ongelmia, jotka voivat vaivata meitä kaikkia. Mutta mistä nämä ärsyttävät oireet johtuvat? Yleisimpiä syitä ovat vuodenaikojen vaihtelu, ruokavalio ja allergiat. On tärkeää tunnistaa, mikä aiheuttaa kutinaa ja kuivuutta, jotta voimme löytää oikean hoitokeinon.

On myös huomioitava, että hiuspohjan ongelmat voivat olla merkki muista terveysongelmista, kuten hormonaalisista muutoksista tai jopa tulehduksellisista sairauksista. Lisäksi ympäristötekijät, kuten ilmansaasteet ja kova vesi, voivat pahentaa oireita. Siksi on tärkeää lähestyä hiuspohjan hoitoa kokonaisvaltaisesti, ottaen huomioon sekä ulkoiset että sisäiset tekijät.

Hiuspohjan oireiden tunnistaminen

Kuiva päänahka voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten kutinaa ja valkoisia hiutaleita, jotka usein sekoitetaan hilseeseen. Jos huomaat raapivasi päätäsi jatkuvasti, on aika ottaa selvää, mikä kutinan aiheuttaja on. Tämä on ensimmäinen askel kohti tehokasta hiuspohjan hoitoa.

On tärkeää huomata, että kutina ja hilse eivät ole ainoita oireita. Jatkuva päänahan ärsytys voi johtaa hiustenlähtöön ja jopa tulehduksiin. Lisäksi, jos et hoida ongelmaa ajoissa, se voi aiheuttaa muita komplikaatioita, kuten päänahan infektioita. Siksi on olennaista tunnistaa oireet varhaisessa vaiheessa ja aloittaa hoito mahdollisimman pian.

Hiuspohjan hoito: käytännön vinkit

Tiedätkö, että hiuspohjan hoito on yleensä helppoa, jos vain tiedät hiuspohjan ongelman syyn. Parhaat hoitokeinot kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle vaihtelevat kosteuttavista shampoista ja hoitoaineista kotitekoisiin naamioihin. Myös elämäntapasi, kuten ruokavalio ja stressinhallinta, voivat vaikuttaa hiuspohjaasi.

Tiesitkö, että hiustenkuivaajan ja muiden lämpölaitteiden käyttö voi pahentaa oireita? Liian kuumat suihkut voivat myös kuivattaa päänahkaa entisestään. On tärkeää huomata, että kaikki shampoot ja hoitoaineet eivät sovi kaikille. Jotkut tuotteet voivat sisältää ainesosia, jotka ärsyttävät päänahkaa entisestään. Siksi on suositeltavaa kokeilla erilaisia tuotteita ja ehkä jopa konsultoida dermatologia löytääksesi parhaiten sopivan hoidon. Kosteuttavat shampoot sopivat lähes kaikille hiustyypeille ja hiuspohjille. Ne ravitsevat hiuksiasi hellävaraisesti ja ovat kevyempi vaihtoehto kuin raskaat naamiot tai tehohoidot, jotka voivat jättää hiuksesi latteiksi. Säännöllisesti käytettynä kosteuttavat shampoot auttavat parantamaan hiustesi ja hiuspohjan terveyttä.

Parhaat kosteuttavat shampoot

9.8/10
Arvosana: 9.8/10

Lador | Keratin LPP Shampoo

 • Hydrolisoitu silkkiproteiini on yksi shampoon avainainesosista
 • Sisältää useita erilaisia kasviöljyjä
 • jojoba öljyä
 • argan öljyä
 • avokadoöljyä
9.5/10
Arvosana: 9.5/10

Less is More Mallowsmooth Shampoo – Kosteuttava ja Silottava Shampoo

 • Sisältää syväkosteuttavia ainesosia
 • Vitamiinipitoinen koostumus
 • Sisältää herneproteiinia ja malva-uutetta
9.4/10
Arvosana: 9.4/10

Kerastase Blond Absolu Bain Lumière Shampoo

 • Hyaluronihappoa sisältävä
 • Hellävaraisesti puhdistava
 • Hellii ja kosteuttaa hiuksia tyvestä latvaan
9.3/10
Arvosana: 9.3/10

CUTRIN BIO+ HYDRA BALANCE SHAMPOO

 • Vaikuttava aine kotimainen kauraöljy
 • Rahoittaa ja suojaa hiuksia ja päänahkaa
 • Terveet ja kiiltävät hiukset

Hiuspohjan ongelmien yleisimmät syyt ja niiden ennaltaehkäisy

Hiuspohjan ongelmien yleisimmät syyt ovat usein yhdistelmä ulkoisia ja sisäisiä tekijöitä. Ulkoiset tekijät, kuten ilmansaasteet, kovat hiustuotteet ja liiallinen lämpökäsittely, voivat vahingoittaa hiuspohjaa. Sisäiset tekijät, kuten stressi, hormonaaliset muutokset ja epätasapainoinen ruokavalio, voivat myös vaikuttaa hiuspohjan kuntoon. Ennaltaehkäisyssä on tärkeää ottaa huomioon sekä ulkoiset että sisäiset tekijät. Vältä liiallista kemikaalien käyttöä hiustuotteissa, suojaa hiuksiasi auringolta ja saasteilta, ja pyri pitämään stressitasosi matalana.

Geneettiset tekijät, jotka voivat altistaa tietyille ongelmille, kuten herkälle hiuspohjalle tai perinnölliselle hiustenlähdölle. Tässä tapauksessa on tärkeää tunnistaa perheenjäsenten kokemat hiuspohjan ongelmat ja keskustella asiantuntijan kanssa sopivista hoitokeinoista.

Hiuspohjan säännöllinen tarkastus ja hoito, kuten hellävarainen harjaus ja hiuspohjan hieronta, voivat auttaa ylläpitämään sen terveyttä ja ehkäisemään ongelmien syntymistä. On suositeltavaa välttää tiukkoja hiustyylejä, jotka voivat rasittaa hiuspohjaa ja aiheuttaa kipua tai hiusten katkeilua. Hiuspohjan ongelmien ennaltaehkäisy vaatii siis monipuolista lähestymistapaa, joka huomioi sekä ulkoiset että sisäiset tekijät sekä geneettiset alttiudet.

Hiuspohjan Hoito Eri Elämänvaiheissa

Ikä, hormonaaliset muutokset ja jopa geneettiset tekijät voivat vaikuttaa hiuspohjan kuntoon. Esimerkiksi vaihdevuodet ja ikääntyminen voivat tehdä ihosta kuivemman ja alttiimman kutinalle. On tärkeää ymmärtää, miten eri elämänvaiheet vaikuttavat hiuspohjaan, jotta voimme hoitaa sitä oikein.

On myös huomioitava, että tietyt elämänvaiheet, kuten raskaus tai murrosikä, voivat tuoda omat haasteensa hiuspohjan hoitoon. Hormonaaliset vaihtelut voivat esimerkiksi aiheuttaa liiallista talin tuotantoa tai päinvastoin, kuivattaa päänahkaa. Lisäksi lääkitykset ja erilaiset sairaudet voivat vaikuttaa hiuspohjan kuntoon. 

Hiuspohjan Hoito: Myytit ja Totuudet

On monia myyttejä hiuspohjan hoidosta, kuten että hilse johtuu huonosta hygieniasta. Tässä osiossa kumoamme yleisimmät harhaluulot ja kerromme, mitä todella kannattaa tehdä hiuspohjan hyvinvoinnin eteen. On tärkeää ymmärtää, että hilse ei ole ainoa merkki hiuspohjan ongelmista. Se voi johtua monista eri tekijöistä, kuten sieni-infektiosta tai jopa stressistä. Lisäksi, vaikka moni uskoo, että päivittäinen hiustenpesu on hyväksi, se voi itse asiassa kuivattaa päänahkaa ja pahentaa oireita. Myös luonnonmukaiset tuotteet voivat sisältää ärsyttäviä ainesosia, joten ole tarkkana tuotevalinnoissasi. On suositeltavaa tehdä pieniä muutoksia elämäntavoissa ja tuotevalinnoissa ja seurata, miten hiuspohja reagoi.

Stressi ja elämäntavat

Stressi vaikuttaa kehoon ja hiuspohjan kuntoon monin tavoin. Pitkäaikainen stressi voi johtaa hiuspohjan ongelmiin, kuten liialliseen talintuotantoon tai hiustenlähtöön. Elämäntavat, kuten riittämätön uni, huono ravitsemus ja vähäinen liikunta, voivat myös heijastua hiuspohjan kuntoon. Tasapainoisen elämäntavan ylläpitäminen, stressinhallintatekniikoiden käyttö ja riittävä lepo voivat auttaa säilyttämään hiuspohjan terveyden ja vahvistaa hiuksia.

Stressi voi aiheuttaa kehossa tulehdusreaktioita, jotka voivat heikentää hiuspohjan terveyttä ja hidastaa hiusten kasvua. Hormonaaliset muutokset, jotka liittyvät stressiin, voivat myös vaikuttaa hiuspohjan öljyjen tuotantoon, mikä voi johtaa sekä kuivaan että liian rasvaiseen hiuspohjaan. On tärkeää tunnistaa stressin lähteet ja käyttää tehokkaita keinoja niiden hallintaan, kuten meditaatiota, liikuntaa tai harrastuksia, jotka tuottavat iloa ja rentoutumista. Lisäksi, terveelliset elämäntavat, kuten tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, sekä säännöllinen fyysinen aktiivisuus, voivat tukea hiuspohjan terveyttä ja edistää hiusten kasvua. On hyvä muistaa, että riittävä uni on välttämätön kehon ja mielen palautumiselle, ja se auttaa ylläpitämään hiuspohjan terveyttä.

Usein kysytyt kysymykset

Hiuspohjan kosteuttamiseen on useita tehokkaita keinoja. Tässä muutamia yleisiä vinkkejä:

 1. Kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet: Valitse tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kuivalle hiuspohjalle. Nämä tuotteet sisältävät yleensä kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä tai hyaluronihappoa.

 2. Hiusöljyt: Luonnolliset öljyt, kuten kookosöljy, arganöljy tai jojobaöljy, voivat auttaa kosteuttamaan hiuspohjaa. Levitä öljyä hiuspohjaan ja anna sen vaikuttaa jonkin aikaa ennen pesua.

 3. Hiusnaamiot: Käytä säännöllisesti kosteuttavia hiusnaamioita. Voit ostaa valmiita naamioita tai tehdä omia naamioita luonnollisista ainesosista, kuten avokadosta tai banaanista.

 4. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Lämpökäsittelyt, kuten hiustenkuivaajan, suoristusraudan tai kihartimen käyttö, voivat kuivattaa hiuspohjaa. Pyri välttämään niiden liiallista käyttöä.

 5. Ilmankostutin: Kuiva sisäilma voi kuivattaa sekä ihoa että hiuspohjaa. Ilmankostuttimen käyttö, erityisesti talvella, voi auttaa ylläpitämään ihanteellista kosteustasoa.

 6. Ravitseva ruokavalio: Hyvä ruokavalio, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja, voi auttaa parantamaan ihon ja hiuspohjan kuntoa.

 7. Vältä kovia kemikaaleja: Vältä hiustuotteita, jotka sisältävät kovia kemikaaleja, kuten sulfaatteja ja parabeeneja, sillä ne voivat kuivattaa hiuspohjaa.

 8. Vesi: Juo riittävästi vettä päivittäin. Hyvä nesteytys auttaa ylläpitämään ihon ja hiuspohjan kosteustasapainoa.

Hiuspohjan kuivuminen voi johtua monista eri tekijöistä. Tässä joitakin yleisimpiä syitä:

 1. Ilmasto-olosuhteet: Erittäin kuiva tai kylmä ilmasto voi kuivattaa ihoa, mukaan lukien hiuspohjan.

 2. Liiallinen lämpökäsittely: Hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja kihartimien liiallinen käyttö voi kuivattaa hiuspohjaa.

 3. Kemialliset hiustuotteet: Tietyt shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet sisältävät kemikaaleja, kuten sulfaatteja ja alkoholia, jotka voivat kuivattaa hiuspohjaa.

 4. Harvat hiustenpesut: Vaikka liian tiheä hiustenpesu voi kuivattaa hiuspohjaa, myös harvoin suoritettu pesu voi johtaa kuivuuteen, koska hiuspohjan luonnolliset öljyt eivät leviä hiusjuuriin.

 5. Kova vesi: Kova vesi, joka sisältää runsaasti mineraaleja, voi jättää jäämiä hiuspohjaan ja kuivattaa sitä.

 6. Ruokavalio: Riittämätön veden saanti ja ravinteiden, kuten omega-3-rasvahappojen, vitamiinien ja mineraalien, puute voivat vaikuttaa ihon ja hiuspohjan terveyteen.

 7. Stressi: Stressi voi vaikuttaa kehon hormonitasapainoon ja aiheuttaa muun muassa ihon ja hiuspohjan kuivumista.

 8. Ihon sairaudet: Tietyt ihosairaudet, kuten psoriasis, seborrooinen dermatiitti ja ekseema, voivat aiheuttaa hiuspohjan kuivumista.

 9. Ikääntyminen: Iän myötä ihon luontainen kosteustasapaino voi heikentyä, mikä voi johtaa kuivempaan hiuspohjaan.

 10. Hormonaaliset muutokset: Hormonaaliset muutokset, kuten raskaus, vaihdevuodet tai tietyt lääkitykset, voivat vaikuttaa hiuspohjan kuntoon.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: